Политолози: Радев вече носи отговорност за всичко, което се случва

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9771805 Политолози: Радев вече носи отговорност за всичко, което се случва Политолози: Радев вече носи отговорност за всичко, което се случва www.24chasa.bg
Коментар на Татяна Буруджиева, Антоний Гълъбов и Мира Радева
Коментар на Татяна Буруджиева, Антоний Гълъбов и Мира Радева

Сценарият е: ниска избирателна активност, разтуряне и на следващото Народното събрание, циклична криза, която да ни изведе към президентска република, твърди Антони Гълъбов

Политолозите Татяна Буруджиева и Антоний Гълъбов и социологът Мира Радева коментираха в ефира на Нова тв политическата обстановка у нас.

На въпрос трябва ли прокуратурата да подхване случая с бизнесмена Светослав Илчовски политологът Татяна Буруджиева заяви следното: „Има си процедура за това кога прокуратурата започва действие. Призовавам всеки, който има какво да каже, да го направи. От Комисията по ревизия очаквам повече документация. Да ми казва някой, че не могъл да ги представи, а в същото време там часове наред тече скандал, някак си изглежда несериозно", заяви Буруджиева.

„Първо нека започнем с името на тази комисия. Тя е комисия по проверка, а не по ревизия. Това, че г-жа Манолова предпочита да я нарича така е неин проблем. НС не е ревизионен орган. В това отношение много показателен е програмираният провал на това Народно събрание”, каза Гълъбов. По думите му сценарият е: ниска избирателна активност, влизане на повече партии в следващия парламент, разтуряне отново на Народното събрание и назначаване на следващо служебно правителство. Влизаме в циклична криза, която да ни изведе към президентска република. Затова българските граждани трябва да гласуват на тези избори. Според него има риск да бъде компрометиран изборният процес. Трябва да има много ясен граждански натиск за прозрачност на тези избори.

Връщаме се към 1990 г., допълни Мира Радева.

„Имам чувството, че организирано се върви към продължаващи дълго неразбории. Ясно е, че партиите влязоха в парламента, за да се противопоставят едни на други. Избрахме народни представители, които не искат да са такива. Като гледам инатлъка, с който всеки се опитва да надцака други, се опасявам, че политическата криза ще бъде по-дълга, отколкото сме си представяли. Ще бъде горещо лято", прогнозира Мира Радева.

От тук нататък президентът носи отговорност за всичко, което се случва в страната, каза Гълъбов. И в крайна сметка ще плати на президентските избори, оценката ще бъде тогава, допълни Мира Радева. 

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Политологът Даниел Стефанов

Как да се избегнат на 11 юли клопките на машинния вот

Валери Найденов

“Българската революция” е биене на тенекия

Снимка: Pixabay

България на 112-о място по ваксинирани. Има ли връзка с "онова" 112-о място?

Езиковият спор с македонците: странна формула “световно признати поотделно”

Езиковият спор с македонците: странна формула “световно признати поотделно”

Проучване на “Тренд”: ГЕРБ - 21,7%, “Има такъв народ” - 20,2%, БСП - 16,1%

Проучване на “Тренд”: ГЕРБ - 21,7%, “Има такъв народ” - 20,2%, БСП - 16,1%

Накъде след училище: Череши в родния двор или ягоди в Англия?

Накъде след училище: Череши в родния двор или ягоди в Англия?

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber