Ангел Джамбазки: България за българите, Европа за европейците (Видео)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7333210 Ангел Джамбазки: България за българите, Европа за европейците (Видео) Ангел Джамбазки: България за българите, Европа за европейците (Видео) www.24chasa.bg
АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ, евродепутат от ВМРО/Европейски консерватори и реформисти

Тези с “ценностите” смятат, че сме втора ръка и не заслужаваме качествена храна

АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ, ВМРО/ЕВРОПЕЙСКИ КОНСЕРВАТОРИ И РЕФОРМИСТИ

Просветен патриотизъм, родолюбие, Европа на отечествата и нациите, християнска, солидарна и разумна защита на българските интереси, връщане към националните традиции и консерватизма. Това са основните цели и задачи, които аз като български представител в Европейския парламент отстоявах упорито и безотказно през изминалите години. Сега е време те да се превърнат в национална кауза.

В навечерието на изборите за Европейски парламент, които ще решат посоката на европейския проект за десетилетия напред, призовавам дебатът да се води за ценности и идеи, а не чрез скандали и изкуствено противопоставяне, които целят да скрият очевидния факт, че посланията на социалистите (ПЕС) и народните партии (ЕНП) са идентични. Двете семейства десетилетия налагаха политиките на глобалния либерализъм, цензурата на политическата коректност и лицемерието на мултикултурализма и в момента управляват заедно ЕП.

ПЕС и ЕНП носят отговорността за мигрантската криза, бума на ислямския радикализъм, който окървави Европа, за ерозията на традиционните ценности и упадъка на европейската идея. Те се нуждаят от истинска алтернатива и такава трябва да се създаде чрез единение на патриотичните и консервативни сили, обединени на основата на споделени ценности.

За кампанията, която предстои, аз и моите колеги от ВМРО решихме да приемем като основополагащ документ Харта на патриотичните ценности “Друга Европа е възможна”.

1. Просветен

патриотизъм

Изповядваме идеите на просветения патриотизъм. Това е обединителна и човеколюбива идея. Възрожденският, европейски патриотизъм е бъдещето на България.

2. Европа

на отечествата

Европа може да бъде силна, когато е Европа на нациите. Само така тя все по-малко ще зависи от Изток или от Запад, а ще разчита на собствените си сили. Защото ще се осланя не на утопичен либерален проект, а на националните си истории и традиции. Европа трябва да се възползва от най-силното, което има - това, че е сбор от дълбоки, хилядолетни национални корени.

3. Християнска,

солидарна,

разумна Европа

Европа е носител на християнските ценности. Те са в основата на нашата цивилизация, с която трябва да се гордеем. Цивилизация на разума, християнската солидарност и религиозната търпимост, където няма място за социални утопии, религиозен фундаментализъм и каквито и да било политически крайности.

4. Силна България

в Европа

Принадлежността на страната ни към Европейския съюз и НАТО е ценност не само по себе си. Трябва да гледаме на тези съюзи като на цивилизационни, като на средство да отстояваме своята национална идентичност и да постигаме националните си интереси. Ние сме преден пост на модерния, правовия свят. В него няма място за страни, избрали друг цивилизационен модел, като ислямистка Турция например. България трябва да поведе Балканите към една нова Европа. България и Македония имат не само общо минало, но и общо бъдеще.

5. Защита на

малките срещу

егоизма

на големите

Европа трябва да покаже един стандарт в западната и източната си част - еднакво заплащане за еднакъв труд, еднакво качество на храните, еднакво отношение към всички без протекции за големите. Ние ще се противопоставим на западния колониален неолиберализъм към страните от Централна и Източна Европа, чието най-грозно лице е демографското ограбване на Изтока.

6. Консерватизъм

Консервативната вълна не е антиевропейска, тя е лекарството за Европа. Либералната утопия с претенциите си за глобално господство разрушава основни клетки на обществото, посяга на вечни ценности. Претенциите за трети, четвърти и прочее полове, еднополовите бракове са само върхът на айсберга. Под атака са националната държава, християнската ни вяра и семейството като институция. Ние знаем каква е алтернативата за България и алтернативата за Европа - това е патриотизмът.

7. България

за българите,

Европа за

европейците

Трябва да се сложи ясна и непреодолима граница за хора и държави, които не спазват европейските ценности. Толерантността към нетолерантните е подчинение. Трябва да спрем безконтролната миграция, трябва да защитим страните си.

Считаме, че това са тезите, около които трябва да се търси единение на всички, които искат да попречат на Брюксел в самоубийството на Европа. Трябва да чуем гласа на народите си, а не на чиновниците. Трябва да реформираме Съюза, трябва да спрем разпространението на либералния фашизъм, трябва да спрем своеобразната война в Европа!

Друга Европа

е възможна!

Категоричен съм, че Европа трябва да бъде променена в посока, която да защити нашия национален интерес. ЕС трябва да се върне там, където е бил замислен, и да бъде тази общност на суверенните отечества, които споделят и заедно решават важните си въпроси. Идеята за Европа на отечествата носи нова визия за Съюза и дебатът трябва да се проведе не само на политическо ниво, но също и от гражданите в Евросъюза.

Пътят напред е връщането на компетенции там, където те принадлежат - у суверенните правителства и народи на Европа, които си сътрудничат посредством междуправителствени спогодби и споразумения. Нека заедно правим по-малко, но по-добре.

ЕС трябва да бъде променен. И ние, българите, трябва да спрем да гледаме на него като на нещо външно. Ние сме европейци, ние сме част от този съюз и трябва да имаме ясна позиция по процесите, които текат в него. Да формулираме нашите национални позиции и да ги защитаваме.

В този ЕП срещу много неща се борих. Неща, които продължават да бъдат мои приоритети и за следващия мандат, защото ЕС трябваше да представлява съюз на суверени държави! А не федерален съюз от брюкселски провинции, в които европейската анонимна и неизбирана бюрокрация може да налага конюнктурен политически инженеринг, мотивиран финансово от скандалния спекулант Джордж Сорос и мрежата му от платени лъжеграждански организации.

Не може Еврокомисията да наказва държави, които не искат или искат да направят нещо на собствена територия, например да приемат определени лица, защото така било по квота, това не е разумно и ще породи съпротива.

Фалшивият патос на “европейските ценности” има тежка пробойна. Именно, че тези с “ценностите” ни смятат за втора ръка, второ качество хора, които не заслужават качествена храна, а могат да консумират каквото има и каквото остане.

Когато не харесваш джендър кампаниите им, отнемат ти правото на глас. Когато не искаш милиони афганистанци и африканци в дома си, отнемат ти правото на глас. Когато не искаш ислямистко нашествие и културна и религиозна инвазия, отнемат ти правото на глас. Когато искаш да пазиш и охраняваш границата си, отнемат ти правото на глас. Когато искаш да спасиш бизнеса на България, който грубо формира 17% от БВП, ни казват: “Не, това не е двоен стандарт!”. Опитите на политическата бюрократична машина за саморазправа с политическите им противници и несъгласните с мултикултурните джендър активисти трябва да спрат.

В последните 5 г. показахме, че когато държавата ни е застрашена, ние се обединяваме и се борим заедно, защото България е държава с над 1300-годишна история, която е показала, че не се предава. Ето защо и по време на тази кампания, и в следващия мандат на ЕП ще отстоявам нашето право, ще отстоявам нашите интереси така, както го правих през изминалите 5 г.

Темите, които остават отворени в следващия мандат на бъдещия ЕП, са много. Като започнем със защита на българските интереси, например продължава разговорът по т.нар. пакет “Макрон”. Остава отворен въпросът със защитата на българския интерес в Македония. Остава отворен и въпросът за признаването на българското малцинство в Косово. Успяхме да прокараме резолюция през залата в ЕП за българското малцинство в Албания. Сега предстои да се случи това и в Косово. А аз, като убеден български националист, казвам, че работа има за всички български представители, стига да има желание.

Допреди няколко години у всички ни витаеше усещането, че от нас – българите, нищо не зависи по отношение важни решения за облика на Европа. Е, уважаеми граждани и съмишленици, сега не е така.

Европа не е там,

на Запад, Европа

е във вашия

квартал.

Последиците от лошите решения, взети от брюкселските чиновници, се отразяват и на Вашето домакинство. Затова Ви приканвам на 26 май да излезете и да дадете своя глас за патриотизма, за защитата на нашата страна! Дайте гласа си за суверенитета на нашата страна, дайте гласа си за защита на българския бизнес, дайте гласа си за борбата срещу нелегалната имиграция и срещу джендър пропагандата. Излезте и заявете гласа и позицията си на цяла Европа, за да се преборим заедно за бъдещето на нашите деца!

CV

Роден съм в София през 1979 г. Завършил съм право в Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Член съм на ВМРО от 1997 г., а към момента съм заместник-председател на ВМРО.

От ноември 2011 г. до юни 2014 г. бях общински съветник в Столичния общински съвет, избран с листата на ВМРО през октомври 2011 г. На 25 май 2014 г. бях избран за член на Европейския парламент от квотата на ВМРО. Част съм от политическата група на “Европейските консерватори и реформисти” в Европейския парламент.

Когато влязох във ВМРО през далечната 1997 г., бях воден само и единствено от родолюбие и патриотизъм. Тогава, естествено, ВМРО беше повече културна организация, моят политически път започна, след като ВМРО се регистрира политически. Но във ВМРО гледаме на политиката само и единствено като на инструмент за постигане на целите на организацията, а именно - една единна България от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море. Мотивира ме само и единствено чувството за дълг.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Как данъчен озари срядата ми

Ако всички работеха като НАП, България има сериозно бъдеще Българинът мрази данъчните, или за по-образно - бирниците. Още от времето на Андрешко. Който предотвратява ревизия на съселянин заради неизплатен данък общ доход. Но понякога и те заслужават похвала. И то доста голяма. За съжаление, забравих името,

Време е да се говори на български и ясно

Прекалено гръмките и загадъчни заглавия събуждат атавистични страхове Съвкупното чиновничество сътвори нов Левиатан. Из социалните мрежи шества библейско чудовище, наречено нова Стратегия за детето. Оказва се, че нищо такова няма, но са събудени атавистични страхове у много хора и се организират разни групи за натиск по фейсбук и се громи

Идеална майка ли сте? Тест за амбицозни родители

Перфектната родителка отслабва още в родилното, детето й учи китайски, а тя готви само с продукти от своята градинка В днешно време е много трудно да си родител. Особено майка. Обикновените майки биват презирани от обществото. Днес всички трябва да са перфектни майки. Какво отличава перфектната от обикновената майка?

Живеем с 5,5 години повече, отколкото преди 6 десетилетия

През 1960 г., когато съм бил на пет години, средната продължителност на живота у нас е била малко над 69,2 години. След това има дълъг 16-годишен период на известно, но бавно подобрение: през 1986 г. тя е 71,7 години. Това е най-високата стойност за целия период до 1989 г. За десетте следващи години (съкращаването започва през 1987 г.), т.е.

"24 часа" не копае гроб на футбола, уважаеми! Само новините за него! (Видео)

Вчера Красимир Балъков беше представен официално като новия национален селекционер на България. "24 часа" съобщи за тази рокада още преди два месеца. Тогава ни обвиниха в лъжа и ни нарекоха "гробокопачи на българския футбол". Припомняме го, защото ние гробове не копаем. Само новини. Защото не сме оракули, а журналисти.

Нова начална точка, нова визия и ново пътешествие

Уан И, член на Държавния съвет и министър на външните работи на Китайската народна република,  по темата за резултатите от Втория форум за международно сътрудничество „Един пояс, Един път” От 25 до 27 април 2019 г. в Пекин бе успешно проведен Вторият форум за международно сътрудничество „Един пояс, Един път”. На 28 април 2019 г.

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Мнения

Дойче веле: Бива ли Десислава Радева да пише такива неща?

Десислава, съпругата на президента Румен Радев, се ядосва във Фейсбук на германския авиопревозвач Луфтханза заради отменен полет от Франкфурт за Валенсия, където трябвало да участва в събора на български фолклорни групи „На мегдана на другата България". Раздразнението ѝ е разбираемо. Но заканата ѝ никога повече да не използва услугите на

Влошаването на отношенията САЩ-Китай крие риск да разпокъса света

Отношенията между САЩ и Китай по време на управлението на президента Доналд Тръмп се превърнаха в напрегнато съперничество. Ситуация, която е твърде различна от мекия подход на западните сили досега и крие риск да разпокъса света при неясни засега разделителни линии, коментират експерти. От търговската война до напрежението в Южнокитайско море има

Коментар на седмицата №2: Папата - сатанист, гробницата на Бастет и планетата Нибиру (Видео)

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №3 и е събрал над 86 000 прочитания. Защо папа Франциск дойде в България? Фейсбук е пълен с отговори на тоя въпрос. Стотици граждани дават разяснение на истинските причини. Ето някои от най-интересните: Да започнем с г-жа Здравка Чешмеджиева,

Влезли Антихристът и джендърът в един бар

Или защо Сатаната няма да посмее да дойде да ни прелъстява точно в предизборната година Едно време беше по-хубаво! Живеехме на сигурно, опасността дебнеше само от Запад и ние се пазехме от нея с граници, телени огради, граничари с пушки, шест отдела в тайната полиция, най-голямата армия на Балканите, бункери, гражданска отбрана и военно обучение.

Папата - сатанист, гробницата на Бастет и планетата Нибиру (видео)

Защо папа Франциск дойде в България? Фейсбук е пълен с отговори на тоя въпрос. Стотици граждани дават разяснение на истинските причини. Ето някои от най-интересните: Да започнем с г-жа Здравка Чешмеджиева, завършила право в СУ (така пише в профила й). Тя казва: “Папата внася в България перилни препарати, има фирма.

"Правен свят": Легитимно ли е ръководството на Съюза на съдиите в България?

"Правен свят" задава въпроса легитимен ли е Съюзът на съдиите в България. Публикуваме техния материал заради дискусията, която се породи след публикуването  на стенограмите от срещи на магистрати с пратеници на Брюксел. Вчера ВСС реши да публикува акценти от разговорите с ЕК на шефовете на ВКС и ВАС Георги Чолаков,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber