От утре по-строги мерки за пътуващите до Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/10037960 От утре по-строги мерки за пътуващите до Германия От утре по-строги мерки за пътуващите до Германия www.24chasa.bg
COVID-19
COVID-19 СНИМКА: РОЙТЕРС

Гражданите, пътуващи до Германия, трябва да представят доказателство за отрицателен тест за коронавирус, за преболедуване или за ваксинация при влизане, независимо от страната, от която пристигат и вида транспортно средство.
Мярката е в сила от 1 август 2021 г. и важи за всички пристигащи в Германия с изключение на деца под 12-годишна възраст, съобщават от МВнР.
По информация на посолството ни в Берлин изключения се предвиждат за често пътуващите трансгранични пътници и при по-кратки пътувания към Германия от пограничните зони на съседни страни. Тези граждани ще бъдат задължени да представят отрицателен тест за коронавирус само ако пристигат от рискови зони, а останалите - ако не са ваксинирани и не са преболедували - ще трябва да се тестват два пъти седмично.
Проверките за наличие на съответните документи ще се извършват по следния начин: При пътуване със самолет - преди качване в самолета, както и при граничната проверка; При пътуване със собствен превоз - проверки ще се извършват на случаен принцип, като сертификатите трябва да се носят в оригинал;
При пътуване с железопътен транспорт - възможни са проверки по всяко време на пътуването.
От 1 август 2021 г. Германия ще категоризира страните само в две зони - "зони с висок риск" и "зони с вирусни вариации".
При пристигане от "зони с висок риск" гражданите, които не са ваксинирани или не са прекарали заболяването, подлежат на 10-дневна карантина. Тя може да бъде предсрочно прекратена най-рано след 5-ия ден при отрицателен резултат от PCR тест. След пристигане от "зони с вирусни вариации" ще се влиза в задължителна 14-дневна карантина.
От МВнР съветват пристигащите в Германия български граждани да се информират предварително дали страната, от която пристигат, е включена в категорията "зони с висок риск" или "зони с вирусни вариации". Актуална информация може да бъде намерена на следните адреси: Списък на държавите по категории: https://www.rki.de/risikogebiete ; Отговори на често задавани въпроси на немски и английски език: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus -infos-reisende/faq-tests-einreisende-englisch.html и Кратка брошура относно правилата за пристигащите в Германия на български език
От Министерството на външните работи обръщат внимание, че всяка федерална провинция сама урежда въпросите, свързани с карантината, и може да предприема действия за затягане на мерките в зависимост от развитието на епидемиологичната ситуация на местно ниво.
Правилата и мерките срещу коронавируса в отделните федерални провинции могат да бъдат намерени на следния линк: https://www.bundesregierung.de/breg-de/ themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Коронавирус

Фаталната бензиностанция снимка Ройтерс

Германски политици в шок от убийство заради ковид ограничения

снимка Pixabay

Ямболската болница остана без детско отделение заради COVID-19

Проби за изследване.

99,5% от тестваните проби за ковид са с делта варианта (Графика)

Снимка pixabay

Виена затяга мерките срещу COVID-19

Проф. Тодор Кантарджиев

Проф. Кантарджиев: Казаха че 45% са се срещали с вируса и отправиха погрешно послание

МВнР СНИМКА: Архив

Англия опростява системата за международни пътувания, свързана с пандемията

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber