Ангел Джамбазки: Турция задържа мигрантите, защото взема парите ни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7469188 Ангел Джамбазки: Турция задържа мигрантите, защото взема парите ни Ангел Джамбазки: Турция задържа мигрантите, защото взема парите ни www.24chasa.bg

Силната Българска армия е над всичко

ВМРО със сигурност ще реализира евромандат, а ГЕРБ ще е с по-добър резултат от БСП, така че предсрочни избори не се очертават

Идеята на левите за минимална европейска заплата е утопия. Може да се използва срещу интересите на България и нейния бизнес

С водача на евролистата на ВМРО и доскорошен европейски депутат разговаря КРИСТИНА КРЪСТЕВА

- Г-н Джамбазки, с какви впечатления завършвате кампанията? Имат ли хората нагласа да гласуват? И очаквате ли революция и отлив от традиционните партии?

- По-скоро не.

- “Не” за какво е? Не проявяват интерес към вота или ще се възпроизведе приблизително същата конфигурация в Европарламента?

- Няма да гласуват особено активно. Единственото сигурно нещо, което казват, е, че хората, които отиват на избори, след това ще ги излъжат.

Това, което аз виждам, е събиране, консолидиране на патриотичния вот около ВМРО, което е видимо и го показват всички социологически агенции. А пък голямата част от българските граждани са разочаровани и някак не им се участва в нещо, което те мислят, че не могат да контролират. Което е погрешно - когато не гласуват нормалните хора, решават купените гласове във и извън махалата.

- И какво ви питат? Какви надежди ви възлагат?

- Доходи. Доходи. Доходи. Това е най-важното нещо за българските граждани.

- Какво им обещавате в тази посока?

- Политик не трябва да обещава. Трябва да работи. Това, което им казвам, е, че ще продължим да правим това, което бранихме 5 г. - и

пакета

“Мобилност”,

който задържа

150 000 човека в

България, което

означава 17% от

брутния

вътрешен

продукт.

Ако тези хора напуснат България, техните пари отиват някъде другаде. А като отиват някъде другаде, ще има по-малко пари в държавния бюджет, ще има по-малко пари за пенсии, което не е в наш интерес. В наш интерес е българите да живеят нормално, българите да живеят колкото се може по-добре, колкото и трудно да е.

- Как коментирате призивите на левицата за минимална европейска заплата?

- Това е утопия.

Би било добре, но в случая се използва като инструмент и оръжие срещу България и българския бизнес. Защото, ако направят минимална европейска заплата от Х евро, а българският бизнес не може да я плаща, той тогава ще освободи своите служители. Давам пример - във всяка една медия, ако се появи някой и каже: “Абе, тук минималната заплата по норма трябва да бъде примерно 2000 евро”, което би звучало прекрасно на всеки, който работи в медията, но въпросът е медията дали може да си го позволи. Ако не може да си го позволи, най-нормалното нещо е да затвори и тези хора да нямат и доходите, които получават в момента. Така че минималната европейска заплата е утопия. С голям интерес наблюдавам тези, които я обещават, как ще я изпълнят след изборите.

- Според вас ще успеете ли да запазите традицията от предишния мандат преди всяка пленарна сесия да се събирате всички български евродепутати, за да уточнявате как ще движите важните теми заедно.

- Зависи от новия състав. Ние имаме желанието, имаме знанията, имаме опита, имаме уменията. Можем да го правим. Но зависи вече българските граждани какво ще предпочетат и кого ще изпратят в Европейския парламент. Ако изпратят хора, които са адекватни и могат да правят това, да.

Ако пък влязат

някакви

представители,

които няма да

ходят на работа

като тримата

герои на

Доньо Донев,

ще се случи друго.

- Как гледате на тълкуванията, че в зависимост от резултата от евроизборите може да се стигне до предсрочни парламентарни избори у нас?

- Не мисля, че ще има предсрочни парламентарни избори. Поне няма да са в обозримо бъдеще време, защото според мен нашите партньори в управлението ще успеят да вземат повече гласове от основната опозиционна сила. А пък ние със сигурност ще реализираме мандат. Така че не виждам основания за предсрочен вот.

- А вие в “Обединени патриоти” ще успеете ли да останете заедно? Ако вие реализирате мандат, а ваши партньори не вкарат, да не се разпадне малката коалиция?

- Зависи от нашите партньори. Ако следвахме политическия разум, на тези евроизбори трябваше да се явим заедно. Те (“Атака” и НФСБ) не пожелаха, защото не се разбират помежду си. Това не е наш проблем. Опитахме се да ги убедим - не се получи. Оттук нататък от тях си зависи да преценяват какво ще правят.

- Андрей Слабаков ще става ли след тези избори член на ВМРО, или той си е твърдо гражданска квота?

- Слабаков е много силна и много индивидуална личност и няма да му поставяме въпроса да става член на каквото и да било. Достатъчно е, че има енергията, сърцето и душата да се бори за интерес, който е общ. Това за нас е напълно достатъчно. Никой няма да го кара да става партиен член. Иначе, ако той пожелае, винаги е добре дошъл, разбира се. Но на него не може да му се сложи партийна дреха и това е по-скоро добре.

- Кажете поне три неща, заради които в неделя хората трябва да изберат вас.

- Заради нашата битка да браним българския интерес срещу нелегалната миграция и мултикултурализма. Заради нашата битка да браним интересите на българите срещу двойните стандарти при храните и в политиката. Заради нашата битка да браним българския интерес срещу попълзновенията на Турция, която не може и не трябва да бъде част от Европейския съюз. И срещу турската етническа партия ДПС, която се опитва да провокира единната неделима унитарна българска нация.

- Съставът на следващия Европейски парламент към момента е абсолютно непредсказуем. Вие в коя група планирате да сте? Питах ви към коя група клоните, защото е ясно, че представителство ще имат така наречените партии, наричани от някои като “популистки”. Макар че те пострадаха репутационно в последните дни - в Австрия, Полша...

- Това е въпрос на разговори. Нека да свършим работа, пък ще го мислим после. Както се казва, сега сме на стъпката да вършим работа, после вече ще решаваме тези неща. За нас това не е важно. Нашето политическо семейство винаги е било България. Ако имаме подкрепата на българските граждани, ще направим най-добрия избор.

- Очакванията ви за Брекзит? Ще има ли, да го наречем, Брентранс - нов референдум, който да обезсили първия?

- Никой не може да каже какво ще има и какво няма да има. Никой не може да прогнозира какво ще се случи. В края на краищата трябва да се съобразим с мнението на гражданите на Обединеното кралство и да си градим отношенията после.

- Трябва ли да има единна Европейска армия, паралелна структура и партньор на НАТО?

- Трябва да има силна Българска армия. Всичко друго се гради върху това. Ако има силна Българска армия и въоръжени сили, може да говорим за всичко. За това работи министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Първо е силната Българска армия, после е всичко останало.

- Накрая, кое от посланията си към избирателите бихте повторили още веднъж?

- Повтарям, Турция - далеч от ЕС завинаги.

Антибългарската партия ДПС трябва да среща постоянен отпор.

- Но премиерът Бойко Борисов тук би напомнил, че Турция задържа 2 милиона мигранти на територията си, които не са нахлули насам само благодарение на добрата воля на Ердоган...

- Турция изнудва Европейския съюз. Да не се лъжем. Турция ги задържа, защото взема парите ни. Това е изнудване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Кирил Добрев: Нинова отдавна искаше лидерството й да бъде потвърдено с пряк избор, но аз я спрях и сгреших

Още акценти от интервюто със зам.-председателя на БСП: Някои от менторите в БСП ги слушаме вече 30 г. - те се появяват, когато има пожар, но никога, когато трябва да се гаси Нямам никакво съмнение, че оттеглянето на оставката на Нинова беше най-разумното за нашите членове, макар да не се разбира отвън Изненадват ме по-старите апаратчици,

Десислава Танева: Опитват измами със субсидии за лук, моркови и чесън, ще ги спрем

Нова наредба ще каже какво е кренвирш по БДС и какво е екстра качество в месните продукти До края на юни ще завършат проверките на всичките 288 къщи за гости Това е постоянна битка - от една страна, са бенефициентите, които нямат това качество, но искат да бъдат такива, от друга страна - държавата И ловците, и хората, които отглеждат в т.нар.

Златко Живков: Монтана се променя трайно - става по-приветлив град и по-добро място за живеене

По европейска програма вложихме големи инвестиции в образователната инфраструктура, казва кметът на града За 4 години бяха ремонтирани всички обществени сгради в 23-те села на общината - кметства, читалища, църкви Пред старт е площадката за едрогабаритни и опасни отпадъци, започваме изграждане на инсталация за компост - Г-н Живков,

Атанас Добрев: Колкото по-бързо се развие 5G, толкова по-бързо ще се ускори растежът и ще се вдигнат заплатите

Смятаме, че мобилната телевизия е удобна и полезна за  хората, и се опитваме да я превърнем в масова услуга, казва  главният изпълнителен директор на “Виваком” Още акценти Средното потребление на интернет ще се увеличи 10 пъти до 5-7 години Оптимистичният вариант показва, че новото поколение услуги може да ги има в България до не повече от 3-4 г.

Андрей Ковачев: И в Испания имаше арестуван за корупция кмет. Да се извади ли от Шенген?

Още акценти от интервюто: ЕНП няма да отстъпи пред президента на Франция. Вебер трябва да оглави Европейската комисия В Република Северна Македония имат право да се самоопределят. Но живите, а не те да решават за починалите На тази планета в академичния свят няма никъде спор какъв е Гоце Делчев. Самите сърби казват, че е български бандит.

Бойко Атанасов: Ще заложим на превантивен контрол, а не на реакции в кризисни ситуации

Лоши бизнес практики ще се пресичат още в началото, казва новият председател на Комисията за финансов надзор Още акценти: Като финансов регулатор ще бъдем предсказуеми за тези, които спазват законите, и непредсказуеми за склонните съзнателно да ги нарушават След фалита на "Олимпик" променихме правила и изисквания,

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Дракула е с български корени, продължава държавническата традиция на Асеневци

В психологически план ние с румънците сме много близки, кадват преподавателите във ВТУ - Господа историци, защо твърдите, че Дракула е българин? Доц. Николай Кънев: Всъщност ние твърдим, че родът, от който произхожда Дракула, е с български корен. Това е династията, която създава Влашкото княжество в началото на XIV в.

Юрий Асланов: Когато е заплашено идейното оцеляване на БСП, тя няма да се замисли да жертва дори лидера си

Ето акценти от интервюто със социолога и член на Националния съвет на БСП: Атаката за унищожаване на партията върви по много линии, а при Нинова пробиха лесно - невежа е в идеологическо отношение и не разбира какво говори ГЕРБ спечели тези избори благодарение на БСП Отказахме се от разговора за бъдещето и за Европа и отстъпихме терен на Борисов

Пламен Русев: 60 млн. евро е въздействието на Webit върху икономиката на София

е въздействието на “Уебит” върху икономиката на София От институции като логистика получихме страшно много помощ от всички. С министъра на образованието направихме съвместно най-голямото събитие, което вдъхновява децата за бъдещето - 3000 деца от България, най-умните, цветът на нацията, бяха избрани от министерството,

Владимир Губарев: Мислите, че “Чернобил” е приключил? Нищо подобно, радиацията се качва

Филмът за аварията не разкрива мащаба на катастрофата, казва руски журналист очевидец Владимир Губарев е руски журналист, драматург и писател. Като научен редактор във в. “Правда” пръв от пресата пристига в авариралата АЕЦ “Чернобил” 4 дни след катастрофата на 26 април 1986 г. Покрай работата си има контакт с политическата върхушка на СССР и

Сергей Цветарски: Демографският проблем на страната е обезлюдяването, не толкова смъртността

Дълголетието в Кърджали е чисто аритметичен феномен, казва председателят на Националния статистически институт  В градовете се живее по-дълго, отколкото в селата, заради медицинското обслужване - Господин Цветарски, от последните демографски данни на НСИ излиза, че в София и Кърджали хората живеят най-дълго - средната продължителност на

Георги Марков: Загрижен съм! ЕК да види какво става в Белгия, Холандия и Франция

Още акценти от интервюто: Пожелах на социалистите смирение, защото избирателят отреди да сме заедно в този парламент до 2021 година Бавария е кътче рай, защото там от Втората световна война социалист не е управлявал Г-жа Йончева да чуе какво говорят за Бойко Меркел, баварският премиер Маркус Зьодер, Ердоган, Ципрас, Вучич, Заев,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber