“Атака” гостува пак на “168 часа” - значи работим!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7513461 “Атака” гостува пак на “168 часа” - значи работим! “Атака” гостува пак на “168 часа” - значи работим! www.24chasa.bg
“Атака” гостува пак на “168 часа” - значи работим!

Ако смятате, че “Атака” и партийната й телевизия вече не организират наказателни акции и са спрели да раздават справедливост по техния маниер, познат от нощните операции по ул. “Раковски” в София срещу дрогата, клекшоповете и студентите от НАТФИЗ, жестоко се лъжете.

Последната акция бе в редакцията на вестник “168 часа” миналия петък. Ново в стила бе само, че не участва лидерът Волен Сидеров.

Екипът на “168 часа” никога не сме отказвали среща и разговор на никого. Дори и на мутри, които в годините на прехода поръчваха убийства. Влизали сме във всевъзможни рискови ситуации в името на работата – да казваме всеки ден какво се случва в държавата, какво не трябва да се случва и какво трябва да се направи за промяна към добро. И това е широко известно. Никога не сме се крили под пластмасови маси, зад дузини охранители и депутатски имунитет.

Стотици хора са идвали и продължават да идват при нас, за да търсят помощ, да изразят мнение и в много по-редки случаи - несъгласие с публикации на редакцията.

Въобще няма да ви губя времето за начина, по който партийните телевизионери нахлуха в редакцията с лъжа и дебнене между етажите. Как въпреки това получиха отговор на въпросите си, но след това не пожелаха да напуснат сградата (частна собственост), в която влязоха неканени.

По принцип подобни провокации трябва да се подминават с пълно мълчание като троловете в интернет и знам, че нормалните хора отлично знаят за какво става дума.

Партийният тв екип дойде да ни търси сметка защо на първа страница на предишния брой на в. “168 часа” сме си позволили до заглавието - “Живот на субсидия: Милиони само за обещания” да сложим снимката на техния лидер Волен Сидеров.

Убеден съм - и резултатите от последните избори го доказват, че мнозинството от българите знаят защо сме постъпили така. Защото са следили политическия живот.

А за тези, които не знаят, има търсачки в мрежата. Като влезеш в най-популярната от тях гугъл и напишеш “злоупотреби” плюс “партийни субсидии” плюс имената на всички партии в парламента, излизат следните резултати като брой информации в мрежата: НФСБ – 8730 статии, “Обединени патриоти” - 15 600, “Воля” - 25 200, ГЕРБ – 48 200, БСП – 49 900, ДПС – 52 300, “Атака” - 56 700.

Оставям цифрите без коментар. В избора на снимката на Сидеров не става дума за симпатии и антипатии. И веднага давам пример - срещу лидера на “Атака” сме сложили снимката на Светльо Витков. Той е симпатичен на всички нас певец. Но в същото време е пример за това колко безсмислено хвърлени на вятъра са често партийните субсидии. Защото за 4 години Светльо Витков е получил 1,9 милиона лева от гласовете на хората, но от това не е последвало абсолютно нищо като политика или промяна на живота.

И тези купища пари - говоря за всички облагодетелствали се партии - можеха да бъдат пренасочени за стотици много по-належащи нужди в неуреденото ни битие.

В деня преди тв екипът да нахлуе в редакцията, по телефона ми се обади любезна дама от “Атака”, чието име не запомних. И тя също започна да ме разпитва – може ли да пишем такива неща за субсидиите на партията им, при положение че те правят толкова много дарения?

“Попитах я: А вие с какви точно пари правите тези дарения? Аз например вече от около 15 години дарявам всеки месец сума от заплатата си във Фонда за лечение на деца. Но това са лични средства – обясних на дамата от “Атака”. - Ако вие дарявате суми от партийната субсидия, това е съвсем различно, това реално са чужди пари.”

Години преди партиите да станат милионери от парите от гласове и да се правят на щедри дарители, народът е измислил поговорка точно за случая – “С чужда пита помен прави”.

И за да успокоя финално тв екипа на партията, който ни гостува - тиражът на в. “168 часа” е достатъчно висок. Екипът на вестника прави едновременно и любимото на българите списание “Космос”. Поддържаме и интернет страница, която е в топ 20 на най-посещаваните новинарски сайтове в страната. Така че се самоиздържаме и не се налага като вас да чакаме заплати от субсидията.

А който работи здраво, и почива по същия начин (понеже имаше въпроси и за почивките на редакцията). Но обикновено избягваме 5-звездните хотели, защото пътуваме с лични средства от заплати и не разчитаме на дотации.

Толкова по темата. Едно трябва да е ясно. Никакви посещения в редакцията няма да спрат екипа на “168 часа” да търси истината в интерес на обществото. А това, че хора на “Атака” нахлуват за втори път при репортерите на вестника (първият бе през 2007 г.), е най-добрият знак, че си вършим работата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Румен Радев в огледалния свят

Румен Радев в огледалния свят

Президентът няма собствен дневен ред, следва хедлайна в медиитеl Когато напишеш в гугъл president of bulgaria, излиза информация, че сме народна република начело с БКП Президентът Румен Радев е като първа страница на опозиционен таблоид – няма свой дневен ред, разработва редакторски водещите новини в медиите

Нова лисица в курника на НАТО

Нова лисица в курника на НАТО

Най-скандалната среща на алианса отбеляза неговия юбилей Срещата на НАТО в Лондон премина в шеги, закачки и обиди, които накараха президента Тръмп да се фръцне и да си тръгне, без да даде обещаната пресконференция. От друга страна, това изненадващо тръгване е тактически ход, който той самият препоръчва в знаменитата си книга “Изкуството на

Снимка: Ройтерс

НАТО избегна челен сблъсък на срещата си на върха

По всичко изглеждаше, че срещата на върха ще бъде повторение на катастрофалната среща на високо равнище на НАТО през юли 2018 г., когато президентът на САЩ започна тирада срещу европейските съюзници и заплаши да изтегли САЩ от трансатлантическия военен съюз, изграден след Втората световна война. По време на подготовката за срещата в Лондон

Кликни, за да видиш графиката голяма

Вижте кои дипломи за висше дават най-високи заплати (топ 50)

4193 лева - толкова е средният месечен облагаем доход на завършилите "Информатика и компютърни науки" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Дипломата от "Администрация и управление" в Американския университет в Благоевград пък носи средна заплата от 3531 лева. Това показват данните от новото 9-о поред издание на Рейтинга на висшите

Майкъл Помпео

Майкъл Помпео: Европа трябва да постави сигурността на 5G на първо място

Призивът на САЩ към съюзниците от ЕС: Не се доверявайте на китайски фирми за жизненоважните мрежи Статията на Държавния секретар на САЩ е публикувана в POLITICO.eu и е предоставена на в. “24 часа” от посолството на САЩ. Министрите, отговарящи за телекомуникациите в страните-членки на ЕС, се събраха в Брюксел във вторник

Как да обновим автопарка  без шокове и да сме  отличници с климата

Как да обновим автопарка без шокове и да сме отличници с климата

- България е много напред по намаляването на въглеродни емисии и може да иска достатъчен преходен период и еврофинансиране за енергийния преход - Общините трябва да са с по-развързани ръце за цапащите коли и горива за отопление Започна световната климатична конференция на ООН в Мадрид, а в София температурните инверсии започнаха отново да

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Анализи

Как пловдивски роми станаха интелигентни шизофреници

Как пловдивски роми станаха интелигентни шизофреници

Тази седмица държавни чиновници ни направиха показно как, докато щедро ги осигуряваме, те си чукат частен бизнес и плетат афери, от които търпим още повече загуби. Не че това е някакво епохално разкритие, но с една дума - ни показаха отново колко вреден вместо полезен може да е служителят на държавна заплата

СНИМКА: Ройтерс

Срещата на върха на НАТО бе предшествана от разногласия между дългогодишни съюзници

Срещата на върха на НАТО в Лондон е сред водещите теми за френски и италиански издания. Вестниците обаче се спират върху разногласията между съюзниците, проличали вчера по време на срещите, предшествали самата среща на върха, предаде БТА.  За 70 години алиансът е изправен пред нови предизвикателства - Китай и кибервойната, пише в

Виж как търсим каузите за новите 30 години (Видео)

Виж как търсим каузите за новите 30 години (Видео)

Може ли България да постигне ускорено развитие през следващите 30 години? Може, ако формулира дневен ред от силни и работещи каузи. Три десетилетия след началото на демократичните промени е време за поглед към хоризонта на новите 30 години. Национални приоритети, които да привлекат и спечелят интереса и енергията на българите и да служат като

Българската Истанбулска конвенция е менте!

Българската Истанбулска конвенция е менте!

Или как дамското вдигане на тежести ще стане мъжки спорт Европейският парламент пак ни притисна да ратифицираме Истанбулската конвенция. И веднага у нас се подновиха призивите да клекнем. Но това, което се сервира на българския парламент, не е истинската Истанбулска конвенция! Като цяло текстът е същият

Левичарите псевдоеколози, които мразят капитализма, но са му партньори

Левичарите псевдоеколози, които мразят капитализма, но са му партньори

Лидерите им са обикновени тарикати като Ленин и Троцки Апокалиптичните прогнози и претенции на крайната левица имат обща логика, обща матрица. Ако политическото поведение на крайнолевите е принципен заложник на непреодолим стремеж за радикална промяна, за унищожение на заварения свят и замяната му с “по-добър”

Нашата сигурност зависи изцяло от достъпа до е-доказателства

Нашата сигурност зависи изцяло от достъпа до е-доказателства

Защо е важно без забавяне да се предостави на съдебните органи в ЕС ефективен инструмент за борба с престъпността и тероризма ЖИЛ ДЕ КЕРКОВ Е КООРДИНАТОР НА ЕС ЗА БОРБАТА С ТЕРОРИЗМА Достъпът до електронни данни, често наричани “електронни доказателства”, придоби извънредно голямо значение в хода на наказателните разследвания — дотолкова

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber