Ангел Джамбазки: България за българите, Европа за европейците (Видео)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7333210 Ангел Джамбазки: България за българите, Европа за европейците (Видео) Ангел Джамбазки: България за българите, Европа за европейците (Видео) www.24chasa.bg
АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ, евродепутат от ВМРО/Европейски консерватори и реформисти

Тези с “ценностите” смятат, че сме втора ръка и не заслужаваме качествена храна

АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ, ВМРО/ЕВРОПЕЙСКИ КОНСЕРВАТОРИ И РЕФОРМИСТИ

Просветен патриотизъм, родолюбие, Европа на отечествата и нациите, християнска, солидарна и разумна защита на българските интереси, връщане към националните традиции и консерватизма. Това са основните цели и задачи, които аз като български представител в Европейския парламент отстоявах упорито и безотказно през изминалите години. Сега е време те да се превърнат в национална кауза.

В навечерието на изборите за Европейски парламент, които ще решат посоката на европейския проект за десетилетия напред, призовавам дебатът да се води за ценности и идеи, а не чрез скандали и изкуствено противопоставяне, които целят да скрият очевидния факт, че посланията на социалистите (ПЕС) и народните партии (ЕНП) са идентични. Двете семейства десетилетия налагаха политиките на глобалния либерализъм, цензурата на политическата коректност и лицемерието на мултикултурализма и в момента управляват заедно ЕП.

ПЕС и ЕНП носят отговорността за мигрантската криза, бума на ислямския радикализъм, който окървави Европа, за ерозията на традиционните ценности и упадъка на европейската идея. Те се нуждаят от истинска алтернатива и такава трябва да се създаде чрез единение на патриотичните и консервативни сили, обединени на основата на споделени ценности.

За кампанията, която предстои, аз и моите колеги от ВМРО решихме да приемем като основополагащ документ Харта на патриотичните ценности “Друга Европа е възможна”.

1. Просветен

патриотизъм

Изповядваме идеите на просветения патриотизъм. Това е обединителна и човеколюбива идея. Възрожденският, европейски патриотизъм е бъдещето на България.

2. Европа

на отечествата

Европа може да бъде силна, когато е Европа на нациите. Само така тя все по-малко ще зависи от Изток или от Запад, а ще разчита на собствените си сили. Защото ще се осланя не на утопичен либерален проект, а на националните си истории и традиции. Европа трябва да се възползва от най-силното, което има - това, че е сбор от дълбоки, хилядолетни национални корени.

3. Християнска,

солидарна,

разумна Европа

Европа е носител на християнските ценности. Те са в основата на нашата цивилизация, с която трябва да се гордеем. Цивилизация на разума, християнската солидарност и религиозната търпимост, където няма място за социални утопии, религиозен фундаментализъм и каквито и да било политически крайности.

4. Силна България

в Европа

Принадлежността на страната ни към Европейския съюз и НАТО е ценност не само по себе си. Трябва да гледаме на тези съюзи като на цивилизационни, като на средство да отстояваме своята национална идентичност и да постигаме националните си интереси. Ние сме преден пост на модерния, правовия свят. В него няма място за страни, избрали друг цивилизационен модел, като ислямистка Турция например. България трябва да поведе Балканите към една нова Европа. България и Македония имат не само общо минало, но и общо бъдеще.

5. Защита на

малките срещу

егоизма

на големите

Европа трябва да покаже един стандарт в западната и източната си част - еднакво заплащане за еднакъв труд, еднакво качество на храните, еднакво отношение към всички без протекции за големите. Ние ще се противопоставим на западния колониален неолиберализъм към страните от Централна и Източна Европа, чието най-грозно лице е демографското ограбване на Изтока.

6. Консерватизъм

Консервативната вълна не е антиевропейска, тя е лекарството за Европа. Либералната утопия с претенциите си за глобално господство разрушава основни клетки на обществото, посяга на вечни ценности. Претенциите за трети, четвърти и прочее полове, еднополовите бракове са само върхът на айсберга. Под атака са националната държава, християнската ни вяра и семейството като институция. Ние знаем каква е алтернативата за България и алтернативата за Европа - това е патриотизмът.

7. България

за българите,

Европа за

европейците

Трябва да се сложи ясна и непреодолима граница за хора и държави, които не спазват европейските ценности. Толерантността към нетолерантните е подчинение. Трябва да спрем безконтролната миграция, трябва да защитим страните си.

Считаме, че това са тезите, около които трябва да се търси единение на всички, които искат да попречат на Брюксел в самоубийството на Европа. Трябва да чуем гласа на народите си, а не на чиновниците. Трябва да реформираме Съюза, трябва да спрем разпространението на либералния фашизъм, трябва да спрем своеобразната война в Европа!

Друга Европа

е възможна!

Категоричен съм, че Европа трябва да бъде променена в посока, която да защити нашия национален интерес. ЕС трябва да се върне там, където е бил замислен, и да бъде тази общност на суверенните отечества, които споделят и заедно решават важните си въпроси. Идеята за Европа на отечествата носи нова визия за Съюза и дебатът трябва да се проведе не само на политическо ниво, но също и от гражданите в Евросъюза.

Пътят напред е връщането на компетенции там, където те принадлежат - у суверенните правителства и народи на Европа, които си сътрудничат посредством междуправителствени спогодби и споразумения. Нека заедно правим по-малко, но по-добре.

ЕС трябва да бъде променен. И ние, българите, трябва да спрем да гледаме на него като на нещо външно. Ние сме европейци, ние сме част от този съюз и трябва да имаме ясна позиция по процесите, които текат в него. Да формулираме нашите национални позиции и да ги защитаваме.

В този ЕП срещу много неща се борих. Неща, които продължават да бъдат мои приоритети и за следващия мандат, защото ЕС трябваше да представлява съюз на суверени държави! А не федерален съюз от брюкселски провинции, в които европейската анонимна и неизбирана бюрокрация може да налага конюнктурен политически инженеринг, мотивиран финансово от скандалния спекулант Джордж Сорос и мрежата му от платени лъжеграждански организации.

Не може Еврокомисията да наказва държави, които не искат или искат да направят нещо на собствена територия, например да приемат определени лица, защото така било по квота, това не е разумно и ще породи съпротива.

Фалшивият патос на “европейските ценности” има тежка пробойна. Именно, че тези с “ценностите” ни смятат за втора ръка, второ качество хора, които не заслужават качествена храна, а могат да консумират каквото има и каквото остане.

Когато не харесваш джендър кампаниите им, отнемат ти правото на глас. Когато не искаш милиони афганистанци и африканци в дома си, отнемат ти правото на глас. Когато не искаш ислямистко нашествие и културна и религиозна инвазия, отнемат ти правото на глас. Когато искаш да пазиш и охраняваш границата си, отнемат ти правото на глас. Когато искаш да спасиш бизнеса на България, който грубо формира 17% от БВП, ни казват: “Не, това не е двоен стандарт!”. Опитите на политическата бюрократична машина за саморазправа с политическите им противници и несъгласните с мултикултурните джендър активисти трябва да спрат.

В последните 5 г. показахме, че когато държавата ни е застрашена, ние се обединяваме и се борим заедно, защото България е държава с над 1300-годишна история, която е показала, че не се предава. Ето защо и по време на тази кампания, и в следващия мандат на ЕП ще отстоявам нашето право, ще отстоявам нашите интереси така, както го правих през изминалите 5 г.

Темите, които остават отворени в следващия мандат на бъдещия ЕП, са много. Като започнем със защита на българските интереси, например продължава разговорът по т.нар. пакет “Макрон”. Остава отворен въпросът със защитата на българския интерес в Македония. Остава отворен и въпросът за признаването на българското малцинство в Косово. Успяхме да прокараме резолюция през залата в ЕП за българското малцинство в Албания. Сега предстои да се случи това и в Косово. А аз, като убеден български националист, казвам, че работа има за всички български представители, стига да има желание.

Допреди няколко години у всички ни витаеше усещането, че от нас – българите, нищо не зависи по отношение важни решения за облика на Европа. Е, уважаеми граждани и съмишленици, сега не е така.

Европа не е там,

на Запад, Европа

е във вашия

квартал.

Последиците от лошите решения, взети от брюкселските чиновници, се отразяват и на Вашето домакинство. Затова Ви приканвам на 26 май да излезете и да дадете своя глас за патриотизма, за защитата на нашата страна! Дайте гласа си за суверенитета на нашата страна, дайте гласа си за защита на българския бизнес, дайте гласа си за борбата срещу нелегалната имиграция и срещу джендър пропагандата. Излезте и заявете гласа и позицията си на цяла Европа, за да се преборим заедно за бъдещето на нашите деца!

CV

Роден съм в София през 1979 г. Завършил съм право в Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Член съм на ВМРО от 1997 г., а към момента съм заместник-председател на ВМРО.

От ноември 2011 г. до юни 2014 г. бях общински съветник в Столичния общински съвет, избран с листата на ВМРО през октомври 2011 г. На 25 май 2014 г. бях избран за член на Европейския парламент от квотата на ВМРО. Част съм от политическата група на “Европейските консерватори и реформисти” в Европейския парламент.

Когато влязох във ВМРО през далечната 1997 г., бях воден само и единствено от родолюбие и патриотизъм. Тогава, естествено, ВМРО беше повече културна организация, моят политически път започна, след като ВМРО се регистрира политически. Но във ВМРО гледаме на политиката само и единствено като на инструмент за постигане на целите на организацията, а именно - една единна България от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море. Мотивира ме само и единствено чувството за дълг.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Вотът в Истанбул: този ден ще влезе в историята

Победата на Имамоглу не възвестява края на Ердоган. Човек като него не се предава лесно Опозиционният кандидат Екрем Имамоглу спечели изборите в Истанбул с цели 9%, при това на фона на още по-висока избирателна активност, отколкото на първия вот през март. Затова е вън от съмнение, че 23 юни 2019 г. ще влезе в учебниците по история.

Как София не стана Меката на всички изкуства

Звъни ми оня ден пак Джордж. Клуни, не Сорос. Вика: „Идвам, ма не за мусака, ами на шопинг. Ще ме водиш по галериите в София да си напазаря малко Микеланджело.“ Викам: „Джорджи, май суитхарт, нямаме у нас Микеланджело. Засега поне нямаме. Още само малко модернисти и тук-там авангард продават, ма за сметка на това много изгодно вървят.

Нася Кралевска: Искаме истината! Автори с русофилски убеждения пишат учебници за комунистическия режим

Журналистката Нася Кралевска изпрати своята гражданска позиция, публикувана в desebg.com, относно скандала с опита да се прикриват факти и събития за комунистическия режим в някои от новите учебници по история за 10 клас. Ето какво пише в нея: "Извънредно трудно и едновременно лесно е да се пише за същността на комунистическия режим в България и

Ръководната длъжност в Брюксел за 5 години: добра заплата и натоварен график

Той пилотира изпълнителната власт на ЕС, ръководи екип, в който се говори на много езици, преговоря с най-големите световни лидери, но няма нито самолет, нито ведомствено жилище. Новият председател на Европейската комисия ще встъпи в длъжност на 1 ноември и вчера на европейска среща на високо равнище се обсъждаха кандидатите за него.

Не сечете “Златната липа” на Стара Загора!

Старозагорци, пазете си кинофестивала, ако има от кого, предупреди режисьорът Костадин Бонев Костадин Бонев далеч не е случайно име в българското кино. Ще припомня само, че той е режисьор на документалната лента “Вапцаров. Пет разказа за един разстрел”, а по време на седмия поред кинофестивал за ново европейско кино “Златната липа” в Стара

Как да се отървем от тъщата и да отидем на почивка без пари

Подарете на маминка бански, тип-палатка и полицията сама ще я вземе Училището най-сетне приключи и е време за летен отдих. Това е най-неприятното време в годината – трябва да спреш да изкарваш пари за десетина дни и да се заемеш само с харченето им. Умните хора знаят обаче, че всяко предизвикателство крие и нови шансове.

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Мнения

Борис Джонсън ги е лъгал както никой друг. Пак ли ще му повярват?

Борис Джонсън иска да стане премиер. И прави това, което умее най-добре - да обещава светло бъдеще. Нима британците отново ще му повярват, макар че ги е лъгал както никой друг? Бил е на фризьор и е свалил някой и друг килограм. Пред обществеността в Лондон Борис Джонсън се показа в нова светлина - не само външно.

Къде сгрешиха службите

Службите не трябваше да огласяват случая с момчето от Пловдив. Категоричен съм, че това беше грешка. Първо, като огласиш такъв факт, при положение че нямаш някаква добавена стойност - не предупреждаваш някого, не изясняваш нещо, ти всъщност разкриваш някакъв инструментариум на службите. В случая нищо особено не разкриват.

Журналисти: Нарушен е пряко законът за детето (Обзор)

Д Е К Л А Р А Ц И Я срещу потъпкване на законодателството на РБ и нарушаване на професионално-етичните стандарти в публикации, разкриващи лични данни на непълнолетен ученик, разследван за радикализация 1. Смятаме, че с публикувани снимки, информация и пряко включване в извънредна емисия “Новини” от двора на училището от 10 юни 2019 година,

Защо “24 часа” никога няма да съобщи името на ученика въпреки сериозните факти за готвен тероризъм

Макар че ни е известно още от събота Това бе първият подобен случай в България. И като такъв бе тест - за службите, за обществото и за медиите “24 часа” няма да съобщи никога името на ученика от Пловдив, задържан заради радикален ислям. Известните ни до момента факти сочат, че подготовката за терористичен акт е била сериозна.

Войни на "Позитано" - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Анимация карикатура на седмицата от автора на "Малкия Иванчо". Всяка седмица очаквайте нова карикатура с хумористичния поглед към събитията, представен от Ивайло Нинов. Вижте останалите карикатури

Повече жени в ръководството на ЕС? Не очаквайте прекалено много!

Когато мъжете, управляващи Европейския съюз, подбират тази година неговите нови лидери те може да назначат повече жени. Но не очаквайте радикална промяна в близко бъдеще. В ЕС започнаха разговори за номинирането на хората, които ще ръководят неговите ключови институции през следващите пет години. Ръководният пост в Европейската централна банка

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber