Безжичните камери за видеонаблюдение изместват аналоговите устройства

https://www.24chasa.bg/novini/article/10031952 Безжичните камери за видеонаблюдение изместват аналоговите устройства Безжичните камери за видеонаблюдение изместват аналоговите устройства www.24chasa.bg
Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

В нашия съвременен дигитален свят все по-малко се използват аналогови устройства. Независимо дали става дума за аналогови часовници, охранителни системи или обикновени камери за видеонаблюдение, бъдещето е тук и то ни насочва все повече към дигитални безжични устройства, свързани посредством wi-fi или bluetooth.

Под безжични се подразбира не толкова как се захранва камерата, а по-скоро как тя кореспондира, как тя, така да се каже, “говори” и предава записите си. Това може да стане посредством WiFi с IP или през GSM мрежа. Камерите за видеонаблюдение по своето захранване също могат да бъдат жични и безжични, като, ако са безжични, то често е необходимо наличие на силна батерия с голям капацитет, която може да издържи часове.

Безжични камери за видеонаблюдение - предпочитани все повече пред аналоговите

В последните години все повече хора се насочват към този вид мини охранителна система. Все по-назад остават аналоговите устройства за видеонаблюдение, като това до голяма степен се дължи на множеството предимства, които този вид технология предлага.

Разбира се, трудно е да се прогнозира кога точно старите методи за охрана и направа на цялостна охранителна система ще бъдат напълно изместени от модерните безжични, мобилни, високотехнологични устройства, но това време е все по-близо.

Предимствата на подобен вид камери за видеонаблюдение

С една покупка Вие получавате в комплект устройство, в което се съдържа всичко необходимо за качествен видеоконтрол на избрания от Вас обект. Ето малка част от предимствата, които подобен вид камери предоставят:

- Тези модерни устройства в повечето случаи съхраняват видеото на облачен сървър или на техен дата-носител, като например на Micro SD карта;

- Лесен монтаж - не е необходимо да наемате специалист, който да Ви помогне при монтирането на подобен тип устройства;

- Всичко необходимо в един комплект - поръчвате, отваряте и монтирате, не ви трябва нещо допълнително;

- Смарт-нотификации при настъпване на промени в охраняваната от Вас площ;

- В повечето артикули от този тип има и вграден микрофон;

- Лесен достъп за преглед на видео и аудио през Ваш компютър и дори смартфон;

- По-високият клас устройства дори предлагат т.нар. Facial recognition, или лицево разпознаване.

Този вид техника за видеонаблюдение е абсолютен хит в последните години, използва се за какво ли не - за наблюдение на бебета, котки, кучета и други домашни любимци, наглеждане на възрастни хора, наблюдение за коректното изпълнение на професионалните ангажименти на персонал и т.н. Особено полезни са и при разрешаването на спорове с клиенти в търговски центрове и обекти.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Наука и технологии

Астрономи: На Уран и Нептун има изобилие от метан

Астрономи: На Уран и Нептун има изобилие от метан

Американските учени са изследвали онлайн активността на 227 млади хора, за които се смята, че са изложени на риск от самоубийство

Онлайн активността на децата увеличава рисковете от самоубийство

СНИМКА: Pixabay

НАСА избра място за прилуняване на своя луноход

Китай активно развива космическата си програма

Корабът "Тянчжоу-3" се скачи с китайската космическа станция

Отбора, представящ България на EUCYS 2021 г.

Първо и второ място взеха българчета на европейския конкурс за наука

Американски учени използваха алгоритми, за да анализират 800 000 визуални произведения от 2128 творци и да определят как са достигнали до най-успешния период в творчеството си.

Учени откриха формулата на творческия успех

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber