Тони Симидчиева: Здравко Димитров е достъпен, вслушва се в хората и ще е добър кмет

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7719056 Тони Симидчиева: Здравко Димитров е достъпен, вслушва се в хората и ще е добър кмет Тони Симидчиева: Здравко Димитров е достъпен, вслушва се в хората и ще е добър кмет www.24chasa.bg
Тони Симидчиева: Здравко Димитров е достъпен, вслушва се в хората и ще е добър кмет

СДС застава зад него, мобилизира членове и симпатизанти за вота, казва водачката на листата на кандидат-съветниците от СДС в Пловдив

- Г-жо Симидчиева, преди дни сините в Пловдив официално заявиха подкрепата си за кандидат-кмета на ГЕРБ Здравко Димитров. Защо?

- ГЕРБ е дясна партия, част от ЕНП, също както и СДС. Имаме и рамково споразумение на национално ниво с ГЕРБ. Останалите десни, които са излезли от сините редици, водят политика, която не е припозната от нас.

Голяма част от седесарите в Пловдив и досега гласуваха за ГЕРБ. Защото СДС го нямаше никъде, винаги бе потопено от ДСБ и други доминиращи партии. Чувам от ДСБ, че те ще правят някакво ново обединение, но без СДС и ние го знаем.

По тази причина нашият естествен съюзник е ГЕРБ. А неговият избраник за кмет Здравко Димитров е силна и печеливша кандидатура.

- СДС издига трима свои кандидати за районни кметове в Пловдив, има и самостоятелна листа за съветници. Каква е причината да не направите обща с ГЕРБ?

- ГЕРБ сформираха своята листа по-рано, ние позакъсняхме, но смятам, че да имаме самостоятелна не е лош вариант. Нека да се преброим, да си видим силите. Ако нямаме доверие в обществото, нито ГЕРБ биха били доволни да имат до себе си натрапник, нито пък ние.

- Колко електорат може да мобилизирате в полза на Здравко Димитров?

- В политиката невинаги подкрепата може да бъде изразена в цифри. На мен ми прави впечатление, че когато се съберат две партии, те винаги имат по-висок резултат, отколкото поотделно.

Освен това СДС не се е явявал на избори самостоятелно от много години, за да преценим колко са избирателите, които заради нас биха гласували за Здравко Димитров. Надявам се хората от сините редици да се мобилизират на вота и да го припознаят за кмет.

- Кои са според вас силните акценти в неговата програма за управление?

- Първият е политика близко до хората - да се чува тяхното мнение и решенията да се вземат след дебат и обсъждане. Допада ми, че иска да продължи развитието на града като туристическа дестинация, защото аз представлявам този бранш и занаятчийската камара, които ги касае този приоритет. В програмата му е залегнало и продължаването на инфраструктурните проекти.

И централната

власт ще го

подкрепи. Без

нея не би могъл

да се осъществи

какъвто и да

било голям

проект

Това не е без значение.

- Откога познавате Здравко Димитров и какви са ви впечатленията от него?

- Още от младини. За мен Зико на първо място е добър човек. А добрият човек иска да прави добри дела. Здравко Димитров го познават много хора в Пловдив. Той е достъпен и човечен. Смятам, че тези качества ще му помогнат да бъде достоен кмет.

Според мен обаче е много доверчив. Това е недостатък по принцип на всички добри хора. Могат да бъдат подведени в коловоз, в който не биха искали да се окажат. Така че хубаво е Зико да бъде нащрек.

- Според вас, ако бъде избран, какво е първото нещо, с което трябва да се захване?

- В един град всичко е важно и винаги има какво да се прави. Смятам, че в тази предизборна кампания Здравко Димитров е събрал много мнения от хората, които са преките ползватели на общинските услуги.

Той ще има по-точна информация, защото я е почерпил от извора. Според мен би започнал от това, което има възможност да се стартира. Опонентите му посочват като негатив в програмата му, че ще бъде разкопан бул. “Дунав”, “Модър-Царевец” и други градски артерии, което щяло да утежни трафика. Мисля, че

когато много

неща се случват

наведнъж, това

не е негатив, а

позитив

Защото след 1-2 г. може и да няма шанс да се направи. След като е осигурено сега финансиране, се работи. И пловдивчани трябва да изтърпят неудобството, да си преустроят маршрутите така, че да не минават през натоварените зони.

В крайна сметка резултатът от ремонтите ще са подобрения в полза на всички жители на града. Няма да забравя, когато д-р Иван Чомаков бе кмет, тогава разкопа главната улица. Мои колеги ресторантьори и хотелиери се вдигнаха на стачка. Викаха, протестираха, но след това осъзнаха, че е било нужно да се направи.

В момента в Пловдив са стартирали много неща и Здравко Димитров ще трябва да ги довърши. Надявам се да няма големи сътресения в администрацията. Но там, където има сериозни проблеми в работата, разбира се, че ще са нужни реформи.

- Има ли мръсна игра в кампанията до този момент?

- Не мисля. Вероятно защото градът ни е достатъчно малък, хората се познават и всеки си мери приказката.

Лъжите лесно

могат да

бъдат оборени

А и кандидатите са наясно, че след изборите пак ще вървят по улиците на града и ще им се налага да работят заедно за него. Те са опитни политици и знаят, че трябва внимателно да водят кампанията си и да не режат мостове.

В крайна сметка изборите са състезание - който спечели, спечели. После обаче ще му се наложи да търси партньори. Допускам, че всеки един от кандидатите за кмет на града си дава сметка за това. С бутонките и рогата напред не става. На мен ми допада до този момент как върви предизборната кампания под тепетата.

Здравко

Димитров

набира

скорост

Той е доста години на политическата сцена и му трябваше малко време да поработи, за да достигнат посланията му до жителите на Пловдив.

- Очаквате ли висока избирателна активност?

- Да, защото кандидатите са с опит. Почти не е останал човек, необхванат от някоя партия. Смятам, че в полза на високата активност работи преференциалният вот. Изключително много харесвам тази възможност, защото дава право на гражданите да си изберат съветниците.

- Ако СДС получи места в местния парламент и Здравко Димитров е кмет, ще продължите ли да го подкрепяте в управлението на града?

- Разбира се. В споразумението, което сключихме, се посочва, че ще продължим да работим заедно в името на Пловдив и неговите жители.

- Какъв искате да видите Пловдив след 4-5 г.?

- Аз го харесвам и сега, но има доста работа за вършене. Паркирането в централната градска част е огромен проблем. Трябва да се изграждат паркинги и в тях да има приоритетно места за бизнеса, който е ситуиран в сърцето на Пловдив. Това е проблем, който бих поставила на Здравко Димитров на дневен ред, ако бъде избран за кмет. Вярвам, че ще има тази чуваемост, която той е проявявал и досега.

Тони Симидчиева е водач на листата на кандидат-съветниците от СДС в Пловдив.

Тя ръководи Регионалната занаятчийска камара и е зам.-председател на националната. Член е на управителните съвети на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите “Тракия” - Пловдив, на сдружението за изкуство и култура “Милчо Левиев”, на Съвета по туризъм. Председател е на гимнастическия клуб “Вива”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Румен Драганов: Очакваме над 300 изложители на „Ваканция и СПА Експо“

Румен Драганов: Очакваме над 300 изложители на „Ваканция и СПА Експо“

Предлагаме нова европейска програма за младежки културен туризъм, казва изпълнителният директор на Института за анализи и оценки в туризма - Господин Драганов, по време на предстоящата на 13, 14 и 15 февруари туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“ са планирани редица съпътстващи мероприятия. Какви теми ще се разискват по време на тези събития

Христо Радков

Ако излезем на контрапротест за шофьорските курсове, какво ще решат министрите тогава?

Има статистика, че 25% от инцидентите на пътя са на водачи с по-малко от 2 г. стаж, казва председателят на управителния съвет на Българско обединение на шофьорите Христо Радков   Още акценти Случва се в автосервизи да карат клиента да подмени части, които не са за подмяна Крадат катализаторите до 2010 г., защото в тях има платина, радий, германий

Акад. Благовест Сендов в непубликувано интервю: Бори се за себе си, а не срещу друг!

Акад. Благовест Сендов в непубликувано интервю: Бори се за себе си, а не срещу друг!

Коалиция е от женски род, но не става дума за харесване, важното е какво ще направи Това е последното непубликувано интервю с акад. Благовест Сендов. Разговаряхме в кабинета му на 16 февруари 2015 г., когато Русия подготвяше референдум за присъединяването на Крим. - Харесвате ли широката коалиция, която в момента управлява България, акад. Сендов

Тихомир Безлов: Нова измама по модела на телефонните - изнудват възрастни при ремонти вкъщи

Тихомир Безлов: Нова измама по модела на телефонните - изнудват възрастни при ремонти вкъщи

2/3 от грабежите остават скрити, мистика е защо хората мълчат, казва в интервю за "24 часа" старши анализаторът в Центъра за изследване на демокрацията - Г-н Безлов, според главния прокурор Иван Гешев бандитите, които тормозят хората в малките населени места, са известни и на кмета, и на полицаите. Но голяма част от тях са на свобода и трябва да

Цветан Кюланов

Нищо не е загубено - България има шанс да усвои парите от Еврокомисията за “Струма”

Страната не е задължена да връща средствата от ЕС за вече финализираните участъци на магистралата, казва Цветан Кюланов, изпълняващ длъжността ръководител на Представителството на ЕК у нас - Г-н Кюланов, през изминалата седмица България се отказа от европейското финансиране на магистрала “Струма”. Заради различни спекулации нека да изясним - има

Калин Сърменов
Снимки: Личен архив

Калин Сърменов: Ставаме неграмотни, невъзпитани, нетолерантни

Не знам дали икономически бум може да направим, но ако ние културно, образователно или на тема здравеопазване не се съберем за бум, няма да може да сторим и крачка напред, казва директорът на Сатиричния театър - Г-н Сърменов, годината, която изпратихме, беше много тъжна за българския театър... Отидоха си големи звезди..

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Емил Кошлуков

Емил Кошлуков: За първи път съм на държавна работа и реагирам остро, тъй като телевизията е банкрутирала

Ако бяхме частна фирма, вече съдът щеше да ни управлява, казва шефът на медията в първото си интервю, откакто е на високия пост До 2-3 месеца ще изхвърля хартията от телевизията, ще направя електронно управление Ако свалим БНТ2 и БНТ3 от мултиплексите, ще паднат милиони от дефицита В онлайн канал на БНТ ще пуснем приложение

Доц. Стефан Левтеров: Казахме на мъж с рак, че е излекуван, след 1,5 г. тумора го нямаше

Доц. Стефан Левтеров: Казахме на мъж с рак, че е излекуван, след 1,5 г. тумора го нямаше

На 80 г. съм и денят ми протича съвсем обикновено: всяка сутрин влизам в операционните на ВМА и давам анестезии, когато съм дежурен, оставам до 20 ч, давам и дежурства като консултант за ВМА и страната. Най-хубавият момент е да видя благодарност в очите на излекуван пациент. Но най-развълнуван съм бил

Сейед Мохаммад Джавад Расули е роден на 23 ноември 1959 г. Магистър по Международни право. Започва работа в Министерството на външните работи на Иран през 1985 г. Работил е иранските мисии в Катар и Филипините, бил е генерален консул в Мюнхен и Хамбург. Първият му мандат като посланик е в Саудитска Арабия (2010 – 2014). От 2018 г. е посланик на Иран у нас.

Иранският посланик: Солеймани няма отношение към атентата в Бургас, това е фалшива новина

Израел се опитва да прикрие своите собствени терористични нападения, като обвинява нас, казва Сейед Мохаммад Джавад Расули - Г-н посланик, познавахте ли лично ген. Солеймани? - Всички го познаваха. Той беше гост във всеки ирански дом. Ген. Солеймани е добре известен не само на всички иранци, но и на хората в региона, много мил

Доц. д-р Лъчезар Иванов

Доц. д-р Лъчезар Иванов: Ако д-р Дечев е забелязал злоупотреби, защо мълча досега? Да не намигва към фармакомпаниите?

С колеги от 4 парламентарни формации внесохме предложение през 2015 г. частните болници да не правят обществени поръчки, защото това ни задължи ЕС - Доц. Иванов, шефът на здравната каса д-р Дечо Дечев съзря лобизъм в закон, внесен от вас, който дал възможност на частните болници да ощетяват НЗОК със 7 пъти по-скъпи лекарства

Нона Караджова

Нона Караджова: За първи път с подмяната на стари печки европари ще отиват директно за домакинствата

Допускам, че кризата с водата в Перник е заради комбинация от няколко фактора - предизборна ситуация и надеждата, че ще се сбъднат прогнозите да завали, казва Караджова Още акценти от интервюто: По официални данни на МОСВ в България не са внасяни опасни отпадъци Министърът и служителите на МОСВ не могат да обикалят всички язовири в

Иван Нейков

Иван Нейков: Защо ни е 9-часов работен ден? Има 14 вида гъвкаво работно време в кодекса

По-къс работен ден и работна седмица мотивират работника да се труди по-качествено. Това е бъдещето, казва бившият социален министър Още акценти от интервюто с Иван Нейков Никоя от работодателските организации не ще да припознае предложението за вдигането на извънредния труд от 150 на 300 часа годишно Нормално е моделът за работно време

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber