София Антонова: Вече предлагаме и индивидуални полици по поръчка на клиента

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7455736 София Антонова: Вече предлагаме и индивидуални полици по поръчка на клиента София Антонова: Вече предлагаме и индивидуални полици по поръчка на клиента www.24chasa.bg

Само трябва да ни потърси и ще си поделим рисковете. Който има застраховка при нас, няма нужда да мисли за нищо друго, казва София Антонова, директор на дирекция в ЗК "Лев Инс"

- “Лев Инс” е компания, позната на пазара като лидер в автомобилното застраховане, г-жо Антонова. Виждам, че не сте съгласна.

- Категорично не съм съгласна. Наистина сме лидер в автомобилното застраховане, но не отстъпваме на останалите и в общото застраховане. Нещо повече, едни от най-иновативните, едни от най-популярните застраховки, които се предлагат в момента, са нашите. Стремим се ежедневно да подобряваме условията и да предлагаме нови продукти на клиентите си.

- Сезонът на отпуските дойде, хората тръгват да пътуват и у нас, и в чужбина. Какво ще им предложите да потърсят при вас?

- “Помощ при пътуване”. Определено. Тя е една от най известните на пазара и същевременно една от незаслужено подминаваните полици. Хората са свикнали, когато пътуват чрез туристическа агенция, да разчитат на туристическата застраховка, която тя купува. Когато пък пътуват сами, неорганизирано, някак си нямат навика да помислят за спокойствието си. А тя е много полезна.

- Срещу какви рискове ги осигурява тази полица?

- Покрива медицинските разходи. Вече пуснахме и всички други разширения към тях - например спасителни действия, спасяване с хеликоптер, което ние единствени предлагаме не само у нас, а и в чужбина. Покрива лични разходи, като например телефонни разговори, когато се налага обаждане до асистънс компанията, изпращане на съобщения, осигурява дневни пари, ако човек е настанен в болница - по 20 евро на ден за кафе, извънболнична храна, книга, вестник, а не само за плащане на лечението.

Самото лечение

се заплаща

100% без никакво

самоучастие,

в зависимост от лимита - от 4000 до 100 000 евро за едно лице. Независимо от застрахователната сума полицата включва и спешно зъболечение до 350 евро при всяко пътуване. Покрива се репатрирането, което е много важно, ако например се транспортира човек със счупен крак, се налага пътуване при специални условия, на повече седалки в самолета или автобуса и др.

- Всичко това срещу каква сума?

- Срещу смешната сума от 20 цента до 1 евро на ден за времето, което се прекарва в чужбина. Много от хората обаче я подминават,

правейки

грешката

да разчитат

на здравната

осигуровка

- Каква е разликата между здравната осигуровка и здравната застраховка? Двете допълват ли се и в какво?

- Здравната осигуровка покрива само част от лечението, като в различните държави включва различни неща в зависимост от договорите между съответните здравни каси и нашата НЗОК. Зъболечението навсякъде е напълно изключено. Обичайно здравната осигуровка покрива транспортирането до болница или спешен център, първоначални прегледи и спешни интервенции. Те в различните страни имат различни лимити, а в повечето случаи има и самоучастие. Купуване на лекарства не се покрива в нито една държава, докато застраховката покрива и това. Предлагаме застраховка за изгубен багаж. Покриваме и получаване на правна помощ, което е особено важно при пътуване в чужбина - сблъсъкът с други правила води до налагане на различни глоби, покриваме разходи по пътуване на близки и роднини.

- А имате ли застраховки, предназначени за специфични групи - например за ученици, студенти, или пък за различни рискове?

- Предлагаме широка гама от продукти, които са свързани със спокойствието и сигурността на хората. Например сега пускаме отмяна на пътуване, от което никой не е застрахован. Направил е разходи да го организира, но може да се разболее, да не му подпишат отпуск, да се разболее член на семейството му, да има лошо време и отменен полет. Това е застраховка,

която покрива

направени

разходи, ако я

няма, човек

ги губи

А ако си е направил резервации година преди това, както вече стана модерно, не може да бъде сигурен дали ще замине наистина. С нея срещу символични суми например ако подготовката за пътуването е 1000 лв., полицата струва 10-20 лв.

- Ако пътувам в чужбина, е ясно, но ако пътувам у нас, има ли продукт, който да си купя?

- Има една друга, сравнително непозната за пазара туристическа застраховка. Можете да застраховате дете, което тръгва на зелено училище. Можете да я купите при лични или бизнес пътувания. Всички знаем какво е нивото на здравната помощ у нас. Лятото например, когато заминем на морето и

личният лекар

е далеч, един

преглед струва

от 200 лв. и

нагоре,

и то само прегледът. Затова има такъв тип застраховка, който може да помогне. Полицата може да бъде индивидуална, семейна, за един ден, за три дни, за колкото време е пътуването.

- Вероятно сте помислили за облекчаване на хората, при които се случват събития. Какви документи да си събират, какво да правят?

- За цялата територия на България имаме денонощен телефон 0800 10 200. При събитие е достатъчно да се обади и да се регистрира, има денонощно дежурство. Веднага ще получи съвет, ще му бъде обяснено какво да направи. Ще получи помощ за постъпване в болница, за транспортиране, за извършване на плащанията. За чужбина също имаме “Асистънс компания”, която след обаждане събира документи, прави плащания, защото не всеки тръгва с 20-30 хил. че и повече евро в джоба. Който има полица при нас, само трябва да знае телефона, да се обади и това е.

- Споменахте застраховка за чужденци, каква е тя?

- Сега е актуална, защото е задължителна по закон за всеки, който идва у нас. Важно е да се отбележи, че тя е задължителна за чужденци, които са извън ЕС. Повечето европейци предпочитат да я имат, както и руските граждани. Също така покрива всички медицински разходи. Няма значение дали пътуването е краткосрочно, по-продължително или се минава транзит, или се иска разрешение за пребиваване.

- Какво трябва да се направи, за да се съживи пазарът на тези продукти?

- Само рекламирането не е достатъчно. Трябва да се провокира интереса, да образоваме хората. Често повтарям, че наистина е по-добре да не се налага да се ползва една застраховка, но е добре да я има. Когато чукне колата, все пак това са ламарини. Но когато става дума за човешки живот и за здраве, нещата са различни. С едно обаждане се получава пълна помощ, включително с хеликоптер, а в много случаи времето не просто е ценно, а животоспасяващо. Ако имаш полица при нас, няма нужда да мислиш за нищо.

- Какви нови продукти да очакваме скоро?

- Ние предлагаме такива непрекъснато. Дори да нямаме някакъв продукт, ако има търсене, ще го направим. Индивидуална полица по поръчка на клиента. Само трябва да ни потърси, ще опишем рисковете и ще си ги поделим срещу съответна цена. Вече имаме полици за трудови злополуки, за спортисти, за местата в автомобила, за посетители в аквапаркове и в места за развлечения, за планинари, надявам се не изпускам нещо. В обобщение “Лев Инс” се грижи за своите клиенти, като им осигурява защита и сигурност по всяко време. Всички продукти и услуги на компанията ни са уникални за българския пазар и можете да ги намерите на сайта ни www.lev-ins.com.

CV

София Антонова е на 43 г. от София. Завършила “Индустриален маркетинг“ в ТУ- София. С над 20-годишен опит в застраховането на различни ръководни позиции.

Ръководила е дирекции “Помощ при пътуване и злополуки” в най-големите застрахователни компании у нас.

В момента е в мениджърския екип на ЗК “Лев Инс” АД.

Семейна, с 1 дете.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Кирил Маричков: Наша песен дълго време беше на първо място в класация в ГДР

С “Щурците” сме свирили във всички соцстрани. Навсякъде можехме да пеем на английски, само тук не разрешаваха На 30 октомври в зала 1 на НДК ще има голям концерт “Кирил Маричков на 75 години”. Датата не е избрана случайно, тогава е рожденият ден на популярния български изпълнител. Във връзка с годишнината на страниците на вестник “24 часа”

Любо Нейков: Дори и малка слава да имаш, това е голямо тегло

Имаме екипите, които да се занимават и в трите посоки - риалити, сериал и игрален филм. Сериозно мислим поне за два от тези три варианта Това интервю е част от по-голям материал, озаглавен “Господари на сериалите” - “кавър стори” на новия брой на списание TREND, което ще е на пазара от понеделник.

Красимир Даскалов: Хората в Девин имат повече надежда след направените основни промени

Инвестициите в общината надхвърлят 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти, вътрешни улици, водопроводна мрежа, в социалната и образователната инфраструктура, в областта на спорта, казва кметът на града След като бе подменен старият топлопровод за минералната вода, ръстът на туристи е 40% - Г-н Даскалов, туризмът е запазената марка на община Девин.

Николай Мелемов: Смолян се променя към добро - трудно, но много видимо

Когато станах кмет, не съм обещавал чудеса - в администрацията има финансова дисциплина, градът е подреден и приветлив. Мога да гледам съгражданите си в очите и те го знаят Съборът на Рожен се посещава от 300 хил. души. Той запазва традициите и обичаите ни. Сигурен съм, че по-грандиозно събитие у нас няма - Г-н Мелемов,

Ненков: Толсистемата ще измерва и теглото, за претоварен камион ще се плаща повече

Тя ще се ползва и от всички следващи правителства, казва зам.-председателят на регионалната комисия в парламента Александър Ненков - Г-н Ненков, с колеги от ГЕРБ внесохте промени в Закона за пътищата, с които се отлага толсистемата с до 6 месеца. Какво наложи промените? - Две са основните причини.

Проф. д-р Веселин Методиев: “Българското чудо” - англичаните наричат така демократичния модел, роден преди 140 г.

Тримата легендарни премиери на XIX век са Каравелов, Стоилов и Стамболов, а на ХХ век - Малинов, Гешов, Ляпчев. Всички те са милеели за България - Отбелязахме 140 години от създаването на първото българско правителство. Стигат ли на българина почти век и половина опит в управлението на държавата, проф. Методиев?

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Зам.-министър Иванов: Само ако всички спазват мерките, може да спрем заболяването

Винаги приканваме стопаните, които гледат прасе в двора да го изследват за това заболяване. Въпросът сега е как да овладеем положението, защото от тук нататък вече нещата стават много, много сериозни, заболяването заема широк фронт. Нашите колеги отиват на проверка единия ден и заварват 200 животни, на другия - умъртвяват 13.

Светлин Наков: Не е лесно да се опази система, до която и лелката на гише в малък град има достъп

Има много начини за изтичане на данни - например през лаптоп, даден за ремонт. А данните във файловете са частични, казва основателят на "СофтУни" - Г-н Наков, как ще коментирате изтичането на толкова много данни от НАП? - Сериозна издънка! Вероятно наистина е хакерска атака. Според мен има неща, които не са направени добре.

Томислав Дончев: След вота наесен трябва да обсъдим общинска надбавка върху данъка на доходите

Така ще им дадем средства да финансират развитието си, казва вицепремиерът Има общини, които дори не могат да си назначат главен архитект Служители посрещнаха реформата с “Така е било, така ще бъде. Тези какво си мислят?” - Г-н Дончев, не ви ли шокираха резултатите от проверката на тайните клиенти в администрацията?

Стоян Мавродиев: Няма аргументи за покачване на лихвите до 2020 г.

Очаквам бизнесът да продължи да ползва изгодни кредити, казва главният изпълнителен директор на Българската банка за развитие - Г-н Мавродиев, когато говорим за банки, въпросът, който вълнува най-много всеки българин, е ясен – свършват ли скоро ниските лихви? От лятото на миналата година банкерите говорят,

Росен Желязков: Кой ще е първи за концесията на летище София, ще стане ясно тази седмица

Въпреки инвестициите в нови вагони и мотриси не очаквам билетът за влак да поскъпне, казва министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Важни са ни достоверността и изпълнимостта в предложенията на кандидатите за летището Ако имаме хранилка за БДЖ, колкото и да даваме, пак ще даваме Очакваме новите мотриси да влязат в

Майкъл Болтън: Първият ми хит дойде чак като станах на 34 г.

На концерта в зала 1 на НДК на 18 юли, публиката ще чуе най-известните ми песни, но със симфоничен оркестър - Г-н Болтън, защо избрахте да работите с филхармония за новия си албум А Symphony of Hits? - От много време мечтаех да направя този албум с най-големите си хитове с цял симфоничен оркестър. Може би едно от първите ми и наистина

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber