Що за човеци са жените от "Системата ни убива"

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9168169 Що за човеци са жените от "Системата ни убива" Що за човеци са жените от "Системата ни убива" www.24chasa.bg
Юлиана Методиева Снимка: Фейсбук
Юлиана Методиева Снимка: Фейсбук

Що за човеци са жените от Системата ни убива, не разбирам. Доста дълго се занимавам с проблемите на хора с увреждания, но такъв дяволски нагон за политика и публичност на всяка цена не съм виждала!

На факелното си шествие онзи ден, дамата на протеста и лява ръка на Мая Манолова, Вера Иванова, заяви пред медиите: „Шествието е в памет на "децата - жертви на политиката на социалните грижи за извеждане от специализираните домове“. А друга, по-слабо известна майка, също някъде пред нечия неинформирана журналистка, разправяше: "Жестоката истина на тази политика показва, че деца с увреждания се захвърлят в , цитирам, "къщички на ужасите". "От тях никой не се интересува.." Накрая, сценарият на мадам Черна дреха бе включила и отец Йоан(?) да отслужи панихида за загиналите в домове деца...

Да не повярваш как може така да се пускат фейкове!

През 2009 година хелзинкският комитет, където правех тогава списание Обектив, сътвори гранд скандал. Публикувахме стряскащата статистика за брой смърти(238) на деца в домовете. Започнаха съвместни проверки във всички домове за деца с умствени увреждания в страната. Младата ни адвокатка се явяваше по телевизорите, за да обяви нещо невъзможно тогава - завеждането на дело срещу държавното обвинение заради отказа да се разследват тези смъртни случаи! Беше ясно, че сирачетата умират от занемаряване, от лоши грижи, от глад. След няколко години домовете бяха закрити. Младата ни адвокатка залиня и някъде се загуби, но това е друга работа.

Дни преди факелното шествие в социалните мрежи от обкръжението на Мадам Системата ни убива, публикуваха свое, подписано от автор(!) „разследване“ за смъртта на децата от домовете. Бяха преписали почти едно към едно от докладите на БХК от 2009/2010 г. Внимателно информирах администраторите, че тези факти са публично известни отпреди 10 години. Посочих името на адвокатката, както и че разполагам с медиен архив на грандиозните данни изнесени от правозащитниците. Мигновеният отговор гласеше, нека да го кажем пак! Отговорих, добре, а истината беше че ми идеше да произнеса неприлични думи.

Съвършено ясно е, че повечето жени от Системата ни убива нямат и минимален праг на етика! Бързат, ли бързат, да изпълнят задачите на протеста. Май няма кой да каже на вдъхновителката им Мая Манолова, по-кротко с лъжите и с фалшивите новини! Децата, за които тъгувате кресливо от Системата ни убива, са изведени и настанени отдавна другаде, не казвам в по-добра или по-лоша среда. А за мъртвите дечицита десет години по-късно да се вадят скелетчетата им от гардероба е направо цинично!

/От фейсбук/

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

А можехме да превземем Македония с камион кренвирши "Пфайзер"(Видео)

А можехме да превземем Македония с камион кренвирши "Пфайзер"(Видео)

Сградата на Европейския парламент Снимка: Pixabay

Европейският парламент и ЕК са сезирани за „черния списък“ на служебното правителство

Еврокомисарят по въпросите на здравеопазването и храните Стела Кириакиду и здравният министър д-р Стойчо Кацаров посетиха мобилния пункт за ваксинация на столичното РЗИ, който в четвъртък беше на площад "Александър Първи".

Еврокомисар Кириакиду към българите: Ваксинирайте се, спасете живот!

Защо Радев е алтернативата - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Защо Радев е алтернативата - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Българският език и речниците

Българският език и речниците

Кирил Вълчев

За длъжностите на журналистите

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber