Тони Симидчиева: Здравко Димитров е достъпен, вслушва се в хората и ще е добър кмет

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7719056 Тони Симидчиева: Здравко Димитров е достъпен, вслушва се в хората и ще е добър кмет Тони Симидчиева: Здравко Димитров е достъпен, вслушва се в хората и ще е добър кмет www.24chasa.bg
Тони Симидчиева: Здравко Димитров е достъпен, вслушва се в хората и ще е добър кмет

СДС застава зад него, мобилизира членове и симпатизанти за вота, казва водачката на листата на кандидат-съветниците от СДС в Пловдив

- Г-жо Симидчиева, преди дни сините в Пловдив официално заявиха подкрепата си за кандидат-кмета на ГЕРБ Здравко Димитров. Защо?

- ГЕРБ е дясна партия, част от ЕНП, също както и СДС. Имаме и рамково споразумение на национално ниво с ГЕРБ. Останалите десни, които са излезли от сините редици, водят политика, която не е припозната от нас.

Голяма част от седесарите в Пловдив и досега гласуваха за ГЕРБ. Защото СДС го нямаше никъде, винаги бе потопено от ДСБ и други доминиращи партии. Чувам от ДСБ, че те ще правят някакво ново обединение, но без СДС и ние го знаем.

По тази причина нашият естествен съюзник е ГЕРБ. А неговият избраник за кмет Здравко Димитров е силна и печеливша кандидатура.

- СДС издига трима свои кандидати за районни кметове в Пловдив, има и самостоятелна листа за съветници. Каква е причината да не направите обща с ГЕРБ?

- ГЕРБ сформираха своята листа по-рано, ние позакъсняхме, но смятам, че да имаме самостоятелна не е лош вариант. Нека да се преброим, да си видим силите. Ако нямаме доверие в обществото, нито ГЕРБ биха били доволни да имат до себе си натрапник, нито пък ние.

- Колко електорат може да мобилизирате в полза на Здравко Димитров?

- В политиката невинаги подкрепата може да бъде изразена в цифри. На мен ми прави впечатление, че когато се съберат две партии, те винаги имат по-висок резултат, отколкото поотделно.

Освен това СДС не се е явявал на избори самостоятелно от много години, за да преценим колко са избирателите, които заради нас биха гласували за Здравко Димитров. Надявам се хората от сините редици да се мобилизират на вота и да го припознаят за кмет.

- Кои са според вас силните акценти в неговата програма за управление?

- Първият е политика близко до хората - да се чува тяхното мнение и решенията да се вземат след дебат и обсъждане. Допада ми, че иска да продължи развитието на града като туристическа дестинация, защото аз представлявам този бранш и занаятчийската камара, които ги касае този приоритет. В програмата му е залегнало и продължаването на инфраструктурните проекти.

И централната

власт ще го

подкрепи. Без

нея не би могъл

да се осъществи

какъвто и да

било голям

проект

Това не е без значение.

- Откога познавате Здравко Димитров и какви са ви впечатленията от него?

- Още от младини. За мен Зико на първо място е добър човек. А добрият човек иска да прави добри дела. Здравко Димитров го познават много хора в Пловдив. Той е достъпен и човечен. Смятам, че тези качества ще му помогнат да бъде достоен кмет.

Според мен обаче е много доверчив. Това е недостатък по принцип на всички добри хора. Могат да бъдат подведени в коловоз, в който не биха искали да се окажат. Така че хубаво е Зико да бъде нащрек.

- Според вас, ако бъде избран, какво е първото нещо, с което трябва да се захване?

- В един град всичко е важно и винаги има какво да се прави. Смятам, че в тази предизборна кампания Здравко Димитров е събрал много мнения от хората, които са преките ползватели на общинските услуги.

Той ще има по-точна информация, защото я е почерпил от извора. Според мен би започнал от това, което има възможност да се стартира. Опонентите му посочват като негатив в програмата му, че ще бъде разкопан бул. “Дунав”, “Модър-Царевец” и други градски артерии, което щяло да утежни трафика. Мисля, че

когато много

неща се случват

наведнъж, това

не е негатив, а

позитив

Защото след 1-2 г. може и да няма шанс да се направи. След като е осигурено сега финансиране, се работи. И пловдивчани трябва да изтърпят неудобството, да си преустроят маршрутите така, че да не минават през натоварените зони.

В крайна сметка резултатът от ремонтите ще са подобрения в полза на всички жители на града. Няма да забравя, когато д-р Иван Чомаков бе кмет, тогава разкопа главната улица. Мои колеги ресторантьори и хотелиери се вдигнаха на стачка. Викаха, протестираха, но след това осъзнаха, че е било нужно да се направи.

В момента в Пловдив са стартирали много неща и Здравко Димитров ще трябва да ги довърши. Надявам се да няма големи сътресения в администрацията. Но там, където има сериозни проблеми в работата, разбира се, че ще са нужни реформи.

- Има ли мръсна игра в кампанията до този момент?

- Не мисля. Вероятно защото градът ни е достатъчно малък, хората се познават и всеки си мери приказката.

Лъжите лесно

могат да

бъдат оборени

А и кандидатите са наясно, че след изборите пак ще вървят по улиците на града и ще им се налага да работят заедно за него. Те са опитни политици и знаят, че трябва внимателно да водят кампанията си и да не режат мостове.

В крайна сметка изборите са състезание - който спечели, спечели. После обаче ще му се наложи да търси партньори. Допускам, че всеки един от кандидатите за кмет на града си дава сметка за това. С бутонките и рогата напред не става. На мен ми допада до този момент как върви предизборната кампания под тепетата.

Здравко

Димитров

набира

скорост

Той е доста години на политическата сцена и му трябваше малко време да поработи, за да достигнат посланията му до жителите на Пловдив.

- Очаквате ли висока избирателна активност?

- Да, защото кандидатите са с опит. Почти не е останал човек, необхванат от някоя партия. Смятам, че в полза на високата активност работи преференциалният вот. Изключително много харесвам тази възможност, защото дава право на гражданите да си изберат съветниците.

- Ако СДС получи места в местния парламент и Здравко Димитров е кмет, ще продължите ли да го подкрепяте в управлението на града?

- Разбира се. В споразумението, което сключихме, се посочва, че ще продължим да работим заедно в името на Пловдив и неговите жители.

- Какъв искате да видите Пловдив след 4-5 г.?

- Аз го харесвам и сега, но има доста работа за вършене. Паркирането в централната градска част е огромен проблем. Трябва да се изграждат паркинги и в тях да има приоритетно места за бизнеса, който е ситуиран в сърцето на Пловдив. Това е проблем, който бих поставила на Здравко Димитров на дневен ред, ако бъде избран за кмет. Вярвам, че ще има тази чуваемост, която той е проявявал и досега.

Тони Симидчиева е водач на листата на кандидат-съветниците от СДС в Пловдив.

Тя ръководи Регионалната занаятчийска камара и е зам.-председател на националната. Член е на управителните съвети на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите “Тракия” - Пловдив, на сдружението за изкуство и култура “Милчо Левиев”, на Съвета по туризъм. Председател е на гимнастическия клуб “Вива”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Флориан Скала

Флориан Скала: Замяната на Слави с Николаос Цитиридис беше успешен ход

Твърденията, че съм ходил в Куршевел с Васил Божков, са абсолютно неверни, казва главният изпълнителен директор на “Би Ти Ви Медия груп” - Г-н Скала, вярно ли е, че г-н Божков ви е водил във френския ски курорт Куршевел? Наскоро бившият му съдружник Цветомир Найденов разказа това пред друга телевизия и така обясни защо нямало как да се оплаче в

Емил Караниколов

Емил Караниколов: Бизнесът не се парализира, а се съюзи с науката и държавата

И в пандемията бяхме интересни, от 20 заявления за инвестиции за над 1 млрд. лв. 9 са след 16 март, казва министърът на икономиката Още акценти Българската икономика е в кондиция, дано европейската навакса бързо, защото сме свързани с нея Сега основната ни грижа е ликвидност на фирмите, трябва да се покрият разходите им от март до юни Европарите

Билалов като мафиот и дявол - кой го прави такъв

Билалов като мафиот и дявол - кой го прави такъв

Ваня Николова е родена в Горна Оряховица  Завършва Историческия факултет на Софийския университет  Репортер и редактор в сп. “Клуб М”  До 2006 г. е сценарист, редактор и изпълнителен продуцент в тв форматитe “Биг Брадър” 1, “Стар Академи” и др. Главен редактор на българската версия на италианското лайфстайл списание МАХ  През 2002 г

Доц. Рачо Стоев

Доц. д-р Рачо Стоев: Децата, родени по време на Виденовата криза, са по-ниски

Веганството се явява много по-нетолерантна форма на идеология от православието, което  освобождава децата от пост, казва ръководителят на секция по антропология към Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей на БАН - Доц. Стоев, как се променя антропологично българинът

Иван Гешев: Конфискация на автомобила при пияни и дрогирани шофьори ще има огромен възпиращ ефект

Иван Гешев: Конфискация на автомобила при пияни и дрогирани шофьори ще има огромен възпиращ ефект

Още акценти от интервюто на главния прокурор пред "24 часа": Прочетох, че НСО чака от нас информация. Колебая се дали това е нахалство, или некомпетентност, или и двете  Ние сме общият враг, който сплотява хора като подсъдимия Василев, подсъдимия Прокопиев и други олигарси Ще дам всичко от себе си, за да направя това

Георги Марков

Георги Марков: Провал с коронакризата може да помете правителства в Европа

Начинът, по който се справи Борисов, му носи нов мандат, казва депутатът от ГЕРБ Още акценти от интервюто: Няма друг демократ в Европа като Бойко, грижи се и за опозицията От аферата в Костинброд, вдъхновена от Мая Манолова, създаде цял омбудсман Какво е да строши лев да развие и “Да, България” с т.нар

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Стефан Тамбуев, издател: Вестникът е арбитър на новини, да му дадем глътка въздух

Стефан Тамбуев, издател: Вестникът е арбитър на новини, да му дадем глътка въздух

С периодичния печат хората се информират в дълбочина. А той е сред силно пострадалите в кризата - Инициатор сте на петиция за намаляване на ДДС за печатните издания. Какви са вашите очаквания от внасянето на тази петиция в парламента, г-н Тамбуев? - Очаквам, че тази поправка ще бъде приета от народните представители

ПЕТЪР КЪНЕВ

Петър Кънев: При всяка криза и бизнесът, и хората се обръщат към държавата - нищо страшно! В целия свят е така

В надзорите на важни компании трябва да доминира опозицията, казва председателят на икономическата комисия в парламента Още акценти Защо само у нас държавата е лош стопанин? И въпреки това по-лош от държавния монопол се оказва частният Лошото е, че не се включиха вестниците и списанията в проекта за намаляване на ДДС

Нора Гудев е психотерапевт в Лондон.

Нора Гудев, психотерапевт: На хората им е нужен кураж, а не всяване на страх

Има полза от епидемията - интересуваме се повече от здравето си, казва българката, която преболедува К-19 и помага на бездомни в Лондон Българката Нора Гудев е психотерапевт в Лондон. Идва преди 12 г. в британската столица, за да учи журналистика, но още по време на следването си започва да помага на хора, преминаващи през трудни житейски ситуации

Даме Стойков

Даме Стойков: Преживях ужаса COVID-19, имам антитела, ще давам кръв за серум

Мерките срещу коронавируса бяха взети навреме и това смекчи броя на заразените Председателят на Обединени спортни клубове “Локомотив” (Сф) и вицепрезидент на федерацията по джудо Даме Стойков бе заразен с коронавирус през март. След лечение в болница и карантина той се възстанови. През април бившият национал по джудо и участник на олимпийските

МУРАВЕЙ РАДЕВ

Муравей Радев: Свалянето на ДДС и раздаването на пари може да доведе до Виденова катастрофа

Има по-лесно решение – 150 млн. лв. да постъпят в хазната, а този бизнес да ги получи директно по определени правила и ред веднага, казва бившият финансов министър Още акценти: Когато нещо работи добре, не се пипа. Дори и с благородни на пръв поглед цели Повече държава - да, ако може, двойно повече, но в публичния сектор

Екатерина Тупарева

Екатерина Тупарева: Надявам се българските рекламодатели да подкрепят повече българските медии

Фармацията, финансите и магазините са категориите, чиито инвестиции в реклама нарастват, казва главният изпълнителен директор на комуникационната компания “Огилви груп България” - Г-жо Тупарева, има ли голям спад на рекламния пазар у нас заради пандемията от коронавирус? - Очакваната икономическа криза в световен мащаб, за съжаление

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber