Собственици на терени около Силистар, направете по-голям свинарник!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7040856 Собственици на терени около Силистар, направете по-голям свинарник! Собственици на терени около Силистар, направете по-голям свинарник! www.24chasa.bg
Собственици на терени около Силистар,  направете по-голям свинарник!

Hа един от най-чистите и красиви плажове по Черноморието - Силистар, от община Царево не изключиха варианта да се появи свинарник. Така собственикът на терена можел да отстъпи част от него, за да се изгради участък от липсващия път към морето.

Представете си следната сцена - пътувате към плажа, порейки натрапчивите миризми от свинарника, разнасящи се на километри. На помощ идва позитивното мислене - няма проблем, даже е забавно. Някои чужденци обожават тази воня и дори нарочно търсят краварници и свинарници, за да подишат уханията.

Когато стигнете до плажа, ви чака нова изненада. Миниатюрни рекички с всякакви помии и свински фекалии кротко си проправят път към морето.

Гледката е почти извънземна - морето не е синьо, а със загадъчни мазни кафеникаво златистосиви оттенъци.

Какво пък? Човечеството векове наред е живяло заедно със свинете и е оцеляло. Следователно в мръсотиите може да има купища полезни бактерии.

Да не говорим, че отдавна има теории, че те могат да ни повишат имунитета. Реално, ако човек опита подобен обогатен свински коктейл, догодина може да не прихване никакви стомашно-чревни инфекции. Най-малкото организмът ще се е сблъскал с всички възможни мръсотии и фекалии и ще ги е преодолял.

От тази гледна точка един свинарник не е никакъв проблем. Дори собствениците на останалите терени около Силистар могат да се присъединят и да изградят цял модерен комплекс. Като в замяна отпуснат по някакви метри на общината, за да отвори път за туристите до плажа. Ако все още има такива.

*Коментарът е публикуван в "168 часа"

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

МИТЬО МАРИНОВ

Лекарска инвазия в политиката? Логично!

Кремен Георгиев  Кадър: БНТ

Ако нямаш голям враг, оставаш незабелязан, но въглищните централи не са такъв

Монах Калистрат

Защо в България антисемитизмът е невъзможен

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков

Георги Марков: Ще има ли съд за виновните за COVID ?

СНИМКА: Ройтерс

Германия вече не е това, което беше

Николай Вълканов, зам.-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев  и Георги Стойчев, ръководител на консорциума, който изготвя рейтинга на висшите училища в България участват в дискусията на "24 часа" .

Красимир Вълчев: Бъдещето е мрежа от университети, които заедно правят наука

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber