Боян Чуков: Пламен Николов иска да ревизира Преспанския договор?! Господи, смили се над България!

https://www.24chasa.bg/novini/article/10038801 Боян Чуков: Пламен Николов иска да ревизира Преспанския договор?! Господи, смили се над България! Боян Чуков: Пламен Николов иска да ревизира Преспанския договор?! Господи, смили се над България! www.24chasa.bg
Проф. Боян Чуков
Проф. Боян Чуков

Боян Чуков, който е експерт по сигурност и външнополитически анализатор, коментира изявлението на кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов в "Панорама", който се обяви за ревизия на договора със Скопие, като го нарече "Преспански". Чуков изригна във Фейсбук: "Пламен Николов иска да ревизира Преспанския договор, който е между Гърция и Северна Македония!?!?! Господи, смили се над България!"

Припомняме думите на Пламен Николов в предаването по БНТ: "Страната не е имала премиер като мен досега. Трябва да ревизираме договора с РСМ...

Неизпълнените ангажименти по Преспанския договор особено много ни притесняват. По никакъв начин няма да притесняваме своите братя и няма да ги лишаваме от възможнотта за тяхното европейско бъдеще. Това обаче не означава, че няма да отстояваме своя интерес. Може би ще ревизираме този договор”, коментира Пламен Николов.

Преспанското споразумение е международен акт, с който се решава спорът за името на Република Македония. Това е двустранно споразумение между Гърция и Република Македония, постигнато с помощта на ООН. С него втората страна се преименува в Република Северна Македония и променя конституцията си, а Гърция подкрепя членството ѝ в НАТО и ЕС и установява стратегическо партньорство с нея.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Експерти извършиха проверка и пробонабиране с катер на Дирекция „Морска администрация – Варна“, по сигнал за изтичане на азотни торове в морето от заседналия край Камен бряг товарен кораб „Vera Su“.
Снимка: МРРБ

Чакат аварийни екипи на Яйлата

"24 часа" на 27 септември - вижте първите страници през годините

"24 часа" на 27 септември - вижте първите страници през годините

496 нови случая на коронавирус, 8,3% от тестваните

496 нови случая на коронавирус, 8,3% от тестваните

Протести в Тунис срещу президента

Протести в Тунис срещу президента

Бюлетина

Мадара избра да остане в община Шумен

Румен Радев е събрал най-много номинации от структурите в БСП.

СНИМКА: “24 ЧАСА”

БСП с жест към Радев – трима началници влизат в Инициативния комитет, който ще го издигне пак

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber