Ваня Министерска: След убийствата на Дарина и Никол предотвратих протести, сега съжалявам

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9430529 Ваня Министерска: След убийствата на Дарина и Никол предотвратих протести, сега съжалявам Ваня Министерска: След убийствата на Дарина и Никол предотвратих протести, сега съжалявам www.24chasa.bg
Ваня Министерска
Ваня Министерска

Получихме наказание, защото бяхме активни, казва майката на убитата Дарина Министерска

- Г-жо Министерска, какво изпитахте когато чухте присъдата на Викторио Александров за убийствата на Дарина и Никол - 20 години затвор?

- Безтегловност. Присъдата ни уби. Не само ние, но и всички свидетели, които са срещу него, са застрашени.

- Видяхте ли съжаление и разкаяние у него?

- Той е страхотен манипулатор и е продукт, създаден от мама и от тате. Затова казах в моята пледоария, че неговите родители не са надеждни и обективни свидетели.

Той казва изречения от една, две, максимум три думи. Това са къси изречения, действащи емоционално и трудно оборими. Вие можете ли да повторите по същия начин едно изречение, казано преди година, ако не сте го научили наизуст? Аз не мога.

Сега си задавам много въпроси, на които се опитвам да си отговоря.

- През последните две години водихте непримирима битка срещу домашното насилие и помагахте на много жертви. Присъдата не е ли един шамар за цялото ви усилие?

- Точно така е. По същия начин, по който Дарина получи своето наказание за мълчанието си, сега ние получаваме наказание, че бяхме активни. Затова за мен решението по делото е чисто политическо, в смисъл, че отгоре е спуснато каква да е присъдата.

- Кой има интерес наказанието да е 20 г. затвор?

- Нямам идея, явно някого съм настъпила по мазола. В цялата ситуация парадоксалното е, че толкова много протести и действия съм предотвратила с цел запазване на мира и спокойствието в държавата. И съжалявам, че го направих.

- Какви протести?

- Протести веднага след убийствата, знаете как бяха скочили хората. Бяхме помолени и укротихме напрежението. И след това още няколко пъти.

- Кой ви помоли?

- Хора отгоре, за да няма размирици. Съжалявам, че вярвах в утопията Република България. Съжалявам. Въпреки всичко, което стана продължавах да казвам: Имам вяра в институциите, съдът е мъдър. Е, не е.

Истината е, че шестима свидетели, от които две бивши негови приятелки, които не се познават помежду си, две съученички на Дарина, казват едно и също в досъдебното производство и в съдебната зала.

- Какво казват?

- За приложено системно домашно насилие и за парадиране с пистолет. Да не говорим, че и бивш полицай е подал сигнал на тел. 112, че Викторио се е разхождал с пистолет в Бухово. Той също беше свидетел.

Кажете ми как е възможно да има такава присъда след всичко това, след всички експертизи, които бяха абсолютно категорични?

Прав беше адвокат Китанов (покойният Петър Китанов, който също беше повереник на семейство Министерски  - б.р.). Съжалявам, че му вдигам костите точно днес. Той каза: Справедливост няма да получиш. Това дело ще се превърне в бракоразводно. Той каза директно на разпоредителното заседание: Опасявам се, че адвокат Шопова (Петя Шопова, един от двамата адвокати на Викторио - б.р.) ще превърне това дело в бракоразводно. Точно това стана.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Мира Радева: Социолозите показват твърдите ядра на ГЕРБ и БСП, спорът ще е за периферията

Мира Радева: Социолозите показват твърдите ядра на ГЕРБ и БСП, спорът ще е за периферията

Павел Вълнев е зам.-председател на партия “Републиканци за България” с лидер Цветан Цветанов. От 20 г. живее в Чикаго, САЩ, където има голяма спедиторска фирма. Семеен, с две деца.

Павел Вълнев: Фокусът на САЩ върху корупцията, върховенството на закона и свободата на медиите в България е постоянен

СНИМКА: СТУДИО "КАРЕ"

Богдана Карадочева: Започнах да пътувам навън благодарение на Емил Димитров

СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Проф. Илко Гетов: До 6 месеца очаквам да има таблетки за лечение на COVID

Стефан Петров: Не бива да започва избор на прокурор, разследващ главния, преди решението на КС

Стефан Петров: Не бива да започва избор на прокурор, разследващ главния, преди решението на КС

Проф. Виолета Йотова

Проф. Виолета Йотова: Затлъстяването е хронично заболяване, което се неглижира

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber