Екатерина Анева: Недопустимо е журналисти и полицаи да бъдат храчени, хулени и блъскани, защото си вършат работата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8799604 Екатерина Анева: Недопустимо е журналисти и полицаи да бъдат храчени, хулени и блъскани, защото си вършат работата Екатерина Анева: Недопустимо е журналисти и полицаи да бъдат храчени, хулени и блъскани, защото си вършат работата www.24chasa.bg
Екатерина Анева: Недопустимо е журналисти и полицаи да бъдат храчени, хулени и блъскани, защото си вършат работата

"Възмутена съм! Снощи станахме свидетели на нещо, което не приемам за нормално. Журналистите от националните телевизии и полицаите, които бяха на т.нар. протест не по своя воля, а за да изпълняват служебните си задължения, бяха подложени на унижения и психически, а в някои случаи и физически тормоз от едни хора, които твърдяха, че са на улицата, за да защитят своята чест и право на достоен живот." Това написа във фейсбук бившият журналист от БНТ и Нова Тв и настоящ пиар на ВМРО Екатерина Анева в защита на журналистите и полицаите, които бяха на вчерашните протести в столицата.

Ето пълният текст на позицията:

Възмутена съм! Снощи станахме свидетели на нещо, което не приемам за нормално. Журналистите от националните телевизии и полицаите, които бяха на т.нар. протест не по своя воля, а за да изпълняват служебните си задължения, бяха подложени на унижения и психически, а в някои случаи и физически тормоз от едни хора, които твърдяха, че са на улицата, за да защитят своята чест и право на достоен живот.

Снощните събития доказаха, че българинът е враг, а не брат за човека срещу себе си. Сигурно в замъгленото съзнание на някои индивиди е много героично да вееш българския трикольор гол го кръста и с бира или водка в ръка, да скандираш „мафия“, докато обслужваш интересите на съмнителни благодетели или да героизираш „обединителя на нацията“, докато чинно следваш зададената посока да я разединяваш и то в тежки за света, не само за държавата ни, времена.

За мен като човек обаче, не е допустимо от каквато и да е гледна точка, да унижаваш и малтретираш едни хора, които не стига, че са на улицата по малките часове на деня, за да пазят реда или да отразяват мнението на протестърите, вместо да са при семействата си. Хулени, храчени, ритани и блъскани без никаква причина.

Тези хора имат семейства и деца, които са станали свидетели на това унижение. Някой от вас „герои“ замисли ли се за това? А помисли ли как вашата майка, баща, брат, съпруга или син би се почувствал, ако някой публично ви линчува по този начин? Не по друг – с вашите думи, жестове и действия!

Снощи журналистите и полицаите станаха жертва на озверелите тълпи и трябва да бъдат защитени. Те не са бездушни наблюдатели, те не са „за“ или „против“ тези или онези (дори и да имат своите пристрастия нямат право да ги покажат!). Те бяха сред сънародниците си, докато изпълняват служебните си задължения. Правото на труд, на достойнство и на равнопоставеност е залегнало в Конституцията на Република България. С какво вие протестиращите, сте нещо повече от тези, които ви пазят да не се избиете или тези, които правят съпричастна цяла България, с вашите политически щения?

Къде е сега „обединителят на нацията“ да защити правото на достоен и безопасен труд на полицаите и журналистите? Къде са блюстителите за демократична България или онези, които правят митинги на 1 май, за да говорят за равенство и за трудови права? МЪЛЧАТ!

Няма и да проговорят във ваша защита, уважаеми полицаи и журналисти. Няма да го направят, защото вие не сте им в политическата картинка. Не сте в пъзела им от интереси. За тях сте атракцията, която удобно се предлага на народа.

Хляб и зрелища. Казали са го древните римляни. Обаче скоро освен зрелища, друго няма да остане. След снощия протест очаквам да достигнем четирицифрено число заразени на дневна база. Очаквам още международни рестрикции при пътуванията за и от България, а това ви е ясно какво означава, нали? Цената е хлябът на стотици хиляди хора.

Прочетете малко за ефекта на пеперудата, преди довечера да изсипвате гнева си срещу невинни хора.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Лично мнение

Георги Марков

Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

Официално доплащане в болниците по ясна тарифа - защо не?

Официално доплащане в болниците по ясна тарифа - защо не?

Мохамед Халаф

Туитър направи подарък на Тръмп

Георги Марков: 2020 г. - Борисов победи опозицията с 5:0

Георги Марков: 2020 г. - Борисов победи опозицията с 5:0

В медицината предпочитам натегач за здравето на пациента пред локуморазтегач

В медицината предпочитам натегач за здравето на пациента пред локуморазтегач

Най-четени материали за 2020 в сайта в рубриката Лично мнение

Най-четени материали за 2020 в сайта в рубриката Лично мнение

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber