Ето кои членове на конституцията погазва Истанбулската конвенция!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6778570 Ето кои членове на конституцията погазва Истанбулската конвенция! Ето кои членове на конституцията погазва Истанбулската конвенция! www.24chasa.bg
КРИСТИНА КРЪСТЕВА

Слагайте тогите и излезте с лицата си - заседанието по този документ трябва да е публично!

Понеже скоро се очаква КС да излезе със становище по Истанбулската конвенция, няма нищо по-естествено от това човек да отвори основния закон на републиката, да наложи двата документа - конституцията и конвенцията, и да открие има ли противоречия. На това трябва да се основава решението на депутатите, когато и въобще ако се занимават за в бъдеще с темата.

Сега политиците попитаха КС дали е допустимо у нас да има еднополов брак. Но това и аз мога да ви го кажа - още сега, без да се образуват каквито и да било преписки и дела. Истанбулската конвенция не влиза в разрез с чл. 46 на конституцията, който бетонира, че бракът е доброволен съюз между мъж и жена.

Но да се затвори, замаже и приключи темата само дотук, би било, меко казано, грубо спрямо нацията.

Защото Истанбулската конвенция мачка много други членове от основния закон.

Да започнем с чл. 1 от конституцията, според който цялата власт произтича от народа и никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет. България е суверенна държава и суверенитетът е свързан с националната юрисдикция в рамките на нашите граници.

Но какво ни е приготвила конвенцията с иначе благовидното си наименование? Ето какво - точка 4 от приложението към нейния чл. 66 създава GREVIO - орган, който получава невероятни привилегии и имунитети. Такива, че, с извинение за израза, но той не е пресилен - този орган ще ни коли, беси и изнасилва едновременно. Защото документите, които издава, ще са неприкосновени и няма да подлежат на контрол от българската юрисдикция! Което е грубо нарушаване на конституцията и по отношение на суверенитета, и в частта ѝ за съдебната власт. Защото чл. 105 от основния закон казва: “Вътрешната политика се осъществява от правителството.” А чл. 117 постановява, че българската съдебна власт защитава правата и интересите на гражданите. Тоест борбата срещу насилието е част от вътрешната политика на страната.

А какво ни пробутва ИК? В грубо нарушение чл. 66 от конвенцията, уреждащ мониторинга върху прилагането ѝ, е създал единен за Съвета на Европа 10-15-членен орган (10 жени са вече назначени), който “отчита равновесието между половете, географското равновесие и мултидисциплинарния опит”.

Който по свое усмотрение се поставя над националните съд и въобще държава, чиито членове са “независими в изпълнението на своите функции и извършват посещения (самостоятелно или в делегации)”, контактуват си със съответните организации по места. Орган, който определя “подходящи средства за мониторинг”, праща въпросници до страните, които са длъжни да отговорят - на тях и на всяко друго искане на GREVIO. Този орган си контактува с неправителствени организации и ни

мародерства

с ултиматуми

- “при необходимост определя дата, до която страната трябва да е предприела предписаните от GREVIO неотложни мерки”! Тази същата морална полиция над закона ще може дори да възлага разследвания в дадената страна!!! Ама, моля ви се, тази бойна единица става по-важна от цялата ни съдебна и правоприлагаща система, взети заедно. Тогава вече няма Цацаров и няма Лозан Панов. GREVIO наистина придобива кански привилегии, пълен имунитет и недосегаемост, истински амвон над закона - т. 4 от приложението към конвенцията дава неприкосновеност на документите, издавани от въпросната бригада. С една дума - целият документ Истанбулска конвенция заедно със съпътстващите го пояснителни актове поставя GREVIO над съдебната власт на всяка държава.

Очаквано, КС ще каже, че по отношение на чл. 46 от конституцията, където е казано ясно, че бракът е между мъж и жена, с ИК всичко е точно. Ами не, защото чл. 6, ал. 2 от българската конституция, казва: “Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход...”. Това е основен принцип - не се допускат никакви привилегии, нито ограничения по признак “пол”. И нека да попитаме живите велики депутати от 1990-а - бащите на конституцията, какво са имали предвид, пишейки чл. 6 от българската конституция! Да питаме членовете на Великото НС, които са в парламента и днес - Георги Марков (от гражданската квота на ГЕРБ), на когото трябва приживе да му се вдигне паметник заради просветителската му работа, и то далеч не само по конвенцията, да питаме Денчо Бояджиев (и сега народен представител от БСП). Да питаме леви, десни, центристи. Аз съм убедена, че когото и да попитаме от тях, ще каже едно и също, категорично и недвусмислено -

пишейки конституцията,

са имали предвид

мъж и жена

И през ум не им е минавало през 1990 година, че по света ще се нароят демократични класации с още няколко пола, скрити удобно зад понятието “социална роля”. Така че чл. 6 е фундаментален текст, изрично свързан с чл. 46 - за семейството, и е повече от ясно, че българската конституция визира единствено и само биологичния пол, а не социален, родов или каквито и да било джендъристки и претенциозни, но всъщност значещи само едно понятия.

Ето защо в грубо противоречие с чл. 6 - направо нахално противоконституционен, е вече придобилият публичност чл. 3, т. “в” от конвенцията, където се въвежда понятието “пол” като социално изградена роля, която обществото приема. Но нека си зададем логичния въпрос кое общество и с какъв акт приема от Иванка да се става Иван? И какво е това социална роля? Това е арогантно противоконституционно. Както и да не забравяме цитирания вече от мен чл. 4, т. 3 от конвенцията, където се изрежда “пол”, запетайка, “социален пол”. Значи има sex, но има и gender, което е родов пол - вратата към играта с пола е отворена! Мислех да напиша “вратата към ада”, но държа в този текст да съм обрана и да се облягам изцяло и само на факта. А по-висок амвон от конституцията, която анализирам в момента, няма. В нито една държава! И не виждам кое може да ме убеди, че ние трябва да си сдаваме доброволно суверенитета и да легнем пред една конвенция. Защото, приемем ли ИК, която автоматично придобива върховенство над националното ни право, ние също така автоматично признаваме равноправие на третия пол. Тогава вече той ще се ползва със закрилата на чл. 6.

Продължавам с фактите за очебийното противоречие, граничещо с цинична провокация, на Истанбулската конвенция спрямо основния закон на България. Чл. 14, т. 1 от ИК повелява

нестереотипната роля

на пола да се вкара

в учебната програма

Мине ли това, се покваряват за години напред, тоест необратимо, следващите поколения чрез образованието. Понеже в помагалата ще пише, че е нормално Иван да става Иванка, а Иванка - Иван.

Нищо не е в състояние да ме разубеди във вярата ми, че децата са националното ни богатство и тяхната закрила е наша свещена привилегия, а не на група от 10-ина амзонстващи - по една от Албания, Турция, и така нататък!

Следващ член от конституцията, на който противоречи конвенцията - 13-и, ал. 3, който казва, че източното православие е основната религия в България. Тези въпросни текстове противоречат категорично на нашата религия. България е християнска държава с източно православие. Има ли някой, който да не го знае? За тези, които не го знаят или които нехаят, Светият синод реагира - по най-достойния и недвусмислен начин.

Следващо нарушение - на чл. 14, който уверява, че

семейството е под

закрилата на държавата.

На нашата държава.

А не на “Гревио”

Това важи за всички членове, които ИК погазва. Ние сме суверенна държава, която отговаря сама за всеки свой гражданин - мъж или жена, защото трети няма. И можем да се грижим сами за себе си. И за целта не ни трябва нито “Гревио”, нито въобще каквото и да било чуждо физическо или юридическо лице.

Затова основният въпрос, на който КС трябва да даде отговор, е: Загубили ли сме ние суверенитета си, като сме членове на ЕС, в случая на Съвета на Европа?!? Не сме. Поради това не могат да ни въвеждат понятия, чужди на нашето право, защото това автоматично би ги наложило над вътрешната ни правова политика. И пак повтарям, конвенцията наистина не дерогира брака между мъж и жена, но това е първата крачка. Защото, пуснем ли веднъж понятието “социален пол” в нашата конституция, която в момента признава само биологичния такъв, после ще е вече късно. Вкараме ли го, чл. 6 го прави равен по права с останалите и тогава вече този трети пол ще се бори с основание за всички права на мъжа и жената. Тогава вече ще трябва да дописваме чл. 46 от конституцията.

Затова, уважаеми господа, слагайте тогите и направете по темата открити заседания. Излезте с лицата си, нека чуем страните - член по член. Няма друго дело от по-голям обществен интерес и няма друга тема, която да е вълнувала така българите, както тази.

Защото член 1 няма нужда от тълкувание, а там пише, че цялата власт в държавата произтича от народа. Не от Брюксел. И не от “Гревио”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Защо коренякът софиянец хем е антикомунист, хем има носталгия по комунизма

Страда дълбоко, без да си признава, по онова време, което покрай жителството го даряваше с признание за неговата “изключителност” Коренякът софиянец, обикновено с корен, не по-дълбок от този на хортензия или мъх, има един особен и тежък шизофренен комплекс - скрита много по-дълбоко от корена му носталгия по комунизма,

Убийството на Кристин: след две присъди - още по-голяма жестокост

Как затворът да променя насилниците, не да ги ожесточава Според прокуратурата заподозреният за убийство Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания за изнасилването и убийството по особено жесток и мъчителен начин на Кристин. Което заедно с другите известни обстоятелства в досъдебното производство прави Мартин почти сигурен извършител.

Защо рокът губи избори

И защо балканската музика ги печели Най-новото проучване на “Тренд” показва, че която политическа сила разчита на рок концертите, няма голям шанс да бие на изборите у нас. В бъдеще шансът още ще се спихва, тъй като младите хора до 30 г. си падат по чалгата, наречена попфолк. А между балканската чалга и американския рок зее пропаст,

Тръмп размахва чука на санкциите, експерти се чудят до какво ще доведе това

Да я наречем дипломация на принудата. Администрацията на Тръмп агресивно прилага икономически санкции като първостепенен инструмент във външната политика до степен, невиждана от десетилетия, или дори може би никога досега. Мнозина изказват съмнения за резултатите, макар че чиновниците настояват, че наказанията постигат целите си.

Коментар на седмицата №1: Мощен износ + автомобилен завод - дали ставаме една нова Словакия?

Трябва ново гориво, за да стане българският експорт солиден двигател на икономиката Износът за полугодието нараства с 6,3% спрямо година по-рано и надхвърли 27,8 млрд. лева, макар през юни да се отчита спад. Данните заслужават поне пет коментара: 1. Износът достигна 27,8 млрд. лева и ако динамиката се запази до края на годината, през 2019 г.

Коментар на седмицата №3: Стари коли = смърт на пътя

Статистиката продължава да е безмилостна и доказва с всеки изминал месец, че колкото по-стари и неподържани са автомобилите, толкова повече е смъртта на пътя. Близо 1 млн. са автомобилите над 20 г. у нас, показва редовният анализ на Евростат. В същото време над 3000 тежки катастрофи с 328 загинали са станали в страната за първите седем месеца на

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Последно от

Последно от

Още от Анализи

Грета, климатът и новата 1968-а

Младите днес се борят точно за обратното, към което се стремяха родителите им. Те искат ограничения, регулации и правила Тези дни западното човечество празнува 50 години от знаменития Уудсток. Фестивалът, който се е превърнал в символ на едно цяло поколение. Поколението на 1968 г. Онова, което въстана срещу родителите си, войната,

Новите хора и техните понятия

Свръхактивните деца преди бяха невъзпитани, а на #Metoo им викаха “доячки” Естествено е светът да се променя, за да върви напред, но напоследък нещата неусетно се объркват, вместо да става по-прост, той се усложнява. Има например едни деца, които крещят, правят сцени, зъбят се, раздават ритници, най-нагло лъжат,

Какво е да си беден в САЩ и в България

Чиновници ползват статистиките за бедност за политики, които водят до повече бедност Понятието бедност е по-скоро чувство, отколкото обективен измерител. Ако сложите американец с 500 000 долара годишна заплата и 3 милиона долара спестявания в Бел Еър, Лос Анджелис, много е вероятно той да ви каже не просто че не се чувства богат и финансово

Партийната система в Русия деградира

Социолози от центъра "Левада" публикуваха данни от допитване през юли. На жители на Русия е бил зададен въпросът за кого ще гласуват, ако следващата неделя бъдат свикани избори за парламент. Най-близката кампания за нова Държавна дума всъщност предстои през 2021 г., но тенденциите от последните година-две се открояват доста ясно и със сигурност ще

Проф. Иван Тодоров: В САЩ провокацията към подкуп е могъщ инструмент срещу средната корупция

Подкрепата за нов НК е много положителна Чисто от правна гледна точка смятам за много положителна подкрепата за нов Наказателен кодекс. И специално за декриминализиране на много на брой незначителни престъпления. Многократно съм писал, че те изяждат времето на прокуратурата и я отклоняват от съществените ѝ задачи

3 неща, които вдигат заплатите във вашия град

Къде са центровете, които издърпват икономически цели региони Какви са условията, за да има високи заплати в едно населено място у нас? Данните на НСИ за заплатите по области за второто тримесечие на 2019 г. позволяват да се направят изводи. (Виж картата.) Прави впечатление, че Враца изпреварва повечето области по заплати

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber