Христо Мутафчиев към Велислав Минеков: Театрите не са казина!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9837646 Христо Мутафчиев към Велислав Минеков: Театрите не са казина! Христо Мутафчиев към Велислав Минеков: Театрите не са казина! www.24chasa.bg
Христо Мутафчиев
СНИМКА: АРХИВ
Христо Мутафчиев СНИМКА: АРХИВ

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев се обърна към служебния министър на културата проф. Велислав Минеков във фейсбук: 

Уважаеми проф. Минеков,
В последните няколко часа не мога да си затворя телефона, заради десетки, да не кажа стотици творци и технически екипи в държавните театри, опери, които се страхуват, че ще останат без работа след последното Ви изказване, че ще трябва да спрете ,,предприятията“, които носят загуба.
Далече съм от мисълта, че заварвате най-прекрасната ситуация в Министерството на културата и особено в пандемичната криза, в която всички се намираме през последните 14 месеца от живота си, както и заради изключително ниския бюджет, с който разполагате.
Но МОЛЯ, не всявайте страх у хората, които работят в тази сфера от години и се борят като на фронт във война като тази, която описвате! Подобни изказвания са предпоставка за сериозна дестабилизация на целия сектор.
Моля, инициирайте незабавен диалог с всички представители на застрашените гилдии, за да можем заедно да се справим с проблемите, които очертавате! Напомням Ви, че ние не работим в предприятия! И театрите не са казина. Малко по-различно е.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Завещание на седмицата: Дрънчи на добро! (Видео)

Завещание на седмицата: Дрънчи на добро! (Видео)

СНИМКА: Pixabay

И руснаците току-виж пак ни освободили

Николай Василев е икономист и финансист. Бивш вицепремиер и министър на икономиката, на транспорта и съобщенията и на държавната администрация в правителствата на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев.

Николай Василев: Бюджет на прахосването – 2022

Коронайога - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Коронайога - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Геополитически баланс по нашенски - вижте как го нарисува Анри Кулев

Геополитически баланс по нашенски - вижте как го нарисува Анри Кулев

Иво Атанасов

Заканата за закриване на СЕМ е слабост, маскирана като сила

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber