Владимир Москов, кандидат-кмет за община Гоце Делчев от БСП: Вратата ми винаги ще е отворена за проблемите на хората

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7715258 Владимир Москов, кандидат-кмет за община Гоце Делчев от БСП: Вратата ми винаги ще е отворена за проблемите на хората Владимир Москов, кандидат-кмет за община Гоце Делчев от БСП: Вратата ми винаги ще е отворена за проблемите на хората www.24chasa.bg
Владимир Москов, кандидат-кмет за община Гоце Делчев от БСП: Вратата ми винаги ще е отворена за проблемите на хората

Владимир Москов е роден на 23.01.1960 г. в гр. Гоце Делчев. Магистър по педагогика, с редица обучения и специализации по въпроси на Европейския съюз, местното самоуправление и местното икономическо развитие.

- Кмет на община Гоце Делчев в последните 24 години - от 1995 г. до сега.

Владимир Москов, кандидат-кмет за община Гоце Делчев от БСП: Вратата ми винаги ще е отворена за проблемите на хората

- Председател на еврорегион "Места - Нестос", първият еврорегион в Югоизточна Европа.

Владимир Москов, кандидат-кмет за община Гоце Делчев от БСП: Вратата ми винаги ще е отворена за проблемите на хората

- Вицепрезидент и Президент на НАЛАС - мрежа от сдружения на местните власти на страните от Югоизточна Европа.

- Член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България.

- Представител в контактната група за взаимодействие с Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията; в контактната група за взаимодействие с МВР; в съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество "България – Македония".

- Член на българската делегация в Комитета на регионите на Европейския съюз.

За 24 години като кмет работи успешно с четирима президенти и с десет правителства.

Получил е десетки награди, най-важните от които са:

- Кмет на 2013 година

- Награда от фондация "Карл и Анелизе Гьорделер" - град Лайпциг за заслуги в областта на модерното общинско самоуправление и укрепване на демократичните структури на местните власти в Югоизточна Европа ;

- Награда за отлична работа като президент на НАЛАС и за принос в развитието на местното самоуправление;

- Награда "Златна ябълка" за принос към живота и благосъстоянието на българските деца;

- Награда от Синдиката на българските учители за активна работа в областта на образованието;

- Коя е тайната, заради която хората продължават да Ви избират, г-н Москов?

- Винаги съм се водил от това, че един човек, който е избран на ръководна позиция от хората, трябва да остане открит с тях, вратата му винаги да бъде отворена за техните проблеми и въпроси, да води непрекъснат диалог и да се стреми да прави необходимото, за да реши проблемите им. Старал съм се да бъда точно такъв в моята работа. Когато съм могъл – помогнал съм, разбира се има и случаи, в които това не е било по силите ми. Вярвам, че диалогът и толерантното отношение са много важни, отговорността към хората, които са ти гласували доверие - също.

- За какво най-често гражданите търсят кмета?

- За всичко. Много хора смятат, че кметът може да реши всеки проблем, независимо дали е личен, здравословен, служебен, финансов. И това донякъде е разбираемо, защото те възприемат кмета като най-близкия до тях представител на властта. На практика това е така, но правомощията на кмета не са безгранични и понякога въпросите, които се поставят няма как да бъдат решени. Най-често хората идват, за да търсят работа или финансова помощ. За съжаление не на всеки може да се помогне, но през годините аз и хората, с които работя сме правили всичко възможно, за да помогнем или пък да съдействаме за разрешаването на поставените въпроси.

- Коя е най-трудната част в управлението на нашия град и общината?

- Най-трудната част е да се намери баланс между това какво трябва да се направи и какви са реалните ни възможности да го направим. За съжаление една община като нашата има твърде скромен бюджет, с който не бихме могли да направим много неща по отношение на подобряване на инфраструктурата, извършването на ремонти или каквото и да е друго. Имаме много силен и сериозен екип за разработване на проекти, който се справя блестящо и така успяваме да привличаме допълнително много европейски средства, с които правим повечето от нещата в последните години в града и селата. За последните 4 години привлякохме допълнително близо 60 милиона лв. Спечелихме, реализирахме и изпълняваме в момента над 45 проекта в различни сфери, които още повече ще променят облика на нашата община. Винаги съм искал на момента да се отговори с решение на поставените проблеми от хората, но за съжаление не винаги достигат средства за това. Тогава се налага да определим приоритети и това кое е най-важно и не търпи забавяне.

- С какво не можахте да свикнете в дългите години в кметския кабинет?

- С безотговорността, празните приказки и когато се губи времето на хората. Винаги съм бил човек, който не дава празни обещания. За толкова години много добре знам, че хората проявяват разбиране, когато честно и открито им се обясни, че даден въпрос не може да бъде решен в момента, но няма да бъде забравен и ще се направи нужното да се реши. Обикновено по време на предизборни кампании се чуват какви ли не обещания, които в повечето случаи са абсурдни и не могат да бъдат реализирани, но пък са популистки и близки до желанията на много хора. Трябва да бъдем реалисти. Няма човек, който да не иска най-доброто за себе си, за семейството си, за дома си, за града, в който живее и за своята Родина. Затова всички трябва да се стремим да бъдем полезни един на друг като общество. Това, което никога не съм допускал и не харесвам е бягството от отговорност, хитруването, празните приказки и губенето на време на хората.

- С какво бихте започнали следващия си мандат, г-н Москов?

- В програмата на моя екип има повече от 50 конкретни задачи, които са свързани с развитието на града и селата – ясни и реалистични за всяко отделно населено място. Но това, с което ще започнем, ако гражданите отново се доверят на мен и екипа ми, е продължаване на благоустрояването на града и селата, стабилизиране кадрово и финансово на болницата и подобряване обслужването на населението. В програмата ни също е заложено обновяване на Дома на културата и изграждането на 30 нови общински жилища. За град Гоце Делчев предвиждаме също: изграждане на Южен околовръстен път, свързващ ул. "Драма" с международния път за Гърция през местността "Текето", изграждане на нов пазар за селскостопанска продукция на терена на съществуващия; реконструкция и разширение на няколко улици в града; цялостно външно и вътрешно обновяване на Трето ОУ "Братя Миладинови" и Детска ясла "Пролет"; възстановяване на ученическия лагер на Попови ливади. Предвиждаме много работа по отношение на инфраструктурата – подмяна на водопроводна мрежа, рехабилитация на улици, тротоари и пешеходни алеи, благоустрояване на квартали и площадни пространства.

Във всички села сме заложили конкретни ангажименти свързани основно с подобряване на инфраструктурата – подмяна и полагане на ВиК-мрежа, ремонтиране и асфалтиране на улици, благоустрояване на площади и детски и спортни площадки, повече кътове за отдих и спорт.

- Днес град Гоце Делчев отбелязва своя празник. Какво бихте пожелали на този ден на вашите съграждани?

- Бих искал да честитя празника на всички мои съграждани, и на всички, които са родом от Гоце Делчев, но живеят в различни краища на страната и чужбина. Днес празнуваме 107-та годишнина от Освобождението на тогавашния град Неврокоп, днес Гоце Делчев. За нас, този ден е символ на вярата, надеждата и силата на българския дух. Всяка година на този ден се прекланяме пред делото на революционерите, будителите, на всички герои, които са обрекли живота си в името на святата кауза - Свободата! Днес, отдавайки почит пред подвига на предците ни, трябва да си спомним не само за техния героизъм, а и затова, че извоюваха Освобождението заедно, с общи усилия и силна вяра. Нека бъдем единни и сплотени в делата си и в стремежа да живеем по-добре!

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Доц. Буланов: В кризата планираме самостоятелно звено за лечение на пациенти с COVID

Доц. Буланов: В кризата планираме самостоятелно звено за лечение на пациенти с COVID

Хирургията учи на дисциплина и труд, вземане на решения в критични ситуации и работа в екип - тренинг, който има значение и в управлението, казва в интервю за в. "24 часа" новият директор на Александровска болница доц. д-р Димитър Буланов.  - Доц. Буланов, досегашната ви мениджърска позиция в областта на лечебната дейност по естествен начин ви

Проф. Михаил Константинов е изборен експерт, и председател на борда на директорите на “Информационно обслужване” АД, което брои изборите.

Проф. Михаил Константинов: Без машини изборите ще са незаконни

Трябват 20 000 устройства, 130 млн. лв. и гаранции, че няма да се разнася зараза При този вот избирателят не е сигурен какво става с гласа му - Една от ясните цели на протеста и неговите вдъхновители е машинно гласуване на предстоящия парламентарен вот. Близо ли сме до въвеждането му, проф. Константинов

Симеон Дянков

Симеон Дянков : В кризисни времена политическият цикъл се ускорява, няма нищо страшно в това

Трябва бързо и смело решение. Два са възможните варианти – оттегляне на повечето министри и вид експертно правителство или направо да се върви към избори, казва бившият вицепремиер и финансов министър Още акценти:  Финансите се управляват сравнително добре, неслучайно  България влезе в чакалнята на еврозоната Трябват промени, за да се върви напред

Водещият на рубриката “Включване Z” Митьо Маринов (вляво) разговаря с Лидия Даскалова и Кристиян Стефанов.

Младите от протеста: Искаме тук да градим живота си (Видео)

Две млади лица на протеста - политолозите Лидия Даскалова и Кристиан Стефанов, пред Митьо Маринов в новата рубрика на "24 часа" "Включване Z" В новото от поредицата интервюта 24 годишният Митьо Маринов задава въпроси на две от младите лица на протеста - младият политолог Кристиан Стефанов и зам.-председателката на Националното представителство на

Венцислав Върбанов: Таван по региони за рентите, станаха прекалено високи

Венцислав Върбанов: Таван по региони за рентите, станаха прекалено високи

От 20 г. не е имало толкова тежка година в земеделието, казва председателят на Асоциацията на земеделските производители в България - Г-н Върбанов, в последните дни имахте няколко срещи с премиера и министър Танева. Доволни ли сте от обещаните милиони в подкрепа на производителите? - Определено сме доволни от резултатите

Биляна Алексиева

Жената с подписите срещу блокадите: Васил Божков опорочи протеста

Над 3000 души са подписаха само за ден и половина. Искаме нещата да се случват по правилния начин, без анархия и безредици,  казва в интервю за "24 часа" Биляна Алексиева.   - Г-жо Алексиева, вие внесохте подписка в прокуратурата и в МВР срещу блокадата на три софийски кръстовища. Защо? - Лично внесох подписката срещу блокадата на София в

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Янаки Стоилов: БСП не показва категорична решимост да скъса със зависимостите

Янаки Стоилов: БСП не показва категорична решимост да скъса със зависимостите

За 30 години партията не е била в по-сложна ситуация за запазването си като първостепенна политическа сила, казва известният юрист, който е и член на Националния съвет на партията Още акценти от интервюто: Опасявам се, че прекият избор и конгресът няма да сложат финал на кризата в БСП Над 50 предложения за председател на БСП - това не е израз на

Ангел Ангелов: Наш приорирет е да сме екологични и да не оставим заетите в енергетиката без препитание

Ангел Ангелов: Наш приорирет е да сме екологични и да не оставим заетите в енергетиката без препитание

Търсим варианти, чрез които да адаптираме дейността си спрямо изискванията на Европа и да запазим работните места, казва председателят на Борда на директорите на "Топлофикация Сливен" В последните години в България се коментират все повече плановете на много предприятия, произвеждащи енергия от въглища, за преминаване към нови горива

Емил Димитров: Докато съм на този пост, ще се грижа и за тези, които не протестират, и за тези, които ме наричат мутра

Емил Димитров: Докато съм на този пост, ще се грижа и за тези, които не протестират, и за тези, които ме наричат мутра

На Рилските езера никога не е имало бетон и асфалт, няма и няма да има, казва още министърът на екологията Лично аз съм недоволен, че кметът на София разрешава всичко. Не мога да си представя шествие, което нарушава правата на останалите хора. Цели се едва ли не гражданска война, противопоставяне някой да удари друг Едни и същи хора виждат от

Бойко е последният спасител, идните 10 г. и Орбан да дойде не може да ни оправи

Бойко е последният спасител, идните 10 г. и Орбан да дойде не може да ни оправи

Шест неща, които щях да кажа на конференцията на ГЕРБ, ако бях успял да отида, казва депутатът от гражданската квота на ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков - Г-н Марков, защо не бяхте на Националната конференция на ГЕРБ? - В Будапеща съм, а заради епидемията са спрени всички полети до България

Севдалин Желев: "Топлофикация Русе" намалява с 50% въглеродните емисии

Севдалин Желев: "Топлофикация Русе" намалява с 50% въглеродните емисии

Постепенно ще заместваме вътлищата с природен газ, казва изпълнителният директор на дружеството - Г-н Желев, какви мощности работят в "Топлофикация Русе"? - "Топлофикация Русе+ осъществява комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия. Притежаваме 1 кондензационен блок от 110 мегавата, 2 котела са в режим на работа

Екссъпругът на прегазената Юлия: Шофьорът на такси крие нещо. Защо иначе се оправдава, че не била негов тип?

Екссъпругът на прегазената Юлия: Шофьорът на такси крие нещо. Защо иначе се оправдава, че не била негов тип?

На шофьора, блъснал я пръв и избягал, ще кажа, че ще бъде намерен. И ще изпълня молбата на дъщеря ми да я заведа при него 34-годишната Юлия Ангелова беше прегазена край Созопол в нощта срещу 26 юли. Първият шофьор, блъснал жената, избяга и все още се издирва. Няма свидетели на случилото се, само една снимка на автомобил с огънат капак

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber