Виктория, черният лебед Северин и “расистът Зюмбюлев”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7095843 Виктория, черният лебед Северин и “расистът Зюмбюлев” Виктория, черният лебед Северин и “расистът Зюмбюлев” www.24chasa.bg

Всеки, който не повтаряше рекламната теза на сайта “Биволъ”, че русенската журналистка е убита заради тяхното разследване за “Джи Пи Груп”, бе руган мощно.

Кого обслужва това заслепяване, за да не вярват българите на очевидното.

Стереотипното мислене е наистина опасно

В понеделник публикувах една статия, в която изразявах съчувствие към близките на убитата Виктория и настоявах това престъпление да не бъде забравено и да бъде направено всичко възможно извършителите и подбудителите да бъдат наказани.

След като излезе статията ми,

бях подложен

на невероятен

тормоз във

фейсбук

- бях наричан расист, отвратителен само и защото бях употребил думата циганин като възможен извършител на това престъпление, а не повтарях като папагал рекламната теза на “Биволъ”, че това е затваряне на устата на разследваща журналистка, която е съобщила за тяхното - на “Биволъ”, разследване и е била наказана от мафията.

Всъщност повечето хора бяха и са убедени, че това е точно така, макар че бе очевидно за какво става дума. Това е вредата от стереотипното мислене. Това е истинският расизъм - да си обясняваш света според предразсъдъците, които имаш.

Задържаният Северин Надеждов през цялото време бе пред очите на всички и точно като един талебовски “черен лебед” сега буди изненада.

Глей сега -

циганин!

Всички - от шефа на ООН Гутериш през Дезир, шефа по свободата на медиите в ОССЕ, който отмени посещение в България, на което трябваше да дърпа ушите на Бойко Борисов, че мафията убива журналисти у нас, до Манфред Вебер - шпиценкандидата за шеф на ЕК, който се извинява на България. Истината бе пред очите им, но не може да е толкова просто - ясно е, че мафията е забъркана. На тези българи не им е чист косъмът, идват тук да ни изядат хайвера.

Но расист не е Гутериш, а аз. Много се обидих на този етикет, защото наистина нямам никакви предразсъдъци към други хора по етнос, цвят или нещо друго. Като дете съм израснал с цигани - много от детските ми приятели бяха такива или татари и арменци. Съседите ни бяха още евреи, руснаци староверци, турци, румънци и немци в прекрасния и космополитен град Силистра. Освен това циганите са индоевропейци и ако някой има предразсъдъци към тях, това не може да бъде наричано расизъм. Имам и много приятели хомосексуалисти и всички са големи пичове.

Във фалшивата реалност, която бе създадена от “Биволъ” и която

покълна

неудържимо

върху заслепеното от стереотипи обществено мнение у нас и в чужбина, ми се струва, че се замъглява една друга хипотеза, че ако е нает убиец, който да затвори устата на Виктория, това може да е направено заради някоя бъдеща публикация - например за Хитрино, както съобщи в. “България днес”, а не за зле съчинената версия, че понеже анонсирала интервю с хората от “Биволъ”, е трябвало да бъде наказана. Наемното убийство струва пари и този, който го поръчва, си прави сметката. Ако се е решил наистина, не е ли по-целесъобразно да убие самите хора от “Биволъ” или русенския журналист, който е правил интервюто, а не жената, която го анонсира? Поне аз не виждам полза за мафията.

Накрая да кажа

“Браво!” на

полицията и

прокуратурата, които наистина работиха като едни хорейшовци, макар и без “Силует” на очите, и наистина разкриха убийството за ден.

Понеже при мен идваше информация от различни източници в реално време видях, че се работи систематично и целесъобразно.

В “24 часа”

знаехме истината

във вторник по обед,

забавихме обявяването

ѝ до ареста.

Но съвестта ни е чиста

Още от ранния следобед в “24 часа” знаехме истината за убийството от наши си източници. Около 17 часа потърсихме потвърждение от трети източник (!!!), получихме го, но бяхме помолени от разследващия екип да забавим съобщението, тъй като близките на Северин и той самият следят всичко в интернет и социалните мрежи, а и все още той не бе заловен. В три немски провинции го издирваха три екипа.

Съобразихме се с тази молба, въпреки че младият и талантлив репортер Димитър Мартинов бе извънредно недоволен, че ще бъде изпреварен от конкуренцията.

Ето защо е важно да се чете “24 часа” - при нас всичко е многократно проверено, но поради тази причина ни изпревариха няколко български сайта, една телевизия и Ройтерс. Но ни е чиста съвестта, че не попречихме на разследването.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Машинният вот оспорван и в света

В Белгия софтуерът се срина и дни наред не можеше да отчете резултата Машинното гласуване е пробвано в доста страни в света. В някои успешно, в други след опасения от хакерски атаки е забранено. В Белгия машинно гласуват от 2012 година. През 2014 г. обаче по време на евроизборите софтуерът се срива и страната не можеше дни наред да отчете вота.

Реактивна политика с нисък праг и даже без

С връщането на преференциите Борисов показа, че ГЕРБ чува и не се свени да се коригира. Иначе рискуваше да настрои срещу себе си над милион избиратели   С връщането на решението за преференциите Бойко Борисов показа едно рядко качество, което му е имплицитно заложено - и в политиката, и в живота. А именно да се самокоригира в движение.

Растежът у нас все повече се движи от хората над 55

Значението на образованието расте. Разходите за труд се увеличават и в България все по-малко ще се разчита на нискоквалифициран труд Отвъд добрите новини на пазара на труда:Коефициентът на заетост във възрастовата група 20-64 години достигна 72,5% средно за цялата 2018 година – рекордно висока стойност,

24chasa.bg пак е новинарският лидер, добавя 300 000 потребители за месец

Само 200 хил. уникални посетители го делят от първа позиция за всички сайтове в България Сайтът на вестник “24 часа” (24chasa.bg) има реален ръст от над 300 хил. уникални потребители през януари 2019 г. спрямо декември миналата година. Реалните потребители са скочили от 1 351 425 на 1 652 923 души.

Данъчната реформа - провалената среща на Тръмп с избирателите

Амбициозната данъчна реформа на американския президент не успя да успокои гнева на средната класа в САЩ, въпреки че това бе една от обявените й на висок глас цели. Най-богатите обаче извличат най-голяма полза от нея. Този въпрос отново ще бъде на дневен ред на изборите през 2020 година. Началото на годината бележи в Съединените щати сезона на

Морбилито побеждава

Недоверието към ваксините води до недоверие към всичко останало в живота Не само ние сме склонни да вярваме на конспиративни теории, светът е пълен с тях: Елвис е жив, Хитлер е жив, Сталин е жив… Е, Сталин точно не е жив, но разкритието, че е имал еднояйчен близнак, който славно си е поживял при Кастро в Куба,

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Анализи

Аферата "Бенала" - скандал, който продължава да преследва Макрон

Еманюел Макрон прекара голяма част от последните четири месеца, борейки се да овладее заплахата от бунта на "жълтите жилетки" във Франция. Един друг проточил се проблем обаче може да хвърли по-голяма сянка върху президентството му: аферата "Бенала". Наречен по името на Александър Бенала, 27-годишен бивш началник на сигурността в Елисейския дворец

Няма и не е имало социализъм във Венецуела

Тръмп е роден в соцдържава, но не го знае Гледам един по телевизията: “Който иска прогресивен данък, да погледне какво става във Венецуела! Ето докъде води социализмът!”. Не знам защо поне 50% от хората ръкопляскат на тази глупост. Истината е, че в Германия, Франция, скандинавските страни има много повече социализъм, отколкото във Венецуела.

Проф. Михаил Константинов: Машинно гласуване в Европа няма

Машини, преференции, екзитполове - какви избори се задават 1. На следващите парламентарни избори през 2021 г. да гласуваме само машинно, реши правната комисия на парламента. Как ще се отрази това на изборния резултат? 2. Не приеха предложението прогнози за изхода от изборите в деня за размисъл и изборния ден.

Димитър Ганев, политолог: Отмяна на преференциите - минусите са много

Машини, преференции, екзитполове - какви избори се задават 1. На следващите парламентарни избори през 2021 г. да гласуваме само машинно, реши правната комисия на парламента. Как ще се отрази това на изборния резултат? 2. Не приеха предложението прогнози за изхода от изборите в деня за размисъл и изборния ден.

Васил Тончев: Нелепо е да се ограничава социологията в изборния ден

Машини, преференции, екзитполове - какви избори се задават 1. На следващите парламентарни избори през 2021 г. да гласуваме само машинно, реши правната комисия на парламента. Как ще се отрази това на изборния резултат? 2. Не приеха предложението прогнози за изхода от изборите в деня за размисъл и изборния ден.

От Тахрир до Тръмп: национализмът похити надеждите на хората

Необходимостта на демонстрантите от признание бе подчинена на едно по-тъмно и създаващо разделения движение и нови герои, обещаващи им величие. Хиляди хора на площад Тахрир скандираха лозунга "Хляб! Достойнство! Свобода!". Беше 2011 година, Арабската пролет беше в апогея си. Стоейки сама сред множеството, си спомних как работник на средна възраст,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber