Теодор Ушев: Артистите, които не са най-богатите хора, ни дадоха продукцията си безвъзмездно

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8367383 Теодор Ушев: Артистите, които не са най-богатите хора, ни дадоха продукцията си безвъзмездно Теодор Ушев: Артистите, които не са най-богатите хора, ни дадоха продукцията си безвъзмездно www.24chasa.bg
Теодор Ушев
Теодор Ушев

Аниматорът Теодор Ушев написа във фейсбук пост в защита на изкуството и артистите. Направи го преди няколко дни, но той звучи особено актуално днес, в деня на театъра. Ето и публикацията му. 

В тези тежки за всички времена, надявам се си даваме сметка каква роля за запазване на висок дух играе изкуството. Когато новините, произвеждани от неадекватни и малоумни политици просто ни разбиват психически, когато практически е невъзможно да бъдем пълноценно физически активни, единственото бягство на духа е в стотиците театрални, оперни постановки, филми, музика, виртуални изложби, и колекции. Те са НИ дадени БЕЗПЛАТНО! И това е изкуство, в което са вложени огромно количество труд, средства, милиони артисти, техници, продуценти. Тези хора първи останаха без препитание, изгубиха работата си. Културната индустрия беше първата, която понесе ударите на рестрикциите. Всъщност артистите, които не са най-богатите хора на света, ни дадоха продукцията си безвъзмездно. Без ваучери. Безусловно. Без хленчения за умиращия си бизнес. Някой подари ли ви тези дни бензин? Храна? Облекла? Коли? Хляб? Кафе? Вода? Ток? Някой даде ли ви залежалата си продукция? Не.

И когато всичко това свърши, спомнете си кой ви е давал, тихо и без претенции. И кой е взимал от вас. И благодарение на какво, в тези дни между четири стени, не сте се чувствали като в зандан, а сте можели през едно малко екранче да гледате опера в МЕТ, и в същия ден да отидете на театър в Москва, или Цюрих. Просто, след Голямата Дисоциация, преди да се втурнете отново по молове, екзотични разходки и ресторанти - купете си билет за кино, отидете на театър, или балет. Като малък жест на солидарност.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Националния стадион “Васил Левски” в София

Не молете държавата да помага на спорта. Това ѝ е задължение

Доц. Орлин Спасов, Николета Даскалова, проф. Нели Огнянова и доц. Георги Лозанов по време на дискусията, която се излъчваше и онлайн

Георги Лозанов: Политиката през 2020 г. се превърна в медия

Какво ще изсвири президентът на новата коалиция - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Какво ще изсвири президентът на новата коалиция - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Кирил Петков и Корнелия Нинова имаха и индивидуални разговори докато течаха работните групи. В тях лидерът на ПП можеше да информира колежката си какво всъщност означава джендър.

Договорено: всеки сам си убива жената, а джендърите на сапун

Видеозавещание: Промяната почна ли?

Видеозавещание: Промяната почна ли?

ДОЦ. Д-Р АЛЕКСАНДЪР ОСКАР

Защо случаят с фалшивите обвинения срещу доц. Оскар разтревожи еврейската общност?

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber