Мним американски астронавт търси посредник в България, дава тлъста комисионна

https://www.24chasa.bg/novini/article/10009122 Мним американски астронавт търси посредник в България, дава тлъста комисионна Мним американски астронавт търси посредник в България, дава тлъста комисионна www.24chasa.bg
Мним американски астронавт търси посредник в България, дава тлъста комисионна

Писмо, изпратено по електронна поща от името на сержант Джесика Меир, астронавт на НАСА, разтревожи читател на “24 часа”, който изпрати до екипа ни неговото съдържание.

Когато нашият читател получил имейл, в който непознат моли за “разговор”, той отговорил утвърдително. В следващ имейл, подписан от Джесика Меир и подплатен с нейна снимка в скафандър, мнимата астронавтка разказва подробно за премеждията си в Сирия, където при специална акциия е спечелила 2 млн. долара, които иска да изпрати по дипломатически канали до получателя с идеята да ги инвестира по някакъв начин в страната ни.

За жеста посредникът щял да получи 30% комисионна, или 600 000 долара.

Всъщност Джесика Меир е реално съществуваща личност, наистина е астронавт от НАСА, участвала е в редица космически мисии, но едва ли има представа, че някой от нейно име изпраща примамливи писма на хора на другия край на света.

В писмото си, написано на развален български “астронавтката” пише, че в момента е “в миротворчество” в американската военна база в Дамаск, Сирия.

“По време на спасителната мисия на пилота на ИД на Йордания (МКС) на 29 август (предполага се, че е объркан автоматичният превод на датата, бел. ред.) в сирийската столица имаше особено жестока стрелба, след като ги победих, попаднах на две кутии, съдържащи големи суми пари, принадлежащи на спонсори и привърженици на ИДИЛ, които вярват, че парите бяха похарчени за закупуване на оръжия и боеприпаси, така че обединихме 9 спасителни мисии, където парите щяха да бъдат затворени и споделени между всички. След като споделих парите си, спечелих 2 милиона долара.

Правителството на Съединените щати ме помоли да прехвърля екипа си в друга американска военна база, разположена на границата между Йордания и Сирия, така че имам нужда от вашата помощ, за да евакуирам моя дял от парите от Сирия в моята собствена държава. Моля ви да ме защитите, докато стигна до вашата страна. Сигурен съм, че може да сте загрижени за това предложение, но бих искал да ви информирам, че имам солиден бизнес със Security Cargo, компания, която е специализирана в дипломатическите услуги и която обещава да дари фонда по дипломатически канал на някой от моите настроики. Тази пратка ще бъде законно обработена от Cargo и няма да има риск, а парите ще бъдат сигурно запечатани в дипломатическата кутия и дипломатическата кутия ще бъде доставена във вашата страна. Реших да ви дам 30% от общите пари след предаване на парите, а останалите ще бъдат моят инвестиционен капитал във вашата страна”, се казва в писмото.

Подписаната с името на известната американска астронавтка иска да се увери, че може да има доверие на получателя, с когото по-късно щели да планират заедно точното ѝм инвестиране. Тя моли също така за дискретност, молбата ѝ е написаното да не бъде обсъждано с трети страни, както и да бъде премахнато от пощенската кутия.

Според специалисти, писмото е от т. нар. “нигерийска схема”, като на въдицата продължават да се хващат много хора, които в крайна сметка остават измамени в желанието си да спечелят лесни пари. Ако получим подобно съобщение, добре е да не отговаряме и по никакъв начин да не се доверяваме на щедрите обещания.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

Николай  остава в ареста.

Убийството в Пловдив- след запой

ГКПП "Капитан Андреево" СНИМКА: МВР

Турски гражданин обвинен за трафик на хора през "Капитан Андреево"

В пловдивския окръжен съд днес ще бъде разгледано искането на прокуратурата за постоянен арест на убиеца

Пловдивчанин преби до смърт съпругата си

Трима измамници задържани при акция на МВР-Велико Търново, Русе и Шумен

Трима измамници задържани при акция на МВР-Велико Търново, Русе и Шумен

Всички замесени са дали показания в полицията
СНИМКА : Архив

Саморазправа между клиенти и собственик на заведение в Приморско (Видео)

Водят Васил Капланов в съда.

Пускат Васил Капланов-Каплата на свобода срещу 3000 лв. парична гаранция

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber