Тони Симидчиева: Здравко Димитров е достъпен, вслушва се в хората и ще е добър кмет

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7719056 Тони Симидчиева: Здравко Димитров е достъпен, вслушва се в хората и ще е добър кмет Тони Симидчиева: Здравко Димитров е достъпен, вслушва се в хората и ще е добър кмет www.24chasa.bg
Тони Симидчиева: Здравко Димитров е достъпен, вслушва се в хората и ще е добър кмет

СДС застава зад него, мобилизира членове и симпатизанти за вота, казва водачката на листата на кандидат-съветниците от СДС в Пловдив

- Г-жо Симидчиева, преди дни сините в Пловдив официално заявиха подкрепата си за кандидат-кмета на ГЕРБ Здравко Димитров. Защо?

- ГЕРБ е дясна партия, част от ЕНП, също както и СДС. Имаме и рамково споразумение на национално ниво с ГЕРБ. Останалите десни, които са излезли от сините редици, водят политика, която не е припозната от нас.

Голяма част от седесарите в Пловдив и досега гласуваха за ГЕРБ. Защото СДС го нямаше никъде, винаги бе потопено от ДСБ и други доминиращи партии. Чувам от ДСБ, че те ще правят някакво ново обединение, но без СДС и ние го знаем.

По тази причина нашият естествен съюзник е ГЕРБ. А неговият избраник за кмет Здравко Димитров е силна и печеливша кандидатура.

- СДС издига трима свои кандидати за районни кметове в Пловдив, има и самостоятелна листа за съветници. Каква е причината да не направите обща с ГЕРБ?

- ГЕРБ сформираха своята листа по-рано, ние позакъсняхме, но смятам, че да имаме самостоятелна не е лош вариант. Нека да се преброим, да си видим силите. Ако нямаме доверие в обществото, нито ГЕРБ биха били доволни да имат до себе си натрапник, нито пък ние.

- Колко електорат може да мобилизирате в полза на Здравко Димитров?

- В политиката невинаги подкрепата може да бъде изразена в цифри. На мен ми прави впечатление, че когато се съберат две партии, те винаги имат по-висок резултат, отколкото поотделно.

Освен това СДС не се е явявал на избори самостоятелно от много години, за да преценим колко са избирателите, които заради нас биха гласували за Здравко Димитров. Надявам се хората от сините редици да се мобилизират на вота и да го припознаят за кмет.

- Кои са според вас силните акценти в неговата програма за управление?

- Първият е политика близко до хората - да се чува тяхното мнение и решенията да се вземат след дебат и обсъждане. Допада ми, че иска да продължи развитието на града като туристическа дестинация, защото аз представлявам този бранш и занаятчийската камара, които ги касае този приоритет. В програмата му е залегнало и продължаването на инфраструктурните проекти.

И централната

власт ще го

подкрепи. Без

нея не би могъл

да се осъществи

какъвто и да

било голям

проект

Това не е без значение.

- Откога познавате Здравко Димитров и какви са ви впечатленията от него?

- Още от младини. За мен Зико на първо място е добър човек. А добрият човек иска да прави добри дела. Здравко Димитров го познават много хора в Пловдив. Той е достъпен и човечен. Смятам, че тези качества ще му помогнат да бъде достоен кмет.

Според мен обаче е много доверчив. Това е недостатък по принцип на всички добри хора. Могат да бъдат подведени в коловоз, в който не биха искали да се окажат. Така че хубаво е Зико да бъде нащрек.

- Според вас, ако бъде избран, какво е първото нещо, с което трябва да се захване?

- В един град всичко е важно и винаги има какво да се прави. Смятам, че в тази предизборна кампания Здравко Димитров е събрал много мнения от хората, които са преките ползватели на общинските услуги.

Той ще има по-точна информация, защото я е почерпил от извора. Според мен би започнал от това, което има възможност да се стартира. Опонентите му посочват като негатив в програмата му, че ще бъде разкопан бул. “Дунав”, “Модър-Царевец” и други градски артерии, което щяло да утежни трафика. Мисля, че

когато много

неща се случват

наведнъж, това

не е негатив, а

позитив

Защото след 1-2 г. може и да няма шанс да се направи. След като е осигурено сега финансиране, се работи. И пловдивчани трябва да изтърпят неудобството, да си преустроят маршрутите така, че да не минават през натоварените зони.

В крайна сметка резултатът от ремонтите ще са подобрения в полза на всички жители на града. Няма да забравя, когато д-р Иван Чомаков бе кмет, тогава разкопа главната улица. Мои колеги ресторантьори и хотелиери се вдигнаха на стачка. Викаха, протестираха, но след това осъзнаха, че е било нужно да се направи.

В момента в Пловдив са стартирали много неща и Здравко Димитров ще трябва да ги довърши. Надявам се да няма големи сътресения в администрацията. Но там, където има сериозни проблеми в работата, разбира се, че ще са нужни реформи.

- Има ли мръсна игра в кампанията до този момент?

- Не мисля. Вероятно защото градът ни е достатъчно малък, хората се познават и всеки си мери приказката.

Лъжите лесно

могат да

бъдат оборени

А и кандидатите са наясно, че след изборите пак ще вървят по улиците на града и ще им се налага да работят заедно за него. Те са опитни политици и знаят, че трябва внимателно да водят кампанията си и да не режат мостове.

В крайна сметка изборите са състезание - който спечели, спечели. После обаче ще му се наложи да търси партньори. Допускам, че всеки един от кандидатите за кмет на града си дава сметка за това. С бутонките и рогата напред не става. На мен ми допада до този момент как върви предизборната кампания под тепетата.

Здравко

Димитров

набира

скорост

Той е доста години на политическата сцена и му трябваше малко време да поработи, за да достигнат посланията му до жителите на Пловдив.

- Очаквате ли висока избирателна активност?

- Да, защото кандидатите са с опит. Почти не е останал човек, необхванат от някоя партия. Смятам, че в полза на високата активност работи преференциалният вот. Изключително много харесвам тази възможност, защото дава право на гражданите да си изберат съветниците.

- Ако СДС получи места в местния парламент и Здравко Димитров е кмет, ще продължите ли да го подкрепяте в управлението на града?

- Разбира се. В споразумението, което сключихме, се посочва, че ще продължим да работим заедно в името на Пловдив и неговите жители.

- Какъв искате да видите Пловдив след 4-5 г.?

- Аз го харесвам и сега, но има доста работа за вършене. Паркирането в централната градска част е огромен проблем. Трябва да се изграждат паркинги и в тях да има приоритетно места за бизнеса, който е ситуиран в сърцето на Пловдив. Това е проблем, който бих поставила на Здравко Димитров на дневен ред, ако бъде избран за кмет. Вярвам, че ще има тази чуваемост, която той е проявявал и досега.

Тони Симидчиева е водач на листата на кандидат-съветниците от СДС в Пловдив.

Тя ръководи Регионалната занаятчийска камара и е зам.-председател на националната. Член е на управителните съвети на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите “Тракия” - Пловдив, на сдружението за изкуство и култура “Милчо Левиев”, на Съвета по туризъм. Председател е на гимнастическия клуб “Вива”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Ив Бертончини: Макрон иска да направи Европа суперсила, но няма да стане, ако се държи като крал

Ив Бертончини: Макрон иска да направи Европа суперсила, но няма да стане, ако се държи като крал

Френският президент се държи арогантно с останалите в ЕС и те вече го приемат като човек, създаващ неприятности Той няма Наполеонов комплекс, а Бонапартов синдром - младия напорист политик, на когото му се иска да е Наполеон С Албания и Македония ЕС не се разширява, а консолидира европейска територия Ив Бертончини е президент на организацията

Доц. д-р Боряна Димитрова: За нови 4 г. власт ще е добре освен с  ВМРО, ГЕРБ да търси съюз и с малка дясна партия

Доц. д-р Боряна Димитрова: За нови 4 г. власт ще е добре освен с ВМРО, ГЕРБ да търси съюз и с малка дясна партия

Какво общо могат да имат Христо Иванов, Костадин Костадинов, Мая Манолова, че да реализират общ управленски модел? Г-жа Фандъкова почти не акцентира на собствения си принос за София, за разлика от опонентката си, която максимализира ефекта от всяка тема, до която се беше докоснала В София очевидно имаше срам или нежелание на симпатизантите

Сергей Цветарски

Сергей Цветарски: Лошата демография у нас не почна от 10 ноември, а още от 70-те години

Сега купуваме много повече, отколкото преди 1989 г., казва председателят на НСИ  Още акценти Когато сравняваме цени от 1990 г. със сегашните, трябва да сме много внимателни С годишния доход през 1989 г. сме могли да купим 429 кг свинско, а сега - 819 кг Подоходното неравенство у нас сега е станало твърде високо  Социализмът два

Борис Бесарабов

Борис Бесарабов: Отличник се възпитава със свобода, а не със забрани. Не шестиците, а знанията и желанието за промяна го правят успешен

Още акценти: Родителите трябва да се учат от децата си, защото днес те знаят повече от нас  Оценките не са важни, защото те са само цифри, а и често са субективни. Важно е единствено знанието Науката трябва да се докосне, за да се обикне. Любовта към нея се събужда с примери и индивидуален подход към детето, казва Борис Бесарабов, баща на Звездин

Николай Василев по време на снимки

Режисьорът Николай Василев: Героят ми, минал през 4 концлагера, се страхуваше да не умре преди края на филма

На 10 ноември с документалната лента за Иван Сираков тръгва поредицата “Отворени досиета” на БНТ - Г-н Василев, на 10 ноември - знакова за България дата, БНТ ще излъчи новия ви документален филм за политически затворник, избягал от България и започнал да работи за Сваровски? Кой е този човек? - Иван Сираков е изключителна личност

Писателят А. Б. Йехошуа разписа книги след срещата с читатели.

Израелският писател А. Б. Йехошуа: Евреите са единственият народ, избиван като микроби

Българите трябва да са горди с това, което имат А. Б. Йехошуа е роден в Йерусалим през 1936 година и е автор на 9 романа. Той е от най-изтъкнатите писатели на Израел и е наричан Израелския Фокнър. Получавал е международни награди за всичките си романи. Живее в Хайфа, където дълги години е преподавал сравнителна литература и продължава да е

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Проф. Иван Кралов

Проф. Иван Кралов: 90 на сто от абсолвентите на Техническия университет работят като инженери

Вече има магистърски програми, които са директно по поръчка на бизнеса - 3000 лева е заплатата на студентите, завършили комуникационна и компютърна техника в Техническия университет в София - това е едно от най-добрите стартови заплащания според рейтинга на университетите. Пак в него вие имате водещи позиции в 6 професионални направления.

Димитър Ганев: Добрият ход за Манолова - крачка назад за кратко. И битка за БСП, и нова партия са рискови

Димитър Ганев: Добрият ход за Манолова - крачка назад за кратко. И битка за БСП, и нова партия са рискови

Календарите на всички партии вече са с хоризонт пролетта на 2021 г., когато ще са редовните парламентарни избори, твърди политологът Фандъкова беше най-добрият кандидат на ГЕРБ в София, а Манолова - най- силният ѝ конкурент Не виждам проблем ГЕРБ да запази добрите си коалиционни отношения с ВМРО и след 2021 г

Венцислав Венков: Със 77 гласа разлика искаме повторно броене в Шумен - още получаваме сигнали за нарушения

Венцислав Венков: Със 77 гласа разлика искаме повторно броене в Шумен - още получаваме сигнали за нарушения

Имаме снимки, клипове, очаквахме малко по-активна намеса на полицията в късните часове на изборния ден, казва кандидатът на БСП за кмет на града - Г-н Венков, на балотажа в Шумен останахте втори, но опонентът ви Любомир Христов от ГЕРБ спечели с преднина от само 77 гласа. Затова в понеделник Корнелия Нинова обяви

Калоян Паргов: Очевидно десните не са узрели още - битката на тези избори не бе между ляво и дясно, а цивилизационен избор между промяна и статукво

Калоян Паргов: Очевидно десните не са узрели още - битката на тези избори не бе между ляво и дясно, а цивилизационен избор между промяна и статукво

Още акценти от интервюто с лидера на БСП - София: Смело мога да кажа, че БСП в София изпълни по-голяма част от целите си - удвоихме общинските си съветници, че и отгоре, имаме и двама районни кметове. Единият от тях е във втория по големина  район “Младост”, който е с население на седмия по големина град в България Ще искаме касиране на изборите в

Томаш Петржичек е роден на 27 септември 1981 г. Завършва международни отношения в Карловия университет, Прага. През май 2017 г. става заместник министър на труда и социалната политика, а от август 2018 г. е зам.-външен министър. От октомври 2018 г. е министър на външните работи на Чехия във второто правителство на Андрей Бабиш.

Томаш Петржичек: Кремълската дезинформация трябва да се разобличава

Чешките компании са сред важните инвеститори в България, но бих искал да видя, че нашите фирми не само развиват и разширяват бизнеса си, но и допринасят за икономическото развитие на страната, казва министърът на външните работи на Чехия - Г-н министър, само преди година в едно интервю казахте, че Русия представлява истински риск за Чехия и други

Здравко Димитров

Кметът на Пловдив Здравко Димитров: Ще работя така, че и тези, които не гласуваха за мен, след 4 г. да ни подкрепят

Митрополит Николай се разплака, през цялата кампания ме благославяше Ще оправдая доверието на премиера и на пловдивчани От спорта имам безпогрешен усет да различавам истинските и фалшивите хора Ще заложа изцяло на експерти, а не на партийни назначения - Г-н Димитров, какво е усещането да сте в отбора на отличниците? - Много задължаващо

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber