Игра на президенти

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7497561 Игра на президенти Игра на президенти www.24chasa.bg

Американският президент Доналд Тръмп се скарал на НАСА. „Стига вече с тая луна, там сме били. Идете малко по-надалеч, примерно на Марс, той нали е част от Луната.“ Написа го и в туитър, та ако не вярвате, вижте го сами. Да, това е, което светът има като президент на най-голямата военна сила.

Човек би се посмял на подобни изцепки, но аз като майка на шестокласник се изпълвам с дълбока тъга. Чудя се малкият Доналд как се е справял в училище. Представям си как майка му по цели нощи прави макети на Слънчевата система, рисува планетите и кара сина си да ги учи наизуст.

„Меркурий, Венера, Земя, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун“ МВЗМЮСУН! Повтори, бе, диване!“ Някъде към Марс обаче диването си намира нещо по-интересно за правене и се отплесва. Без да иска сяда на макета и Марс се отчупва. За да не му се карат, набързо го залепва, където му падне и отива да си играе с куклите Барби. 60 години по-късно всички разбираме къде е залепил Марс. И защо Мелания изглежда така.

Разбира се, тази история ме изпълва предимно с ужас. Можем само да се надяваме военните да не му обясняват плановете си с макети. А ако го правят, да го държат далеч от тях. Също така не е трудно и да се досетим къде биха ударили американците. Там, където още не са били, разбира се. Това е лоша новина за страна като България. Дано в САЩ още ни бъркат с Румъния.

Според мен не е лесно да си майка на Доналд Тръмп. Чудя се и колко дълго му е обяснявала законите на Нютон, например. Или по-сложни работи от физиката. (Тук сигурно се питате защо съчувствам на майката, а не на учителката, но дете с особения капацитет на Доналд със сигурност е разчитало на помощ и у дома, за да върви горе-долу в крак в училище). Чете му тя учебника, а Доналд придрямва, докато гласът на майка му се превръща само в неприятно жужене, абе вятър му минава през ушите. Госпожа Тръмп се ядосва и го шибва с учебника по главата, от което той получава главоболие до края на деня. Години по-късно, чувайки вятъра от перките, произвеждащи еко електроенергия, споменът го връхлита, главоболът се появява и ето как се стига до там, че Тръмп обвини шума от вятърните перки, че причиняват рак.

Лошите спомени от ученическия период вероятно са и причина Тръмп така и да не назначи научни съветници в Белия дом. Така де, цял живот се радва, че не ходи на училище, и сега в президентството отново да му наливат наука в главата. Той да не е станал президент, че да се занимава пак с формули, физика, химия и география? Не, разбира се. Президент се става, за да заведеш децата да видят британската кралица и после на вилата си в Шотландия, всичко това за сметката на данъкоплатците. Но да не ги мислим американците. Имали, дали.

Лошото за нас само е, че като истински лош ученик, Дони разваля дисциплината. И на другите президентчета им се приисква да правят бели, да строят атомни централи, да си играят с хулиганите в Москва и Пекин... Ето, нашият президент, толкова се радва, когато някъде го поканят на гости, че от благодарност веднага приема всяка сделка, която му предложат. Разбирам го, де. И на мен от едната страна да ми седне президентът на Русия, а от другата президентът на Китай, ще се съглася с всичко което ми предлагат. И атомните им централи да им взема, и парите си да им дам, и всичко.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Раздвоението на БСП - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Анимация карикатура на седмицата от автора на "Малкия Иванчо". Всяка седмица очаквайте нова карикатура с хумористичния поглед към събитията, представен от Ивайло Нинов. Вижте останалите карикатури

Как да се отървем от тъщата и да отидем на почивка без пари

Подарете на маминка бански, тип-палатка и полицията сама ще я вземе Училището най-сетне приключи и е време за летен отдих. Това е най-неприятното време в годината – трябва да спреш да изкарваш пари за десетина дни и да се заемеш само с харченето им. Умните хора знаят обаче, че всяко предизвикателство крие и нови шансове.

Борис Джонсън ги е лъгал както никой друг. Пак ли ще му повярват?

Борис Джонсън иска да стане премиер. И прави това, което умее най-добре - да обещава светло бъдеще. Нима британците отново ще му повярват, макар че ги е лъгал както никой друг? Бил е на фризьор и е свалил някой и друг килограм. Пред обществеността в Лондон Борис Джонсън се показа в нова светлина - не само външно.

Къде сгрешиха службите

Службите не трябваше да огласяват случая с момчето от Пловдив. Категоричен съм, че това беше грешка. Първо, като огласиш такъв факт, при положение че нямаш някаква добавена стойност - не предупреждаваш някого, не изясняваш нещо, ти всъщност разкриваш някакъв инструментариум на службите. В случая нищо особено не разкриват.

Журналисти: Нарушен е пряко законът за детето (Обзор)

Д Е К Л А Р А Ц И Я срещу потъпкване на законодателството на РБ и нарушаване на професионално-етичните стандарти в публикации, разкриващи лични данни на непълнолетен ученик, разследван за радикализация 1. Смятаме, че с публикувани снимки, информация и пряко включване в извънредна емисия “Новини” от двора на училището от 10 юни 2019 година,

Войни на "Позитано" - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Анимация карикатура на седмицата от автора на "Малкия Иванчо". Всяка седмица очаквайте нова карикатура с хумористичния поглед към събитията, представен от Ивайло Нинов. Вижте останалите карикатури

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Мнения

Повече жени в ръководството на ЕС? Не очаквайте прекалено много!

Когато мъжете, управляващи Европейския съюз, подбират тази година неговите нови лидери те може да назначат повече жени. Но не очаквайте радикална промяна в близко бъдеще. В ЕС започнаха разговори за номинирането на хората, които ще ръководят неговите ключови институции през следващите пет години. Ръководният пост в Европейската централна банка

За правото на собственост и правото на придвижване

Защо трябва споровете за цената на отчуждаване да не спират строежа на пътища Аз съм потомък на хора, пострадали от принудително отчуждаване. Къщата на баба ми бе насилствено съборена, а теренът - отчужден, за да се вдигне върху него отвратителен соцблок. Къщата бе прекрасна - голяма и много красива в стила на късния дунавски необарок.

Игра на президенти

Американският президент Доналд Тръмп се скарал на НАСА. „Стига вече с тая луна, там сме били. Идете малко по-надалеч, примерно на Марс, той нали е част от Луната.“ Написа го и в туитър, та ако не вярвате, вижте го сами. Да, това е, което светът има като президент на най-голямата военна сила. Човек би се посмял на подобни изцепки,

"Телеграф" поиска да затворят фалшив сайт, прокурор скандално отговори със закриване на вестника

Прокурор Тодор Тодоров от Районната прокуратура в град София е разпоредил на патентното ведомство да заличи марката на всекидневника "Телеграф", съобщават от вестника в гневен коментар. Преди месец главният редактор на „Телеграф“ Васил Захариев сезира компетентните органи от МВР за наличие на фалшив сайт с наименование www.telegraf.

5 аргумента срещу данъчните предложения на БСП и ДПС

Предложението на БСП и ДПС за намаляване на данъците е вредно и ще доведе до корупция и спад на приходи, а това на ГЕРБ за намаляване на субсидиите е добър политически и технически ход. Това мнение изрази основателят на Института за пазарна икономика Красен Станчев пред радио "Фокус". Общественото настроение в момента, е,

Как спечелих надпреварата за кмет на Истанбул и как ще я спечеля пак

На 23 юни гражданите на Истанбул отново ще участват в избори за кмет на града - за втори път в рамките само на три месеца. На 31 март аз имах голямата чест да бъда избран за кмет от моите истанбулски съграждани - въпреки един изборен терен, който бе остро настроен срещу нас. Но управляващата партия на президента Реджеп Тайип Ердоган обяви тогава,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber