За двойното дъно на Eвропейския парламент

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9092423 За двойното дъно на Eвропейския парламент За двойното дъно на Eвропейския парламент www.24chasa.bg
Петър Москов
Петър Москов

Ще започна с цитати от един документ:

• “Призовава българските власти да прилагат съответната съдебна практика на ЕСПЧ и в този контекст да се обърне внимание на положението на съпрузите и родителите от един и същ пол с оглед да се гарантира тяхното упражняване на правото на недискриминация по закон и всъщност, и че правната рамка осигурява равни права за всички двойки.”

• “Изразява съжаление за враждебния климат срещу хората от ромски произход в някои населени места, особено срещу онези, които трябваше да напуснат домовете си след митинги на местните общности.”

• “Осъжда всеки случай на реч на омраза, дискриминация и враждебност срещу хора от ромски произход, жени, ЛГБТИ лица и лица, принадлежащи към други малцинствени групи, които остават проблем, предизвикващ остра загриженост.”

• “Призовава властите да спрат речта на омразата и расовата дискриминация срещу хората от ромското малцинство в отговор на COVID-19 и да спрат провеждането на полицейските операции в ромските квартали по време на пандемията.”

• “Изразява съжаление за решението на Конституционния съд от 27 юли 2018 г. относно несъответствие на Истанбулската конвенция с Конституцията на България.”

• “Счита за необходимо да се премахне дискриминацията срещу лица въз основа на тяхната сексуална ориентация или полова идентичност в закона и във всички обществени сфери.”

Познайте от къде са взети тези цитати, като възможните логични отговори са:
а/ От изявление на група хора, които считат обстоятелството с кого и как правят/не правят секс, за основен аргумент при назначаване на работа и социална реализация.
б/ От доклад на НПО, чийто управителен съвет ще умре от глад, ако не може да посочи тежките проблеми на циганите и не получи заплата, за да ги решава до пенсия.
в/ От разговор в група напушени вегани и колоездачи-натуралисти, които си знаят, че всички хора са равни и е добре да се обичаме наред и без предразсъдъци.
г/ От представянето на мис „България“, която за поредна година обещава, че ако я изберат, ще се бори за световен мир и любов.

Ми не, не познахте! :)
Това са цитати от Резолюцията на ЕП за върховенството на закона в България!
А сега сериозно, документ който съдържа горните текстове не може да има претенцията да се нарича “За върховенството на закона”.

Истината е, че с тази Резолюция, ЕП обявява социално-либералната политическа идеология за закон и декларира решението си да обвини в неспазване на закона, всеки човек с различни политически възгледи.
Колко точно мракобесно и отдалечено от принципите на свобода, демокрация и политически плурализъм е това, не се наемам да кажа.
Това, което знам със сигурност е, че ако в такава Резолюция няма изрично изискване на ЕП за скъсване връзката на старата ченгеджийница и посткомунистичеката олигархия с държавните пари, съдебната система и медиите и изрично посочване на ДПС, като политическия брокер на тези порочни практики, то това е документ за целите на политическото боричкане и няма нищо общо с разбирането за генезата на проблемите, с реалните му носители и с адекватните решения.
В по-дългосрочен план, циркът с обединеното, недоволно от живота като такъв социалистическо, либерално и зелено, ще доведе до това, че нормалните хора ще се превърнат в основната прослойка евроскептици в България. Там с вдигнат юмрук ще ги чакат г-н Радев и г-жа Нинова и любезно ще им покажат пътя към Евразийските ловни полета.
ГЕРБ очевидно нито може, нито иска да бъде преграда за това. Разказът на Борисов за Европа, като нещо което ни дава пари, става невалиден, когато цената е диктат, корупция на думите и забрана да говориш това, което мислиш. Горните текстове от Резолюцията са бъркане в душата на българския християнин и на всеки българин, който живее от почтен труд и не иска да хрантути доживотно лентяи, заради политическата цел на социалистите. Да приемаш сделка за душата на народа си срещу еврофондове е дяволско занимание, независимо дали го съзнаваш.
Истинската битка е битката за ценностите. Тя трябва да се води вътре в България и вътре в Европа. Очевидно не от тези хора и не с тeхните ситуационни махленски аргументи.
На България е нужна силна дясна консервативна политическа алтернатива, съсредоточена върху националния интерес. Нужно е дясно политическо лидерство, което да поведе страната по гордия път на Полша и Унгария. Път на национално достойнство, икономически просперитет, отстояване на християнските ценности и отбраняване на нормата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от БГ Следа

 Българската база в Антарктида

30-ата българска експедиция в Антарктида е под карантина в Пунта Аренас

Доброволецът Цветомир Цонов

Докато Цветомир разнасял за своя сметка помощи по селата, видял бедност, от която му идвало да плаче

Вдовицата на майор Валентин Терзиев - Димитрина Попова не спира да търси истината за смъртта на мъжа си.

Съпругата на загиналия пилот подп. Терзиев - с ново френско име и се радва на внучка

Пенсионерите ще получават добавка от по 60 лв. до юни 2022 г. 
СНИМКА: ЛИЛЯНА КЛИСУРОВА

Голямо прецакване за пенсионери, били на високи заплати - печели дългият стаж

НОИ ще въведе все повече електронни услуги, за да облекчи хората.

НОИ влиза в телефона, дават ПИК с дипломата за средно и висше, за да не се разкарват младите до гишетата

Кадър от задържането на Бабичката

Вижте задържането на Илиян Бабичката за джипа на Плевнелиев, издирват двама

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber