Абортът си е умишлено убийство

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7291132 Абортът си е умишлено убийство Абортът си е умишлено убийство www.24chasa.bg

Защо той е легален, а ако защитиш гаража си с оръжие в ръка, те съдят

Разбира се, че абортите трябва да бъдат забранени, защото са грях. Абортът си е убийство и не може да бъде право на жената да се разпорежда с утробата си, защото тя не е нейна.

Без да съм някакъв християнски фундаменталист, мисля, че така е редно, и се възхищавам на държави като Полша и Ирландия, които държат на това все още. Може би трябва да се обсъжда все още дали, ако плодът е резултат от престъпление, може да се абортира, но така или иначе си е намеса в работата на Светия дух и много трябва да се обмисли.

Смятам, че моралната криза на нашето общество е свързана много с тази дългогодишна греховна практика. Абортът не е контрацепция, а просто умишлено убийство на нероден все още човек.

В събота Светият синод на Българската православна църква изказа някои съображения по темата, но пакетирани изобщо с вижданията на синода с концепцията за закрила на детето, подготвена от Министерския съвет, и този нюанс потъна в другото дребнотемие като шамарите за непослушните деца.

А въпросът с абортите не е дребнотемие, а форма на узаконено убийство.

Всъщност легалните аборти са майката и бащата на всяко отвратително лицемерие в живота ни. Ние се чудим на всякакви гнусни престъпления, с които е пълен животът ни, но не искаме да признаем, че това сатанинско право предизвиква това всеобщо неуважение към закона. Кой да спазва човешкия закон, щом сме приели, че може да се нарушава Божия заради някаква целесъобразност? Защото това е licence to kill, който всяка девойка придобива при навършване на пълнолетие, без да е Джеймс Бонд.

Смятам, че православната църква трябва категорично да заяви позиция по тази тема, в която да няма нюанси. И да я отстоява, защото такава е шестата Божа заповед, разяснена и от св. Василий Велики. “Умишленото погубване на заченатия плод подлежи на наказание за убийство.”, казва той. Тоест от гледната точка на православното право всичко е ясно. Тъй като това е старозаветна норма, няма разминаване с другите авраамически религии.

Появата на законните аборти е следствие от войнстващия феминизъм, който оставя своята сатанинска сянка и върху комунистическата идеология, и съвременни движения като prochoice феминистките.

Дори и да не може църквата да промени действащото законодателство, е важно да се говори за абортите, за да се разбере, че това не е нещо в реда на нещата, а смъртен грях. Дивя се защо адвокатите на прословутата Истанбулска конвенция дума на обелват за разрешените убийства. Чудят се защо нямат подкрепа от обществото, като всъщност в българските семейства убийствата на фетуси е разрешено, какво толкова, че някой набил жена си (ще й мине) или мъжеложства - това са далеч по-невинни грехове, сравнени с убийството.

А всички казуси, които се отнасят до запазване живота на майката и предполагат умъртвяване на плода, за да бъде запазен животът на майката, са по аналогия като ампутация на крак при гангрена - неприятна част от медицината. Те не могат да бъдат аргумент за запазване на легалността на абортите. Евгеническите аргументи - предпазване на семейството и обществото от олигофрени, не могат изобщо да бъдат разглеждани. Сещам се за отношението към хората със синдром на Даун. Преди 50 години се смяташе, че те са напълно излишно родени и нищо не може да се направи за тях. Днес вече има баскетболисти и супермодели с Даун. Незнайна е Божията промисъл. Това, което си мислим днес, в един следващ момент може да се окаже погрешно, затова всяка намеса в делата на Светия дух е погрешна. Не можем да предполагаме какво ще се случи с един заченат живот, за да си присвояваме правото да го отнемаме заради някаква целесъобразност.

Онзи ден Красимир Каракачанов предложи някаква програма за интеграцията на циганите. Той бе много критикуван главно заради трудовата повинност, която предлага. А трудовата повинност е чудесна мярка за борба с безделниците, но никой не каза и дума против формулировката “безплатни аборти”. Не е нормално държавата да насърчава нещо толкова противочовешко заради някаква програма.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Растежът у нас все повече се движи от хората над 55

Значението на образованието расте. Разходите за труд се увеличават и в България все по-малко ще се разчита на нискоквалифициран труд Отвъд добрите новини на пазара на труда:Коефициентът на заетост във възрастовата група 20-64 години достигна 72,5% средно за цялата 2018 година – рекордно висока стойност,

24chasa.bg пак е новинарският лидер, добавя 300 000 потребители за месец

Само 200 хил. уникални посетители го делят от първа позиция за всички сайтове в България Сайтът на вестник “24 часа” (24chasa.bg) има реален ръст от над 300 хил. уникални потребители през януари 2019 г. спрямо декември миналата година. Реалните потребители са скочили от 1 351 425 на 1 652 923 души.

Данъчната реформа - провалената среща на Тръмп с избирателите

Амбициозната данъчна реформа на американския президент не успя да успокои гнева на средната класа в САЩ, въпреки че това бе една от обявените й на висок глас цели. Най-богатите обаче извличат най-голяма полза от нея. Този въпрос отново ще бъде на дневен ред на изборите през 2020 година. Началото на годината бележи в Съединените щати сезона на

Коментар на седмицата №1 Абортът си е умишлено убийство

Защо той е легален, а ако защитиш гаража си с оръжие в ръка, те съдят Разбира се, че абортите трябва да бъдат забранени, защото са грях. Абортът си е убийство и не може да бъде право на жената да се разпорежда с утробата си, защото тя не е нейна. Без да съм някакъв християнски фундаменталист, мисля, че така е редно,

Морбилито побеждава

Недоверието към ваксините води до недоверие към всичко останало в живота Не само ние сме склонни да вярваме на конспиративни теории, светът е пълен с тях: Елвис е жив, Хитлер е жив, Сталин е жив… Е, Сталин точно не е жив, но разкритието, че е имал еднояйчен близнак, който славно си е поживял при Кастро в Куба,

Няма и не е имало социализъм във Венецуела

Тръмп е роден в соцдържава, но не го знае Гледам един по телевизията: “Който иска прогресивен данък, да погледне какво става във Венецуела! Ето докъде води социализмът!”. Не знам защо поне 50% от хората ръкопляскат на тази глупост. Истината е, че в Германия, Франция, скандинавските страни има много повече социализъм, отколкото във Венецуела.

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Анализи

Проф. Михаил Константинов: Машинно гласуване в Европа няма

Машини, преференции, екзитполове - какви избори се задават 1. На следващите парламентарни избори през 2021 г. да гласуваме само машинно, реши правната комисия на парламента. Как ще се отрази това на изборния резултат? 2. Не приеха предложението прогнози за изхода от изборите в деня за размисъл и изборния ден.

Димитър Ганев, политолог: Отмяна на преференциите - минусите са много

Машини, преференции, екзитполове - какви избори се задават 1. На следващите парламентарни избори през 2021 г. да гласуваме само машинно, реши правната комисия на парламента. Как ще се отрази това на изборния резултат? 2. Не приеха предложението прогнози за изхода от изборите в деня за размисъл и изборния ден.

Васил Тончев: Нелепо е да се ограничава социологията в изборния ден

Машини, преференции, екзитполове - какви избори се задават 1. На следващите парламентарни избори през 2021 г. да гласуваме само машинно, реши правната комисия на парламента. Как ще се отрази това на изборния резултат? 2. Не приеха предложението прогнози за изхода от изборите в деня за размисъл и изборния ден.

От Тахрир до Тръмп: национализмът похити надеждите на хората

Необходимостта на демонстрантите от признание бе подчинена на едно по-тъмно и създаващо разделения движение и нови герои, обещаващи им величие. Хиляди хора на площад Тахрир скандираха лозунга "Хляб! Достойнство! Свобода!". Беше 2011 година, Арабската пролет беше в апогея си. Стоейки сама сред множеството, си спомних как работник на средна възраст,

Модата и Брекзита са като куче и котка

"ОТМЕНЕТЕ БРЕКЗИТА", призовава надпис върху тениска на британската модна дизайнерка Катрин Хамнет. Излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, планирано за след шест седмици, отчайва творците и вече се отразява на ежедневието им. "Това беше спонтанна реакция" на резултата от референдума на 23 юни 2016 г.

Докато зарязваш, не се отрязвай

От няколко дни политици, кметове и др. по-първи хора в държавата целеустремено зарязват лозя. Днес е пикът на обичая, тъй като е денят на Трифон Зарезан (по стар стил). След някогашните първи ръкойки на Виденов и Костов добре ще е сега Радев и Радевица да пийнат и те винце на къра сред хората. Малцина от първенците се казват Трифон,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber