Преизчисляване на пенсиите договори Манолова с партията на Слави

https://www.24chasa.bg/novini/article/10018005 Преизчисляване на пенсиите договори Манолова с партията на Слави Преизчисляване на пенсиите договори Манолова с партията на Слави www.24chasa.bg
Преизчисляване на пенсиите договори Манолова с партията на Слави

Престанете да набутвате ДПС като коалиционен партньор на нас, заяви Тошко Йорданов след втората консултация на ИТН

Да се добави и работна група по социалната политика, която да реши как да се преизчислят пенсиите, договори Манолова при срещата на групата й "Изправи се БГ! Ние идваме!" с "Има такъв народ" за подкрепа за следващо правителство.

Освен тази ще бъдат формирани още 4 работни групи, за които съгласие се постигна вчера с "Демократична България" - по финанси; енергетика; отбрана; електронно управление.

Двете партии са обсъдили и темата здравеопазване, като са се обединили около идеята, че болниците трябва да не са търговски дружества.

Като изключително позитивна, конструктивна, със здрав разум, определи срещата с "Изправи се БГ! Ние идваме" председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, след като тя продължи по-малко от час.

"Нямаме разминавания в разграждането на този отвратителен гербаджийски модел, който души държавата. Имаме еднакви виждания за съдебната реформа за социалната политика. Имаме и разминавания в детайлите, но посоката е една и съща. Детайлите ще бъдат изчистени от нашите експерти. Ще продължат разговорите на експертно ниво", каза Йорданов.

Още в началото на срещата двете политически сили заговориха за ДПС и как партията няма да бъде допускана в следващо управление. "Престанете да набутвате ДПС като коалиционен партньор на нас. Това е абсурдно", възкликна Йорданов към медиите след срещата.

"Всички твърдяхте, че трябва да се водят разговори. Защо това, защо онова? Ето, водят се разговори. Поканили сме политическите партии извън ГЕРБ, защото ГЕРБ е за нас най-голямото зло за демокрацията, което ни се случи за последните 11 години. От там нататък запознаваме политическите субекти с нашите виждания и търсим общи точки, ако има", допълни председателят на ПГ на "Има такъв народ".

Двете партии не са обсъждали срок до кога трябва да приключи работата на работните им групи. Припомняме, че на откриването на 46-ия парламент Йорданов заяви от трибуната, че до 15 дни ще стане ясно дали ще има следващо правителство или ще има следващи предсрочни избори. 

"Когато има воля да има стабилно и почтено правителство, което час по-скоро да започне с промяната, формирането му може да се случи буквално за седмици и за дни", каза Мая Манолова. Тя добави, че групата й няма да подкрепи кабинет, в който се вижда влияние на ДПС.

"Нито ГЕРБ, нито ДПС е здравословно да имат влияние в следващото управление. Хората не гласуваха за това, а за промяна", допълни Манолова и обясни, че от ИТН ще предложат кабинет с програма и политики, след като се убедят, че ще получат подкрепата на двете протестни партии - ДБ и "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Няма как да се избегне да бъдат поканени за разговори БСП и ДПС. единствено би могло да се случи, ако имаш мнозинство, а такова няма, обясни Хаджигенов. "ДПС не трябва да имат участие във властта, БСП също. Това не означава, че не трябва да се търси подкрепа. Очевидно трябва да се търси подкрепа", каза той и допусна възможна хипотеза БСП да не подкрепи правителство, а ДПС да го направи. Допусна и, че дори ГЕРБ може да го подкрепи, а другите две партии да не поискат.

Смяна на главния прокурор и смяна на хора на ключови постове са били сред обсъжданите теми, обясни още Хаджигенов, но не са посочвани конкретни имена. "Почваме отгоре надолу, докъдето се стигне. Рибата откъм главата се вмирисва", каза зам.-шефът на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Обединяване в името на една обща цел. Това е демокрацията в чистия й вид. Тя не е позната у нас", каза още Хаджигенов.

Манолова пък обясни, че вече хората й са готови със законови промени, които да дадат възможност да бъдат преразгледани цените на тока и парното и предстоящите повишения на цената на водата.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов: Нямам амбицията да ставам президент, но съм кандидат

Имунологът академик Богдан Петрунов

Акад. Богдан Петрунов: Третата доза ваксина 10 месеца след втората игла

СНИМКА: Архив

ЦИК започва да приема документи за президентските избори

Експерти извършиха проверка и пробонабиране с катер на Дирекция „Морска администрация – Варна“, по сигнал за изтичане на азотни торове в морето от заседналия край Камен бряг товарен кораб „Vera Su“.
Снимка: МРРБ

Чакат аварийни екипи на Яйлата

"24 часа" на 27 септември - вижте първите страници през годините

"24 часа" на 27 септември - вижте първите страници през годините

Протести в Тунис срещу президента

Протести в Тунис срещу президента

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber