Пет приоритета на Пламен Николов като премиер - първи планът за възстановяване

https://www.24chasa.bg/novini/article/10036089 Пет приоритета на Пламен Николов като премиер - първи планът за възстановяване Пет приоритета на Пламен Николов като премиер - първи планът за възстановяване www.24chasa.bg
Пламен Николов получава папката с проучвателния мандат от президента Радев. Снимка ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Партията на Трифонов е готова да се откаже от властта във всеки момент, в който загуби доверието на останалите партии

Пет са приоритетите, които ще са важни за кандидата за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов - Планът за възстановяване и устойчивост, предстоящата коронакриза, преизчисляване на пенсиите, въвеждане на мажоритарен вот и съдебна реформа.

Това обяви пред журналисти Николов, след като президентът Румен Радев му връчи мандата.

Парламентът в момента е пълен с противоречия, но отговорността и моралът изискват да се направи така, че суверенът да остане доволен. Осъзнавайки цялата си отговороност, г-н Пламен Николов взе мандата. Той е доктор по философия на правото и икономиката. Между другото владее 3 езика. Просто го казвам като закачка. В парламентът ще бъде нашият кандидат-премиер с правителство, което ще представим там, каза зам.-шефът на партията Тошко Йорданов.

На въпрос кога е бил поканен, Николов отговори: "Когато беше необходимо. В конституционния срок".

Имаме предстояща ковид-криза, с която трябва да се справим. Не ми се иска да изпадаме в същата ситуация, в която сме били досега. Имаме ангажимент към нашите избиратели по отношение на изборната система - мажоритарния вот. Особено важно за нас е съдебната реформа, каза Николов.

Г-н Николов каза приоритетите, които са важни за този кабинет и нашата партия. Знаете, че огромна част от тях са заявени и като приоритети на "Демократична България", ИБГНИ, дори някои от тях и на БСП. Затова предполагаме и се надяваме на подкрепа в парламента за тези приоритети. Разбира се най-вече се надяваме на подкрепа от ДБ и ИБГНИ. Те са свободни партии. Ако припознават тези приоритети, които твърдят, че са и техни, тогава да гласуват за този кабинет, каза Йорданов.

Ако този кабинет мине и започне да работи по тези приоритети, и ако междувременно някоя от тези политически сили, от които сме получили подкрепа и много разчитаме, не я получим в този момент, ще считаме, че подкрепата е приключила и тогава, защото властта за нас не е на всяка цена, ще предоставим възможността на някой друг да управлява, коментира още зам.-шефът на ИТН.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Експерти извършиха проверка и пробонабиране с катер на Дирекция „Морска администрация – Варна“, по сигнал за изтичане на азотни торове в морето от заседналия край Камен бряг товарен кораб „Vera Su“.
Снимка: МРРБ

Чакат аварийни екипи на Яйлата

"24 часа" на 27 септември - вижте първите страници през годините

"24 часа" на 27 септември - вижте първите страници през годините

496 нови случая на коронавирус, 8,3% от тестваните

496 нови случая на коронавирус, 8,3% от тестваните

Протести в Тунис срещу президента

Протести в Тунис срещу президента

Бюлетина

Мадара избра да остане в община Шумен

Румен Радев е събрал най-много номинации от структурите в БСП.

СНИМКА: “24 ЧАСА”

БСП с жест към Радев – трима началници влизат в Инициативния комитет, който ще го издигне пак

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber