Димитър Маджаров: Продължаваме да инвестираме, наградите го доказват

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7954784 Димитър Маджаров: Продължаваме да инвестираме, наградите го доказват Димитър Маджаров: Продължаваме да инвестираме, наградите го доказват www.24chasa.bg
Димитър Маджаров: Продължаваме  да инвестираме, наградите го доказват

От създаването на компанията до днес запазваме семейните ценности и ги обвързваме с качеството, казва собственикът на фирма "Димитър Маджаров"

- През последните години спечелихте няколко от престижните награди Superbrands. Как оценявате това и на какво се дължи, г-н Маджаров?

- Отдавам този успех на постоянния стремеж към поддържане и утвърждаване на досегашните добри производствени практики. В допълнение винаги се стараем да отговаряме на потребителското търсене, да сме в крак със съвременните тенденции в производството, но и да работим върху разработването на нови продукти, които да подхождат на семейните традиции и на българския вкус.

Наградите Superbrands имат специално значение както за мен, така и за целия екип на компанията. Това е много високо признание и наистина ни

показва, че

продуктите,

които

произвеждаме,

се оценяват

високо именно

заради тяхното

добро качество

- Създавате компанията преди повече от 25 години. Всъщност как започна всичко?

- От 1991 г. насам започнахме да се занимаваме с търговска дейност. В самото начало бяхме фокусирани най-вече върху производството на колбаси, като първия си цех открихме през 1994 г. Пет години по-късно създадохме и мандра за производство на саламурено сирене и български кашкавал.

Отбелязахме началото на 21-и век със започването на работа с първата международна верига за модерна търговия в България. С напредването на времето и развитието на хранително-вкусовата промишленост стремежът към удостоверяването на по-високо качество на произведените продукти постоянно нарастваше. Това беше както наша собствена цел, така и изискване от регулаторна гледна точка на национално равнище.

Затова и пристъпихме към сертифициране по стандартите за “Добри производствени практики”, въвеждане на НАССР система и стандарт ISO 9001. Към днешна дата компанията притежава сертификат и в съответствие с Международния хранителен стандарт (IFS), a всички млечни продукти имат сертификат Halal. От 2015 г. в млекопреработвателното предприятие стартира и производството на кисело мляко.

- Какво ви отличава от конкуренцията, работите на пазар, на който тя е много силна?

- Това, върху което залагаме най-силно ние освен на качеството, е и емоцията, която съпътства избора и последващата консумация на нашите продукти.

От създаването си до днес марката “Димитър Маджаров” запазва семейните ценности. Вярата, грижата и доверието са в основата на ежедневния стремеж на компанията. Затова и

винаги се

стараем да се

вслушваме в

хората и в това

какви са техните

нужди и

изисквания

В резултат избираме да произвеждаме колбаси и месни деликатеси и любими млечни продукти с автентичен вкус, които са предпочитан избор за потребителите.

- Слоганът ви “От нашето семейство за вашето семейство” означава ли, че това, което слагате на трапезата у вас, го предлагате и на клиентите си?

- Разбира се! От създаването на компанията до днес ние запазваме семейните ценности и ги обвързваме с качествата на своите продукти. От една страна - вярата и грижата, която самите ние влагаме в тях до момента, в който достигат до крайните потребители, а от друга – доверието, което получаваме в замяна, дава смисъл на всичко, което правим.

Тези ценности са обвързани и с ежедневния ни стремеж да произвеждаме колбаси и месни деликатеси с безкомпромисно качество и любими на българите млечни продукти.

- Кои са ключовите ви продукти?

- Ключовите продукти на “Димитър Маджаров” се разделят в две групи – традиционните млечни продукти и суровосушени месни продукти. Това са съответно сирената от първата и луканките от втората група.

Като чист натурален продукт бялото сирене “Димитър Маджаров” включва 100% мляко и традиционната българска закваска, съдържаща също Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Между 4 и 6 литра мляко са необходими за производството на 1 кг сирене, в зависимост от суровината. За да получи умерено соления си и приятно изразен млечен вкус, сиренето от козе, овче и биволско мляко трябва да премине през период на зреене минимум 60 дни при специална температура, докато сиренето от краве мляко – поне 45 дни.

През 2007 г. компанията ни е първата, която въвежда на пазара луканка с калибър Ф70 за деликатесни щандове и витрини. По-големият диаметър на луканка Ф70 изиска 60 дни прецизен процес на зреене и сушене на продукта, което му придава по-богат и плътен вкус. Емблематична за бранда, нашата луканка “Маджаров” Ф70 се произвежда от прясно месо, без заместители – растителни и животински протеини. Неповторимостта на българската традиция се състои в процеса на пресоване чрез дървени плоскости, което благоприятства сушенето на продуктите.

- Предвиждате ли лансирането на нови продукти?

- Съвсем скоро през 2019 г. поставихме началото на една чисто нова продуктова серия – функционални

млечни

продукти

със здравни

ползи

за стомашно-чревния тракт и имунната функция. Киселото мляко My BifiPro е продукт, който съчетава естествените ползи от традиционното кисело мляко с най-добре документираните два пробиотични щама в света – BB-12 и с добавени витамини D3 и B12 за естествена подкрепа на имунната система.

При месните продукти отскоро предлагаме и нова серия свежи меса в тарелка, както и селекцията GourMeat Tour. Следвайки актуалните тенденции за удобство в разфасовките и новаторството в рецептурите, създадохме слайсирани деликатеси, вдъхновени от различни гурме дестинации, в удобна и надеждна опаковка, запазваща качествата на продукта. Представихме и изцяло нова серия свежи и млени меса в началото на грил сезон 2019. Gourmeat O`Clock се появи тъкмо навреме, за да предложи актуални, качествени и надеждни продукти на всеки грил ценител.

- Биопроизводството ли е бъдещето на хранителната промишленост? По какво се отличава то?

- Отношението на потребителите към храната днес е много различно в сравнение с това, което наблюдавахме, когато започнахме своята дейност. Стремежът към полезно и отговорно хранене е в изключителен възход. Това е тенденция, която наблюдаваме както в България, така и по света. Съвсем логично е този тренд все по-често да се съобразява и от нас, производителите.

Доказателство за това доколко полезен е съставът на продуктите, които избираме, е етикетът върху опаковката, който индикира всички включени съставки. Консумирането на полезни за здравето храни е стъпка напред към по-добро здраве. А за нас, както и за нашите потребители, грижата за здравето е от първостепенно значение. Затова и занапред ще продължим да държим на високия стандарт на качество на предлаганите от нас продукти и ще приветстваме всички добри практики в тази посока.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Проф. Чирков: Без Людмила Живкова нямаше да направим първата трансплантация на сърце

Проф. Чирков: Без Людмила Живкова нямаше да направим първата трансплантация на сърце

На 82 г. внезапно почина проф. Александър Чирков. Ето какво ни разказа той за своята кариера и мечтите си точно преди една година. - Проф. Чирков, неотдавна от Правителствена болница съобщиха, че за първи път в България са присадили бял дроб. После се появи съобщение, че преди много години вие сте направили първата белодробна трансплантация

Доц. Атанас Мангъров е инфекционист и шеф на COVID клиниката към Инфекциозна болница. В началото на ноември заедно с други лекари, критици на въведените от правителството и щаба мерки срещу коронавируса, създадоха Български алианс на лекари.

Доц. Атанас Мангъров: Бих си сложил ваксина срещу COVID-19, ако е доказано безопасна

В 80% от случаите COVID протича безсимптомно и човек не разбира, че го кара - Доц. Мангъров, с какви предизвикателства се сблъскахте като шеф на COVID клиниката в Инфекциозна болница? - Нося отговорност вече за това, което се случва в клиниката. Тя е пълна, има 80 легла, непрекъснато се изписват и приемат нови хора

Десислава Билева

Десислава Билева: София ще пуска по-често зелен билет по 1 лв. на ден

Въвеждането му ще е при над 150 нг фини прахови частици вместо при 200 мг и при неблагопраятна метрологична прогноза, казва зам.-кметът на София по зелена система, екология и земеползване  Още акценти от интервюто: Одобрихме над 5500 семейства, които ще заменят безплатно старите печки на дърва и въглища с 5000 климатика, 470 газови уреда

Борис Колев: За да си успешен, не трябва да се страхуваш от провала

Борис Колев: За да си успешен, не трябва да се страхуваш от провала

Това, че влязох в Световната бизнес зала на славата заедно със само още 8 човека, е много голямо признание и предизвикателство за мен, казва социалният предприемач Борис Колев е социален предприемач. Само на 32 години, той има над 15 компании и брандове зад гърба си. Активно развива корпоративно-социалната отговорност сред компаниите у нас

Александър Андреев: Заради пандемията може изборите да започнат по-рано

Александър Андреев: Заради пандемията може изборите да започнат по-рано

Купуваме машини, които не са за еднократно ползване, а ще са адаптирани за всички видове избори, в които се изисква да има и електронен вот, казва новият председател на ЦИК Секциите с над 300 избиратели на последния парламентарен вот през 2017 г. и на европейските избори през 2019 г., в които сега ще има и машинно гласуване, бяха 9479

СНИМКА: АТАКАН УЗУН

Ирина Папазова: Корекциите не са забранени в конкурсите за красота

В Китай дори си удължават краката Българите са по-настроени да нападат, отколкото да хвалят или харесват нещо. Този наш манталитет е описан още във файлетоните за Бай Ганьо Ирина Папазова е собственик на конкурса “Мис България”. Победителката в него получава правото да представя страната ни на световния финал “Мис Планет”

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Здравко Димитров: В интензивното звукът на респираторите се набиваше. Лежиш и чакаш

Здравко Димитров: В интензивното звукът на респираторите се набиваше. Лежиш и чакаш

Атакуват ме, че съм слязъл да видя премиера Борисов. Как няма да отида? Той е дошъл да ме уважи, казва кметът на Пловдив В стаята бях с трима обикновени хора, никакви випове Кметът на Пловдив Здравко Димитров близо месец се бори с коронавируса. Първата седмица от заразата изкара у дома, но след влошаване постъпи в болница

ДЕЯН АНГЕЛОВ

Актьорът Деян Ангелов: Вирусът паникьосва. Лечението е много вода!

- Г-н Ангелов, вече втора седмица сте с коронавирус. Още в началото ли разбрахте, че е това, или впоследствие се усъмнихте? - О, на секундата си го помислих. Имах тест вкъщи, бях си купил от бързите и на 5-ата минута се диагностицирах, час по-късно бях в лабораторията, за да го установят. - Притеснихте ли се? - Разбира се

Диян Стаматов - директор на столичното 119-о средно училище “Акад. Михаил Арнаудов”

Диян Стаматов: Учебната година може да се провали, ако няма компромис

Учителите не са компютри, те имат същите притеснения като другите хора, казва директорът на столичното 119-о средно училище “Акад. Михаил Арнаудов”  ОЩЕ АКЦЕНТИ: Сега е почти невъзможно да се намери заместник на болен учител Пропуските от 4-те месеца онлайн обучение започнаха да се усещат още от началото на тази учебна година Опасността да нямаме

Посланик Мюриел Берсе Коен

В кризата Швейцария подкрепи медиите си с 57,5 млн. франка

Швейцарското посолство работи за повече иновации и прозрачност в България, казва Мюриел Берсе Коен, посланик на Конфедерация Швейцария в България Сред предимствата на България са членството ѝ в ЕС и специфичното ѝ местоположение, плоският данък и отличните специалисти в областта на комуникационните технологии - Ваше Превъзходителство

Симеон Дянков

Симеон Дянков: Дългата здравна криза удря по-зле икономиката от краткото затваряне

Всички правителства са притискани, когато вземат това трудно решение. Но то трябва да бъде взето, казва бившият финансов министър, който сега преподава в САЩ и Англия Още акценти: Бизнесът и хората вече са изнервени. Правителството казва- има пари, но не е ясно кога тези пари ще заработят за бизнеса, и за хората

Собственикът на “Хиполенд”: Разочарован родител или разочарован конкурент ни донесе 124 000 лв. глоба?

Собственикът на “Хиполенд”: Разочарован родител или разочарован конкурент ни донесе 124 000 лв. глоба?

В закона за защита на конкуренцията има текстове за промоциите, които са неизпълними за търговците и ги превръщат в удобна мишена за санкции, казва Мариан Колев - Г-н Колев, Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ви глоби по сигнал на “случаен клиент”, който посетил един от вашите магазини и открил

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber