В Гърция затвор за учителка без маска, у нас погалиха убиец на две жени

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9194030 В Гърция затвор за учителка без маска, у нас погалиха убиец на две жени В Гърция затвор за учителка без маска, у нас погалиха убиец на две жени www.24chasa.bg
СЛАВИ АНГЕЛОВ
СЛАВИ АНГЕЛОВ

Ето две малки новини от днес - от Гърция и от България, от които веднага разбираш, че преходът у нас наистина НИКОГА няма да свърши. НИКОГА няма да се променим, нито ще се "оправим". И най-добре, ако вече е късно за нас, по най-бързия начин да изпратим децата си в чужбина.

И нека да се връщат "у дома" по възможност само за празници. Ето и новините - в един и същи ден учителка в Гърция бе осъдена на 1 година затвор, защото преподавала в клас без маска, а у нас присъдата на 18-годишен, убил на тротоара с колата си две жени в Карнобат, бе намалена от 5 години затвор на 3 и половина години затвор. Гръцката учителка сваляла маската в час, защото ушите й били възпалени. Дори предупредила директора, че ще го прави. Родителите обаче научават и подават сигнал. В този момент в Гърция са в сила правителствени мерки срещу разпространението на коронавирус. Те трябва да се спазват от абсолютно всички. Без никакво значение дали вярваш или не, че има COVID. Такива са правилата в южната ни съседка. И така, колкото и шокиращо да звучи това, не коментирам дали е правилно и хуманно, но учителката отива в затвора. Защото има закон, той е за ВСИЧКИ и се спазва.

Намалената българска присъда - 3 и половина години затвор за убийство на две жени при катастрофа на тротоар с много превишена скорост - въобще не смятам да коментирам. Съдът погалил момчето, защото имало чисто съдебно минало. 3 години затвор ли струва животът на две жени? Преценете сами. Аз се чувствам вече изгубен в прехода и не мога да кажа. Но все повече си мисля, че България е наистина много скапано място за живеене и няма никаква светлина и оптимизъм на хоризонта.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Токев зад решетките - и да не ви се вярва, и у нас наказанието е неизбежно

Токев зад решетките - и да не ви се вярва, и у нас наказанието е неизбежно

Корицата на списание “Тайм” от 20 януари 1941 г.

Цар Борис III не е бил фашист - виж корицата на “Тайм” точно преди 81 г.!

Премиерът Кирил Петков

168 часа: Кирил Петков преди 15 г.: Опасно е бордът да се срине

Букет цветя пред паметника на Кирил и Методий в Скопие бе единствената “историческа” проява при посещението на  Кирил Петков.

България да стане катерица в Македония, пробва Кирил Петков

Валери Найденов

Минимална държава ли? А защо сучете от огромната й цица

Владимир Путин

Кризата около Украйна и геополитическите перспективи за ЕС - коментари от американския и британския печат

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber