Майкъл Болтън: Първият ми хит дойде чак като станах на 34 г.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7556413 Майкъл Болтън: Първият ми хит дойде чак като станах на 34 г. Майкъл Болтън: Първият ми хит дойде чак като станах на 34 г. www.24chasa.bg
Майкъл Болтън идва за втория си концерт у нас. Ще пее в зала 1 на НДК на 18 юли. СНИМКА: КРИСТИНА ЦВЕТКОВА

На концерта в зала 1 на НДК на 18 юли, публиката ще чуе най-известните ми песни, но със симфоничен оркестър

- Г-н Болтън, защо избрахте да работите с филхармония за новия си албум А Symphony of Hits?

- От много време мечтаех да направя този албум с най-големите си хитове с цял симфоничен оркестър. Може би едно от първите ми и наистина най-вълнуващо преживяване, свързано с класиката, бе, когато получих покана да пея с Лучано Павароти в Модена. Тогава чух музиката и дори собствения си глас по един много различен начин. Усеща се една магическа енергия, когато стоиш на сцената и пееш с цялото богатство на тоновете, което дава симфоничният оркестър. Това ти дава едно много различно вдъхновение. И сега с този проект вдъхвам нов живот на моите класически хитове и балади, които изпълнявам от десетилетия. Това е работата на моя живот. Получи се нещо като каталог на музиката, която пея по цял свят вече толкова години, всяко парче има своята история и представя различен момент от моя живот. Влагам максималното от себе си във всяка една песен и

гледам под

микроскоп

цялото си творчество

Правя така, че всичките аранжименти и инструментите, които са включени, да постигнат най-доброто звучене в композицията. Отнема много дълги часове работа в студиото заедно с моя доверен и много добър екип от музиканти и инженери, така че да направим всяка една песен, както я искам и смятам, че трябва да звучи. Сега, добавяйки целия симфоничен оркестър към тази музика, се получава нещо много впечатляващо и емоционално. Потопява ме толкова дълбоко в моята собствена музика и любими композиции. Кара ме да си спомням как съм се чувствал по време на първите записи на някои песни, как те са се развили и как изглеждат днес. Шокиращо е направо, защото все още се чувствам онова момче от Кънектикът, което едва връзваше двата края.

- Защо избрахте да се занимавате с музика?

- Роден съм, за да пея. Нямаше план Б.

- Конкуренцията в музикалния бизнес е огромна. Какво е нужно, за да се задържи един артист толкова дълги години на върха?

- Истинска любов. Толкова трябва да обичаш изкуството, че то да осмисля живота ти. Пътуванията наистина могат да бъдат много изтощителни, особено когато сменяш часови зони, континенти, хотели и това да става почти всяка вечер. Но когато излезеш на сцената и получиш онази връзка с публиката, пееща твоите песни, независимо, че говорят различни езици - ето това прави цялото изживяване вълшебно и магическо. Но е много важно да останеш верен на себе си, да се грижиш за здравето си, за себе си, за екипа и да вършиш работата си така, че да пожънеш успех. Нужно е колкото талант, толкова и дисциплина.

- Как работата ви се отразява на личния живот?

- Заради кариерата ми е много трудно да имам нормална връзка. А освен към музиката моята любов е насочена към дъщерите и внуците ми.

- Има ли стил музика, в който никога не сте създавали песни?

- Има много различни жанрове, които обичам да изпълнявам като се започне от арендби, поп, рок, блус и дори класически арии. Но като инструмент моят глас може да достига такива висоти, че в определени стилове е прекалено сантиментален и емоционален. Освен това посланието, което носи една песен, е важно да е свързано със самата мелодия.

- От всички награди и отличия, които сте получавали, кои приемате като най-значими?

- Започнах да пея, когато бях на 8 или 9 години. Пеех музиката, която слушахме вкъщи или гледахме по телевизията. Хората около мен започнаха да коментират гласа ми и тогава разбрах, че явно имам някакъв талант. Започнах да пея и пред други хора, по заведения... На 13 г. започнах да пиша текстове на песни и научих няколко акорда на китара. Винаги съм получавал положителни коментари и това ме е карало да продължавам да се занимавам с музика. На 16-годишна възраст подписах договор с Epic Records, но първият ми хит дойде, когато станах чак на 34 г. Това беше едно много дълго пътуване, в което сменях различни лейбъли, продуценти, договори, но нито един не доведе до успех. След това подписах с Polydor Records като фронтмен на бандата Blackjack. Лейбълът вложи много пари в два албума, които издадохме, но те

не ни донесоха

абсолютно

никакъв успех

Това беше и много щастлив период за мен, защото станах баща на три деца и вече трябваше да се грижа за семейството си. В същото време беше и един от най-трудните моменти в моя живот, защото нямах никаква представа кога ще дойде следващият ми чек. И тъй като моята кариера на музикант изобщо не вървеше добре, започнах да пиша песни за други артисти. Постепенно нещата започнаха да се получават и да имам успех. Парчетата ми се изпълняваха от артисти като Шер, Барбара Стейзънд, “Кис”, Кени Джи. Така започнах да изкарвам пари и да издържам семейството си. Въпреки това не спирах да мечтая да продължавам да се изявявам като изпълнител. След неуспеха с Blackjack президентът на звукозаписната компания дойде при мен и ми каза, че иска да ми даде нова посока на развитие като артист. Това промени живота ми. Каза, че иска да запиша солов албум с песните, които съм направил за други хора. Точно това доведе до моя първи хитов албум и старт на соловата кариера на момчето от работническо семейство от Кънектикът, което бях. Никога не съм си представял, че мога да продам над 65 млн. копия по цял свят от свои албуми и да имам кариера, която ми позволява да правя успешни турнета, да имам четири номинации за “Грами”, да спечеля две от тях, да имам над 30 награди и отличия и номинации за “Еми”. Не съм вярвал, че ще мога да работя с цяла генерация от млади артисти, че ще мога да напиша песен за Лейди Гага, творчеството ми ще бъде използвано от Кание Уест и Джей Зи. Има две неща, които мога да отлича като личен успех в тази индустрия. Първото е, че

имах възможност да

срещна моите идоли

и да работя заедно с имена като Боб Дилън, Рей Чарлз и да бъда на една сцена с Лучано Павароти. Това са моите сбъднати мечти. Другото важно нещо е, че музикалният ми успех ми дава възможност да помагам на хора в нужда, на различни благотворителни организации, както и да създам моя собствена, която вече 25 години помага на жени и деца в риск.

- Имате ли някакво хоби, с което се занимавате, когато си почивате и сте у дома?

- Обичам да играя с внуците си. Наричат ме дядо. Прекарваме времето си в градината или на басейна. За мен те са неизчерпаем източник на радост.

- Правите ли нещо специално, за да пазите гласа си?

- Когато съм на турне, съм изключително стриктен и внимателен по отношение на гласа си. Пазя го от всякакво напрежение, оставям го да почива след концерти и правя специални упражнения. Когато пея като тенор, още повече се налага да бъда внимателен. Не пия, внимавам с какво се храня, тренирам и гледам да спя поне по 8 часа на ден.

- Какво сегашните звезди могат да вземат от вашия опит?

- Музикалната индустрия драстично се е променила от времето, когато подписах първия си договор на 16-годишна възраст. Но всеки изживява своя опит. Моят включва 18 години катерене по стълбицата нагоре с много предпазливост и търпение, дълбока вътрешна вяра в себе си, както и любов към музиката. Когато за първи път се срещнах с успеха на 34 г., индустрията, която ми се струваше толкова недостижима, започна да ме преследва. Получих огромно внимание, успехът ме връхлетя изключително бързо и тогава се концентрирах върху това да задържа кариерата си, а това изисква постоянно да се развиваш като артист. Може би най-голямата промяна върху всички артисти дойде, когато музикалният бизнес от аналогов формат мина на дигитален. Когато филмите, телевизията и рекламите станаха изключително важно средство за маркетинга и промениха начина на печелене на пари в тази индустрия. Интересното и вълнуващото е, че това отвори съвсем нови врати за развитие. Сега артистите не са толкова музиканти,

а се възприемат

като търговски марки

Много ми харесва и това, че мога да участвам в комедийни филми и да си партнирам с талантливи сценаристи и продуценти. Но никога не съм го възприемал като сериозна част от моята кариера.

Борбата и трудните моменти, през които съм минавал през годините, ме държат буден и ми напомнят, че най-важното нещо, което ти помага да се задържиш в тази индустрия, е сериозната работа и дисциплината. Горд и благодарен съм за всички хора, които съм срещнал през моя музикален път.

- Имате ли любими музиканти сред новите имена?

- Днес има толкова много различни видове музика и огромно съчетание от жанрове. Наистина харесвам голяма част от тях. Допадат ми артисти като Били Айлиш, Khalid, Sia и Halsey, които имат уникално звучене и отправят свои послания. От доста време харесвам също Адел и Сам Смит.

- Каква музика обичате да слушате извън работата и кои са любимите ви изпълнители?

- Всъщност почти нямам свободно време, но когато имам такова, обикновено слушам нещата, върху които работя. В момента записвам нови мелодии и се надявам скоро да мога да ги споделя с моите фенове.

- Какво ще чуе българската публика по време на концерта ви в зала 1 на НДК на 18 юли?

- The Symphony Sessions Tour е представяне на новия ми албум на живо. Включва най-популярните ми песни и други композиции в аранжименти, подходящи за симфоничен оркестър. Най-важно за феновете са класическите ми хитове, те ме познават с тях и идват заради тях, свързват ги с важни моменти в живота си. Най-мощната енергия от пеенето, която мога да изпитам, е, когато съм на живо пред всички тези хора и неслучайно възприемам всеки мой концерт като нещо много специално.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Митрополит Николай: “Разделяй и владей” е имперска политика и е неприятна за църквата ни

- За разлика от четиримата митрополити не заемам страна, не сме филиал на други поместни църкви - Ако Руската църква беше откликнала на православния украински народ, сега щеше да е църква майка - Притеснява ме, че във въпросите за автокефалията се прокрадват геополитически интереси - Ваше Високопреосвещенство, защо вие,

Иван Панайотов: Политиката вместо апатия трябва да създава надежда

Нека гласуваме ЗА, а не ПРОТИВ, казва кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пазарджик ЗА промяната, ЗА правилата и законността, ЗА почтеността, ЗА доброто управление - Г-н Панайотов, половината от кампанията вече мина. До деня на изборите остават по - малко от две седмици. Какво успяхте и какво не успяхте да свършите досега?

Петер Лимбург: Ситуацията в БНР е класически пример какво се случва, когато се смесят ролите на журналисти и политици

Расизъм има в цяла Европа. Не трябва да виним една страна повече от другите Генералният директор на немската обществена телевизия “Дойче веле” Петер Лимбург посети България за два дни. Той се срещна с президента Румен Радев във вторник, а в сряда сутринта - с министър-председателя на страната Бойко Борисов

Проф. Огнян Герджиков: Демагогия на демокрацията е хора, които не могат да четат, да могат да гласуват. И е престъпно да го правят срещу 20 лв.

Още акценти от интервюто с бившия шеф на парламента и юрист: За Северна Македония трябва да се поучим от Гърция и категорично и неотстъпчиво да си защитим историята Иван Гешев е добър избор за главен прокурор Съкратеното производство не трябваше да бъде отменяно, то има своите предимства, но професионализмът отстъпи на натиска на улицата В 39-ото

Анна Александрова: Справедливо ли е дело за тройно убийство да продължава 16 г. и убиецът да получи 16 г. затвор?

Подкрепихме отпадането на съкратеното съдебно следствие за умишлените убийства заради нашите избиратели, казва шефката на правната комисия в парламента  - Г-жо Александрова, вие и народните представители Димитър Лазаров и Красимир Ципов внесохте промени в НПК, които, ако бъдат гласувани, ще дадат възможност делата за условно предсрочно

Кристоф Ламбер: Бих се снимал в български филм, само ми дайте добър сценарий и режисьор

Много харесвам традиционната ви кухня, виното и съм голям фен на “Под прикритие” Кристоф Ламбер е роден през 1957 г. в Ню Йорк. Баща му е френски дипломат. Дълги години живее във Франция, където завършва драматургия в парижката консерватория. Едни от най-големите му и запомнящи се роли са в “Тарзан от рода Грейстоук”

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Иван Портних: Отваряме Варна към морето – с нови проекти

Готов съм с ясна програма за управление, с осигурено финансиране, обяви досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за нов мандат Г-н Портних, защо предстоящите избори на 27-ми октомври са важни за Варна? На 27-ми октомври ще бъде определена посоката за развитие на Варна за следващите 4 години. Затова е важно хората да избират внимателно

Георги Икономов: Банско се превръща в топдестинация за спортен туризъм с ясен план, добра координация и много работа

Градът ни не е просто населено място, а маркетингов продукт, който представлява страната ни, казва кандидатът на ГЕРБ за кмет на Банско: - Г-н Икономов, през 2017 г. Банско бе обявено за европейски град на спорта, а през 2018-а и 2019-а много изявени спортисти развяха знамето на община Банско на почетните стълбички в цял свят.

Акад. Юлиан Ревалски: Много млади хора вече работят в БАН, проблемът е да ги задържим

Академията е експертен и духовен център на България, политиците все повече ни търсят за съвети, казва председателят на БАН - Акад. Ревалски, БАН стана на 150 години, каква е ролята на академията в обществото в момента? - БАН е най-старата национална организация в новата българска история. Първоначално е създадена като Книжовно дружество през 1869

Калин Поповски, ВМРО: Време е за промяна в Плевен

Преди четири години хората на Каракачанов издигнаха и избраха Спартански. Сега са силно разочаровани от него - Г-н Поповски, защо се кандидатирахте за кмет на Плевен? - Кандидатирам се за кмет на Плевен със самочувствието на човек, който познава града и неговите проблеми и нужди в детайли. Знам и ще отстоявам основните европейски принципи в

Актьорът Михаил Петров: На моята възраст знам, че на човек не са му нужни чак толкова битови благинки

Доайенът от Народния театър дарява парите от юбилейния си спектакъл за млада актриса Михаил Петров е роден на 8 октомври 1949 г. Негов полубрат от първия брак на майка му е Юлиан Вучков. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов” през 1971 г. в класа на проф. Любомир Кабакчиев и вече 47 сезона е актьор в

Иван Тотев: Ако не беше европейската столица на културата, в Пловдив нямаше да се случат смели проекти

Това домакинство оставя огромно богатство за поколенията Чак през 2032 г. България може да получи такова домакинство Около 20 млн. лева отидоха за събития B края на първия си мандат през 2014 г. кметът Иван Тотев чу от международното жури, че Пловдив печели надпреварата за европейска столица на културата

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber