Лекарите като д-р Дечева са истинските герои в тези трудни времена

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8605834 Лекарите като д-р Дечева са истинските герои в тези трудни времена Лекарите като д-р Дечева са истинските герои в тези трудни времена www.24chasa.bg

Днес, а и през последните два месеца, докато мнозина мрънкаха и постоянно се оплакваха - главно в социалните мрежи, колко трудно било да спазват социалната дистанция и да си стоят вкъщи, едни други хора бяха истинските съвременни герои.

Българските лекари, често безпардонно и неоснователно обиждани и ругани, показаха на какво са способни. Те посрещнаха първия удар с коронавируса, те даваха по 14 дни дежурства в болниците, без да могат дори да видят децата и близките си, за да лекуват тежкоболните пациенти.

Поредният случай от Пазарджик на една достойна българска лекарка ни разказа майката на млад мъж, болен от сарком на Юинг.

Д-р Красимира Дечева опроверга черногледците, че младите български лекари бързат да вземат дипломите си, за да отидат да работят в чужбина.

Тя направи обратното - завършила медицина в Мюнхен, пристигна като доброволец в интензивното отделение на болницата в Пазарджик, където имаше недостиг на медици, за да помага в битката с коронакризата.

Точно тя не се уплаши да се притече на помощ на болния младеж, завърнал се от лечение в Китай, на когото то други лечебни заведения са отказали прием.

Д-р Красимира Дечева има много колеги, които точно като нея обръщат гръб на страха от заразата и помагат на своите пациенти - всеки ден, всеки час. Със сигурност в България има стотици такива примери от последните два месеца. Тепърва ще научаваме за тях.

Българите оцениха по достойнство онова, което направиха и продължават да правят лекарите, медицинските сестри, здравните работници. Даренията за болниците продължават, признанието също е налице. Затова нека да им отдадем заслужената благодарност, както и да бъдем съпричастни с тях. А също и да не забравяме, че когато се оплакваме, колко ни е трудно заради наложените ограничения във всекидневието, за медиците на първа линия е двойно, тройно, десеторно по-тежко. Без техните усилия и всеотдайна грижа картината с епидемията в България нямаше да е толкова успокояваща.

Вижте материала по темата тук.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Редакционен коментар

Като не вярвате на изборните комисии, защо да повярвате на камерите

Като не вярвате на изборните комисии, защо да повярвате на камерите

За какво друго да получиш затвор до гроб,
ако не за разстрела на детето си

За какво друго да получиш затвор до гроб, ако не за разстрела на детето си

Елисавета Панова КАДЪР: bTV

Всеки има право на собствено мнение, но не и на измисляне на собствени факти, г-жо Панова

Кокошката е разумна алтернатива

Кокошката е разумна алтернатива

Баровците ще платят по 300-400 лева глоба, но щетите са много по-големи

Баровците ще платят по 300-400 лева глоба, но щетите са много по-големи

4 април вместо 28 март - не било в тикви, а в кратуни

4 април вместо 28 март - не било в тикви, а в кратуни

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber