Синьо десните ще целунат ръка на Бойко

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6831708 Синьо десните ще целунат ръка на Бойко Синьо десните ще целунат ръка на Бойко www.24chasa.bg

Колкото и да се обединяват, единственото спасение е в листите на ГЕРБ

Пролетта дойде, сливите цъфнаха и „градските десни“ пак взеха да се обединяват, сенчесто правителство направиха даже. Няма да го коментирам, да не ме подгонят като вземат властта догодина.

Като чета обаче свирепите им закани срещу ГЕРБ ми се струва, че този път ще му пристанат с целия си чеиз. В миналото се коалираха след изборите, сега ще се влеят предизборно срещу 2-3 избираеми места в листите на ГЕРБ. Вярно, Бойко Борисов няма да ги иска, но ще го помолят от някои посолства, толкова пари са инвестирани в тях.

Вливането на отломките от СДС в ГЕРБ ми се види неизбежно, защо шансовете им сами да прескочат бариерата през последната година-две съвсем изчезнаха. Вместо да градят подкрепа, те направиха 2 фатални стратегически грешки:

Горещо подкрепиха Истанбулската конвенция.

Твърдо се обявиха против мажоритарните избори.

А трябваше само да се вслушат в електоралния ропот. Те не само, че не се вслушаха, но и си запушиха ушите като матросите на Одисей край острова на сирените.

В крайна сметка каква е целта на играта, наречена политика? Първо – да вземеш властта и чак после да си пробуташ опорките. Ако тези опорки те отдалечават от властта, скрий ги където е тъмно.

Всички знаем, че

българският народ не приема Истанбулската конвенция.

Не само защото покрай защитата на жените тя пробутва радикален джендъризъм, но и защото в българският си превод тя е напълно неприемлива. В този превод тя отменя значението на думата „пол“ като биологическа даденост и го заменя със „социална роля“. В английския и френския оригинал полът си е пол, а джендърът си е джендър. В българския полът е обявен за социална роля, и няма никакво значение дали нещо ти виси южно от пъпа или не виси.

Но като лъсна грешката в превода, идеолозите на градското синьо твърдо отказаха да я поправят, запънаха се на социалната роля като магаре на мост. Значи май не е грешка, а умишлен експеримент с нашия малък, но беден народ. Дайте да пробваме дали ще мине в България.

Тази грантоедност съвсем обърка джендъра на лявото и дясното в България. Ние знаем, че главният двигател на джендъризма в Европа и САЩ е милиардерът Сорос със своите фондации. Сорос обаче минава за социалист, на запад той е патронът на левицата. Затова и в Европа, и в САЩ от левицата се очаква да предлага и защитава всички джендърни фантазии, мултикултурализма, ултрафеминизма и политиката на идентичностите.

Тъй като на запад левите се въоръжиха с всички постмодерни каузи, сега там консерваторите бият тъпана, че тези марксисти са чисти педерасти. Така там дясното печели гласове и власт. А у нас какво да печели? Лявото у нас е старомодно и праволинейно.

Само в България се получи пълно объркване –

десните се оказаха постмодерни джендъристи, а левите се съюзиха с Българската православна църква. А трябваше да е точно обратното!

Това е така, защото „градските десни“ са първи на опашката за грантовете. Нищо, че често се дават за леви каузи – за да вземеш грант, трябва да си враг на всичко, що зависи от миналото. И не само БСП е табу. Кожя западна фондация би дала грант на Марешки? Но не е ли странно, че нито СДС, нито ДСБ са в парламента, а Марешки е вътре?

Така с годините се натрупа голяма обърквация. Например младите пропагандисти в „Институт за пазарна икономика“ са крайно десни либертарианци. Някои от тях обаче се преместиха в „Отворено общество“ и неговите филиали, които би трябвало да се борят за прогресивен данък - нали това изповядва Сорос. Други направиха фондации за борба с бедността. Естествено, основната им кауза е, че само пазарът ще премахне бедността. Да дадеш пари на бедните е като да ги хвърлиш в тоалетната и да пуснеш водата (авторът на тази фраза сега е министър на финансите в сенчестото правителство) Но пък нали точно Сорос, който дава парите, е радетел за преразпределение на богатствата?

Същото става и с джендърния проект. Появяват се едни средства и обичайните заподозрени веднага ги усвояват. Иначе са от „десни консервативни партии“. Нонищо чудно утре да си впишат в програмите задължителна смяна на пола.

Хареса ми партийката ДЕОС, която уж тръгна като дясна и консервативна, но после реши да бъде ляво-дясна и либерална, защото бившият й председател Виктор Лилов се обяви за първия „гей политик“. Вярно, надзорният съвет на ДЕОС се усети и изрита Лилов, но щетата е сторена. Сега ДЕОС хем се слави като „гей партия“, хем трябва да доказва обратното. Така хем ще отблъсне гейовете, хем няма да привлече праволинейните.

Обяснявам пак – има си световен ред, а ние тук го нарушихме. Според тях гей партията трябва е лява, социалдемократическа, в нашия случай – БСП. И точно тя, вместо да поеме отреденото си сексуално бреме, отхвърли Истанбулската конвенция!

БСП – спасителен пристан за консерваторите? Долетя Станишев под пара да я върне в релсите, но Корнелия се оказа упорита като магаре. Ние социалистите няма да си сменяме пола, да го сменят десните!

А всичко щеше да е съвсем друго, ако десните си слушаха избирателите. Сега се е стигнало до там, че грантоедните опорки са ги превърнали в марсианци. Всеки път, когато някой син марсианец се яви на екрана да изобрази телешки възторг я за конвенцията, я за томахавките по Сирия, бившият им електорат гаси телевизора и го хвърля през прозореца. Как не разбраха, че

народът не слуша човек, който не чува народа!

Защо не се поучат от ГЕРБ? Да, Бойко Борисов европейски отличник. Получи ли директива, веднага я прилага. Но щом чуе, че отдолу се носи ропот, веднага прави крачка назад и прегръща народа през талията. Като че ли не е тренирал карате, а танго.

Тази нечуваемост на синьодесните си е техно заболяване още от началото на прехода, от времето на картите с черепите, боянските ливади и ремедетата. По времето на ремедетата изведнъж си сложиха табелка на гърдите, че са консерватори. Може ли партия, която в момента обръща държавата наопаки, да се прави на консервативна? Работата на консерватора е да консервира!

Но СДС беше член на дясната Народна партия и получаваше субсидии и указания от фондация. Спуснали им опорки да са консерватори – станаха консерватори.

А този син милион, който излезе на бул. „Цариградско шосе“ през юни 1990 г., консервативен ли беше? Тогава най-голямата партия в СДС бяха социалдемократите на Дертлиев.

28 години сините търсят себе си, но миналата година най-сетне получиха възможност да се намерят. Точно техният избирател категорично поиска мажоритарен вот на референдума. Ако се избираха така, сините политици веднага щяха да схванат какво иска от тях градският избирател. И щат не щат – щяха да са единни, защото мажоритарният вот сплотява партиите. Уви, точно сините идеолози се обявиха против такъв вот. Защо? Ами защото чуждите фондации не искат да го допуснат.

Затова аз смятам, че остатъчните сини в крайна сметка ще се влеят в ГЕРБ. Те поне изиграха сценка, че приемат волята на народа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Сотир Цацаров: Общественият интерес налага незабавното публикуване на стенограмата от КСНС

След като “24 часа” зададе 3 въпроса на участниците в КСНС, Борисов, Нинова, Карадайъ отказаха да отговорят В понеделник “24 часа” зададе 3 въпроса на участниците в Консултативния съвет по национална сигурност от 8 април. Вчера получихме отговора на главния прокурор Сотир Цацаров: “Най-точна представа за начина, по който премина дебатът в КСНС,

Обадете ни се!: Западът спешно търси контакт с новия украински лидер

Служители от Европейския съюз вчера трескаво се опитваха да се свържат по телефона с новоизбрания украински президент Володимир Зеленски, а западните сили гадаят дали телевизионният комик ще се вслуша в техните призиви да продължи реформите, които, както се надяват те, ще задържат страната твърдо извън хватката на Русия.

Румен Радев няма право да крие разговора за корупцията

Три причини защо нито законът, нито моралът са на страната на президента, който засекрети стенограмата от КСНС На 8 април президентът Румен Радев свика пореден Консултативен съвет за национална сигурност, който бе посветен на темата борба с корупцията. Заседанието предизвика три прецедента. На него не бяха поканени представители на

“24 часа” с 3 въпроса за стенограмата до участниците в КСНС

След отказа на президента Румен Радев да предостави стенограмата от скандалния Консултативен съвет по национална сигурност от 8 април “24 часа” зададе три въпроса на участниците в него. Питаме ги: 1) Как премина дебатът за корупцията на КСНС, проведен на 8 април? 2) Защо интерпретациите на различните участници в съвета са различни?

Колко са избирателите? 5,75 милиона у нас и още 1 милион в чужбина

Само с активна регистрация може да се отървем от фантомите в списъците На всички избори си говорим за мъртви души и сега за европейския вот няма да ни се размине. Затова е добре веднъж завинаги да се кажат точните числа, защото с тях много се спекулира, битуват митове и легенди и някои хора имат много грешни представи.

Ще убие ли изкуственият интелект икономическия растеж в развиващия се свят?

Изкуственият интелект (ИИ) може да премахне в бъдеще милиони работни места, навреждайки на икономическия растеж в развиващи се региони като Африка. Професионалният ми път премина в международното развитие и през последните години създадох в Оксфордския университет изследователска група, която да се занимава с въздействието на внасящи радикална

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Анализи

Кои са по-големите антихристи - ислямистите, некадърниците или пушачите

Изчезването на занаятчийските умения и етика е реална заплаха за нашия живот, такъв, какъвто го познаваме Тази седмица, която бе Страстната за християните, които използват за своите празници грегорианския календар, бе белязана от трагични събития. В понеделник рухна след пожар кулата на катедралата “Нотр Дам” на парижкото островче Сите.

Коментар на седмицата №1: Корнелия сърдита, в опозицията й сърдити, кандидати сърдити, но всички печелят. Вижте!

Публикуваме отново найчетените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал около 81 000 прочитания Лидерът на БСП, която прави политика на инат, получи индулгенция при загуба на евроизборите. Станишев влезе, но го натовариха с повече отговорности Може на пръв поглед да звучи като оксиморон, но БСП е найдемократичната партия.

Коментар на седмицата №2: Иво Христов още ли работи в президентството?

Публикуваме отново найчетените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал около 56 000 прочитания Интересно, ще се промени ли след дни тонът, с който звучи държавният глава Като чух в неделя, че има Иво Христов като кандидат за евродепутат на БСП, първата ми реакция беше “Евала на Нинова - колко е широко скроена!

Коментар на седмицата №3: Кристина Кръстева: Помни, че си смъртен (Видео)

Публикуваме отново найчетените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №3 и е събрал над 48 000 прочитания Бъдещите български евродепутати да подпишат още сега платформа на минималното съгласие Плик, в който да върнат ключовете си - това е последното, което получиха евродепутатите в края на мандата.

Кристина Кръстева: Помни, че си смъртен (Видео)

Плик, в който да върнат ключовете си - това е последното, което получиха евродепутатите в края на мандата. Намериха и по един кашон, в който да си съберат нещата, освобождавайки кабинета си в Страсбург. Това ми напомня за Древния Рим - за роба, чиято функция е да нашепва на триумфиращия пълководец: “Memento mori” (“Помни, че си смъртен”, от лат.

Свидетелства за цинизма

Мемоарите на Командира осветяват лошия хороскоп на цялата политическа класа Mиналата седмица българите се тълпяха по различни поводи: в Габрово вдигаха протести срещу циганите, в “Лидл” се редяха за кайма смес по 3 лева пакета, на “Позитано” 20 Нинова зрелищно наказа Станишев, подменяйки го с бившата му,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber