В спора за тортите не съм парадирала с местоработата си

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7000039 В спора за тортите не съм парадирала с местоработата си В спора за тортите не съм парадирала с местоработата си www.24chasa.bg
pixabay.com

Казвам се Надя Илиева. Заемам експертна длъжност в публичния сектор. В момента съм в отпуск по майчинство. Обръщам се към вас с молба да ми предоставите право на отговор на публикувана във Вашата медия статия, в която се споменават името ми и други мои данни. Става дума за статията, породена от пост на г-жа Албена Ивайлова, публикуван в личния ѝ фейсбук профил. (“24 часа” я публикува под заглавие на редакцията “Тортите - ядрената физика на майките в София” - б.р.) Статията съдържа неверни твърдения и манипулативни внушения, които бих могла да опровергая, онагледявайки думите си със скрийншотове на “дискусията”, която водихме с госпожата във фейсбук.

Правя уговорката, че не съм заплашвала никого, не съм обиждала никого и не съм парадирала с нищо. Изрично искам да подчертая, че изразената от мен позиция е лична и по никакъв начин тя не обвързва институцията, в която съм заета.

Каква е фактологията? На 31 юли т. г. във фейсбук групата „Майките на София” бе публикувана тема, свързана с това кога имаме право като потребители да заявим претенции към търговци и доставчици на услуги. Конкретно ставаше дума за казуса на една дама, която е поръчала торта за празника на своето дете. Парите са взети, тортата е доставена, но не изглежда по начина, по който госпожата я е поръчала, и тя изрази недоволството си в групата. Заваляха мнения, че когато поръчваш торта за 2-3 лв. парчето, нямаш право да имаш претенции. За да имаш право на очаквания и претенции, трябвало да си купиш по-скъпа торта, например от 4, 5, 6 лв. парчето. Коментирах казуса в защита на обратната теза, защото имам горчив опит като клиент. Преди време поръчах по-скъпа торта и въпреки това търговецът ме подведе и достави торта с много по-малко от заплатените парчета.

Публикувах коментар, за да покажа, че дори когато даваш повече пари, пак не може да си сигурен какво ще получиш и може да бъдеш подведен. Нямам и дъщеря, както на места се твърди, но това е друг въпрос.

Акцентът не бе поставен върху цената на тортата, а касаеше некоректните търговци. Този мой коментар стана причината за “дискусия” между мен и г-жа Ивайлова, в хода на която срещу мен бяха отправени нападки и квалификации. След като се надигна вълна от негодувание срещу изказа на госпожата, тя изтри своите коментари. По-късно беше премахната и от групата.

По-късно вечерта на 31 юли установих, че г-жа Ивайлова е публикувала статия за образа на софийската майка, посочвайки откъде е почерпила информация и кого визира. Споменаваше името ми, местоработата ми и заеманата длъжност.

Категорично не съм парадирала с работното си място, с финансови възможности, нито със семейно положение. Не съм парадирала с майчинството си. Споменах го, за да се защитя от нападките, че прекарвам часове в интернет от работното си място.

Категорично не разбирам засягането на темата с положението, в което се намират майките на деца с увреждания. Положение, към което като майка няма как да не съм съпричастна. Но темата нямаше нищо общо с разговора ни за правата на потребителите.

Надя Илиева

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Борис Велчев: Филчев не може да ме обиди, съжалявам, че е бил главен прокурор

Филчев винаги е бил обсебен от страх. Особен, психопатичен страх, постоянен ужас от възможното възмездие за всички извършени в миналото мерзости, пише председателят на Конституционни съд до "24 часа" Председателят на Конституционния съд и бивш главен прокурор Борис Велчев изпрати до "24 часа" следното писмо:  Нямах намерение да правя изявления по

3 причини да падне забраната за анкети в изборния ден

Вместо измислени данни ще излизат числа на агенции, които се ползват с доверие Вече близо две десетилетия живеем в напълно различен информационен свят, в който можеш да се сдобиеш с всякакъв тип информация, и то за секунди. Промяната в информационните източници чрез навлизането на електронните медии и най-вече на социалните мрежи направи

Като няма анкети в деня на вота, суверенът е ощетен

Спирането на информация отприщва слуховете и спекулациите Наличието на информация е основата на всяка демократична система. В този смисъл свободата да се огласява каквато и да било информация в деня на изборите е път към демократизацията на обществото. Още повече че на тази плоскост съществува определена неравнопоставеност.

Като развод между хора, които вече не помнят защо са се оженили, но имат огромно богатство

В Брекзит всеки търси плячка - няма как да се роди разбирателство Разбира се, доста хора ще кажат сега как Тереза Мей е глупава жена, която не си разбира от работата, не знае какво прави и е напълно некомпетентна. Други пък ще обвинят цяла Великобритания, всички британци, британската заблуда за ролята им в света и ще се провикнат как целият този

Възможно ли е чудото втори референдум

Британските граждани вече са толкова по-добре информирани, колкото подведени бяха при първия референдум Brexit лошо се препъна. ЕС едва ли ще направи отстъпки за едно ново споразумение, което да получи мнозинство в Лондон. #Wild Brexit е изключително травматично решение - и за Обединеното кралство, и за Европа.

Как “24 часа” стана цел на хибридната война

lВсъщност целта на моята понеделнишка колонка бе критика към правителството, че не обяснява действията си за избора на F-16, но Слави обвини вестника, че е слугински. Казва го авторът на онова ненадминато интервю с Бойко Борисов! lСвободната преса е по-важна от някакви изтребители и битки между политици.

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Мнения

Стената - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Анимация карикатура на седмицата от автора на "Малкия Иванчо". Всяка седмица очаквайте нова карикатура с хумористичния поглед към събитията, представен от Ивайло Нинов. Вижте останалите карикатури

Защо никой не смее да каже истината за американските изтребители

Тези самолети по същество са подарък от Вашингтон. Благодарение на правителството на САЩ България има приход от 1,5 млрд. от износ на оръжие Българското общество влезе в един измислен дебат какъв изтребител да купи. Активните русофили много държаха на шведския “Грипен”, но в крайна сметка правителството получи мандат да преговаря за американски

Арабските страни вървят към реабилитиране на Асад

Той оцеля на власт след осем години война и милиарди долари под формата на финансови средства и въоръжение, дадени, за да бъде свален. Сега сирийският президент Башар Асад се готви да бъде допуснат обратно в организацията на арабските страни - постижение, смятано за немислимо някога, когато той смазваше бунта срещу управлението на семейството си.

Помпейо балансира в Рияд между запазването на съюза и заявената твърдост

Държавният секретар Помпейо днес е в Рияд, за да съгласува две привидно противоречиви цели: да запази съюза със Саудитска Арабия, смятан за приоритетен, и същевременно да покаже под натиска на американската политическа класа известна твърдост след убийството на журналиста Джамал Кашоги. Този еквилибристичен номер трябваше да насочи погледите към

Дума на седмицата: Циганин

Окончателно решение няма Миналата седмица две момчета пребиха жестоко военен, част от експедиционния ни корпус. Човек, обучен да воюва, в когото данъкоплатците са инвестирали, за да може да застрелва хора, дадено му е оръжие и той позволи на две необразовани пишлемета да го надвият. Това е друга тема, нападнали са го изненадващо и в гръб,

Доналд Тръмп в „Красно село“

Или как освободих блокадата на американското правителство Доналд Тръмп се нанесе у нас. Ще попитате как се стигна до тук ли? Ами нали блокира работата на американското правителство в оня спор кой да плати за стената по границата с Мексико, сигурно сте гледали по телевизията. Заинати се и йок. Администрацията е в неплатен отпуск.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber