Унгария и Полша бяха, са и ще бъдат непослушни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9050362 Унгария и Полша бяха, са и ще бъдат непослушни Унгария и Полша бяха, са и ще бъдат непослушни www.24chasa.bg
Георги Марков - депутат от гражданската квота на ГЕРБ и бивш конституционен съдия

Измислиха инструмент, с който да ги наказват - бухалката "върховенство на правото", а "вината" им е, че избраха консервативни християнски правителства

В своя статия "Във време на зараза Брюксел поставя хляба пред морала" журналистката Пламена Томева удари в десетката. Прямо и безапелационно тя нарече Полша и Унгария "непослушните" и е абсолютно права, но понеже е млада, а и "24 часа" има много млади читатели, искам да добавя - Унгария и Полша не само наистина са непослушни, но и бяха много непослушни при комунизма и тепърва ще бъдат непослушни. Вижте защо:

Статията на журналистката на
Статията на журналистката на "24 часа" Пламена Томева, която е повод за коментара на Георги Марков

1. Унгария и Полша бяха непослушни, ама много непослушни при комунизма, за разлика от нас. Унгарците бяха толкова непослушни, че се вдигнаха на всенародно въстание срещу комунизма и съветските танкове през 1956 г. Едни се биха с голи ръце срещу 3000 съветски танка. За съжаление, бяха предадени от Запада, който не се намеси. Пред сградата на красивия унгарски парламент в подземие има мемориал, в който всеки млад българин може да види покъртителни кадри от драматичното въстание, започнато от будапещенските студенти.

През 1989 г. на 19 август в гр. Шопрон на прословутия паневропейски пикник, а после на 11 септември унгарците прерязаха телената ограда на границата с Австрия и падна желязната завеса. Десетки хиляди източногермански туристи минаха на запад. "Danke Ungarn! - "Благодаря, Унгария!" (от нем. ез.) Вие нанесохте първия удар в снагата на световния комунизъм през 1956 г. и съборихте първата тухла от Берлинската стена през 1989 г." Това са думи на великия Хелмут Кол в деня на обединението на Германия.

Полша пък даде на света своята уникална 10-милионна "Солидарност" и легендата Лех Валенса. Още през 1989 г.,

когато ние плахо

говорехме за

перестройка,

те свалиха

комунистите

от власт

Прав е Орбан, когато по случай 30-годишнината от започнатите от унгарските студенти и унгарския свещеник Ласло Тьокеш промени заяви: "Ако бяхме чакали Запада, още щяхме да сме във Варшавския договор и СИВ."

2. Полша и Унгария са непослушни и днес. Пръв Виктор Орбан още през 2015 г. затвори границата след безумния призив на Меркел: "Елате, ще се справим!" Той излезе прав, като нарече мигрантите "ислямски нашественици" и "Троянски кон на тероризма", защото те не ходеха на КПП-тата да си представят паспортите и от какво са репресирани, както изисква Женевската конвенция, а минаваха незаконно границите на суверенни държави. 5 г. по-късно Гърция затвори границите си и всички ръкопляскаха от Брюксел и дойдоха на Орбановата теза. Унгарците отказаха да приемат квоти. Планът "Сорос-Юнкер" на ЕК за разселване на мигранти в различните страни доведе до прословутата реплика на чешкия президент Земан: "Абе, г-жо

Меркел,

вие ги поканихте

на гости, а ги

пращате на обяд

у съседите"

На референдум, проведен в Унгария 99% срещу 1% гласуваха срещу безумното решение на ЕК за квотите. В числа това прави 3 360 000 срещу 50 хил. от гласувалите. Унгария е нашият дом и ние решаваме в него с кого ще живеем, каза непослушният Орбан, а на съвместна пресконференция с Меркел в Берлин заяви в прав текст: "Ако аз водя вашата мигрантска политика, в Унгария ще ме уволнят от работа или ще ме обесят на някой стълб като през 1956 г." "Искаме не мигранти, а унгарски деца", заяви Орбан и направи мащабна програма за развитие на раждаемостта и младото семейство, като започнем от 6-годишния отпуск по майчинство и стигнем до 33 хил. евро подарък от държавата при раждане на трето дете.

Резултатът е налице. Първото 6-месечие на тази година има 45 хил. новородени бебета в повече от същото време на миналата година.
Унгария отхвърли Истанбулската конвенция и забрани джендър идеологията със закон. Ще правим християндемокрация, заяви твърдо Орбан. Полша също се отказа от квотите, каза "не" на миграцията и 2015 г. при драматичното нападение на унгарската граница от активирани от НПО-та мигранти, прати полски войници и полицаи да помагат на унгарските си колеги. Отхвърли Истанбулската конвенция, след като неолибералът Доналд Туск я беше приел, а президентът Дуда, който получи втори мандат, нарече джендър идеологията "по-опасна от комунизъм".

Полша стигна до такова непослушание, че правителството на страната категорично отказа да подкрепи Доналд Туск за шеф на Европейския съвет.

3. Унгария и Полша ще бъдат и за в бъдеще непослушни.

Бухалката

"върховенство

на правото",

заявява Орбан, е "върховенство на изнудването". Истината е, че Брюксел се опитва чрез бухалката "върховенство на правото" да наказва Полша и Унгария само защото тези народи си избраха консервативни и християнски правителства. В Полша 2 пъти с мнозинство 50+1, в Унгария 3 пъти с по две трети.

Унгария и Полша няма да отстъпят от християнския характер на страните си, от етническата хомогенност, от традиционния брак, няма да си дадат Коледа на мигрантите, както това направиха в някои белгийски градове, наричайки коледните празници "зимни". В Унгария и Полша няма да приемат джендър идеологията и за в бъдеще. Що за върховенство на правото е случващото се през годините в Германия?

Хиляди европейки бяха малтретирани в новогодишна нощ пред Кьолнската катедрала и полицията не се намеси, само жалбите са 1200, а кметицата на Кьолн мъдро посъветва жените да ходят на разстояние от мъжете. Страшно върховенство на правото!

Що за върховенство на правото е пролятата кръв при премазването в предколедната вечер в Берлин? Тежките убийства и изнасилвания във Висбаден, Франкфурт, Рьотинген, Кемниц, Кьотен, Фрайбург. Що за върховенство на правото е присъдата от само 8 г. на изверга Абдула, който уби насред площада в градчето Кандел малолетната Мия само за това, че отказва секс? Мотивът на съда е, че животното е бил ревнив. Колко малолетни бяха изнасилени, колко християнска кръв беше пролята?!

Какво да кажем за Франция, където полицаи бяха убити в гръб с керамични ножове от мигранти? Запалиха им катедралата в Нант. Черни жилетки крещят: "Франция не е на французите!". Вътрешният министър Жерар Колон подаде оставка, заявявайки, че Франция не е на 9 планини на гражданска война между исляма и християните, а най-четената книга се оказа "Герила" на г-н Обертан, в която се описва трагедията, която изживява един жандармерист от миграцията на ножа във Франция. Началниците мълчат и медиите мълчат, но фактите са налице, казва той, а на

корицата четирима

полицаи носят

поредния ковчег

на свой колега

А тиражните книги на Дъглас Мъри "Странната смърт на Европа" и на Ив Маму "Великото игнориране", в които с факти се предвещава краят на християнството в Европа?

Полша и Унгария са сигурни страни. В тях няма палене на катедрали, изнасилване на християнки, в това число и на малолетни, няма миграция на ножа. Върховенството на правото е най-висше там, където държавите осигуряват върховната човешка ценност - живота и здравето на гражданите си. Полша и Унгария са моторът на Вишеградската четворка, която е новият мотор на стара Европа (речта на Доналд Тръмп във Варшава). Без тях повече в Европа няма да може да се решават проблеми и те го показаха, като отказаха в съюз с Макрон, Манфред Вебер и Франк Тимерманс за шефове на ЕК.

Специално за "24 часа" една любопитна новина - само преди 2 седмици нидерландският премиер Рюте внесе в парламента на страната си предложение за нов европейски договор без Полша, Чехия и Унгария. Не е за вярване, но е факт. Рюте гони 3 страни, които се бориха за свободата си през комунизма, защото нямали върховенство на правото. Вижте, читатели на "24 часа", върховенството на правото в Нидерландия!

В Утрехт съдът освободи терорист с досие по-дълго от Амстердам до Хага и този идиот отиде с автомат и пред очите на деца разстреля маса народ в трамвая. Това в Полша, Чехия и Унгария не може да се случи. Наследникът на демокрацията и заклет ерген Рюте

гони от Европа

бореца за

демокрация

и баща на 5 деца Орбан. Драги Рюте, Унгария с нищо не е по-малко европейска от Холандия и не трябва служебна бележка за европейска държава. Унгария има метро преди Франция, Австрия, Холандия и Германия; има най-красивия парламент в света, правен с унгарски камък и от унгарски майстори; има първата изкуствена пързалка за кънки в Европа, а унгарците играят водна топка от 1870 г. Преди 150 г. са имали басейн и топка.

През 1915 г. впрочем купонът е бил в Будапеща, а не в Хага, защото цялата аристокрация на Европа е идвала да гледа новия жанр в музиката - оперетата и чудесен спектакъл на Имре Калман "Царицата на чардаша".

На 23 септември стана ясно, че ЕК оттегля проекта "Юнкер-Сорос" за мигрантските квоти, а на 24-и в Брюксел имаше среща на Урсула фон дер Лайен с Орбан, Моравецки и Бабиш, за да коментират новия проект за мигрантски пакт на ЕС. И тримата категорично го отхвърлиха, наричайки го "старият пакт в нови дрехи". Бабиш дори каза: "Проблемът не е какво да ги правим мигрантите, а да не ги пускаме в Европа. В България си има "отровно трио", а Европа - "непослушна тройка".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Иван Кръстев

При поражение на Тръмп какво ще се случи с европейските популисти

Те ще търсят съюзници извън Запада, а Орбан написа манифест за бъдещия централноевропейски антилиберализъм В началото на април изследователката Киара Пагано отбеляза иронично: „Италия днес е по-затворена, отколкото Матео Салвини някога дори е мечтал“. Тя имаше право, затова не бива да се учудваме, че много от политическите коментатори тогава бяха

Вирусът стана тиранозавър

Вирусът стана тиранозавър

Как да се предпазим, как да се лекуваме - въпросите стават все повече Потресаваща информация сподели мой приятел във фейсбук – американски учени се мъчели да направят тиранозавър от ембрион на кокошка. И снимки има. Проверих, оказа се, че както в повечето фалшиви новини и в тази има зрънце истина. През 2006 г

Откъде извират Мангъровците?

Откъде извират Мангъровците?

Преди си мислех, че разбираме колко всъщност сме тъпи, най-ясно в деня, когато излизат резултатите от парламентарните избори. Но после дойде COVID-19 и оттогава усещането ми за човешка глупост се променя с всеки изминал ден и достига нови и нови невиждани висоти. Също така преди коронавирусът да долети от родината на заразите Китай, смятах просто

Свърши ли епохата на големите емигрантски пари, след като вирусът изтри 2,4 млрд. лв.

Свърши ли епохата на големите емигрантски пари, след като вирусът изтри 2,4 млрд. лв.

През септември потокът на българите за работа и учене в чужбина се възстанови в голяма степен. Но дойде втората вълна Според данните на БНБ за платежния баланс преводите от емигранти са намалели с близо две трети за първите осем месеца на настоящата година. От януари до август статистиката на централната банка отчита 291 милиона евро приход

Доклад: Заради COVID киберпрестъпността у нас скача

Доклад: Заради COVID киберпрестъпността у нас скача

- Бандитски мрежи търсят юпита - Най-голям е криминалният пазар на секс услуги - 1 млрд. лв. годишно, пише Центърът за изследване на демокрацията - Броят на кражбите на коли се доближава до нивата от края на 80-те години Пандемията от коронавирус повиши риска от киберпрестъпност, но ограничи редица други престъпни пазари

Премиерите Зоран Заев и Бойко Борисов работят за добрите съседски отношения между двете страни.

Да блокираме ли Северна Македония за ЕС?

Едва 1,3% от хората край Вардар мислят, че сме най-големият им приятел Дали България трябва да блокира началото на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС? Как да постъпят нашите управляващи на междуправителствената конференция за интеграцията през декември? Какво ще се случи преди това на 10 ноември

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Анализи

Това не е “втора вълна” на вируса, това е цунами

Това не е “втора вълна” на вируса, това е цунами

Много скоро у нас ще е като в Италия и Франция през пролетта Слагайте маските, идиоти! Новата вълна на COVID-19 ще е 10 пъти по-мощна, отколкото беше през пролетта. Това няма да е вълна, а цунами! Казват ни го надпартийните числа. На 24 октомври новите заразени у нас бяха 1582-ма. През пролетта пикът бе на 24 април – едва 91 за деня

Лидерът на “Демократична България” Христо Иванов бе министър във второто правителство на Бойко Борисов. Той обяви коалиция с ГЕРБ за невъзможна, но после допусна, че ако Борисов не е начело, има поле за разговори.

СНИМКИ: “24 ЧАСА”

Какво ни чака след изборите? Нови заедно с тези за президент

Невъзможната мисия да се състави правителство след следващия вот, когато и да е той. “Експертен” ще е ключовата дума за кабинет всички срещу ГЕРБ Защо толкова се искат предсрочни избори, след като те ще са най-много месец преди редовните? За да се вземе властта по втория начин. Това важи и за тези, които искат да свалят сегашното правителство

Три съвета към Закона за радиото и телевизията

Три съвета към Закона за радиото и телевизията

Вместо управителни - надзорни и програмни съвети в БНТ и БНР Отвори се Законът за радиото и телевизията, медийната среда се разтресе и властта се заклати. Забелязали ли сте, че така става винаги, когато се отвори ЗРТ? Властта, която и да е тя, колчем посегне към Закона за радиото и телевизията, получава проблем. Прокоба някаква има тук

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ

Трима, сред които и Плевнелиев, могат да наследят Борисов като премиер

Така председателят на ГЕРБ ще изпълни обещанието си да не стои на власт, ако не мине проектът на партията му за нова конституция, но и да остане с патриотите докрай Кметът на Враца Калин Каменов, евродепутатът Андрей Новаков и бившият президент са в късата листа с качества, които лидерът им цени Управленският мандат да бъде довършен до края му

Коментар на седмицата №1: Справедливост при пенсиите? Не, от 1 януари системата ще е взривена

Коментар на седмицата №1: Справедливост при пенсиите? Не, от 1 януари системата ще е взривена

Политически капризи обезсмислят парите за възрастните българи според внасяните осигуровки и трудовия стаж. Оттук нататък естественият път е към социални помощи на глава, а не на всеки според заслуженото 1 януари 2021 г. се очертава като исторически ден за България. На тази дата ще станем първата държава, която е закрила пенсионната си система

Коментар на седмицата №3: “Тренд”: ГЕРБ спря ерозията  - 24,1%, БСП - 23,6%

Коментар на седмицата №3: “Тренд”: ГЕРБ спря ерозията - 24,1%, БСП - 23,6%

5+2 партии в следващия парламент, сочи проучването на изследователския център по поръчка на "24 часа" Повишава се тревожността от COVID, но 50% не искат връщане на строги мерки През октомври подкрепата за основните политически сили е стабилизирана след два месеца резки промени в електоралните нагласи

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber