Христо Димитров: Чисто новата тв “Българе” тръгва на 26 февруари (Видео)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7297146 Христо Димитров: Чисто новата тв “Българе” тръгва на 26 февруари (Видео) Христо Димитров: Чисто новата тв “Българе” тръгва на 26 февруари (Видео) www.24chasa.bg
Христо Димитров СНИМКА: Йордан Симeонов

Ще пратим писма до всички телевизии, че не сме конкуренти и ще продължим да си партнираме, казва генералният директор на медията

Студио 2, в което ще се снима "Чаршията" СНИМКА: Йордан Симeонов

- Г-н Димитров, на 26 февруари стартира тв “Българе”, на която сте собственик и генерален директор. Защо тогава?

В Студио 1, което се изгражда в момента, ще са всички предавания на живо. СНИМКА: Йордан Симeонов

- Тогава ще е спектакълът “Осмото чудо” в НДК, където ще го гледат 4000 души, елитът на България. Няма по-подходящо място да я открием. Ще го направим пряко оттам в 19 ч. Зрителите на телевизията също ще гледат спектакъла, но на запис от премиерата му.

Наричаме я “позитивната българска телевизия”. Ще излъчва 365 дни в годината, 24 часа в денонощието по кабел и сателит. Характерното за нея са две неща. Първо, в нея няма да има нито една минутка, която да прилича на някоя друга телевизия. Второто е, че в нея няма да има нито една секунда, която да не е с кауза за България. Всяко едно нещо е направено с някаква цел, за да стане държавата ни по-добра, хората да се чувстват по-добре, по-образовани, по-информирани, по-позитивно настроени.

- Как решихте да правите телевизия?

- Телевизията стана по следния начин. Строителният предприемач Барбуков и неговата съпруга си бяха направили телевизия “Инлайф”. Решиха да ми предоставят лиценза, това беше тяхна инициатива, явно вече не им се занимава. Попитаха ме: “Искаш ли да ти дадем лиценза, за да развиеш своя телевизия? Ще ти го подарим, няма да го продаваме.” Т.е. те ми подариха тяхната телевизия, като аз от нея нищо не вземам. На практика я купуваме за 0 лева. Сменихме името, изпратихме писмо до СЕМ, те одобриха и вече ще е съвсем различна телевизия.

Запазваме същото отношение към всички медии и към всички телевизии като наши досегашни партньори. На всички ще им пратим писмо, с което да кажем, че това, че правим телевизия, не означава, че отношенията ни вече са различни. Пак ще правим съвместни предавания, ще си партнираме, няма да се конкурираме. Това е нашата политика.

- На кого са сградата и студиата?

- Под наем сме ги взели,

това беше сградата

на Тв7

- Телевизията е огромна инвестиция, откъде са парите?

- Телевизията ще се издържа от нашите войводи, спонсори, приятели, хора, които са ни подкрепяли. Ако не бяха те, нямаше да се захвана да я правя. Всеки един досега е подкрепял каузата “Българе” и каузата за България, обаче не е получавал нищо. Сега поне ще мога да ги рекламирам по някакъв начин и да им се отблагодаря. Това са хора бизнесмени, те имат нужда от реклама. Имаме рекламодатели, с които ще стартираме, а след това се надяваме да привлечем и други. Ще помагаме на всички артисти, но и на българския бизнес, ако щеш - и на българската политика. Имаме предаване “Стратегия за България”, в което умните хора у нас ще могат да излагат идеите си. Те никога няма да влязат в политиката, тъй като са писатели, бизнесмени, хореографи. Затова в предаването ще оформяме идеите им като концепция за развитието на страната и ще ги даваме на политиците. От занимаване със злободневните проблеми те нямат време да направят подобна стратегия. А тя е важна - какво ще стане с България след 50, след 100 години. Нас, дейните хора, това ни интересува. Нашият мандат не изтича след 2 или 4 години. Нашият мандат е за нашите деца и внуци.

- Кой ще ръководи телевизията?

- Аз. На практика станахме консорциум. Ние сме компания, която има най-големия в Европа частен професионален фолклорен ансамбъл, фестивали, много събития, национална импресарска мрежа, асоциация на хореографите в България, сдружение “Пазители на българщината”, фондация “Вяра без граница”, тв “Българе” - и това всичко работи за България. Да, 20% от дейността ни са комерсиални, защото по някакъв начин трябва да се издържаме. Част от нашите каузи също са облечени в комерс - трябва да си купиш билет за ансамбъл “Българе” например. Но ако няма откъде да акумулираме средства, не може и една седмица да съществуваме. А да поддържаш ансамбъл, който струва милиони, без да имаш нито една стотинка дотация от държавата, за разлика от всички останали ансамбли, на които им се дава, не само че не е справедливо, но е и много трудно. Ние го правим.

- Вие създадохте най-успешния ансамбъл “Българе”, но май не ви стига. Да не би сега да имате политически амбиции?

- Няма да вземем пари от нито една политическа партия, която да ни финансира и да станем политическа медия. Имаме добри контакти с някои политици, но това не означава, че ще станем политическа телевизия, защото се губи смисълът.

Правя телевизията само по една-единствена причина - да имаме вяра в бъдещето, в Бога, в себе си и да не спираме да работим за това да бъдем по-успешни. Нито ще спечеля пари от нея,

никакво намерение

нямам да влизам

в политиката

и да се занимавам с подобни неща, не смятам, че телевизията ще ме реализира като творец. Спектакълът “Осмото чудо” и ансамбъл “Българе” достатъчно показват какъв човек съм. Сега правя най-големия шоуспектакъл в света.

- Какъв ще е той? Как ще се казва?

- Името е измислено, даже е запазено като марка. Но не искам да го казвам, защото работя бавно, тъй като го правя много качествено. Но някой може да вземе идеята и за един месец да направи някакво мършаво спектакълче и да опорочи цялата идея. Затова не искам още да говоря за най-голямото шоу, което ще бъде връх в кариерата ми.

- Вярно ли е, че ще е свързан с фолклора на Балканския полуостров?

- Не, по-скоро с фолклора на Русия, Румъния, България, Турция и други държави в нашия регион. Няма да е фолклорен спектакъл, а фентъзи.

- Кога ще излезе?

- Догодина. Тази година съм и юбиляр, на 7 октомври ставам на 50 години. Ще направя голям спектакъл, правим и телевизия.

- Как ще посрещнете юбилея си?

- Искам да отида на Южния полюс. Това ще ми е подаръкът за юбилея. На 7 октомври ще има спектакъл за 50-годишнината ми в зала 1 на НДК, след това ще поканя гости в зала 3. Подаръкът, който те ще ми подарят, ще е пътешествие до Южния полюс. Ще отида, ще се съблека гол до кръста, ще изиграя един добруджански ръченик на минус 47 градуса и ще забия българското знаме, след което се прибирам.

Гергана Стоянова,

Юлияна Дончева и

певицата Цветелина

с предавания

Огромно студио с декори, изградени в български стил, които наподобяват селски мегдан - това е Студио 2 на тв “Българе”. В него ще се снима едно-единствено предаване - “Чаршията”. То ще е тричасово и ще се излъчва преди обяд в събота или в неделя, пийпълметрията ще покаже. Ще е нещо средно между токшоу, мюзикъл и фолклорен спектакъл на ансамбъл “Българе”. В центъра на студиото е изградена истинска чешма и от двата ѝ чучура ще тече вода. Там е кметството, къщата на водещата - Албена Вескова, която е солистка на ансамбъл “Българе”, дрогерия с билки и мехлеми. В кафенето местните тарикати ще разказват истории, хумор, диалекти. Продуктовото позициониране ще е в дюкяна, където се продават суджуци, салами, ракия, вино.

Когато се влиза в “Чаршията”, всички ще бъдат облечени в национални носии, няма да има цивилни хора. И министър-председателят да дойде, ще трябва да облече народна носия, обяснява Христо Димитров.

Сутрешният блок на тв “Българе” ще се излъчва на живо от Студио 3. Декорът му наподобява истински дом, в който участниците ще идват на гости на водещата Гергана Стоянова (“Иначе”, Би Ти Ви, имаше предаване и в Тв 7). Стартът на предаването е на 27 февруари. В Студио 3 са и останалите лайфове на медията - следобеден блок, нощен, прогноза за времето. Ще има и новини, като всички те ще бъдат представени позитивно, дори и ако са лоши. В нощния блок водещият ще е различен всяка вечер - известен човек, който сам ще избира темите и гостите си.

В Студио 1 в момента се изграждат декорите на 7 предавания. Сред тях са “Часът на кмета” с водеща Юлияна Дончева, състезанието “Познавате ли България”. Певицата Цветелина - сестра на Екстра Нина, ще води “Красотата на българката”. В него ще гостуват успели жени в бизнеса, политиката, културата, спорта. “Истина или пълни глупости” ще развенчава фалшивите новини. Водеща ще е дъщерята на Христо Димитров - Николая Димитрова.

И генералният директор ще има свое авторско предаване - “В търсене на истината”. В него водещият ще кани гости, които са уникални личности, но не са популярни. Примерно д-р Христо Гешанов, който е бил психологът на Петър Попангелов и Христо Проданов, обясни Димитров.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Сгънете добре бюлетината, така че да не се разкрие вотът

При грешно гласуване с машина, ако вече устройството е издало разписка, няма как да се направи втори опит - Г-н Андреев, готово ли е всичко за изборите в неделя - бюлетини, машини, изборни книжа? - Към момента процесът по организацията и подготовката на изборите тече нормално при спазването на всички срокове съгласно хронограмата.

Андре Каланцопулос: Българите обичат иновациите и не се изненадах колко добре приеха IQOS

Имаме продукт с карбонов чип вместо батерия, който ще задоволи и най-консервативните клиенти - наричаме го Платформа 2 - мина тестовете, но ще го пуснем на пазара след още някои подобрения, казва главният изпълнителен директор на “Филип Морис Интернешънъл” - Г-н Каланцопулос, да започнем от самото начало.

Десислава Радева: Вече е тенденция хората да държат на правилния език и грамотността

За поста с “Луфтханза” - признавам, че  реагирах емоционално! Пътувах като средно-статистически гражданин и реагирах като такъв  Във фейсбук не пиша научен труд. Това е социална мрежа, профилът ми е личен, въпреки че всеки чете моите постове както си иска. А някои - както дяволът Евангелието Пет години не видяхме съпруга до предишния президент.

Китаристът на "Дженезис" Стив Хакет: Брекзит е ужасна идея и само ще навреди на музикантите

Английският китарист е на турне и идва в София на 31 май Стив Хакет е водещият китарист на легендарната британска рокгрупа “Дженезис” и е част от оригиналния състав наред с Питър Гейбриъл, Фил Колинс, Тони Банкс и Майк Ръдърфорт. “Дженезис” са сред 30-те най-продавани музиканти на всички времена с над 150 милиона копия на свои албуми.

Кметът Красимир Герчев: Горд съм, че поставихме Разлог сред най-добрите общини в Европа

- Имаме три приоритета - образование, здравеопазване и сигурност - Всички детски градини са санирани, до края на 2019 г. ще са и газифицирани - 26% е ръстът на туристите, две трети са българи - Безработицата е 6,4% - преди беше около 15% - Г-н Герчев, в навечерието сме на изборите за Европейски парламент и сигурно има хора,

Кметът Атанас Камбитов: Имам самочувствието, че оставям много направено за Благоевград, има още какво да постигнем

- Ремонтирахме площада, направен преди 30 години - Строим най-модерното депо за отпадъци - Съвсем скоро ще обявим сериозна инвестиция на високотехнологично предприятие - разговорите с известна чужда компания са на финалната права - Има належаща нужда от още един голям катедрален храм и той ще бъде построен в новия парк “Македония” - Г-н

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Ангел Джамбазки: Турция задържа мигрантите, защото взема парите ни

Силната Българска армия е над всичко ВМРО със сигурност ще реализира евромандат, а ГЕРБ ще е с по-добър резултат от БСП, така че предсрочни избори не се очертават Идеята на левите за минимална европейска заплата е утопия. Може да се използва срещу интересите на България и нейния бизнес С водача на евролистата на ВМРО и доскорошен европейски

Красимир Вълчев: Много професии ще бъдат заменени от машини, но не и учителската

Разговорът за агресията се фокусира в училището, но е свръхзадача то само̀ да компенсира факторите извън него - Г-н Вълчев, коя матура ви е тази като експерт и министър? Имахте ли притеснения за нея, какви мерки взехте за нормалното протичане на изпитите тази година? - Организацията на матурите е сложна задача и в нея са ангажирани над 10 000

Елина Кирчева: Не е важно само да предадеш урока, трябва да си приятел с децата. Това ми носи щастие!

И майка ми е учител, била е бременна с мен, когато е започнала в същото това училище. Израснах в него, завърших го и мечтаех да се върна, вече като преподавател Елина Кирчева е родена на 8 юли 1997 г. Учила е в паралелка с музика в 144-о училище. Няколко години е учила в чужбина. 1 година е изучавала арабистика.

Гергана Мутафова от ВСС: Заявленията за издаване на заповед за изпълнение ще се подават електронно

Предвидена е възможност при ползване на е-услуги за заплащане на съдебните такси по електронен път, казва в интервю членът на ВСС Гергана Мутафова - Г-жо Мутафова, кога граждани и бизнес ще могат да проверяват онлайн как върви подадената от тях искова молба в съда и какви са доказателствата към нея?

Андрей Ковачев: Направих в ЕП група за равен достъп до здравни грижи на всички в ЕС

При БСП за социална защита се даваха 7% по-малко от сега С кандидата за евродепутат на ГЕРБ и лидер на групата на ГЕРБ/ЕНП в предишния Европейски парламент разговаря КРИСТИНА КРЪСТЕВА - Г-н Ковачев, с кои свои постижения от изминалия мандат на Европейския парламент се гордеете най-много? - С признаването на българското малцинство в Албания.

Андрей Новаков: Ще настоявам ЕС да компенсира българите, ощетени от Брекзит

Европейска минимална заплата? Това е популизъм С кандидата на ГЕРБ за евродепутат разговаря КРИСТИНА КРЪСТЕВА - Г-н Новаков, в края на кампанията как ви се струва конкуренцията на терена? - Ако бягаш маратон, имаш конкуренция, ако си на боксовия ринг, имаш противник. В българския политически маратон ГЕРБ сме сами.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber