Въглища се запалиха на пристанище край Видин, пожарните на крак

https://www.24chasa.bg/novini/article/10011805 Въглища се запалиха на пристанище край Видин, пожарните на крак Въглища се запалиха на пристанище край Видин, пожарните на крак www.24chasa.bg
Въглища се запалиха на пристанище край Видин, пожарните на крак

Извънредна ситуация вдигна на крак пожарникарите и няколко институции във Видин. Вчера в оперативния център на пожарната постъпил сигнал за тлеещи въглища на кораб, намиращ се в района на пристанище Север в крайдунавския град.

За оглед на мястото незабавно е пристигнал началника на пожарната във Видин. Констатирано е тлеене на въглища в два скачени товарни кораба. За случая по компетентност е уведомена Морска администрация в Лом, по чието разпореждане корабите са установени на котвена стоянка.

Кризисният щаб под ръководството на областния управител на Видин извършва оглед на корабите. След осъществена комуникация с ръководството на ИАМА се създава организация за разтоварване на тлеещите въглища на пристанище Север и загасяването им.

Днес в 8 часа под ръководството на началника на дирекцията на морската администрация в Лом са предприети действия за поетапно разтоварване на тлеещите въглища на територията на пристанището и загасяването им. Операцията протича според планираните действия и към момента няма опасност от възникване на допълнителни инциденти.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

 СНИМКА : Pixabay

Над 117 млн. лв. са дарени в България през пандемичната 2020 г.

Милка Христова: Безотговорно е СO да обвинява държавата за проблеми на „Топлофикация“

Милка Христова: Безотговорно е СO да обвинява държавата за проблеми на „Топлофикация“

Костадин Ангелов

Костадин Ангелов: Днес счупихме 4 рекорда от началото на пандемията

Зов за помощ: Състоянието на Сашка Васева се
влошава

Зов за помощ: Състоянието на Сашка Васева се влошава

Зам.-шефът на партията Тошко Йорданов говори пред журналисти в парламента. От ляво на дясно до него са колегата му Ивайло Вълчев, адвокатът Радостин Василев, журналистът Станислав Балабанов и зам.-шефът на групата Филип Станев.

СНИМКИ: “24 ЧАСА”

Излиза ли ИТН от политическия аутизъм

Иво Тодоров

Конкурсът за генерален директор на БНР продължава с Иво Тодоров (На живо)

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber