На мусака с Джордж Клуни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7484039 На мусака с Джордж Клуни На мусака с Джордж Клуни www.24chasa.bg

Или как “Рамщайн” заместиха Веско Маринов

Звъни оня ден телефонът, вдигам, отсреща познат мъжки глас хлипа.

- Джордж, ти ли си? – само Джордж Клуни е плакал в телефона ми, няма как да го сбъркам.

- Аз съм, дарлинг – сълзите го задавят и не може да продължи.

- Какво става, нещо с близнаците ли? – притесних се не на шега.

- Не, близнаците са добре. Обаче Амал ми направи мусака – сега вече реве с глас. Мълча объркано. Той се овладява и продължава с гласа на доктор Рос от “Спешно отделение”: – Уж следва всичко от рецептата, а не се получава като твоята. Отчаян съм!

Питам делово:

- Какво слага в мусаката?

- Бейби картофки от Колумбия, телешко от Аржентина, патладжани от Иран напук на Тръмп и санкциите му...

- Патладжани ли? – викам аз възмутена. – Ама какви патладжани, това не е моята рецепта, как ще стане тогава като моята мусака...

- Има логика – съгласява се дипломатично доктор Рос. После с гласа на Дани от “Оушън 11” ме подкупва:

- Може ли да намина, да хапнем по една мусака от твоята?

- Амал какво ще каже? – питам.

- Амал е на мисия. Ще говори пред ООН и ще изнася лекции пред Червения кръст. Няма да разбере.

Колебая се. Каквато съм мекушава, всеки път като ми звънне Джордж, поддавам и вадя тавата. И този път става така. Джордж е щастлив, аз – отегчена.

Клуни е нетърпелив, пристига още на другия ден. Разбирам го по шпалира папараци от нас до летището. Ще имам проблеми с Амал, казвам си. Джордж обаче не е тъп. Спуска се от тавана ми по невидимо въже право в кухнята, точно като в “Оушън 12”. Облечен е във водолазен костюм, явно е плувал дотук. В устата е захапал букет карамфили – даже и във водолазен костюм Джордж е джентълмен. Сядаме на масата.

- Тия европейски избори ми взеха здравето – казвам.

- Четох, един колега сте вкарали в Европарламента, браво – отговаря той с пълна уста. Аз нищо не казвам, само тъжно си ровя из картофите.

- Нищо, де, след пет години пак ще започне да твори. Не тъгувай – опитва се да ме успокои Джордж и си сипва още една порция.

- Бе, нека си седи там, не се скъпя аз на български таланти, по-лесно ще ги поемем, ако солидарно си ги разпределим с Европа. Като бежанците – отговарям. – Ние режисьори и артисти си имаме бол. Във всички области. Мъчно ми е за Веско Маринов обаче. Той къде ще пее сега?

- Кой е Веско – оригва се Джордж. Поглеждам го възмутено и той добавя: – Екскюз ми.

- Един трубадур. Възпява любовта, полицията, хляба...

- За мусаката пее ли? Ако искаш да го докарам ей сега тука, докато още хапваме, да ти попее. Подарък от мен.

- Пази боже – кръстя се аз. – Не, бе, не искам, аз него не го слушам. Но вече няма да пее за полицията и хляба, това е някак тъжно, не мислиш ли?

- У вас полицията и хлябът заедно ли вървят? – недоумява Джордж и тайничко се оглежда за още мусака. Кимвам му да си сипва. После пак пита: – Той тоя Веско и той ли евродепутат стана?

- Не. А можеше, как не се сетиха да го сложат в някоя листа – казвам.

- Ти сега за евроизборите или за Евровизия говориш? – продължава да не разбира Джордж. Ма наистина са много тъпи американците понякога.

- За евроизборите – припомням и му подавам киселото мляко.

- Значи Вескоу няма да пее вече. Кой ще го замести? Да дам едно рамо, Мадона ми е много близка приятелка, може да се съгласи да го замести.

- Абсурд, ВМРО няма да я пуснат през границата – свивам скептично устни аз.

- Е що, тя е италианка, не е бежанка - казва, – но може да си права, тя не пее за полицията. Що не извикате “Рамщайн”?

- Ми що не – викам, – те ще са идеални. Гранати, пушеци, униформи, направо за 1 юни са си. Децата ще се радват – възкликвам.

- Окей, ще говоря с Тил Линдеман, помолих го да направи гърмежите за “Оушън 14”, ма ще ти го отстъпя. Айде ще тръгвам, че да се прибера преди Амал. Страшна ти е мусаката!

Тръгна си по същия път и не си записа рецептата, мискининът. Ще трябва пак да му готвя скоро явно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Германските медии: Не правете VW в Турция

Турски журналист предупреди, че такава стъпка ще укрепи режима на Ердоган Германските медии остро атакуват решението на концерна “Фолксваген” да построи нов завод евентуално в Турция. Във вестник “Ди Цайт” известният турски журналист Джан Дюндар, който получи убежище в Германия, предупреждава, че подобна сделка ще укрепи силата на диктатора

За сигналите до ВСС и до прокуратурата за “Златен век”

Никой не би следвало да се намесва в дейността на административния орган при издаването на административен акт, а инициативният комитет “Лозенец” прави точно това Като юристи – специалисти по административно право и административен процес, с колегата професор д-р Димитър Костов се запознахме и дадохме становище относно правната страна на казуса

Наздраве на шегаджиите главни редактори - баща и син, които управляват от масата във Варна!

“24 часа” пожелава “Наздраве!” на шегаджиите - баща и син главни редактори, които управляват медиите си от масата във Варна. В “24 часа” приемаме употребата на алкохол преди 20 часа като нездравословен и остарял тренд. А когато се прибавят и високите августовски температури, това може да обърка сериозно освен поредността на чашите и реалността

Една четвърт от германците са с чужд произход

25,5% от хората, живеещи в Германия, са с миграционен произход. Повече от половината от тях са и с немски паспорт. Това съобщи статистическата служба на ФРГ, публикувайки данни за 2018 година. Забелязва се леко покачване в сравнение с 2017 г. За гражданин с миграциноен произход се смята всеки, който не е роден или поне един от родителите му не е

Могат ли рокаджиите да управляват чалгаджиите

Като направят “умна” партия, първият въпрос е ще стигне ли 4 на сто, когато кючекчия направи партия, питат веднага с кого ще управлява Всеки втори слуша чалга, а всеки шести - рок. Добре, че не са питали колко слушат Моцарт и Вивалди... Трагедия - скубят си косите интелектуалци и естети - как да живееш нормално в това общество!? Аман!

Вождът на червенокожите, версия 2.0. Или как ДАНС арестува сина ми за нерешени задачи

ДАНС влиза в училищата. Нов закон предвижда цялата информация от дневниците вече да е достояние на полицията и разведката. Аз приветствам този почин! Най-сетне ще разбера какви ги върши синковецът и наистина ли от осем месеца не са правили никакви контролни и класни. Едва изчаках законът да влезе в сила и веднага се възползвах от него.

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Мнения

Народната музика победи чалгата

Проучване на Център "Тренд" по поръчка на "24 часа" - След това идват чалга и поп почти поравно - Всеки трети ходи на концерти - Българските изпълнители по-харесвани от чуждите Каква музика се слуша най-много от българите? Отговора на този въпрос дава национално представително проучване на Изследователския център “Тренд” по поръчка на “24 часа”

Патриарх Неофит: Нека пресветлят образ на Божията майка, прославян днес, бъде всякога пред нас

Българската патриаршия публикува на сайта си официално слово на патриарх Неофит по случай днешния празник "Успение на Пресветата Богородица. Вижте го: "ВАШИ ПРЕОСВЕЩЕНСТВА, БОГОЛЮБИВИ ОТЦИ, ВЪЗЛЮБЕНИ В ГОСПОДА, Събрани в скъпата за сърцата ни Троянска света обител, с едно сърце и една уста възхваляваме и прославяме Пресветата наша Владичица и

Защо у нас е по-вероятно да се удавиш, отколкото в Германия или Италия

Само 20% от българите могат да плуват, във Великобритания - 80 процента Мeдиите са залети с основния принцип, който предпазва хората от удавяне. За да не се удавиш, не влизай в морето! Те обясняват колко страшно е морето и как, ако те докосне мъртвото вълнение, и си мъртъв! Истината е по-друга. Основна причина, която води до удавяне, е,

Ваканцията на Радев - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Анимация карикатура на седмицата от автора на "Малкия Иванчо". Всяка седмица очаквайте нова карикатура с хумористичния поглед към събитията, представен от Ивайло Нинов. Вижте останалите карикатури

Юлиян Попов: Без метрото София щеше да е задръстена, мръсна, бавна и изнервена

Трябва ли да се ограничи разрастването на метрото в София? Този въпрос се повдигна наскоро. Според мен - не. По няколко причини. 1. Софийското метро е безспорен успех. Без него София щеше да е непоносимо задръстена, мръсна, бавна и изнервена. 2. Метрото не само замества съществуващи транспортни маршрути

Право на отговор от Христо Иванов, лидер на партия "Да, България"

Предлагаме ви позицията на лидера на партията "Да, България" Христо Иванов по повод публикацията на "24 часа", в която се твърди, че политик от "Да, България" е замесен в хакерската атака срещу НАП. На края на текста, може да видите и позицията на главния редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев, озаглавена "Само избуелият болшевизъм ражда

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber