В спора за тортите не съм парадирала с местоработата си

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7000039 В спора за тортите не съм парадирала с местоработата си В спора за тортите не съм парадирала с местоработата си www.24chasa.bg
pixabay.com

Казвам се Надя Илиева. Заемам експертна длъжност в публичния сектор. В момента съм в отпуск по майчинство. Обръщам се към вас с молба да ми предоставите право на отговор на публикувана във Вашата медия статия, в която се споменават името ми и други мои данни. Става дума за статията, породена от пост на г-жа Албена Ивайлова, публикуван в личния ѝ фейсбук профил. (“24 часа” я публикува под заглавие на редакцията “Тортите - ядрената физика на майките в София” - б.р.) Статията съдържа неверни твърдения и манипулативни внушения, които бих могла да опровергая, онагледявайки думите си със скрийншотове на “дискусията”, която водихме с госпожата във фейсбук.

Правя уговорката, че не съм заплашвала никого, не съм обиждала никого и не съм парадирала с нищо. Изрично искам да подчертая, че изразената от мен позиция е лична и по никакъв начин тя не обвързва институцията, в която съм заета.

Каква е фактологията? На 31 юли т. г. във фейсбук групата „Майките на София” бе публикувана тема, свързана с това кога имаме право като потребители да заявим претенции към търговци и доставчици на услуги. Конкретно ставаше дума за казуса на една дама, която е поръчала торта за празника на своето дете. Парите са взети, тортата е доставена, но не изглежда по начина, по който госпожата я е поръчала, и тя изрази недоволството си в групата. Заваляха мнения, че когато поръчваш торта за 2-3 лв. парчето, нямаш право да имаш претенции. За да имаш право на очаквания и претенции, трябвало да си купиш по-скъпа торта, например от 4, 5, 6 лв. парчето. Коментирах казуса в защита на обратната теза, защото имам горчив опит като клиент. Преди време поръчах по-скъпа торта и въпреки това търговецът ме подведе и достави торта с много по-малко от заплатените парчета.

Публикувах коментар, за да покажа, че дори когато даваш повече пари, пак не може да си сигурен какво ще получиш и може да бъдеш подведен. Нямам и дъщеря, както на места се твърди, но това е друг въпрос.

Акцентът не бе поставен върху цената на тортата, а касаеше некоректните търговци. Този мой коментар стана причината за “дискусия” между мен и г-жа Ивайлова, в хода на която срещу мен бяха отправени нападки и квалификации. След като се надигна вълна от негодувание срещу изказа на госпожата, тя изтри своите коментари. По-късно беше премахната и от групата.

По-късно вечерта на 31 юли установих, че г-жа Ивайлова е публикувала статия за образа на софийската майка, посочвайки откъде е почерпила информация и кого визира. Споменаваше името ми, местоработата ми и заеманата длъжност.

Категорично не съм парадирала с работното си място, с финансови възможности, нито със семейно положение. Не съм парадирала с майчинството си. Споменах го, за да се защитя от нападките, че прекарвам часове в интернет от работното си място.

Категорично не разбирам засягането на темата с положението, в което се намират майките на деца с увреждания. Положение, към което като майка няма как да не съм съпричастна. Но темата нямаше нищо общо с разговора ни за правата на потребителите.

Надя Илиева

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Борисов в "Шоуто на Слави" - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Анимация карикатура на седмицата от автора на "Малкия Иванчо". Всяка седмица очаквайте нова карикатура с хумористичния поглед към събитията, представен от Ивайло Нинов. Вижте останалите карикатури

Бедни ми Башар, кой си ти, че ще правиш студентска телевизия - я в казана!

ЯН ЯНЕВ* Една еротична рекламна закачка вдигна такъв шум в държавата, че заглуши клаксоните за скъпия бензин. А истината е, че в България е дяволски трудно да имаш идеи и някой да ти даде шанс да ги осъществиш Едно закачливо, леко еротично видео, с което актьорът Башар Рахал приканва студенти да се явят на кастинг за телевизия Алма Матер,

Защо градовете по света се отказват от олимпиади?

Олимпийските игри се смятат за най-ярките спортни състезания на планетата. Те привличат милионна публика и вниманието на световните медии, без да споменаваме рекламата и правата за излъчване. Затова когато жителите на канадския град Калгари гласуваха на референдум дали да кандидатстват за домакинство на зимните олимпийски игри през 2026 г.

Накарайте ги да вдигнат заплатите

Протестите не стихват въпреки оставката на Симеонов, енергията идва от гнева срещу егоизма на богатите За да се справи с кризата, Борисов трябва да накара частния сектор да вдигне заплатите. Двата формални повода за протестите - оставката на Валери Симеонов и намаляването на цената на бензина, са решени.

Коментар на седмицата №2: Овчаров към Нинова и БСП: Ако се заровим в междуличностни войни, ще гледаме "Отмъщението на ситите"

Разбиващо слово на Румен Овчаров взриви пленума на БСП в неделя и стана причина за словесен сблъсък между него и соцлидерката Корнелия Нинова. Повод за острите думи стана съдба на на вестник "Дума" И неговия и.д. главен редактор Йордан Мичев, който в крайна сметка бе отстранен след гласуване от Националния съвет и се оттегли.

Отсъстващият Груевски ще свали присъстващия Заев?

Фактът, че измина пети ден без официална публична информация за фактическите обстоятелства около бягството на Никола Груевски от страната ми говори, че или става дума за пълна неспособност на компетентните служби за възстановка на тези събития, или за абсолютно несправяне с информирането на обществеността за тези обстоятелства,

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Мнения

Таяни поздрави "Кмет на годината"

Председателят на Европейския парламент поздрави конкурса "Кмет на годината". Ето какво написа той: Уважаеми кметове, уважаеми приятели, искаше ми се да съм сред вас тази вечер, за да ви кажа лично колко съм привързан към България и че имам отлични впечатления от всичките си посещения в страната. България се развива,

Вилнеене на мутри няма как да мине за граждански протест

Вилнеене на мутри, превозвани от квадратни джипове "Мерцедес" с руски номера няма как да мине за граждански протест. Моите уважения към всички, които имат кауза, за която протестират - майки с деца, еколози, граждани, които не смятат, че при монопол на горивата има пазар на горива. Но не с тези мутри начело!

Президентството: Името на летище София - след становище от комисия

От екипа на Румен Радев отговориха на 2 въпроса на “24 часа” след започналата дискусия дали аерогарата да носи името на Желю Желев Летище София да бъде кръстено на първия демократично избран президент Желю Желев. Това поискаха интелектуалци и бивши сини депутати, които внесоха петиция до президента Румен Радев.

Защо втори жълт картон за Нинова не става червен автоматично

“Дума” се оказа единствената удобна и обединяваща кауза за аморфната вътрешна опозиция Въпреки че недоволните от лидерката вече имат мнозинство в Националния съвет,  конгресът няма как да я свали преди изборите Голям жълт картон получи Корнелия Нинова тази неделя. Червеният пленум я бламира за партийния вестник “Дума” и макар никой да не постави

Президентска психоанализа - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Анимация карикатура на седмицата от автора на "Малкия Иванчо". Всяка седмица очаквайте нова карикатура с хумористичния поглед към събитията, представен от Ивайло Нинов. Вижте останалите карикатури

Овчаров към Нинова и БСП: Ако се заровим в междуличностни войни, ще гледаме "Отмъщението на ситите"

Разбиващо слово на Румен Овчаров взриви пленума на БСП в неделя и стана причина за словесен сблъсък между него и соцлидерката Корнелия Нинова. Повод за острите думи стана съдба на на вестник "Дума" И неговия и.д. главен редактор Йордан Мичев, който в крайна сметка бе отстранен след гласуване от Националния съвет и се оттегли.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber