Когато блатният дърдавец е по-важен от оборудването на полицията

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7398163 Когато блатният дърдавец е по-важен от оборудването на полицията Когато блатният дърдавец е по-важен от оборудването на полицията www.24chasa.bg
ПЕТЪР МОСКОВ, лидер на партия КОД ("Консервативно обединение на десницата")

Либералният експеримент, на който се натресохме след комунистическия, роди бунта в Габрово

Не мисля, че това, което се случи в Габрово, е изненада за някого. Медиите твърдят, че причината е бой в магазин. Това сбиване не е причината, а поводът за последвалите събития. Причината не са и циганите, които са видимият дразнител - хората се държат така, както им е позволено. Причината е в отказа на поредица управления да наложат държавност и ред. Това е причината и за начина, по който се случва животът ни през последните 30 г. - от мутренския произвол на 90-те, до вчерашните юнаци в Габрово. Защото задължителното демонтиране на комунистическата държава, което всички искахме, не беше последвано от изграждането на смислена алтернатива.

Битката с тоталната комунистическа държава беше заменена с битка срещу държавността по принцип.

Години наред,

неизбирани от

никого НПО-та

и групи за натиск

формираха общественото мнение и управленските политики. Държавата е враг, държавните институции са опасност, силната държава е равнозначна на слаби граждани, полицаите са много и са хрантутници, налагането на ред е фашистка диктатура, а данъците са кражба. Това са наложените от либералните говорители тези. Тези, които формираха държавните политики на прехода и направиха живота ни такъв, какъвто е днес.

Резултатът е държавни институции, доведени до невъзможност да изпълняват същностните си функции. Невъзможност да гарантират сигурността, здравето, образованието и идентичността на българите. Ако говорите с произволно избран откровен полицейски началник, той ще ви каже, че основното в работата му не са същностните полицейски функции, а недопускането на обвинения за полицейско насилие и нарушаване на нечии права. Не защото не иска или не може, а защото политическото ръководство на държавата е част от либералния консенсус и налага произтичащите от това правила.

Липсата на държава кара хората да приемат като единствена възможност саморазправата. Тази липса дава и самочувствието на

агитки и други

кретени да бият и

унижават хора,

защото са нещо различни,

хора, които въпреки всичко се опитват да живеят по правилата.

Всичко, което описвам, е част от либералната политическа доктрина. Доктрина, която цели заличаването на националната държава, защото е пречка пред един глобален мултикултурен свят. Доктрина, която забранява обвързването на права и свободи със спазване на задължения. Доктрина, която поставя на дневен ред единствено проблемите на малцинствени групи и заставя мнозинството да финансира живота и да търпи поведението на всеки декларирал неблагополучие, стига да е част от някаква група, която се е провъзгласила за жертва. Доктрина, която нарича изричането на проблемите на мнозинството “език на омразата”. Доктрина, която отрича самото понятие за норма. И както става болезнено ясно, това не са отвлечени политически понятия, а система от конкретни политики, които пряко касаят живота ни.

Затова и решенията на проблемите, чието проявление са бунтовете в Габрово, не са тези, които се предлагат от десетилетия.

Решението не е в защитаваната от либералите от ДПС политика на мултикултурализъм и унищожаване на българската национална идентичност в името на малцинствени права.

Решението не е в политиката на ГЕРБ за замитане на проблема под килима и раздаване на пари, за да не им пречат локални и брюкселски хомеопати на управлението.

Решението не е и в медийните изяви на г-н Каракачанов, защото медийното говорене не оправя проблема, само създава впечатление че го прави.

Решението е в осъзнаването на факта, че след комунистическия експеримент се натресохме на либералния експеримент.

Последиците от един експеримент не се лекуват с друг такъв. Лечението е отказ от либералните експерименти и връщане към консервативните разумни решения. Връщане към нормата.

Убеден съм, че едно смислено

общество не дължи

никаква интеграция

на здрави и прави хора.

Както не я дължи на мен. Убеден съм, че проблемът с големи цигански групи, които живеят извън законите и нормите на обществото може да се реши само с прекъсване на финансовата възможност тези групи да могат да продължават да си позволяват това.

Убеден съм, че всякакви социални и интеграционни стимули, срещу които не стои поведение, отговарящо на нормите на водещата култура на държавата ни, са не просто неработещи, а са в основата на проблема. Това са пари, с които управлението трябва подобрява качеството на живот на държавотворните граждани, които живеят порядъчно, спазват законите и плащат данъци. Отнети от там, те отиват за възпроизвеждане на културата и практиките на гетото.

Убеден съм, че успех се постига само с образование и работа, а не с финансиране на културни и битови специфики с чужди пари. Образованието е възможно за всички, а обявите за търсене на работници са повече от тези за разваляне на магия.

Знам, че това са решения, които могат да бъдат наложени от разумна държава със силни институции. Искам моите данъци да се ползват в моя полза от държава, която налага ред.

И не, дами и господа либерали, данъците не са кражба, данъците са цената, с която държавотворният народ изгражда публичната си среда поколения наред. Същностна част от тази среда е държавност, която гарантира ежедневната ни сигурност и налага, ако е нужно силово, норми на поведение на паразитиращите върху плодовете на труда ни групи.

И да, данъците са кражба, ако се използват за броене на блатния дърдавец, а не за оборудване на полицията.

За мароканските скакалци

това е територия за опустошаване,

за мен е моята държава,

която дядовците ми са създавали

и изграждали с труда и кръвта си. А ако продължаваме да настояваме на това, че трябва да има политики по защита на групи с конкретни специфики, то аз декларирам, че принадлежа на група със следните специфики: българин, родител, християнин. И изисквам от държавата си да пази правата на нашата група поне със същото усърдие, с което го прави за останалите.

ПП Пиша това като човек, който е бил във властта и като такъв съм налагал точно тези мои убеждения. Припомням ви, че през 2014 г. нападенията над екипите на спешна помощ бяха ежедневие. Просто си ги викаха, за да си ги бият за кеф и основно в гетата. Заедно с полицията предприехме нужните мерки и за следващата година нападенията бяха десет пъти по-малко. Резултатът за спешните медици беше, че получиха глътка спокойствие, защото усетиха, че собствената им държава стои зад тях. Резултатът за мен беше, че депутати от ДПС и

цигански НПО-та

ме влачиха 2 г.

по съдилища

за дискриминация и език на омразата. Либералните медии ме нарекоха фашист. Казвам това, защото вярвам, че е важно не това което говориш, а само това, което правиш.

Хубав ден и всекиму своето!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Вадете банковите сметки, насрочете и преврата за 19 май - датата е историческа и удобна: седмица преди изборите

“24 часа” получи от адрес diehard2019 (в артистичен превод - умирай трудно) списък със стотици клиенти на “Артекс”. Очакваме данни къде другаде елитът пазарува. Иначе остава подозрението, че някой отстрелва семейството Мирянови с цел да им вземе бизнеса или да скрие други известни новодомци Анонимно писмо в електронната поща на “24 часа” от адрес

За Христовия кръст преди и сега

ЗАПАДНО- И СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИ МИТРОПОЛИТ АНТОНИЙ Виждаме плодовете от мнимото носене на кръста Тези мои мисли са породени от една картина на Банкси – уличен художник, който е събирал пари за хляб с улично изкуство, а днес е един от най-продаваните попарт художници. Разпятието присъства през целия житейски път на всеки християнин,

Европейските избори: Вариант Тръмп или запазване на статуквото

От управляващата в Италия партия "Лигата" до Националния сбор на Марин Льо Пен във Франция и партия ФИДЕС на унгарския премиер Виктор Орбан популистките партии създават проблеми за Брюксел, като обещават да трансформират Европейския съюз съгласно своите виждания. Стив Банън, бившият стратег на американския президент Доналд Тръмп предрече,

Уникално: На Местан за смърт върнаха книжка, на Банева за ранен я отнеха

Тази седмица, в която се навършват 3 години от оправдателните присъди по аферата “Батко и Братко”, станала причина да затворят еврофондовете за България, един приятел ми разказа как запорирали две банкови сметки на баща му и му удържали пари от пенсията заради акт за пътуване без билет в градския транспорт. Класика, нали?

Да затворим вратичката със съкратеното следствие

Иначе чувството за справедливост у хората тотално ерозира Вратичката със съкратеното съдебно следствие категорично трябва да се премахне. Нещо повече - ние от ВМРО сме внасяли подобно предложение между първо и второ четене, когато се гледаше изменение на Наказателнопроцесуалния кодекс, но за съжаление, то беше отложено.

Обадете ни се!: Западът спешно търси контакт с новия украински лидер

Служители от Европейския съюз вчера трескаво се опитваха да се свържат по телефона с новоизбрания украински президент Володимир Зеленски, а западните сили гадаят дали телевизионният комик ще се вслуша в техните призиви да продължи реформите, които, както се надяват те, ще задържат страната твърдо извън хватката на Русия.

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Анализи

Румен Радев няма право да крие разговора за корупцията

Три причини защо нито законът, нито моралът са на страната на президента, който засекрети стенограмата от КСНС На 8 април президентът Румен Радев свика пореден Консултативен съвет за национална сигурност, който бе посветен на темата борба с корупцията. Заседанието предизвика три прецедента. На него не бяха поканени представители на

“24 часа” с 3 въпроса за стенограмата до участниците в КСНС

След отказа на президента Румен Радев да предостави стенограмата от скандалния Консултативен съвет по национална сигурност от 8 април “24 часа” зададе три въпроса на участниците в него. Питаме ги: 1) Как премина дебатът за корупцията на КСНС, проведен на 8 април? 2) Защо интерпретациите на различните участници в съвета са различни?

Колко са избирателите? 5,75 милиона у нас и още 1 милион в чужбина

Само с активна регистрация може да се отървем от фантомите в списъците На всички избори си говорим за мъртви души и сега за европейския вот няма да ни се размине. Затова е добре веднъж завинаги да се кажат точните числа, защото с тях много се спекулира, битуват митове и легенди и някои хора имат много грешни представи.

Пожарът в "Нотр Дам" беше предупреждение. Ще се вслуша ли обаче Европа?

Линията, в която патината на възрастта по безбройните европейски исторически паметници преминава в безстопанственост, е тънка. Като с толкова любими хора ,смятаме, че всичко е наред, докато изведнъж не се окаже, че не е така. След пожара миналата седмица, който опустоши едно от бижутата на Франция, катедралата "Нотр Дам",

Ще убие ли изкуственият интелект икономическия растеж в развиващия се свят?

Изкуственият интелект (ИИ) може да премахне в бъдеще милиони работни места, навреждайки на икономическия растеж в развиващи се региони като Африка. Професионалният ми път премина в международното развитие и през последните години създадох в Оксфордския университет изследователска група, която да се занимава с въздействието на внасящи радикална

Кои са по-големите антихристи - ислямистите, некадърниците или пушачите

Изчезването на занаятчийските умения и етика е реална заплаха за нашия живот, такъв, какъвто го познаваме Тази седмица, която бе Страстната за християните, които използват за своите празници грегорианския календар, бе белязана от трагични събития. В понеделник рухна след пожар кулата на катедралата “Нотр Дам” на парижкото островче Сите.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber