Властелинът на професорите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7149598 Властелинът на професорите Властелинът на професорите www.24chasa.bg

Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия

ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми?

В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди, които стават серийни убийци, защото са дълбоко убедени, че Терминаторът ще се върне за тях или че съседката им е зомби, което трябва да бъде незабавно изкормено. Човек си мисли, че са измислени персонажи до момента, в който се натъкне на изложението на проф. Иво Христов от БСП пред конференцията “Русия и Европа: актуални проблеми на съвременната международна журналистика”, изнесено в Руския културен център. Тогава му се

отваря чакра,

преоткрива

съвременното

кино,

световният заговор добива реален образ и звук.

Професорът, който миналата година заяви, без да му мигне всевиждащото око, че 80 процента от българите са дебили, е споделил пред делегатите на конференцията следното: Филмът “Властелинът на пръстените” е част от информационната война, която Западът води срещу Русия и цели смачкването й.

Той твърди, че историята, в която воините на Запада трябва да смажат царството на Мордор, всъщност е част от конспирацията срещу Русия, в която участва и Холивуд. Не се спира на факта, че романът на Дж. Р. Р. Толкин е написан по време на Първата и Втората световна война. Очевидно смята, че произведението е нарочно подбрано, за да се представи

Властелинът

на мрака като

метафора

на Кремъл Професорът не се е разгърнал в подробен анализ на образите, възможно е да вижда Фродо като Макрон или дори като Бойко Борисов, Арагорн като Тръмп, а Лив Тайлър да му напомня младата Меркел. Жалко, че никой не го е помолил за повече детайли.

Трябва първо да ти се събудят сетивата, за да се прозре, че троловете във филма възпроизвеждат всъщност умните и красиви протестъри, на които Сорос плаща да громят Владимир Владимирович. Същите криви физиономии се подиграват във фейсбук с ваканционните снимки на голия до кръста руски ръководител, възседнал кон. Изпълнявайки мракобесния си план, те разпространяват гнусната мълва, че Путин е откраднал рекламата на “Олд спайс”.

БСП по принцип се отличава с въображение и нестандартно мислене (Корнелия Нинова неслучайно беше заснета също на кон). Затова само в тази космополитна партия академичната мисъл може да доведе до подобни магистрални разкрития.

Благодарение на депутата Христов светът научава, че хибридната война не жали реквизит и ефекти, тя се промъква в двадесет и петия кадър, спотайва се в уж невинни развлекателни филми, за да промива мозъци и да тъпче руското достойнство. На малцина избрани обаче е дадено да прозрат скритите кодове в тънките червени линии на шоубизнеса и за свой късмет професор Христов е един от тях.

Изисква се сериозно вглъбяване, за да се различи вторият план, но постигнеш ли го, моментално осъзнаваш, че ученият е безпощадно прав,

Холивуд бие

основно по Русия В най-касовите филми именно тя е голямото зло, докато Америка вечно спасява света, всички останали аналогии са ала-бала.

Да вземем “Матрицата”, посредствена и прехвалена продукция, в която джендърът Нео внушава, че Москва контролира гражданите си, приспивайки мозъците им. Руското правителство едва ли не създава само илюзия за просперитет и благоденствие, а всъщност президентът и олигарсите му са машини консуматори на енергия.

Още една съществена подробност по темата е отбелязал професорът пред конференцията в Руския културен център - че в Нова Зелания е било създадено специално министерство заради огромната инвестиция от Холивуд за заснемането на “Властелинът”. Той достига със завидна лекота до драматично логичния извод, че “пари не се дават така на вятъра”. С други думи, “Задругата” не налива инвестиции в тилилейските гори на Нова Зеландия само заради приходите от близо милиард долара, холивудската машина се цели по-високо - в развенчаването на една могъща държава.

Погледнат по този начин, “Междузвездни войни” е същото оръжие и то още от времето на студената война, далеч по-смразяващо е дори. Космическата сага започва през 1977 г. с провокативното заглавие “Нова надежда”, будещо у зрителите буквални асоциации с преврати и революции, провокиращо гняв и чувство за неудовлетворение сред трудещите се.

Представя СССР

като империя

на злото, процъфтяваща, въоръжена до зъби и настървена да унищожи смелите джедаи, символи на прогресивната американска нация, владеещи силата и изпълнени изцяло с добри намерения.

24 години по-късно Ми 6 тотално се самозабравя, екранизирайки романа “Хари Потър”, написан от уж неизвестна авторка. Отново суперпродукция, поредица, използвана в хибридната война срещу Москва. Цинизмът на сценаристите илюминати не знае граници, без капка свян са нарекли главния злодей лорд Волдемор!!! Да не би някой да не схване, че всъщност става дума за Владимир Путин. Скандално и нагло, типичен агресивен западноевропейски маниер, повече от прозрачна манипулация.

Студена ли е, хибридна ли, няма значение, война е! Можем само да благодарим на късмета си, че го има професора, за да ни напътства и да предпазва човечеството от “Звездата на смъртта”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Лично мнение

Светият синод: Защитата на детските права не означава омаловажаване на семейството

В проекта за национална стратегия за детето липсват мерки за превенция на киберзависимост и информационна безопасност* СВЕТИЯТ синод подкрепя инициативата на Министерския съвет на България чрез усилията на експертите от Държавната агенция за закрила на детето да се разработи, предложи за обществено обсъждане и приеме от държавните институции

Коментар на седмицата №2 Аз, циганинът, чужд на вас и... на себе си

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 78 хил. прочитания. Ще дойде и този ден, в който няма да гледаме само етикета, но ще четем и дребните букви на съдържанието ЧУЖДОСТТА няма почивен ден - тя е неуморима. Броди от ранни зори до късни нощи, също като нас, хората.

Аз, циганинът, чужд на вас и... на себе си

Ще дойде и този ден, в който няма да гледаме само етикета, но ще четем и дребните букви на съдържанието ЧУЖДОСТТА няма почивен ден - тя е неуморима. Броди от ранни зори до късни нощи, също като нас, хората. Не спирам да мисля за това как Бог ни е сътворил по свой образ и подобие, а ние сме си толкова чужди един на друг.

Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

“Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.

Трябва да има публична информация за биологичното разнообразие

Държавата трябва да има открита общодостъпна информационна система Становище, внесено от автора в МОСВ по публикувания на 07.01.2019 г. на интернет страницата на МОСВ проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР). 1. По отношение на необходимостта от промяна в ЗБР През 2017 г.

Защо трябва да привлечем “Гугъл” в България

Аргументите и предимствата ги имаме, нужна ни е целенасочена кампания ПРЕДИ пет години със създаването на Дигиталната национална коалиция (ДНК) обединихме в България технологични лидери, университети и неправителствен сектор с една-единствена цел - България да се доближи до шампионите в иновациите на ЕС.

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Лично мнение

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber