Виктория, черният лебед Северин и “расистът Зюмбюлев”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7095843 Виктория, черният лебед Северин и “расистът Зюмбюлев” Виктория, черният лебед Северин и “расистът Зюмбюлев” www.24chasa.bg

Всеки, който не повтаряше рекламната теза на сайта “Биволъ”, че русенската журналистка е убита заради тяхното разследване за “Джи Пи Груп”, бе руган мощно.

Кого обслужва това заслепяване, за да не вярват българите на очевидното.

Стереотипното мислене е наистина опасно

В понеделник публикувах една статия, в която изразявах съчувствие към близките на убитата Виктория и настоявах това престъпление да не бъде забравено и да бъде направено всичко възможно извършителите и подбудителите да бъдат наказани.

След като излезе статията ми,

бях подложен

на невероятен

тормоз във

фейсбук

- бях наричан расист, отвратителен само и защото бях употребил думата циганин като възможен извършител на това престъпление, а не повтарях като папагал рекламната теза на “Биволъ”, че това е затваряне на устата на разследваща журналистка, която е съобщила за тяхното - на “Биволъ”, разследване и е била наказана от мафията.

Всъщност повечето хора бяха и са убедени, че това е точно така, макар че бе очевидно за какво става дума. Това е вредата от стереотипното мислене. Това е истинският расизъм - да си обясняваш света според предразсъдъците, които имаш.

Задържаният Северин Надеждов през цялото време бе пред очите на всички и точно като един талебовски “черен лебед” сега буди изненада.

Глей сега -

циганин!

Всички - от шефа на ООН Гутериш през Дезир, шефа по свободата на медиите в ОССЕ, който отмени посещение в България, на което трябваше да дърпа ушите на Бойко Борисов, че мафията убива журналисти у нас, до Манфред Вебер - шпиценкандидата за шеф на ЕК, който се извинява на България. Истината бе пред очите им, но не може да е толкова просто - ясно е, че мафията е забъркана. На тези българи не им е чист косъмът, идват тук да ни изядат хайвера.

Но расист не е Гутериш, а аз. Много се обидих на този етикет, защото наистина нямам никакви предразсъдъци към други хора по етнос, цвят или нещо друго. Като дете съм израснал с цигани - много от детските ми приятели бяха такива или татари и арменци. Съседите ни бяха още евреи, руснаци староверци, турци, румънци и немци в прекрасния и космополитен град Силистра. Освен това циганите са индоевропейци и ако някой има предразсъдъци към тях, това не може да бъде наричано расизъм. Имам и много приятели хомосексуалисти и всички са големи пичове.

Във фалшивата реалност, която бе създадена от “Биволъ” и която

покълна

неудържимо

върху заслепеното от стереотипи обществено мнение у нас и в чужбина, ми се струва, че се замъглява една друга хипотеза, че ако е нает убиец, който да затвори устата на Виктория, това може да е направено заради някоя бъдеща публикация - например за Хитрино, както съобщи в. “България днес”, а не за зле съчинената версия, че понеже анонсирала интервю с хората от “Биволъ”, е трябвало да бъде наказана. Наемното убийство струва пари и този, който го поръчва, си прави сметката. Ако се е решил наистина, не е ли по-целесъобразно да убие самите хора от “Биволъ” или русенския журналист, който е правил интервюто, а не жената, която го анонсира? Поне аз не виждам полза за мафията.

Накрая да кажа

“Браво!” на

полицията и

прокуратурата, които наистина работиха като едни хорейшовци, макар и без “Силует” на очите, и наистина разкриха убийството за ден.

Понеже при мен идваше информация от различни източници в реално време видях, че се работи систематично и целесъобразно.

В “24 часа”

знаехме истината

във вторник по обед,

забавихме обявяването

ѝ до ареста.

Но съвестта ни е чиста

Още от ранния следобед в “24 часа” знаехме истината за убийството от наши си източници. Около 17 часа потърсихме потвърждение от трети източник (!!!), получихме го, но бяхме помолени от разследващия екип да забавим съобщението, тъй като близките на Северин и той самият следят всичко в интернет и социалните мрежи, а и все още той не бе заловен. В три немски провинции го издирваха три екипа.

Съобразихме се с тази молба, въпреки че младият и талантлив репортер Димитър Мартинов бе извънредно недоволен, че ще бъде изпреварен от конкуренцията.

Ето защо е важно да се чете “24 часа” - при нас всичко е многократно проверено, но поради тази причина ни изпревариха няколко български сайта, една телевизия и Ройтерс. Но ни е чиста съвестта, че не попречихме на разследването.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Глобално затопляне: обезпокоителни признаци в Гренландия

Рекордни температури, преждевременно топене на ледовете - още преди настъпването на лятото всички сигнални лампи за затоплянето на климата в Гренландия (огромен леден къс, който заплашва да остави под вода всички крайбрежни райони на планетата) светят в червено. Учените не изключват възможността 2019 г.

“Атака” гостува пак на “168 часа” - значи работим!

Ако смятате, че “Атака” и партийната й телевизия вече не организират наказателни акции и са спрели да раздават справедливост по техния маниер, познат от нощните операции по ул. “Раковски” в София срещу дрогата, клекшоповете и студентите от НАТФИЗ, жестоко се лъжете. Последната акция бе в редакцията на вестник “168 часа” миналия петък.

Премиерът на ЕС ще е десен, чака се бял дим до края на седмицата

Макрон опитал Кристалина Георгиева като вариант, за да парира Вебер. Ако лидерите не се разберат на съвета на 20-21 юни, отварят резервна дата - 30-и, за да има навреме нова Европейска комисия Наследникът на Жан-Клод Юнкер начело на Европейската комисия ще е отново от Европейската народна партия (ЕНП).

Не бива да се люшкаме от една в друга крайност за субсидиите

Разбираемо е да се намалят с лев-два, но от 11 да станат 1 лев за глас, показва липса на устойчивост в регулациите Намаляването на субсидията ще се отрази зле на жизнеспособността на партиите у нас. Може би има нужда от известно редуциране - с лев-два е разбираемо, но от 11 да се направи на 1 лев,

Долче вита.bg, или защо са тапите по границата с Гърция

Горещите теми от фейсбук вълнуват само малкия център на столицата, на жителите извън това каре не им дреме Малко суперлативно звучи в първия момент, но като се замислиш по-задълбочено, придобива резон - България е най-щастливата държава на света. Е, айде, да не е баш на първо място, но трябва да е в челните редици,

Вестникари, защо спите за ДДС-то?

Едно време ние поне бихме тъпана Чърчил бил казал, че българите са единственият народ в Европа, който след баня си казва “честито”. Не знам дали наистина го е казал, но днес ние сме единственият народ в Европа (освен Унгария), който удря вестниците с пълното ДДС! А това е много по-голям резил от ежегодното къпане.

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Анализи

Севда Шишманова: US дистрибуторите дори искаха да инвестират в продължението на “Под прикритие”

Докато бях програмен директор на БНТ 1, финансовите постъпления от тях бяха регулярни След доклада, който Емил Кошлуков - временно изпълняващ длъжността генерален директор на БНТ, представи пред Съвета за електронни медии на 12 юни, “24 часа” потърси Севда Шишманова, бивш програмен директор на обществената телевизия, по повод изказването му,

За ползата от филма “Чернобил”

Отваря очите на заслепените от науката и техническия прогрес Минисериалът “Чернобил” е великолепен. Това е кино от най-високо качество и затова всички говорят за него. Това е цялата тайна - киното вече не е в Холивуд, а платените канали и тяхната оригинална продукция. А тази форма - минисериал, хем позволява по-дълъг разказ,

Коментар на седмицата №1: Тъмният интернет ражда октопода на новата мафия

В списък с разбити пароли в даркнет има над 40 имейла на българското правителство и 10 на фондовата борса Търсиш нещо, проверяваш в гугъл и той бълва милиони резултати. Мислиш ли обаче, че търсачката е прекарала тези няколко милисекунди в запитвания и претърсвания на цялата мрежа? Не, дори не се е докоснала до една трета.

Коментар на седмицата №2: Връстниците налагат на тийнейджъра: стани уникален, направи нещо да блеснеш

Какво могат да направят родителите, когато открият, че с детето им става нещо тревожно Мнозина се питат дали родителите на 16-годишния ученик от Пловдив са постъпили правилно, като са информирали ДАНС, че с детето им се случва нещо тревожно и че е влязъл в контакт с “Ислямска държава”. Да, разбира се, че са постъпили правилно.

Коментар на седмицата №3: Ученикът "терорист" и комплексарската ни държава

Още като прочетох, че в Пловдив е предотвратен терористичен акт, първото, което си помислих, бе: какъв ли опит за PR стои зад тази новина? За голям наш късмет, като изключим атентата в Сарафово, засега международният тероризъм е обърнал гръб на България. Иначе като човек, който повече от 20 години е наблюдавал работата на полицията и службите,

Летница, Божурище, Аксаково - шампиони по скок на заетост

Голяма част от увеличаването на наетите е в Южна България, но някои от най-добре представящите се пазари на труда са на север. Референдумите срещу инвестиции вървят ръка за ръка с бедността Общият брой на наетите в страната през 2017 г. се увеличава с 2,9% в сравнение с 2011 г. Но на общинско ниво картината е далеч по-интересна,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber