Как се печели „Евровизия“ и световно по футбол

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6860745 Как се печели „Евровизия“ и световно по футбол Как се печели „Евровизия“ и световно по футбол www.24chasa.bg

За да грабнат нашите купата, трябва просто да тичат бързо, че да не ги хванат

Откакто България влезе в Европейския съюз и преизпълни националната си мечта да е на три морета, като де факто в общността има достъп до седем морета и един океан, приоритетите доста се промениха. Вече не се стремим към големина, а към височина. Следващата ни национална мечта е да спечелим Евровизия.

За съжаление България някак все е на една крачка след актуалната мода на този конкурс. Мъжът в рокля, токчета и брада пратихме една идея по-рано от Кончита Вурст, когато европейците още не бяха готови да припадат от толерантна радост, че и хомосексуалните могат да пеят, а хората с барабаните заминаха една идея по-късно от украинката Руслана, която спечели с импровизация на юнаци във вълчи кожи, удрящи по варели.

Общо взето по толерантната линия май спечелиха всички представители на онеправдани групи – от кросдресъри през представители на политически неспокойни нации до чакащия трансплантация сърце (макар неговата песен спокойно да можеше да спечели и без да разказват личната му история, защото песента си е много хубава).

Затова тая година на преден план излезе шоуто. Колкото по-голямо шоу, толкова по-добре. За съжаление ние още сме на вълна толерантност и се явихме с песен, изпята от различни по цвят певци плюс народна певица, всичките облечени като от „Седморката на Блейк“. Стараят се хората, пеят, ама тя „Евровизия“ отдавна не е конкурс, на който да си показваш пеенето. Ако не можеш да пееш сред взривове на балистични фоейрверки, роклята ти не се превръща в малка електроцентрала или поне не се въртиш на колело и не пееш надолу с главата, спукана ти е работата. Затова, за догодина предлагам да подходим по-стратегически и най-сетне да превземем и този последен непревзет от България връх.

Тъй като всички останали участници се раздават до край в шоуто, трябва да ги изненадаме с нещо много по-оригинално от гърмяща рокля или певци, падащи от тавана на шпагат. Например, да излезем с цял състав народни певици, които докато смайват по-музикалните в публиката с тоналност, извивки, ритъм и магически тембър, прекарват спагети през носа си. Такова нещо на „Евровизия“ още не е виждано. Може даже направо като беквокалистки да им пратим Гала и нейните врачки. Магическите ни гласове отпред пеят носово и мятат спагети из ноздрите, а отзад още по-магическите ни хомеопатки пият урина, цикат кърма и ръсят отгоре по сцената сода бикарбонат – доказана рецепта за лечение от рак и лошо представяне по конкурси. Разбира се, народните певици не бива да са само народни певици. Всяка от тях може да язди, да плете на три куки и да решава интеграли, като всички тези умения също ще бъдат демонстрирани на сцената. Задължително е и всяка певица да разкаже сърцераздирателна лична история, с която да спечели завинаги сърцата на публиката. А понеже тя е обръгнала на разкази за война, хомофобия, смърт в семейството и другите обичайни за участници в конкурси премеждия, нека нашите момичета съсипят европейските слушатели с разказ как се записва дете в детска градина в София. Мисля, че едва ли някоя европейка ще остане недокосната от тази драма. „Притури са планината и затрупа в градината местата. Останах самичка да гледам дечиня, без да са ги приели в градина“. На припева всички извиват тъжни гласове в седем осми, а солистката дръпва една спагета през ноздрата като израз на безизходицата, в която съвременната работеща жена е поставена. Един вид държавата те изсмуква като нос спагета и ти нямаш време дори за децата си. Мисля, че подобно концептуално изкуство не би останало неразбрано и ще го подкрепят не само работещите жени с деца в цяла Европа, а и феминистките, ЮНЕСКО, социалистите, а ако не те – поне българската диаспора в Испания, Англия и Дортмунд.

В краен случай, можем да помолим и българските политици да подкрепят желанието на народа да оглави „Евровизия“ и да се нагърби със задачата да преброи есемесите, с които се гласува накрая. Сигурна съм, че ако броят нашите управляващи, в крайните резултати ще излезе, че дори самите певци конкуренти са пуснали есемесче за българската песен. А когато най-сетне превземем певческия конкурс, ще се отвори поле и за нови успехи. Например да грабнем световната купа по футбол. За целта не са нужни чак толкова стратегии и номера като за „Евровизия“, нужно е само нашите като грабнат купата, да тичат бързо, че да не ги хванат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Съкратеното следствие е компромис между обвинение и защита

Такова законодателно разрешение е непонятно за правни системи с висок ръст на опасни престъпления Институтът на съкратеното съдебно следствие е създаден, за да облекчи производството. Законодателят е предвидил разумен компромис между обвинението и защитата в случаите, когато подсъдимият признава фактите на обвинението.

Не вярвайте на речниците!

Склонни сме да им се доверяваме безпрекословно. Позоваваме се на тях като на върховна инстанция. Затова е толкова осъдително, когато ни въвеждат в заблуждение Наскоро призовах да не се вярва на гугъл, тъй като заблуждава потребителите си. Но вината му е споделена. Търси в грешни посоки. Много по-сериозен е въпросът с речниците.

Харчовете за храна отхапват по-малко от 1/3 от заплатата

Последните данни за доходите, разходите и потреблението на българските домакинства показват ясно, че стандартът на живот в страната и благосъстоянието на българските граждани продължава да се подобрява и през 2018 г. Тази тенденция като цяло е трайна от 90-те г. с изключение на годините на криза в страната и се потвърждава от няколко

Доц. д-р Георги Н. Николов: В Скопие фалшифицират документи за Гоце Делчев

Ако в македонските учебници се напише историческата истина ще рухне митът за македонската нация - Доц. Николов, защо не можем да се спогодим с македонските историци чий е Гоце Делчев, както за признатия от тях за български цар Самуил? - Не мисля, че и за Самуил нещата са приключили добре. Защото признанието, че той е бил български цар,

Дума на седмицата: “Нотр Дам”

Първият камък е поставен през 1163 г. Първият камък на катедралата “Нотр Дам” (Света Богородица) е поставен през 1163 г. при властването на Луи VII. Изграждането продължава почти две столетия. Реставрации и допълнения към структурата са правени през XVII и XVIII век. Доминиращи в катедралата са двете кули с камбани, построени през XIII век.

Сергей Станишев: Време е левите да спасят Европа. Отново

Статията на президента на ПЕС Сергей Станишев пред "Обзървър".  Преди по-малко от един човешки живот Старият континент бе в руини. Войната беше опустошила съдби, бъдеще, доверие – между хора и държави. Стотици милиони бяха без дом, а десетки милиони се оказаха бежанци. Цивилизацията изглеждаше на ръба на силите си.

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Мнения

Да прегърнем отвореността и взаимноизгодното сътрудничество

Статия на Ли Къцян, премиер на Китайската народна република, за германския вестник "Ханделсблат" Китай и Европа се намират на двата края на Евразийския континент, но географското разстояние не възпрепятства сътрудничеството помежду им. Като премиер на Китай почти всяка година посещавам Европа и от първа ръка усещам приятелството между нашите

Не са виновни кучетата, а ръката над тях

А нахапаните деца ще заминат за Англия и ще разказват за кучешкия живот в България Дeцата или кучетата - изберете сами. Всъщност това изречение е подвеждащо - не можем нито без едните, нито без другите. Поредният случай на нахапани животозастрашаващо хора от пуснати на воля ротвайлери. Знайно е дето ротвайлерът е специално селектирана бойна

Ген. Решетников - ръководител полети - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Анимация карикатура на седмицата от автора на "Малкия Иванчо". Всяка седмица очаквайте нова карикатура с хумористичния поглед към събитията, представен от Ивайло Нинов. Вижте останалите карикатури

Коментар на седмица №1: Как Сталин спазари 100% руски контрол в България след листчето с тайната му сделка с Чърчил

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал близо 80 500 прочитания. Британският премиер мрази България заради битката при Галиполи. След година Западът получава Гърция в замяна на Източна Европа Изконно правило при нас, историците, е, че “всяко ново е добре забравеното старо”.

Коментар на седмицата №3: Президентът Радев бори корупцията - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №3 и е събрал над 47 000 прочитания. Анимация карикатура на седмицата от автора на "Малкия Иванчо". Всяка седмица очаквайте нова карикатура с хумористичния поглед към събитията, представен от Ивайло Нинов. Вижте останалите карикатури тук.

Как стигнахме американците. Поне по телевизията

Или защо нашите сериали са добри, колкото „Игра на тронове“ Българското кино най-сетне започна своя възход. Освен филми, усърдно се произвеждат и сериали, като една част от тях дори стават за гледане. Напоследък се загледах и аз в един от телевизионните сеирали, като мога с ръка на сърце да кажа: Определено те държат в напрежение. Има труп.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber