Елена Каназирева: Акаунт мениджърът в OLX помага за повече успешни сделки

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9049623 Елена Каназирева: Акаунт мениджърът в OLX помага за повече успешни сделки Елена Каназирева: Акаунт мениджърът в OLX помага за повече успешни сделки www.24chasa.bg
Елена Каназирева: Акаунт мениджърът в OLX помага за повече успешни сделки

Много е важно къде се позиционират обявите, това осигурява преднина пред конкурентите

В следствие на пандемията от COVID-19 на много бизнеси им се наложи да затворят търговските си обекти и да се преориентират към онлайн продажби.

ВИЖ ТУК

Някой сектори като туристическите услуги и ресторантите бяха блокирани за дълъг период от време, но от друга страна пък се засилиха продажбите в категории като Електроника и Мода. През месец април се забеляза сериозно раздвижване в тези категории, което доведе до почти 20% ръст на новите обяви в OLX.

В тази ситуация екипът на OLX трябваше бързо да се погрижи за малките бизнеси в България. От една страна, за да помогне на съществуващите потребители на платформата да продават възможно най-успешно, а от друга да подкрепи с консултации физическите магазини и услуги как бързо да преминат в онлайн търговията.

Ключова роля в този процес изигра екип от консултанти, които помагат на бизнес потребителите в OLX да бъдат по-успешни. Eлена Каназирева е акаунт мениджър, която разказва за опита си как и кога бизнесите да публикуват по-ефективно.

- Какво е състоянието на онлайн пазара в контекста на COVID-19, г-жо Каназирева?

- През месец март, когато хората останаха по домовете си, на много бизнеси им се наложи рязко да затворят и да се преориентират към онлайн дейност. Седенето вкъщи застраши сектори като туристическите услуги и ресторантите, но засили онлайн бизнеса като електроника и мода. През месец април забелязахме сериозно раздвижване в тези категории, което доведе до почти 20% ръст на новите обяви.

Ние от OLX разбрахме, че трябва бързо да се погрижим за малките бизнеси в България. От една страна, за да помогнем на съществуващите ни потребители да продават възможно най-успешно при нас, а от друга да помогнем на физическите магазини и услуги да минат онлайн. Ключова роля в този процес изигра нашият екип от консултанти, чиято роля е да помагат на бизнес потребителите в OLX да бъдат успешни.

- В какво се изразява работата на акаунта в OLX?

- Работата ми е много разнообразна, изисква се постоянство и разбиране на нуждите на потребителите, защото се подхожда индивидуално към отделните бизнесите. Помагам им всекидневно по телефон и имейл да позиционират и продават по-успешно в OLX платформата. Често те се обръщат към мен за съвет по отношение на дадена обява, или аз ги търся с предложение как по-бързо и успешно да продадат даден продукт или услуга. Зная малките имена на повечето от клиентите си, които продават в OLX, и комуникираме приятелски.

Важно е да се отбележи, че бизнесите, които позиционират в OLX не заплащат допълнително за акаунт мениджър, а се възползват безплатно от нашите консултации с цел да продават повече и да достигат до повече потенциални купувачи в платформата.

- С какви бизнеси, които продават своите продукти и услуги чрез OLX, работите?

- Имам клиенти, които продават автомобили, лодки, каравани, бизнеси в тази сфера. Любимата ми категория са авточастите, защото публикуват много на брой артикули и създават разнообразно съдържание на платформата. Джантите и автоаксесоарите са едни от най-търсените ключови думи в OLX, особено през пролетта, или преди зимата. Тогава се намесвам и аз като акаунт, за да помогна предлагането да открие бързо крайния клиент, който търси в море от обяви в платформата.

Моята работа е да консултирам бизнеса, който позиционира обяви, как и кога да публикува по-ефективно, както и да съветвам какъв пакет реклама да избере, за да са по-видими обявите за потенциалната им аудитория в платформата.

- Кои са най-честите съвети, които давате на клиентите си за по-добро позициониране и представяне в OLX?

- Най-важно е къде ще се позиционират обявите им, защото така са пред конкурентите. „Топ обявата“ е подходящ инструмент за отделните подкатегории, но ако искат по-голяма показност предлагаме комбиниран „Златен пакет“, с който са видими навсякъде в платформата. Бизнес потребителите ни могат да се възползват и от безплатна бизнес страница с личен поддомейн и лого, както и банер реклама на различни с таргетиран трафик.

- Колко често се чувате по телефона с даден клиент?

- Старая се след първоначалния контакт, ако клиентът не ме потърси допълнително, да се чуя отново с него след 2-3 седмици. Понякога обаче се налага да се чуем и по няколко пъти на ден с даден потребител, според казуса му и активацията.

- Може ли клиентът да ви търси за обратна връзка, въпроси и съвет? Колко често се случва това?

- Най-често се чуваме по въпроси свързани с обявите им - как работи дадена функционалност, защо имат модерирана обява или няма ли да имаме някоя промоция, тъй като знаят че обаждайки се на нас ще получат индивидуално отношение свързано с нуждите им в профила.

- Дайте пример за с клиент, при които имате добри резултати от обща работа?

- Привлякох клиент, който разполагаше със собствен онлайн магазин, който обаче бе нискоефективен и нямаше голяма аудитория. Помогнах му да създаде хубав профил в OLX с лого, изчерпателно и интересно описание на бизнеса, както и на самите обяви. Този клиент стартира в OLX с 50 обяви. Благодарение на насоките за развитие на бизнес профила му при нас и как може да се възползват от OLX като допълнителен канал за търговия, чрез който брандът им да достигне по-широка аудитория (промотиране, реклама, пакети), започнаха да увеличават обема от предлагани продукти и в момента публикуват около 900 обяви месечно в три категории.

Този търговец изключително добре се развива в OLX и е увеличил три пъти през последните 11 месеца обема от продукти, защото е доволен от трафика, възможностите които му предлага платформата и не на последно място от интереса и продажбите, които генерира чрез нас

Най-голямата ми сделка като търговски консултант е за 10 000 обяви. Това се случи в началото на 2020 г., когато работейки с потребител повдигнахме темата за автоматичен импорт на продукти чрез Open Api. Това е публично достъпен интерфейс, който дава възможност на хора с онлайн магазини да прехвърлят автоматично продукти в профилите си при нас. И така от 250 обяви минаха на 10 000.

- Какво най-често предлагате на клиентите си от допълнителните услуги/пакети в OLX?

- В категорията, в която аз работя - автомобили, лодки и каравани, потребителите залагат на пакети за допълнителни обяви, които им дават бонус обновявания. Има и такива, които се възползват от допълнителните ни инструменти като промоопциите, с които да направят още по-видими обявите си.

CV

Eлена Каназирева работи в OLX България от 2016 г. Преди това е била търговец в магазин за планинска екипировка. В момента е акаунт мениджър на над 650 успешни бизнеса, които всекидневно позиционират своите обяви в най-популярната платформа за обяви у нас. Обича да кара сноуборд и колело, както и да прекарва време в планината.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Димитър Маринов е първият българин, държал “Оскар” в ръцете си като част от екипа на “Зелена книга”, спечелил наградата за най-добър филм през 2019 г. От 1990 г. той живее в САЩ, където освен че сам се снима във филми, има и успешна актьорска школа. Предстои Маринов да дойде отново в България, а плановете си той разкри първо пред “24 часа”.

Димитър Маринов: Често ще съм в България - ще помагам на млади таланти чрез академията си

Още акценти от интервюто с българина, държал "Оскар" в ръцете си като част от екипа на "Зелена книга": Вярвам, че новото поколение до десетина години ще сложи България не само на картата на Европа, но и на света С новите правила за “Оскарите” ще се отворят повече възможности за актьорите, но филмите вече ще са за днешния ден и за бъдещето

Николай Божилов

Николай Божилов: Масоните ще помагат по-видимо на обществото, защото не са тайни

Ние сме обединение от свободни хора, не търпим диктатори, казва великият майстор на Обединената Велика Ложа на България - Г-н Божилов, заставате на върха на Обединената Велика Ложа на България като Велик майстор в труден за света период - коронавирус, задаващи се икономическа и политическа кризи. - Понеже свързахте избора ми за Велик майстор с

Режисьорът Жан-Жак Ано в Кан
СНИМКА: РОЙТЕРС

Жан-Жак Ано пред “24 часа”: Обичам животното, което е в нас

Големият френски кинорежисьор е почетен председател на журито на фестивала “Синелибри” Французинът Жан-Жак Ано е един от най-самобитните и разпознаваеми режисьори на съвременното кино. Българите го познават преди всичко с шедьоврите му “Мечката”, “Името на розата”, “Любовникът” и “Седем години в Тибет”

Храбрин Иванчев: Новите автомобили с онлайн регистрация в КАТ догодина

Храбрин Иванчев: Новите автомобили с онлайн регистрация в КАТ догодина

Асоциацията на вносителите предлага скрапинг програма за замяна на колите над 15 г. чрез държавен екобонус при покупка на нова кола От началото на годината автомобилите над 20 години у нас са се повишили с над 150 хиляди бройки Предлагаме единен регистър на МПС и първоначален преглед за техническа и екологична годност на всички нововнесени

Георги Свиленски: Партия на Радев ще е грешка - не може да е по-добра алтернатива от БСП

Георги Свиленски: Партия на Радев ще е грешка - не може да е по-добра алтернатива от БСП

Още акценти от интервюто с председателя на предизборния щаб на социалистическата партия: Левицата претендира, че може да даде честно, некорумпирано, некрадливо управление, което да работи в интерес единствено на хората Целта ни не е да дойдем на власт, а да дадем управление, което да изведе България от тази тежка ситуация Не мога да коментирам как

Николай Димитров: Въпреки кризата поддържаме Несебър с безупречна визия

Николай Димитров: Въпреки кризата поддържаме Несебър с безупречна визия

Налага се да намалим някои харчове - трябва да се степенуват по важност в тези трудни времена, казва кметът на града Сега приоритет е да осигурим отопление за детските градини и училищата, както и пари за зимно поддържане на пътищата и да подпомогнем социално слабите С рибния фестивал “Есенни пасажи” се стремим да удължим сезона и да развием

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Проф. Богов: Ще търся баланса да са добре и лекари, и пациенти – в COVID кризата всички са потърпевши

Проф. Богов: Ще търся баланса да са добре и лекари, и пациенти – в COVID кризата всички са потърпевши

Създаваме COVID отделение с 21 легла в кардиологията, като втора стъпка ще открием класическо инфекциозно отделение Ще работя и за реновирането на старите сгради и навлизането на високите технологии за диагностика и лечение Абсурд е заради директорския стол да си изоставя пациентите - постът е нещо временно в живота на лекаря

Проф. Преслав Димитров

Проф. Преслав Димитров: До 1200 с COVID-19 на ден до края на т.г., ако не се спазват мерките

- Да се даде по-голяма свобода на областите и общините да реагират - Колкото и страшно да звучи - да се мисли и за мобилизация на медиците по закона за отбраната, смята деканът на Стопанския факултет в ЮЗУ “Неофит Рилски” - Благоевград   - Проф. Димитров, следите отблизо данните за заболелите от COVID у нас и по света. Направихте научно изследване

Милен Марков

Милен Марков: Имаме възрастта на колите, искаме и звезди за безопасност

При шофиране трябва да се почива на всеки три часа, а когато возим деца - на два, казва експертът в Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" Още акценти В петък има най-много катастрофи, в интервала от 16 до 20 часа При техническите прегледи да се записват не само годините на автомобила, но и километрите

Ая Таха и Сезен Хабилов: Разбрахме, че ще имаме дете, след изолатора и карантината

Ая Таха и Сезен Хабилов: Разбрахме, че ще имаме дете, след изолатора и карантината

За нас е чест и привилегия да сме част от достойните българи “Пирогов” ни научи на смирение и на това да си готов във всеки следващ момент за всичко. В нашия случай учи и на любов Преди 7 месеца не знаехме нито с какво се сблъскваме, нито резултата от евентуална среща с вируса, което беше най-лошото Първо Сезен

Почти невъзможен е кабинет след вота без ГЕРБ или БСП с подкрепа от Трифонов

Почти невъзможен е кабинет след вота без ГЕРБ или БСП с подкрепа от Трифонов

Задава се фотофиниш на изборите и най-трудното съставяне на правителство след промените. Може да се стигне до нови избори, казва политологът Димитър Ганев   Вътрешната опозиция в БСП вече се олицетворява само от Кирил Добрев и неговите 40-50 души - Г-н Ганев, в трети месец на протести сме. Можем ли вече да кажем кой спечели и кой загуби

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров

Проф. Димитър Димитров: Студенти се обучават във фирми с преподавателите си - накрая оценка дава и бизнесът

l Университетите не трябва да се делят на изследователски и преподавателски - всички и образоват, и правят наука, казва ректорът на УНСС l Държавата търси експертното ни мнение - Проф. Димитров, как ще се отрази на университетите и конкретно на вашия увеличението на бюджета за висше образование за догодина с 50 млн. лв.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber