От глупост ли някой налива масло в огъня заради "Росенец"? Едва ли

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8798095 От глупост ли някой налива масло в огъня заради "Росенец"? Едва ли От глупост ли някой налива масло в огъня заради "Росенец"? Едва ли www.24chasa.bg

Шефът на НСО бе принуден да подаде оставка след канонадата между премиер и президент. Поводът е известен на всички - поведението на гардове от службата при акцията на Христо Иванов да стъпи на брега на парк “Росенец”.

Последвалата акция на прокуратурата в кабинетите на президентски секретари и съветници пък стана повод за протест, който събра леви, десни и всякакви други политически лица.

Пред тях президентът Радев се появи с вдигнат юмрук. И премиерът не закъсня с отговора: “Толкова години опитват да ме накарат отново да си използвам юмруците. Няма хубав бой!”

Но кой знае защо от НСО наляха още масло в огъня - поискаха кръгова забрана за достъпа по море и по суша до Росенец.

И то по-малко от 20 часа преди там да се съберат десетки и стотици желаещи, които искат да си опънат хавлиите на въпросната конфликтна зона по призива в социалните мрежи.

Както и часове преди да стане официално ясно, че България е поканена да влезе в чакалнята за еврозоната. Но може би този безспорен успех не се вписва в революционното настроение, завладяло площада пред президентството, кой знае.

Идеята за кръгова охрана на Росенец обаче предизвика нова дандания, президентът отрече да е знаел за това конкретно искане на НСО и тук под напора на обстоятелствата бе принуден да уволни нейния началник ген. Красимир Станчев.

Който пък се оттегли с аргумента, че е бил замесен в “политически мотивирани и публично аргументирани ходове на лица в политическия процес”. Както и че пада жертва на лошия закон за НСО.

Лош или хубав, законът трябва да се изпълнява. Но по-странното в случая е, че служба като НСО (без да иска, от глупост, по невнимание или неразбиране на ситуацията) пряко се набърка в политическия дневен ред. И малко остана да драсне клечката на ново обществено напрежение. Кому ли е нужно всичко това? Явно не на редовите граждани.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Редакционен коментар

Като не вярвате на изборните комисии, защо да повярвате на камерите

Като не вярвате на изборните комисии, защо да повярвате на камерите

За какво друго да получиш затвор до гроб,
ако не за разстрела на детето си

За какво друго да получиш затвор до гроб, ако не за разстрела на детето си

Елисавета Панова КАДЪР: bTV

Всеки има право на собствено мнение, но не и на измисляне на собствени факти, г-жо Панова

Кокошката е разумна алтернатива

Кокошката е разумна алтернатива

Баровците ще платят по 300-400 лева глоба, но щетите са много по-големи

Баровците ще платят по 300-400 лева глоба, но щетите са много по-големи

4 април вместо 28 март - не било в тикви, а в кратуни

4 април вместо 28 март - не било в тикви, а в кратуни

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber