Георги Марков: Бойко ги матира, "Шоуто на Слави" приключи в политиката за часове

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9710448 Георги Марков: Бойко ги матира, "Шоуто на Слави" приключи в политиката за часове Георги Марков: Бойко ги матира, "Шоуто на Слави" приключи в политиката за часове www.24chasa.bg
Георги Марков
Георги Марков

"Както 2017-та, така и сега, първият законопроект на ГЕРБ е за МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ. Бойко се вслуша в гласа народен и Божий – 2,5 млн. избиратели поискаха да избират личности /колкото гласуваха на 4-ти април/. Само 500 хил. бяха за проклетата пропорционална избирателна система. Тя бе наложена от депутатите на БСП във ВНС, които имаха комплекси от 39-те депутати на СДС. Вече 30 г. пропорционалната система съсипва българския парламентаризъм – с анонимни депутати и безпринципни коалиции, чиято цел е преминаване на 4-те процента за влизане в парламента. След това следва скандално разпадане и подмяна вота на избирателите. Най-яркият пример е Реформаторският блок.". Това написа във фейсбук бившият депутат от ГЕРБ и конституционен съдия Георги Марков.

Ето какво още написа Марков в социалната мрежа:

"През 2017 г. Бойко загуби гласуването. През 2021 г. би трябвало над 120 депутати да гласуват за мажоритарен избирателен закон.

ШУБЕТО Е ГОЛЯМ СТРАХ. „ШОУТО НА СЛАВИ“ СЕ УПЛАШИ И СЕ ОТКАЗА ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ РЕФЕРЕНДУМ. ПРЕДАДЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ И СТАНА ЗА СМЯХ. Със 75 депутати от ГЕРБ и 50 от „Шоуто“, след 30 години парламентарна агония, България тръгваше по нов път.

Уважаеми избиратели на „Шоуто на Слави“, те Ви предадоха ИНФАНТИЛНО, ПРИМИТИВНО И ПО СЕЛСКИ. Перспектива щяло да стане мажоритарното гласуване. Питам: под отлагателно условие ли ги избрахте?

Бойко ги матира само с един ход. „Шоуто на Слави“ приключи в политиката. Те станаха за смях.

Като конституционен съдия да поясня: мажоритарната избирателна система няма проблеми с Конституцията. За разлика от машинното, електронното и гласуването с гълъби, които имат проблем с основния ни закон, който е категоричен за тайната на вота.

Специални поздрави на моите приятели Петър Волгин и Георги Любенов, пред които в ефир казах, че в България има ново мнозинство – МНОЗИНСТВО НА ПОБЕДЕНИТЕ, И ТО КОНСТИТУЦИОННО – НАД 160 депутати. ВТОРИЯТ ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ СЛЕД 9 СЕПТЕМВРИ 1944 г. Топката е в тях: да променят Конституцията, да свикат ВНС, да се справят с чумата и икономическите й последици, да се оправят с Ердоган за мигрантите и т.н. ГЕРБ да мине в радикална опозиция. СПРЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ С ТЯХ, СПРЕТЕ ДА ИМ ПРЕДЛАГАТЕ КАКВОТО И ДА БИЛО. ПРЕКАЛЕН СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ.

Отказът на победените да дадат шефското място в Парламента на победителите е скандално. ТОВА Е ПОЗОР. То е куршум в сърцето на парламентарната демокрация. 2014-та и 2017-та победителят Бойко го предлагаше на победените, а сега победените му го взеха.

ОСОБЕНО МНЕНИЕ!

Уважаеми приятели от ГЕРБ, след случилото се днес, помислете добре. Първите Ви избиратели като мен се изнервиха. Този парламент е изчерпен още от първия пленарен ден. Няма държава, която да са я управлявали победените и тя да е просперирала. Колкото и пъти съм Ви съветвал, толкова и пъти съм бил прав - от Истанбулската конвенция до днес. Имате право да сте мандатоносител, защото сте победители, но помислете как ще презентирате проекта за правителството и програмата - дали пред широката българска общественост по подходящ начин, или пред делегитимирания вече парламент на победените. Всяко унижение на Вашите депутати, при това победили, е унижение на Вашите избиратели – пазете си избирателите, те ще Ви потрябват съвсем скоро."

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Манол Пейков

Манол Пейков научи 9 неща в 9-дневния парламент

Огнян Минчев

Огнян Минчев: С помощта на олигарси Кремъл засилва хибридната война у нас

Проф. Огнян Герджиков

Моята София

Цифрите говорят за реалния път на Китай към избавянето от бедността

Цифрите говорят за реалния път на Китай към избавянето от бедността

Доган кани на баница  - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Доган кани на баница - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Анри Кулев нарисува избирателната система като "Укротяване на опърничавата"

Анри Кулев нарисува избирателната система като "Укротяване на опърничавата"

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber