Йотова: Добре е, че “24 часа” започва дискусия за новите 30 г. - това е големият разговор за България

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7860444 Йотова: Добре е, че “24 часа” започва дискусия за новите 30 г. - това е големият разговор за България Йотова: Добре е, че “24 часа” започва дискусия за новите 30 г. - това е големият разговор за България www.24chasa.bg
Йотова: Добре е, че “24 часа” започва дискусия за новите 30 г. - това е  големият разговор за България

Грешката за тези години е, че не казахме кои са нашите 3, 4, 5 основни икономически приоритета и да заложим всичко на тях

Това е големият разговор за България - какво да се прави в следващите 30 години. Много е добре, че една българска медия - “24 часа”, започва тази дискусия. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по БНР.

Йотова: Добре е, че “24 часа” започва дискусия за новите 30 г. - това е  големият разговор за България

“24 часа” съобщи във вчерашния си брой, че стартира проект за виртуална кръгла маса “Новите 30 години” - умни и успели българи да формулират каузите на страната за следващите 3 десетилетия.

“Нека да има още такива дискусии, защото няма никакъв смисъл да се връщаме само назад във времето и да търсим виновника. Нека това да го правят анализаторите и историците. Ако сме умни хора, ще стъпим върху грешките и ще кажем какво е бъдещето, което даваме на децата ни през следващите десетиления”, каза Илияна Йотова.

“Когато преди 30 години падна Берлинската стена, всички вярвахме, че край с предразсъдъците, че наистина ще има обединение, че няма да има периферия и център - коментира вицепрезидентът. - А 30 години по-късно започнахме да строим стени помежду си, да връщаме граничния контрол по шенгенските държави, да имаме предразсъдъци към страните извън Шенген - вижте реакцията на г-н Макрон, много се надявам да е изтървана реплика, макар че във Франция той бе критикуван.

Затова трябва да сме будни. Демокрацията не е нещо, което е дадено веднъж завинаги. Трябва да я браним и пазим, защото тя е изключително чуплива. И да създаваме стандарти и икономическо развитие. Голямата ни грешка за тези 30 г. в България е, че не казахме кои са нашите 3, 4, 5 основни икономически приоритета и да заложим всичко на тях - от образованието до бюджетните, европейските ресурси. Както направиха Чехия, Словакия, Унгария и днес техният стандарт е много по-висок от нашия.”

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Новите 30 години

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Новите 30 години

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber