Когато блатният дърдавец е по-важен от оборудването на полицията

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7398163 Когато блатният дърдавец е по-важен от оборудването на полицията Когато блатният дърдавец е по-важен от оборудването на полицията www.24chasa.bg
ПЕТЪР МОСКОВ, лидер на партия КОД ("Консервативно обединение на десницата")

Либералният експеримент, на който се натресохме след комунистическия, роди бунта в Габрово

Не мисля, че това, което се случи в Габрово, е изненада за някого. Медиите твърдят, че причината е бой в магазин. Това сбиване не е причината, а поводът за последвалите събития. Причината не са и циганите, които са видимият дразнител - хората се държат така, както им е позволено. Причината е в отказа на поредица управления да наложат държавност и ред. Това е причината и за начина, по който се случва животът ни през последните 30 г. - от мутренския произвол на 90-те, до вчерашните юнаци в Габрово. Защото задължителното демонтиране на комунистическата държава, което всички искахме, не беше последвано от изграждането на смислена алтернатива.

Битката с тоталната комунистическа държава беше заменена с битка срещу държавността по принцип.

Години наред,

неизбирани от

никого НПО-та

и групи за натиск

формираха общественото мнение и управленските политики. Държавата е враг, държавните институции са опасност, силната държава е равнозначна на слаби граждани, полицаите са много и са хрантутници, налагането на ред е фашистка диктатура, а данъците са кражба. Това са наложените от либералните говорители тези. Тези, които формираха държавните политики на прехода и направиха живота ни такъв, какъвто е днес.

Резултатът е държавни институции, доведени до невъзможност да изпълняват същностните си функции. Невъзможност да гарантират сигурността, здравето, образованието и идентичността на българите. Ако говорите с произволно избран откровен полицейски началник, той ще ви каже, че основното в работата му не са същностните полицейски функции, а недопускането на обвинения за полицейско насилие и нарушаване на нечии права. Не защото не иска или не може, а защото политическото ръководство на държавата е част от либералния консенсус и налага произтичащите от това правила.

Липсата на държава кара хората да приемат като единствена възможност саморазправата. Тази липса дава и самочувствието на

агитки и други

кретени да бият и

унижават хора,

защото са нещо различни,

хора, които въпреки всичко се опитват да живеят по правилата.

Всичко, което описвам, е част от либералната политическа доктрина. Доктрина, която цели заличаването на националната държава, защото е пречка пред един глобален мултикултурен свят. Доктрина, която забранява обвързването на права и свободи със спазване на задължения. Доктрина, която поставя на дневен ред единствено проблемите на малцинствени групи и заставя мнозинството да финансира живота и да търпи поведението на всеки декларирал неблагополучие, стига да е част от някаква група, която се е провъзгласила за жертва. Доктрина, която нарича изричането на проблемите на мнозинството “език на омразата”. Доктрина, която отрича самото понятие за норма. И както става болезнено ясно, това не са отвлечени политически понятия, а система от конкретни политики, които пряко касаят живота ни.

Затова и решенията на проблемите, чието проявление са бунтовете в Габрово, не са тези, които се предлагат от десетилетия.

Решението не е в защитаваната от либералите от ДПС политика на мултикултурализъм и унищожаване на българската национална идентичност в името на малцинствени права.

Решението не е в политиката на ГЕРБ за замитане на проблема под килима и раздаване на пари, за да не им пречат локални и брюкселски хомеопати на управлението.

Решението не е и в медийните изяви на г-н Каракачанов, защото медийното говорене не оправя проблема, само създава впечатление че го прави.

Решението е в осъзнаването на факта, че след комунистическия експеримент се натресохме на либералния експеримент.

Последиците от един експеримент не се лекуват с друг такъв. Лечението е отказ от либералните експерименти и връщане към консервативните разумни решения. Връщане към нормата.

Убеден съм, че едно смислено

общество не дължи

никаква интеграция

на здрави и прави хора.

Както не я дължи на мен. Убеден съм, че проблемът с големи цигански групи, които живеят извън законите и нормите на обществото може да се реши само с прекъсване на финансовата възможност тези групи да могат да продължават да си позволяват това.

Убеден съм, че всякакви социални и интеграционни стимули, срещу които не стои поведение, отговарящо на нормите на водещата култура на държавата ни, са не просто неработещи, а са в основата на проблема. Това са пари, с които управлението трябва подобрява качеството на живот на държавотворните граждани, които живеят порядъчно, спазват законите и плащат данъци. Отнети от там, те отиват за възпроизвеждане на културата и практиките на гетото.

Убеден съм, че успех се постига само с образование и работа, а не с финансиране на културни и битови специфики с чужди пари. Образованието е възможно за всички, а обявите за търсене на работници са повече от тези за разваляне на магия.

Знам, че това са решения, които могат да бъдат наложени от разумна държава със силни институции. Искам моите данъци да се ползват в моя полза от държава, която налага ред.

И не, дами и господа либерали, данъците не са кражба, данъците са цената, с която държавотворният народ изгражда публичната си среда поколения наред. Същностна част от тази среда е държавност, която гарантира ежедневната ни сигурност и налага, ако е нужно силово, норми на поведение на паразитиращите върху плодовете на труда ни групи.

И да, данъците са кражба, ако се използват за броене на блатния дърдавец, а не за оборудване на полицията.

За мароканските скакалци

това е територия за опустошаване,

за мен е моята държава,

която дядовците ми са създавали

и изграждали с труда и кръвта си. А ако продължаваме да настояваме на това, че трябва да има политики по защита на групи с конкретни специфики, то аз декларирам, че принадлежа на група със следните специфики: българин, родител, християнин. И изисквам от държавата си да пази правата на нашата група поне със същото усърдие, с което го прави за останалите.

ПП Пиша това като човек, който е бил във властта и като такъв съм налагал точно тези мои убеждения. Припомням ви, че през 2014 г. нападенията над екипите на спешна помощ бяха ежедневие. Просто си ги викаха, за да си ги бият за кеф и основно в гетата. Заедно с полицията предприехме нужните мерки и за следващата година нападенията бяха десет пъти по-малко. Резултатът за спешните медици беше, че получиха глътка спокойствие, защото усетиха, че собствената им държава стои зад тях. Резултатът за мен беше, че депутати от ДПС и

цигански НПО-та

ме влачиха 2 г.

по съдилища

за дискриминация и език на омразата. Либералните медии ме нарекоха фашист. Казвам това, защото вярвам, че е важно не това което говориш, а само това, което правиш.

Хубав ден и всекиму своето!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

"Шпигел": Световната икономическа система ще продължи да се разпада

Световният икономически ред, доминиран от Запада, се приближава към края си и положението може да стане още по-лошо. Президентът на САЩ Доналд Тръмп не е единственият виновник, има и други заподозрени. За щастие световната история няма задна предавка, а носталгията е лош съветник. По този път лесно се зараждат опасни илюзии,

Защо толкова се “любим и мразим” със сърбите?

Български разузнавачи работели в Косово? Дай боже, нашето разузнаване да е излязло от летаргията Последните дни сърбите взеха да говорят за нас така, все едно сме се върнали в 1913 година, когато любимата песен на целокупния български народ е “Съюзници - разбойници” Що се отнася до спора на сърбите с албанците и изявленията,

Йорданка Фандъкова би спечелила изборите в София със или без балотаж (Обзор)

Ако се кандидатира за кмет на София, Йорданка Фандъкова вероятно ще бъде преизбрана. Това показват данни от национално представително проучване на Центъра за анализи и маркетинг (ЦАМ), проведено сред 1014 пълнолетни граждани на Столичната община между 24 юни и 3 юли т.г. На първи тур Фандъкова води с 36% пред евентуална кандидатура на Мая

Търговското споразумение с Меркосур открива огромни възможности и отстоява ценностите на ЕС

На 28 юни, петък, ЕС и четирите държави от Южна Америка, които съставляват Меркосур — Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай, постигнаха историческо споразумение за премахване на пречките пред търговията и за утвърждаване на строги общи правила. Както всички търговски споразумения, то открива за дружествата от ЕС възможността да продават

Да не надценяваме 100-те милиона емигрантски евро - имат и тъмна страна

Трябва ни изпреварващ растеж за дълъг период - как може да стане В междинната прогноза на Европейската комисия за икономиката в ЕС на пръв поглед няма изненади. Очакванията за растежа и ключови показатели през 2019 и 2020 г. са сходни с предишната прогноза от месец май – за 2019 г. се предвижда ръст на БВП от 1,2% за еврозоната и 1,

Часът на истината за германката Урсула фон дер Лайен в Европейския парламент

Кандидатурата на германката Урсула фон дер Лайен, която се надява да стане първата жена председател на Европейската комисия, ще бъде подложена утре на гласуване от евродепутатите в Страсбург, като това ще е една трудна партия, в която евроскептиците може да изиграят решаваща роля. За да стане приемник на Жан-Клод Юнкер от Люксембург, Фон дер Лайен,

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Анализи

Коментар на седмицата №1: Дачич атакува грубо, рязко и остро, но Борисов отигра много бързо

На срещата на лидерите в Сараево българският премиер успя да постигне разбиране по този въпрос, изясниха се позициите между Белград и София и скандалът приключи Темата за Косово е изключително важна, тя е първостепенна за Сърбия. Сръбската държава разглежда всички други приоритети през тази призма.

Коментар на седмицата №2: Защо всички искат нов автомобилен завод?

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 45 000 прочитания Защото е мащабна, дългосрочна и стратегическа инвестиция, при това експортно ориентирана Новият автомобилен завод на “Фолксваген” предизвика фурор на Балканите. Практически всички страни от региона участваха в състезанието и

“Рекултивация” е думата за Черноморието

Трябват стратегически решения и архитектурна мисъл, за да има места за спане и за танцуване, без да се стига до насъскване на кучета и прокурори Още преди 14 години стана ясно, че на Българското Черноморие туризмът няма да потръгне. През лятото, когато излезе албумът на “Ъпсурт” Quattro, застрояването вече се разгръщаше.

Какво следва за Турция и САЩ в спора за ракетните системи С-400?

Спорът между съюзниците в НАТО Турция и САЩ би могъл да стигне до кулминация във връзка с доставката на модерна руска ракетна отбранителна система в Анкара. САЩ заплашиха със санкции във връзка с купуването на отбранителната система С-400. .......... Спорът между САЩ и Турция във връзка със закупуването от Анкара на руска ракетна система

Какво висше е най-изгодно и кое е най-приятно да учиш?

Сравнение между най-добре платените специалности у нас и в Германия и най-желаните от кандидат-студентите Конфуций е казал: “Намери си работа, която ти харесва, и никога няма да ти се налага да работиш.” Звучи добре, но невинаги човек е най-добър в това, което му е приятно. Освен това има много по-добре платени работи,

Дачич атакува грубо, рязко и остро, но Борисов отигра много бързо

На срещата на лидерите в Сараево българският премиер успя да постигне разбиране по този въпрос, изясниха се позициите между Белград и София и скандалът приключи Темата за Косово е изключително важна, тя е първостепенна за Сърбия. Сръбската държава разглежда всички други приоритети през тази призма.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber