Димитър Маджаров: Продължаваме да инвестираме, наградите го доказват

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7954784 Димитър Маджаров: Продължаваме да инвестираме, наградите го доказват Димитър Маджаров: Продължаваме да инвестираме, наградите го доказват www.24chasa.bg
Димитър Маджаров: Продължаваме  да инвестираме, наградите го доказват

От създаването на компанията до днес запазваме семейните ценности и ги обвързваме с качеството, казва собственикът на фирма "Димитър Маджаров"

- През последните години спечелихте няколко от престижните награди Superbrands. Как оценявате това и на какво се дължи, г-н Маджаров?

- Отдавам този успех на постоянния стремеж към поддържане и утвърждаване на досегашните добри производствени практики. В допълнение винаги се стараем да отговаряме на потребителското търсене, да сме в крак със съвременните тенденции в производството, но и да работим върху разработването на нови продукти, които да подхождат на семейните традиции и на българския вкус.

Наградите Superbrands имат специално значение както за мен, така и за целия екип на компанията. Това е много високо признание и наистина ни

показва, че

продуктите,

които

произвеждаме,

се оценяват

високо именно

заради тяхното

добро качество

- Създавате компанията преди повече от 25 години. Всъщност как започна всичко?

- От 1991 г. насам започнахме да се занимаваме с търговска дейност. В самото начало бяхме фокусирани най-вече върху производството на колбаси, като първия си цех открихме през 1994 г. Пет години по-късно създадохме и мандра за производство на саламурено сирене и български кашкавал.

Отбелязахме началото на 21-и век със започването на работа с първата международна верига за модерна търговия в България. С напредването на времето и развитието на хранително-вкусовата промишленост стремежът към удостоверяването на по-високо качество на произведените продукти постоянно нарастваше. Това беше както наша собствена цел, така и изискване от регулаторна гледна точка на национално равнище.

Затова и пристъпихме към сертифициране по стандартите за “Добри производствени практики”, въвеждане на НАССР система и стандарт ISO 9001. Към днешна дата компанията притежава сертификат и в съответствие с Международния хранителен стандарт (IFS), a всички млечни продукти имат сертификат Halal. От 2015 г. в млекопреработвателното предприятие стартира и производството на кисело мляко.

- Какво ви отличава от конкуренцията, работите на пазар, на който тя е много силна?

- Това, върху което залагаме най-силно ние освен на качеството, е и емоцията, която съпътства избора и последващата консумация на нашите продукти.

От създаването си до днес марката “Димитър Маджаров” запазва семейните ценности. Вярата, грижата и доверието са в основата на ежедневния стремеж на компанията. Затова и

винаги се

стараем да се

вслушваме в

хората и в това

какви са техните

нужди и

изисквания

В резултат избираме да произвеждаме колбаси и месни деликатеси и любими млечни продукти с автентичен вкус, които са предпочитан избор за потребителите.

- Слоганът ви “От нашето семейство за вашето семейство” означава ли, че това, което слагате на трапезата у вас, го предлагате и на клиентите си?

- Разбира се! От създаването на компанията до днес ние запазваме семейните ценности и ги обвързваме с качествата на своите продукти. От една страна - вярата и грижата, която самите ние влагаме в тях до момента, в който достигат до крайните потребители, а от друга – доверието, което получаваме в замяна, дава смисъл на всичко, което правим.

Тези ценности са обвързани и с ежедневния ни стремеж да произвеждаме колбаси и месни деликатеси с безкомпромисно качество и любими на българите млечни продукти.

- Кои са ключовите ви продукти?

- Ключовите продукти на “Димитър Маджаров” се разделят в две групи – традиционните млечни продукти и суровосушени месни продукти. Това са съответно сирената от първата и луканките от втората група.

Като чист натурален продукт бялото сирене “Димитър Маджаров” включва 100% мляко и традиционната българска закваска, съдържаща също Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Между 4 и 6 литра мляко са необходими за производството на 1 кг сирене, в зависимост от суровината. За да получи умерено соления си и приятно изразен млечен вкус, сиренето от козе, овче и биволско мляко трябва да премине през период на зреене минимум 60 дни при специална температура, докато сиренето от краве мляко – поне 45 дни.

През 2007 г. компанията ни е първата, която въвежда на пазара луканка с калибър Ф70 за деликатесни щандове и витрини. По-големият диаметър на луканка Ф70 изиска 60 дни прецизен процес на зреене и сушене на продукта, което му придава по-богат и плътен вкус. Емблематична за бранда, нашата луканка “Маджаров” Ф70 се произвежда от прясно месо, без заместители – растителни и животински протеини. Неповторимостта на българската традиция се състои в процеса на пресоване чрез дървени плоскости, което благоприятства сушенето на продуктите.

- Предвиждате ли лансирането на нови продукти?

- Съвсем скоро през 2019 г. поставихме началото на една чисто нова продуктова серия – функционални

млечни

продукти

със здравни

ползи

за стомашно-чревния тракт и имунната функция. Киселото мляко My BifiPro е продукт, който съчетава естествените ползи от традиционното кисело мляко с най-добре документираните два пробиотични щама в света – BB-12 и с добавени витамини D3 и B12 за естествена подкрепа на имунната система.

При месните продукти отскоро предлагаме и нова серия свежи меса в тарелка, както и селекцията GourMeat Tour. Следвайки актуалните тенденции за удобство в разфасовките и новаторството в рецептурите, създадохме слайсирани деликатеси, вдъхновени от различни гурме дестинации, в удобна и надеждна опаковка, запазваща качествата на продукта. Представихме и изцяло нова серия свежи и млени меса в началото на грил сезон 2019. Gourmeat O`Clock се появи тъкмо навреме, за да предложи актуални, качествени и надеждни продукти на всеки грил ценител.

- Биопроизводството ли е бъдещето на хранителната промишленост? По какво се отличава то?

- Отношението на потребителите към храната днес е много различно в сравнение с това, което наблюдавахме, когато започнахме своята дейност. Стремежът към полезно и отговорно хранене е в изключителен възход. Това е тенденция, която наблюдаваме както в България, така и по света. Съвсем логично е този тренд все по-често да се съобразява и от нас, производителите.

Доказателство за това доколко полезен е съставът на продуктите, които избираме, е етикетът върху опаковката, който индикира всички включени съставки. Консумирането на полезни за здравето храни е стъпка напред към по-добро здраве. А за нас, както и за нашите потребители, грижата за здравето е от първостепенно значение. Затова и занапред ще продължим да държим на високия стандарт на качество на предлаганите от нас продукти и ще приветстваме всички добри практики в тази посока.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Калин Сърменов
Снимки: Личен архив

Калин Сърменов: Ставаме неграмотни, невъзпитани, нетолерантни

Не знам дали икономически бум може да направим, но ако ние културно, образователно или на тема здравеопазване не се съберем за бум, няма да може да сторим и крачка напред, казва директорът на Сатиричния театър - Г-н Сърменов, годината, която изпратихме, беше много тъжна за българския театър... Отидоха си големи звезди..

Емил Кошлуков

Емил Кошлуков: За първи път съм на държавна работа и реагирам остро, тъй като телевизията е банкрутирала

Ако бяхме частна фирма, вече съдът щеше да ни управлява, казва шефът на медията в първото си интервю, откакто е на високия пост До 2-3 месеца ще изхвърля хартията от телевизията, ще направя електронно управление Ако свалим БНТ2 и БНТ3 от мултиплексите, ще паднат милиони от дефицита В онлайн канал на БНТ ще пуснем приложение

Доц. Стефан Левтеров: Казахме на мъж с рак, че е излекуван, след 1,5 г. тумора го нямаше

Доц. Стефан Левтеров: Казахме на мъж с рак, че е излекуван, след 1,5 г. тумора го нямаше

На 80 г. съм и денят ми протича съвсем обикновено: всяка сутрин влизам в операционните на ВМА и давам анестезии, когато съм дежурен, оставам до 20 ч, давам и дежурства като консултант за ВМА и страната. Най-хубавият момент е да видя благодарност в очите на излекуван пациент. Но най-развълнуван съм бил

Сейед Мохаммад Джавад Расули е роден на 23 ноември 1959 г. Магистър по Международни право. Започва работа в Министерството на външните работи на Иран през 1985 г. Работил е иранските мисии в Катар и Филипините, бил е генерален консул в Мюнхен и Хамбург. Първият му мандат като посланик е в Саудитска Арабия (2010 – 2014). От 2018 г. е посланик на Иран у нас.

Иранският посланик: Солеймани няма отношение към атентата в Бургас, това е фалшива новина

Израел се опитва да прикрие своите собствени терористични нападения, като обвинява нас, казва Сейед Мохаммад Джавад Расули - Г-н посланик, познавахте ли лично ген. Солеймани? - Всички го познаваха. Той беше гост във всеки ирански дом. Ген. Солеймани е добре известен не само на всички иранци, но и на хората в региона, много мил

Доц. д-р Лъчезар Иванов

Доц. д-р Лъчезар Иванов: Ако д-р Дечев е забелязал злоупотреби, защо мълча досега? Да не намигва към фармакомпаниите?

С колеги от 4 парламентарни формации внесохме предложение през 2015 г. частните болници да не правят обществени поръчки, защото това ни задължи ЕС - Доц. Иванов, шефът на здравната каса д-р Дечо Дечев съзря лобизъм в закон, внесен от вас, който дал възможност на частните болници да ощетяват НЗОК със 7 пъти по-скъпи лекарства

Иван Нейков

Иван Нейков: Защо ни е 9-часов работен ден? Има 14 вида гъвкаво работно време в кодекса

По-къс работен ден и работна седмица мотивират работника да се труди по-качествено. Това е бъдещето, казва бившият социален министър Още акценти от интервюто с Иван Нейков Никоя от работодателските организации не ще да припознае предложението за вдигането на извънредния труд от 150 на 300 часа годишно Нормално е моделът за работно време

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Николина Ангелкова

Ангелкова: Оттегляме текста за зони за парти и семеен туризъм

Твърдо вярвам и така работя - промените в туризма се правят при доказан очакван ефект и за улеснение на работещите  в сектора, вслушвам се в бранша, казва Николина Ангелкова, министър на туризма - Госпожо Ангелкова, предстои окончателното гледане на промените в Закона за туризма в парламента. Какво мотивира зонирането на курортите и определянето

Георги Харизанов

Георги Харизанов: Преди министъра по водната верига има още 4 нива

Политологът Георги Харизанов говори в интервю за “24 часа” за това кой освен Нено Димов носи отговорност за водата в Перник. Помолихме го да доуточни какво според него е разпределението на отговорността по административната верига. Как местното водно дружество се е притеснявало за нивото на язовира и в същото време е доставяло същите количества на

Милен Керемедчиев е роден на 27 септември 1968 г. Бил е зам.-министър на икономиката в правителството на Симеон Сакскобургготски, генерален консул в Дубай (2005-2007) и зам.-министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев (2007-2009). В последните години се занимава с консултантски бизнес.

Милен Керемедчиев: Тръмп печели от кризата с Иран, но бизнесът в Дубай губи

Убийството на ген. Солеймани качи рейтинга на американския президент с 2% и той вече използва това в кампанията за втори мандат, казва анализаторът - Г-н Керемедчиев, след като се разминахме с третата световна война,въпреки апокалиптичните анализи, как ще коментирате събитията, на които бяхме свидетели

Георги Харизанов: Очаквам още обвинения!  Има и по-виновни по веригата!

Георги Харизанов: Очаквам още обвинения! Има и по-виновни по веригата!

Арестът на министъра в оставка Нено Димов е знак, че омертата “докато си на власт, не те закачат”, приключи с идването на Иван Гешев като главен прокурор Не по-малка от тази на министъра, а дори и по-голяма отговорност носят експертите и началниците на басейнови дирекции и РИОСВ за случая с безводието в Перник Твърденията

Тони Димитрова

Тони Димитрова: До септември графикът ми е запълнен - и в страната, и в чужбина

2019 г. беше много натоварена и динамична, сега си мечтая за почивка Приятел композитор пише нова песен за мен, но я пази в тайна, ще бъде изненада - Тони, в какво настроение посрещате рождения си ден? - Изнервено, ако трябва да съм откровена. От сутринта ме почнаха с поздравления във фейсбук, но не смогвам на всички да отговоря

Проф. Пламен Нинов

Проф. д-р Пламен Нинов: 2 пъти по-малко вода има през 2019 г. в сравнение с предишната

Нищо друго няма да напълни язовир “Студена” освен вода от небето, казва заместник генералният директор на НИМХ - Проф. Нинов, с какви водни ресурси разполага България в момента? - В Националния институт по метеорология и хидрология поддържаме мониторингови мрежи за наблюдения на водите, ползваме модерни методики, а когато правим своите анализи

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber