Абортът си е умишлено убийство

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7291132 Абортът си е умишлено убийство Абортът си е умишлено убийство www.24chasa.bg

Защо той е легален, а ако защитиш гаража си с оръжие в ръка, те съдят

Разбира се, че абортите трябва да бъдат забранени, защото са грях. Абортът си е убийство и не може да бъде право на жената да се разпорежда с утробата си, защото тя не е нейна.

Без да съм някакъв християнски фундаменталист, мисля, че така е редно, и се възхищавам на държави като Полша и Ирландия, които държат на това все още. Може би трябва да се обсъжда все още дали, ако плодът е резултат от престъпление, може да се абортира, но така или иначе си е намеса в работата на Светия дух и много трябва да се обмисли.

Смятам, че моралната криза на нашето общество е свързана много с тази дългогодишна греховна практика. Абортът не е контрацепция, а просто умишлено убийство на нероден все още човек.

В събота Светият синод на Българската православна църква изказа някои съображения по темата, но пакетирани изобщо с вижданията на синода с концепцията за закрила на детето, подготвена от Министерския съвет, и този нюанс потъна в другото дребнотемие като шамарите за непослушните деца.

А въпросът с абортите не е дребнотемие, а форма на узаконено убийство.

Всъщност легалните аборти са майката и бащата на всяко отвратително лицемерие в живота ни. Ние се чудим на всякакви гнусни престъпления, с които е пълен животът ни, но не искаме да признаем, че това сатанинско право предизвиква това всеобщо неуважение към закона. Кой да спазва човешкия закон, щом сме приели, че може да се нарушава Божия заради някаква целесъобразност? Защото това е licence to kill, който всяка девойка придобива при навършване на пълнолетие, без да е Джеймс Бонд.

Смятам, че православната църква трябва категорично да заяви позиция по тази тема, в която да няма нюанси. И да я отстоява, защото такава е шестата Божа заповед, разяснена и от св. Василий Велики. “Умишленото погубване на заченатия плод подлежи на наказание за убийство.”, казва той. Тоест от гледната точка на православното право всичко е ясно. Тъй като това е старозаветна норма, няма разминаване с другите авраамически религии.

Появата на законните аборти е следствие от войнстващия феминизъм, който оставя своята сатанинска сянка и върху комунистическата идеология, и съвременни движения като prochoice феминистките.

Дори и да не може църквата да промени действащото законодателство, е важно да се говори за абортите, за да се разбере, че това не е нещо в реда на нещата, а смъртен грях. Дивя се защо адвокатите на прословутата Истанбулска конвенция дума на обелват за разрешените убийства. Чудят се защо нямат подкрепа от обществото, като всъщност в българските семейства убийствата на фетуси е разрешено, какво толкова, че някой набил жена си (ще й мине) или мъжеложства - това са далеч по-невинни грехове, сравнени с убийството.

А всички казуси, които се отнасят до запазване живота на майката и предполагат умъртвяване на плода, за да бъде запазен животът на майката, са по аналогия като ампутация на крак при гангрена - неприятна част от медицината. Те не могат да бъдат аргумент за запазване на легалността на абортите. Евгеническите аргументи - предпазване на семейството и обществото от олигофрени, не могат изобщо да бъдат разглеждани. Сещам се за отношението към хората със синдром на Даун. Преди 50 години се смяташе, че те са напълно излишно родени и нищо не може да се направи за тях. Днес вече има баскетболисти и супермодели с Даун. Незнайна е Божията промисъл. Това, което си мислим днес, в един следващ момент може да се окаже погрешно, затова всяка намеса в делата на Светия дух е погрешна. Не можем да предполагаме какво ще се случи с един заченат живот, за да си присвояваме правото да го отнемаме заради някаква целесъобразност.

Онзи ден Красимир Каракачанов предложи някаква програма за интеграцията на циганите. Той бе много критикуван главно заради трудовата повинност, която предлага. А трудовата повинност е чудесна мярка за борба с безделниците, но никой не каза и дума против формулировката “безплатни аборти”. Не е нормално държавата да насърчава нещо толкова противочовешко заради някаква програма.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Обадете ни се!: Западът спешно търси контакт с новия украински лидер

Служители от Европейския съюз вчера трескаво се опитваха да се свържат по телефона с новоизбрания украински президент Володимир Зеленски, а западните сили гадаят дали телевизионният комик ще се вслуша в техните призиви да продължи реформите, които, както се надяват те, ще задържат страната твърдо извън хватката на Русия.

Румен Радев няма право да крие разговора за корупцията

Три причини защо нито законът, нито моралът са на страната на президента, който засекрети стенограмата от КСНС На 8 април президентът Румен Радев свика пореден Консултативен съвет за национална сигурност, който бе посветен на темата борба с корупцията. Заседанието предизвика три прецедента. На него не бяха поканени представители на

“24 часа” с 3 въпроса за стенограмата до участниците в КСНС

След отказа на президента Румен Радев да предостави стенограмата от скандалния Консултативен съвет по национална сигурност от 8 април “24 часа” зададе три въпроса на участниците в него. Питаме ги: 1) Как премина дебатът за корупцията на КСНС, проведен на 8 април? 2) Защо интерпретациите на различните участници в съвета са различни?

Колко са избирателите? 5,75 милиона у нас и още 1 милион в чужбина

Само с активна регистрация може да се отървем от фантомите в списъците На всички избори си говорим за мъртви души и сега за европейския вот няма да ни се размине. Затова е добре веднъж завинаги да се кажат точните числа, защото с тях много се спекулира, битуват митове и легенди и някои хора имат много грешни представи.

Пожарът в "Нотр Дам" беше предупреждение. Ще се вслуша ли обаче Европа?

Линията, в която патината на възрастта по безбройните европейски исторически паметници преминава в безстопанственост, е тънка. Като с толкова любими хора ,смятаме, че всичко е наред, докато изведнъж не се окаже, че не е така. След пожара миналата седмица, който опустоши едно от бижутата на Франция, катедралата "Нотр Дам",

Кои са по-големите антихристи - ислямистите, некадърниците или пушачите

Изчезването на занаятчийските умения и етика е реална заплаха за нашия живот, такъв, какъвто го познаваме Тази седмица, която бе Страстната за християните, които използват за своите празници грегорианския календар, бе белязана от трагични събития. В понеделник рухна след пожар кулата на катедралата “Нотр Дам” на парижкото островче Сите.

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Анализи

Коментар на седмицата №1: Корнелия сърдита, в опозицията й сърдити, кандидати сърдити, но всички печелят. Вижте!

Публикуваме отново найчетените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал около 81 000 прочитания Лидерът на БСП, която прави политика на инат, получи индулгенция при загуба на евроизборите. Станишев влезе, но го натовариха с повече отговорности Може на пръв поглед да звучи като оксиморон, но БСП е найдемократичната партия.

Коментар на седмицата №2: Иво Христов още ли работи в президентството?

Публикуваме отново найчетените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал около 56 000 прочитания Интересно, ще се промени ли след дни тонът, с който звучи държавният глава Като чух в неделя, че има Иво Христов като кандидат за евродепутат на БСП, първата ми реакция беше “Евала на Нинова - колко е широко скроена!

Коментар на седмицата №3: Кристина Кръстева: Помни, че си смъртен (Видео)

Публикуваме отново найчетените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №3 и е събрал над 48 000 прочитания Бъдещите български евродепутати да подпишат още сега платформа на минималното съгласие Плик, в който да върнат ключовете си - това е последното, което получиха евродепутатите в края на мандата.

Кристина Кръстева: Помни, че си смъртен (Видео)

Плик, в който да върнат ключовете си - това е последното, което получиха евродепутатите в края на мандата. Намериха и по един кашон, в който да си съберат нещата, освобождавайки кабинета си в Страсбург. Това ми напомня за Древния Рим - за роба, чиято функция е да нашепва на триумфиращия пълководец: “Memento mori” (“Помни, че си смъртен”, от лат.

Свидетелства за цинизма

Мемоарите на Командира осветяват лошия хороскоп на цялата политическа класа Mиналата седмица българите се тълпяха по различни поводи: в Габрово вдигаха протести срещу циганите, в “Лидл” се редяха за кайма смес по 3 лева пакета, на “Позитано” 20 Нинова зрелищно наказа Станишев, подменяйки го с бившата му,

“Апартаментгейт” качи БСП на косъм пред ГЕРБ за евровота

2 милиона българи сигурни, че ще гласуват, показва проучване на изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа” Практически паритет между двете големи партии с минимална преднина на БСП показва новото национално представителното проучване на изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа”.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber