Екссъпругът на прегазената Юлия: Шофьорът на такси крие нещо. Защо иначе се оправдава, че не била негов тип?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8878794 Екссъпругът на прегазената Юлия: Шофьорът на такси крие нещо. Защо иначе се оправдава, че не била негов тип? Екссъпругът на прегазената Юлия: Шофьорът на такси крие нещо. Защо иначе се оправдава, че не била негов тип? www.24chasa.bg

На шофьора, блъснал я пръв и избягал, ще кажа, че ще бъде намерен. И ще изпълня молбата на дъщеря ми да я заведа при него

34-годишната Юлия Ангелова беше прегазена край Созопол в нощта срещу 26 юли. Първият шофьор, блъснал жената, избяга и все още се издирва. Няма свидетели на случилото се, само една снимка на автомобил с огънат капак. Предполага се, че това е колата, блъснала Юлия. Ангелова попада на пътя, след като слиза от такси на средата между Созопол и къмпинг “Арапя”, където е била отседнала.

Ангелова има 9-годишна дъщеря от бившия си съпруг Цветелин Цеков. Той е дългогодишен полицай и се съгласи да говори за смъртта на Юлия.

- Г-н Цеков, как разбрахте за случилото се с бившата ви съпруга Юлия?

- На 26 юли в 6,40 ч сутринта ми се обади братът на Юлия. Каза ми, че са му звъннали от Созопол и каза, че сестра му е починала.

Решил е да позвъни на мен, защото знае, че съм полицай и ако се обадя като колега, мога да проверя информацията. Даде ми номера, от който са му се обадили. Позвъних и ми казаха, че тя е прегазена, първият автомобил е избягал, а вторият, който преминава през нея, спира и се обажда на тел. 112.

- Вие сте полицай. Според вас защо е избягал шофьорът?

- Не зная. Вероятно е бил пиян или дрогиран. Има някаква причина, всеки нормален човек би спрял и би оказал някаква помощ. За мен този човек е местен, защото по автомобила неминуемо ще има щети и те ще са сериозни. Според мен тази кола е скрита много бързо.

- Появи се снимка на колата. Според вас това ли е извършителят?

- Напълно е възможно, но не зная със сигурност. Не искам да опорочавам досъдебното производство и затова не се бъркам в работата на колегите.

- Но ако това не е извършителят, защо още не се е показал?

- Това е абсолютно логичен въпрос. Предвид факта, че снимката на автомобила е разпространена, собственикът би трябвало да е видял кадъра. Щом не е той, защо не си закара колата пред полицията и да занесе протокол от катастрофата или акт от друг инцидент, при който я е ударил, и така да отпаднат подозренията от него.

- Може ли вече да е ремонтирал колата?

- Не вярвам. Аз лично бих я скрил за доста дълго време.

Затова ще апелирам всички собственици на автоморги и сервизи, ако е идвала такава ударена кола при тях, с огънат капак, може би и предно стъкло или ако дойде такава кола, нека сигнализират в полицията.

- Каква точно е колата? 

- Доколкото видях от снимката, автомобилът е сив металик, с три врати. На мен лично ми прилича или на “Пежо 307”, или на “Фолксвагвен Голф 5”.

Кадърът обаче е твърде размазан, така че е възможно да е друга марка и модел.

- Къде точно е станал инцидентът?

- В средата на близо километър, може би повече права отсечка. За да се случи това нещо, е напълно възможно тя да е изскочила внезапно пред колата, която я е блъснала.

Не мога да си обясня защо се е случило. Тя е висока жена – 185 см, била е облечена с бяла рокля, така че за мен е абсолютно невъзможно да не я забележиш, ако се движиш по средата на платното, каквито са данните към момента.

Единственият шанс да не я види е да се е разсеял, да си е гледал в телефона. Дори и да е така, тя е имала време за реакция. Направил съм си труда и съм засякъл, че са нужни 30-40 секунди да се отдръпне. Инстинктът за самосъхранение на всеки човек ще го накара да го направи. Затова смятам, че е изскочила внезапно и е махала, за да се качи на стоп.

- Преди да се стигне до катастрофата, тя е била в такси, но е слязла от него. Говори се, че имала само 20 лв. и затова слязла от таксито. Вярно ли е?

- Категорично не. Аз лично съм прегледал портфейла ѝ и тя имаше в него доста повече от тези 20 лв. Да не говорим, че тя има и дебитни и кредитни карти и нищо не е пречело да спре на банкомата и да изтегли пари в брой.

Вземаше достатъчно добра заплата и определено не беше за 20 лв.

- Според вас защо се е стигнало до слизането?

- Друга е причината със сигурност. Дали е в таксиметровия шофьор, или друга, но не е за тези 20 лв. Само таксиметровият шофьор може да каже истината. На практика той е последният, който я е видял жива.

- Той дава разнопосочни показания. Защо?

- Това, което четох по медиите, е доста различно. Веднъж казва, че ѝ обяснил, че няма къде да спре, спрял е на отбивката, тя е крещяла и му е показала среден пръст. Гледал я как се отдалечава, но не могъл да направи нищо. После дава показания, че ѝ е викал от колата да се върне. След това смени версията и каза, че се е връщал да я търси.

Това е много странна промяна на версиите. Не мисля, че човек не може да си спомни точно какво се е случило.

- А защо според вас сменя версииите?

- Има някаква причина. Не мога да коментирам, за да не опороча досъдебното производство и не искам да се меся в работата на колегите.

- Юлия е привлекателна жена, може ли да се е опитал да ѝ посегне и затова тя да е слязла?

- Напълно възможно е. В една от статиите той каза, че тя не е негов тип, има си жена и деца. Не знам някой да го е питал за това.

Аз съм психолог по образование и съм наясно, че когато гузният негонен бяга, има причина за това. Възможно е това да е причината.

- След второто прегазване съдебните медици казаха, че Юлия е била жива. Мислите ли, че можеше да бъде спасена, ако първият не бе избягал?

- Абсолютно можеше. Даже бих казал, че съм убеден в това. Независимо от контузиите и травмите, които е понесла от първия удар, ако е била жива, според мен и сега щеше да е жива.

- Искате ли да кажете нещо на шофьора, който е избягал?

- Ще му пожелая да не изживява същото и ще му обещая, че ще бъде намерен. Когато това стане, ще изпълня молбата на дъщеря ни. А тя е да я заведа при него и тя лично да го пита какво се е случило с майка ѝ.

- Как съобщихте на дъщеря ви за случилото се?

- Това трудно се описва. Седнах на масата, погледнах я в очите, казах ѝ, че майка и е претърпяла инцидент с автомобил и че не е в болница. Тя за секунда се зарадва, защото не разбра какво имам предвид. Тогава се наложи да ѝ кажа, че е починала.

Как реагира тя и какво изпитах аз в този момент, не зная дали мога да намеря думи, с които да го опиша. Много дълго време стояхме прегърнати, без да кажем нищо и тя не спираше да плаче.

- А сега как е?

- Сега е по-добре. Прие го някак си. Дойде на погребението, държа се мъжки. Тя загуби своите близки хора през 2 години за последните 6 години. През 2014 г. почина едната ѝ баба, през 2016 г. почина баща ми, през 2018 г. - майка ми, и през 2020 г. майка ѝ. Дядо ѝ, аз и вуйчо ѝ останахме най-близките ѝ роднини.

Има и други братовчеди, които са ѝ близки, но това сме най-пряката линия.

- Тя е трябвало да бъде с майка си. Защо се отказа?

- Не зная. Просто я взех във вторник, не се бяхме виждали от малко повече от седмица и тя каза, че ще остане при мен и съпругата ми и просто не замина. Тя сама не пожела. Ние с Юлия бяхме приятели, никога не сме я спирали да отиде с другия на море. Решението си го взе тя самата.

- Вие сте полицай. Какво според вас трябва да се направи, за да се разкрие убиецът?

- Ще отговоря малко лаконично, защото каквото и да кажа, означава да бутам разследването в една или друга посока. Затова ще кажа, че трябва да се свърши всичко, което е възможно.

Не искам да давам конкретика, за да не заблудя колегите и да не ги насочвам в грешна посока. Служителите на МВР в Бургас са достатъчно добри професионалисти и им имам пълно доверие, че ще стигнат до края и ще разберем каква е истината.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Проф. д-р Веселин Янчев
СНИМКА: БНТ

Проф. д-р Веселин Янчев: България сега е по-независима от всякога

Да си част от цивилизования свят, не е зависимост - напротив Турция предлага сделка: независимост срещу територия - Какво още не знаем или знаем малко за обявяването на Независимостта на България, проф. Янчев? - Не бих казал, че има неща, които не знаем. Независимостта отдавна е обект на изследвания - и преди 1989 г., и след това

Асенка Христова

Асенка Христова: Само 1/3 от учениците учат запалено и с разбиране

В едни училища се концентрират предимно отличници, а в други - деца с ниски резултати, казва изпълнителният директор на Института за изследвания в образованието   На национална конференция по проекта на “24 часа” и VIVACOM “Образование 4.0” , с която стартира вторият кръг от инициативата за дигитализация на българското образование

Димитър Рачков

Димитър Рачков: Да не прозвучи нескромно, но съм бил безпроблемно дете. И много злоядо

Талантливият актьор тръгва на турне с моноспектакъла си “Забраненото шоу на Рачков”. След края му май ще прави собствено шоу и по телевизията Той е явление в българския театър и телевизия. Актьорският му талант е огромен, комедийният - също. В живота си обаче Димитър Рачков е доста скромен и много добър човек

Александър Чеферин СНИМКА: РОЙТЕРС

Президентът на УЕФА пред "24 часа": Ще е интересно, ако Бербатов се кандидатира за шеф на БФС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин говори ексклузивно за "24 часа". Ето го първото му лично интервю за българска медиа: - Господин Чеферин, на 14 септември се навършиха 4 г., откакто бяхте избран за президент на УЕФА. Кое е най-доброто и най-важното нещо за европейския футбол, което се случи, откакто оглавихте организацията

Емил Хърсев: Eмисията по новия дълг бе направена професионално

Емил Хърсев: Eмисията по новия дълг бе направена професионално

А можехме да сме при условията, при които емитира Аржентина. Или дори да седим на опашката пред МВФ Това не е проект на правителството, а на експерти от международни банки, които това работят България през тази криза засега минава с минимални загуби - както общо за икономиката, така и за държавата Подписвам се

Йордан Матеев

Йордан Матеев: Хората купуват родното, вносът на храни падна с 28,5%

Никоя търговска верига не се кани да напусне страната, казва изпълнителният директор на Сдружението за модерна търговия Потребителите у нас се оказаха свръхпредпазливи Има оптимизъм в това, че продажбите в Западна Европа се възстановяват, ще последва и у нас - Господин Матеев, сходни ли са резултатите

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова: Най-важното е да завършим градските рингове, за да изведем трафика от центъра на София

Тикет системата на транспорта ще е готова до Нова година. Преди това общинският съвет ще реши дали билетът ще е за време, или за разстояние, но без да се вдига цената, казва в интервю кметът на София Още акценти от интервюто: l До 3 г. ще осигурим места в градините за всички деца над 3-годишна възраст l Ще настоявам в новия устройствен план да се

Емил Радев - евродепутат от ЕНП/ ГЕРБ

Емил Радев: Сравнението на България с Беларус е абсурдно - у нас никой не преследва опозицията, дори като говори лъжи

Корупцията, за съжаление, е общоевропейски проблем, затова настоявам за приемане на европейска стратегия за борба с нея ОЩЕ АКЦЕНТИ: ЕС няма да прилага 2 механизма за наблюдение над страната ни Последният доклад на Европейската служба за борба с измамите показва, че по брой проверки пред нас са Гърция, Полша

Красимир Вълчев

Красимир Вълчев: Запишете се за учители, ще има нужда в пандемията

Предвидили сме да купим 60 000 компютъра за учениците и поне 20 000 за учителите. При преминаване към обучение в електронна среда вече ще се пишат отсъствия, казва министърът на образованието и науката Красимир Вълчев   - Г-н Вълчев, какви са най-големите ви тревоги за новата учебна година? - Най-неблагоприятният сценарий е да затворим училищата

СНИМКА: ЮЛИЯН ДОНОВ ЗА СП. “МЕНИДЖЪР”.

Open Mind е шанс да работим с хора с уникален житейски опит

Инвестирането в хората и техните знания и умения е ключово за развитието на компанията, казва Галина Чулева, главен директор “Управление на хора и култура” в “Теленор България” - “Теленор” стартира шестото издание на програмата Open Mind. Какви са резултатите от нея до този момент? - Освен програма за кариерно развитие и социална интеграция на

Васко Кръпката

Коментар на седмицата №2: Васко Кръпката: Навсякъде може да чуеш, че днешна България е кочина. Е, не е така!

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Това интервю е №2 с над 136 000 прочитания. Комунизмът си отиде, но предпоставките за неговото завръщане са налице! На хората им омръзна тази повсеместна мутризация и искат една по-културна България Когато заемеш позиция, хората не те слушат

Миглена Петкова

Тийнейджърите търсят рискове, важно е в семейството да има диалог и доверие

Децата посягат към дрогата от скука и желание за разнообразие, родителите да търсят помощ от институциите, казва Миглена Петкова, психолог, автор и реализатор на програми “Избирам себе си” и “К.Е Ш.?” - програма за повишаване на родителските компетенции”: - Г-жо Петкова, защо децата посягат към дрогата и споделят ли с вас причината да започнат

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber