Кой обича Бойко Борисов и ще има ли закон за обида на особата

https://www.24chasa.bg/novini/article/10035144 Кой обича Бойко Борисов и ще има ли закон за обида на особата Кой обича Бойко Борисов и ще има ли закон за обида на особата www.24chasa.bg
Бойко Борисов.
Бойко Борисов.

Спор в закачлив тон кой да обича Бойко Борисов се разрази в парламента днес между Десислава Атанасова и Татяна Дончева. В него зам.-шефката на парламента от "Изправи се БГ! Ние идваме!" дори препоръча на ГЕРБ да напишат Закон за обида на особата.

Повод за размяната на реплики стана изказване на шефката на групата на ГЕРБ. Десислава Атанасова поиска думата чрез процедура по начина на водене заради изказване на Мая Манолова по време на парламентарния контрол. Лидерката на "Изправи се БГ! Ние идваме!" имаше въпрос към служебния социален министър Гълъб Донев за преизчислението на пенсиите.

"В името на добрия тон и връщането на парламентаризма моля, когато се правят внушения от депутати или се говорят неистини, да прекъсвате говорещия. За пореден път Манолова записа на премиера Борисов, който явно много й липсва, проблемите в социалната сфера, свързани с увеличаването на пенсиите", обърна се Атанасова към водещата заседанието зам.-шефка на парламента Татяна Дончева от ИБГНИ. И започна да обяснява как минималната пенсия през 2009 г. е била 136,95 лв., а през 2021 г. е 300 лв. и има добавка от 50 лв.

Тук Атанасова бе прекъсната от Дончева. "Нали знаем и двете, че отдавна не говорите по процедура. И аз, в духа на "Хумор, сатира и забава" ще ви предложа да внесете Закон за обида на особата, какъвто е имало по времето на Фердинанд, и всякакво споменаване на името на Бойко Борисов ще бъде санкционирано с лишаване от свобода, ако искате", разсмя залата Дончева. 

"В името на "Хумор, сатира и забавата" очаквам, че народните представители или лидери на опозицията няма да бъдат перманентно, винаги обиждани от парламентарната трибуна, за да има нужда от подобно законодателство", отговори Атанасова. И допълни: Очаквам, че тук всички ние сме избрани от хората и сме достатъчно интелигентни,  за да се изразяваме с уважение към политическите опоненти."

"Много ни е трудно. Да обичаме Бойко Борисов ни е трудно, не искайте това от нас. Това вече ще бъде прекалено", не й остана длъжна Дончева, а залата отново избухна в смях.

"Не го обичайте, уважавайте го, г-жо Дончева. Той сигурно също не държи да го обичате", отвърна Атанасова. 

Така е, така е, с усмивка отговори Дончева.

След това думата взе Мая Манолова за обяснение. "Таралежите вече са без бодли и не липсват на никой", обяви тя.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

СНИМКА: Архив

ЦИК започва да приема документи за президентските избори

Тежка катасрофа на Ботевгравско шосе

Кола, разрязана на две при катастрофа на "Ботевградско шосе"

Експерти извършиха проверка и пробонабиране с катер на Дирекция „Морска администрация – Варна“, по сигнал за изтичане на азотни торове в морето от заседналия край Камен бряг товарен кораб „Vera Su“.
Снимка: МРРБ

Чакат аварийни екипи на Яйлата

"24 часа" на 27 септември - вижте първите страници през годините

"24 часа" на 27 септември - вижте първите страници през годините

496 нови случая на коронавирус, 8,3% от тестваните

496 нови случая на коронавирус, 8,3% от тестваните

Бюлетина

Мадара избра да остане в община Шумен

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber