Ако още сте бял, станете негър*!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8760740 Ако още сте бял, станете негър*! Ако още сте бял, станете негър*! www.24chasa.bg
Ако още сте бял, станете негър*!

Бъдете готови за революцията

Бутането на статуи в САЩ опря и до Спасителя.

“Аз смятам, че статуите на белия европеец, който според тях е Исус, трябва също да бъдат съборени – обяви един от вождовете на цветната революция Шон Кинг. – Те са някаква форма на бялото превъзходство. И винаги са били. Според Библията, когато семейството на Исус решава да се скрие и да се слее с мнозинството, къде отива? Египет! Не в Дания! Съборете ги!”

Шон Кинг е един от най-знаменитите глашатаи на движението “Животът на черните има значение”. Той е пастор, публицист, телевизионер и изтъкнат негърски активист. И всичко му е в ред, с изключение на

един тънък

проблем - май

не е негър!

На снимките изглежда по-скоро италианец. И родителите му са бели, но ето как го обяснява:

“Отказвам да говоря в подробности за миналото на моята майка и нейните сексуални партньори и аз съм дълбоко засрамен, дори да го споменавам, но на мен ми е обяснявано, че белият мъж на моя акт за раждане не е моят биологически баща и че моят биологически баща е светлокож черен мъж.”

“Светлокож черен мъж”? В България това звучи като дървено желязо. Но ние сме глуха провинция, в метрополията нищо не пречи желязото да е дървено, защото там всички нюанси на фон дьо тена са важни.

Ако Шон Кинг говори истината, то биологичният му баща вероятно е квартерон, т.е. четвърт негър, подобно на Александър Дюма и Пушкин. Следователно, негърското в него е една осмина. В Европа никой не би го забелязал, но в САЩ това е социален капитал. Благодарение на предполагаемата негърска осминка Шон успява да изгради кариера – следване в негърски университет, субсидии, грантове, пасторство и така нататък.

Тъй като сме изостанали, тук не сме се замисляли кой е светъл и кой е мургав. Нямаме самосъзнание за своята белота. Но скоро ще се наложи да коленичим за прошка, както вече коленичат на запад от нас.

Хубавото е, че идентичностите напоследък са флуидни, т.е. всеки е свободен да избира по-изгодната за него раса. Защо да не станем негри? Тъй де, щом можеш да си сменяш пола, защо не и расата?

В САЩ пътят от

черен към бял

бе прокаран от

великия Майкъл

Джексън

Други пък се промениха от бели към черни. Например през 2015 г. в САЩ гръмна скандалът с някоя си Рейчъл Долежал - активистка на Националната асоциация за напредъка на цветните хора (NAACP). Тя направи кариера като негърка – стипендии, преподавателски места, водач на угнетените, още малко и да се кандидатира за президент. Уви, мама и тата сложиха край на приказката. Като чули, че щерката им е негърка, съседите започнали да се подиграват с таткото а той се оплакал в медиите. Аз, казал той, съм чех, жена ми е немкиня с шведска кръв, а щерката като дете бе руса със сини очи. Откъде накъде ще се прави на негърка?

И Долежал пострада. Университетът я уволни, NAACP я изрита на улицата и горката активистка се принуди да си смени името на… Нкечи - Амаре Диало. “Нкечи” съкратена форма на нигерийско име, което означава “Каквото Бог дал”.

Днес едва ли

Божидарка щеше

да пострада

толкова,

тъй като идентичността е “флуидна”, всеки може да я сменя както си ще. Благодарение на това много мъже вече се състезават в дамските спортове и обират наградите. Но най-доволни са мастурбантите, които могат да посещават дамските тоалетни, без да си премахват хирургически джойстика.

И който не приема това човешко право, горко му! Неотдавна

пострада и

писателката

Джоан Роулинг,

която даде на децата “Хари Потър”. Като майстор на словото, тя се възмути от следното заглавие: “Създаване на по-равнопоставен пост-COVID-19 свят за хората, които менструират” (!!!). Потресена, Роулинг пусна в туитъра ироничен коментар: “Сигурна съм, че имаше някаква дума за тези хора. Някой да ми помогне. Womben? Wimpind?Woomud?”.(Това са съчетания на думата за жена (woman) с мъжкото име Бен, слабак (wimp) и кал (mud)).

Активистите се нахвърлиха върху Роулинг като харпии. Първи я захапаха актьорите, които изиграха Хари Потър, Хърмаяни Грейнджър, и Рон Уизли, и още десетина, които ѝ дължат всичко.

Няма значение, че Роулинг досега е дарила близо 200 милиона долара за най-различни джендърни и други подобни каузи. Грешката ѝ е, че не е скъсала докрай със старата нормалност. За да се защити, тя изброи добрите си дела в полза на трансджендърите, но накрая пак изпуска топката: “Така че аз искам трансжените да бъдат в безопасност. В същото време аз не искам естествените момичета и жени да бъдат по-малко сигурни. Ако отворите вратите на тоалетните и съблекалните за всеки мъж, който смята себе си за жена, а както казах, днес той може да получи джендърен сертификат, без да има нужда от каквато и да било хирургия и или хормони – тогава отваряте вратите за всички мъже, които искат да нахълтат.”

Заради този отказ да пуска мъже в женските тоалетни Роулинг вече е враг №1. Колективът в издателството “Хачет” стачкува, не ще да издава новата ѝ книга. Дори редакторката на “Пропускливият казан” (The Leaking Cauldron) – най-големият фен клуб на Хари Потър – не закъсня да я анатемоса: “Спрете да ѝ давате пари. Не купувайте новите ѝ книги, не купувайте брандираните стоки, не й гледайте пиесите, не вземайте филмите ѝ под наем и не ги купувайте, не ги гледайте в кината, не посещавайте тематичния парк. Не даваме нито един долар на трансфоби!”.

Ето каква революция иде и насам. Но българинът ще се справи, тъй като той вече е спец по пребоядисването. Сигурен съм, че ще се справим и с кампанията срещу белите мъже, която се задава с пълна сила.

Онзи ден например някоя си Приямавада Гопал, временна преподавателка в университета в Кеймбридж, пусна в туитъра следния лозунг:

“Ще го кажа отново. Животът на белите няма значение. Да се премахне белотата!”

Вместо да я уволни, университетът в Кеймбридж я назначи на постоянна професорска длъжност.

Явно още е

гузен, че е дал

дипломи на

Нютон и Дарвин

И така – в САЩ върви мощна цветна революция, която ще дойде и у нас, особено ако Тръмп загуби изборите. Но каква е нейната революционна същност? Лява или дясна?

Десните медии в САЩ например сравниха окупираната зона в Сиатъл с Парижката комуна от 1871 г. По улиците на зоната бродели все пияни марксисти и тук-там някой друсан анархист.

Но има една малка разлика. Докато Парижката комуна е била бунт на работниците срещу властта и богатите, то в САЩ е обратното – най-богатите са на страната на революцията. Както и медиите, и поне 50 на сто от властите, а останалите власти са се притаили. От милиардерите към революционерите текат сериозни пари.

Не, това не е Париж през 1871 г. Това е поредният капан за левите движения и партии. Този капан за левицата скоро ще пристигне и у нас, особено ако Тръмп загуби изборите. А заедно с капана ще дойде и някой и друг грант.

Но като прост журналист, аз съм длъжен да напомня първото правило в професията - проследете парите! Вижте откъде идват и къде отиват! И тогава иде ред на второто правило - щом видите къде ще потече, веднага се наредете на чучура! Станете негър!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Валери Найденов: Манипулаторите на протеста забраниха да се говори за мажоритарен вот

Валери Найденов: Манипулаторите на протеста забраниха да се говори за мажоритарен вот

Аз съм от тези хора, които смятат, че кръстовищата трябва да са свободни за хората, които ги преминават. Едно е да протестираш, друго е да тероризираш град, като пречиш на придвижването. Това заяви пред БНР Валери Найденов, журналист и политически анализатор, който посочи, че подкрепя действията на управляващите

Толкова ли е сложно да се препише френски закон?

Толкова ли е сложно да се препише френски закон?

В Монако ти прибират колата за свръхпревишена скорост на място, у нас ще чакаме още доста дълго присъда за убийството на Милен Цветков Скоростта убива. Всички го знаят, но в България винаги е по-иначе. У нас има убийци на пътя, които си тръгват с условни присъди, други с години размотават уж независимата съдебна система

Васил Тончев

Със или без Борисов. Какво идва?

Какви са сценариите за развитие на политическата ситуация след националната конференция на ГЕРБ и думите на Бойко Борисов. Попитахме политолозите Анастас Стефанов и Татяна Буруджиева и социолога Васил Тончев: 1. Как ще коментирате казаното от Борисов и какви знаци видяхте на събранието на ГЕРБ? 2. Какво може да очакваме оттук нататък

На път сме да пропаднем в двойна криза + риск от нов локдаун

На път сме да пропаднем в двойна криза + риск от нов локдаун

Ще успеем ли да съхраним икономиката Без съмнение България в момента е изправена пред прага на поне две изключително сериозни кризи. - Протестната вълна от последния месец из цялата страна повдигна градуса на политическо противопоставяне в обществото. Макар и малобройни на фона на гласоподавателите

Битката на корпорациите за космическия пазар започна. Кой печели

Битката на корпорациите за космическия пазар започна. Кой печели

SpaceX направи революция, която ще промени завинаги телекомуникациите, самолетните полети, добивната индустрия Компанията SpaceX на предприемача Илон Мъск успешно изстреля ракетата “Фалкон 9”, носеща капсулата “Дракон” с двама астронавти – Боб Бенкен и Дъг Хърли. 19 часа след излитането от Кейп Канаверал “Драконът” успешно се скачи с

Страните в Европа, разделени на групи според цялостния си напредък. Графика: Проучване Индекс на настигането

Класация: България в една група с Испания и Полша по икономическо развитие

- По качество на живот обаче сме в клъстър със Сърбия, според новото издание на проучването "Индекс на настигането"  - По цялостно развитие не сме сред най-изостаналите в Европа, а сме в група с Гърция, Румъния и Унгария Ако на пистата на развитието на 35 страни в Европа има 6 групи, от най-напреднали до най-изоставащи

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Анализи

Държава в мъртво вълнение, или “Зимата идва”

Държава в мъртво вълнение, или “Зимата идва”

Твърде скоро средната ни класа може да усети как живее класическият български пенсионер Преди повече от два месеца писах по повод прочутия коронавирус как историята ни учи, че не власите, а ние, българите, винаги се давим на края на Дунава. Между другото Румъния на власите е единствената държава в региона, която постоянно губи всички войни

Протестите - на три езика

Протестите - на три езика

Невинни, лешояди и изпаднала номенклатура заедно срещу статуквото Усеща се нещо смущаващо в протестите, неясно и чоглаво чувство, че нещата не са баш каквито изглеждат. Същото, което и за пандемията се долавя - хем има зараза, хем нещо мажат, уж силата на таралежа отслабва, ама още повече народ тръшкал. Дисонанс след дисонанс

Срокът за абсолютна давност - 12 или 15 г.

Срокът за абсолютна давност - 12 или 15 г.

10-те години абсолютна давност какво са - “Пей сърце” или “Няма безплатен обяд”? Всъщност - и двете. “Пей сърце” - за този, който дължи пари и му е изтекла давността. “Няма безплатен обяд” - за банките, фирмите за бързи кредити, а също и за фирмите, доставящи ток, вода, парно, мобилни, интернет услуги и пр

Коментар на седмицата №1: Честният изход: Радев се отказва като президент и става водач на протеста

Коментар на седмицата №1: Честният изход: Радев се отказва като президент и става водач на протеста

Само този, който не познава Борис Велчев, се надява, че Конституционният съд ще даде имунитета на държавния глава на Иван Гешев - ще има решение, припознато от всички Време е човекът с вдигнатия юмрук да обясни как си представя гражданския контрол върху властите - той има право да инициира промени в конституцията

Коментар на седмицата №2: Алчност и мутренски туризъм “ден година храни” убиха Юлия до Созопол

Коментар на седмицата №2: Алчност и мутренски туризъм “ден година храни” убиха Юлия до Созопол

По всичко изглежда, че туристическият сезон по Българското Черноморие не само няма да е по-лош, но и ще бъде по-добър от миналогодишния, като изключим големите хотели и all inclusive комплекси, които разчитат основно на чужденци. Добрата новина не идва заради безсилното усилие на Ангелкова, а заради твърде усложненото пропускане на туристи в

Ние ли сме най-тъпите на Стария континент

Ние ли сме най-тъпите на Стария континент

Европа бяга от машините за гласуване, Третият свят ги въвежда В древногръцкото театро често героите стигали до неразрешими ситуации и тогава от горе с помощта на кран (механо) се спускал някакъв бог, който спасявал положението. Оттам идва изразът “Бог от машината” - неочаквана развръзка, която не следва от логиката на сюжета

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber