Дневникът на Снежанка

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6627085 Дневникът на Снежанка Дневникът на Снежанка www.24chasa.bg

Или неволите на Дядо Коледа в годините на #metoo и тероризма

Коледа е. До няколко часа един брадат мъж от чужбина ще полети право към къщата ти, а в превозното му средство ще е пълно с чужди пакети... Живеем в опасни времена, в които няма място за либерална толерантност. Нека кажем “не” на чужбинския Дядо Коледа и да се завърнем към родните обичаи!

В чужбина замаяните от собствената си толерантност екохипстъри с три пола отдавна позволяват на този чужденец да влиза в дома им, да им изяжда бисквитите, да им изпива млякото... Утре и

да им пощипне

снежанките ще

му позволят

У нас обаче такива гости се посрещат със сопата. Може да сме я накичили с гевреци и гирлянди, но си е сопа. Бой по гърбината! Освен това не само не му даваме бисквитките и млекцето си, ами и вземаме парите му.

Не, не познахте, не говоря за Европейския съюз. За Дядо Коледа иде реч.

Дядо Коледа принадлежи на миналото. Няма място днес за герои, които да не са част от империята “Уолт Дисни”. За какво ни е старец имигрант, който използва – какво варварство!, живи елени във впряга си, наема джуджета на работа и иска от Снежанка да е само красива и да мълчи?

Малко позагубих нишката на кампанията metoo, но Снежанка не намекна ли нещо?

Дори и да не ѝ е посягал, докога само мъже ще са шефове в Лапландия? Нима една Снежанка не може да свърши работата на пет дедовци?

Напротив, мисля, че жена със седем дужуджета край полата си може да сложи в джоба си шефа на всеки концерн по света. Случайно ми попадна дневникът на Снежанка и той е най-яркото доказателство за думите ми.

“22 декември. Калории: 8 000. Греяно вино: 1

Утре вечер тръгва, а както винаги Дядо Коледа

не си е намерил

още чорапите

Обикновено му ги събирам в последния момент от камините на комшийките. Омръзнало ми е. Нито чувалът е събран, нито елените са нахранени, нито джуджетата са готови. Всичко трябва да върша аз. Мисля тая година просто да си ида при мама! Вземам си джуджетата и право там. И без това ми е омръзнало сама да подготвям Коледата за няколко милиарда, а лаврите да ги обира само той. Сто пъти му казах да си опакова багажа и да спре да се тъпче с бисквити.

Холестеролът му

е висок, не се

побира вече в

комините,

миналата година се заклещи в една къща в Тюбинген, та се наложи да викаме заместник. Него обаче го арестуваха още при първия му полет. Продължава да е в ареста.

Чака депортация, ама не му намират документите. Не му вярват, че е от Лапландия, имал бил акцент на пущу.

Оказа се и че е с неплатени социални осигуровки, та щяха да арестуват и Дядо Коледа като безсъвестен работодател. Добре, че тия три дни в комина без ядене му се отразиха добре и той свали достатъчно, за да офейка.

Става все по-сложно да си върши работата, в САЩ от десетина години не смее да припари край небостъргачите с летяща шейна. Миналата година пък във Франция и Белгия взривиха двайсетина от подаръците му, защото ги оставил безпризорни под разни елхички навън.

Хората напоследък не обичат самотни пакети и веднага викат полицията. Заради брадата на границите го проверяват обстойно.

Поне 30 пъти го събличаха гол преди два сезона, поради което закъсня за Коледата в Гватемала. Получаваме оплаквания, хората искат някой по-млад, който да върши работата по-бързо и за по-малко пари. Признавам си, че вече няколко пъти съм се кандидатирала за неговото място, но с тия седем джуджета никой не ме взима. Просто ще си ида при мама, това е!

23 декември. Калории: 16 000. Греяно вино: 8.

Остават броени часове, а той още не си е намерил чорапите.

Снощи изчезна някъде с елена Рудолф и се прибраха в ранни зори, пееха високо онова парче на Марая Кери,

а носовете им

лъщяха като

бурета с червено

вино

Всяка година го правят това, хората вече си мислят, че Рудолф по рождение е с червен нос. Не мога да им кажа, че всъщност има проблем с алкохола и това е розацея. Нанася вреди на морала – хората вече, като видят човек с голям червен нос и му се предоверяват. Видят няког ос червен нос и го помислят за еленче, а той я министър на културата излезе, я прокурор...

На всичкото отгоре Дядо Коледа тръгва на път винаги леко пиян. Казва, че това било дефиницията му за вечно щастие: пълна свобода и леко пийнал. Мислите, че “хо-хо-хо” е смехът на Дядо Коледа? Глупости! Просто по това време на годината е такова прасе, че не може да произнесе докрай: “Ходи нарежи салатата!” Не, не знам какво правя още с него. Да тръгва и да не се връща! Да не бяха джуджетата, отдавна да съм се развела!”

24 декември. Калории 10 000. Греяно вино 16.

Не знам защо изядох цялата пуйка. Направих я за джуджетата, а те поискаха само пържени картофи с кетчуп. И баницата изядох, Дядо Коледа пък така ме вбеси, че обезглавих 200 шоколадови негови фигури. Ще се пръсна. От три дни се наливам с греяно вино, но не помага. Плача ли, плача -

цяла нощ ми пя

Марая Кери!

Това е домашно

насилие!

Ще го осъдя и ще му взема и елените, и джуджетата, и шейната! Тази сутрин го пратих на работа, опаковах му багажа, събрах му чорапите, подредих и надписах подаръците, нахраних елените, изпрах и облякох джуджетата, украсих елхите, почистих оборите, напазарувах за обяда утре, врътнах още една баница и отидох на маникюр. Нямаше да пия вино днес, обаче като нямам какво да облека! Всяка година едно и също нося, това не се издържа. Ако утре не намеря под елхата нещо ново и красиво, просто си взимам джуджетата и си отивам при мама! Да се оправя сам!

25 декември. Калории 0. Греяно вино 32.

Прибра се целият син. Били го в България. Първо му викали “Гоу бак ту Търки” и му взели парите. Той казал: “Не е “Гоу бак ту Търки”, а “Сурва, сурва година, догодина до амина”. Обаче ги ядосал: “Ко кайш? Ти дугудинъ пак ли мислиш да дойдиш? Туй дан ти е Европътъ, да идеш, га си искаш, я дай таз машина насам” - и му взели и шейната. Него го вързали със свински опашки, а елените ги дали в зоопарка в Чепеларе. Наложило се да даде част от подаръците за българчетата, за да ги пуснат и да го освободят и него. Научил е интересни реплики, нещо за майка ми е, но още не съм си го превела. Дойдоха си де, само дето няма да има подаръци за всички там. Взели са им ги още на границата, но чух, че ще ги поканят да ги разгледат в една частна изложба догодина. Пак е нещо. Весела Коледа и хо-хо-хо... ди - я нарежи тая салата!”

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Юлиян Попов: Случаят "Банско" е като Брекзит

Решението на съда не е против втори лифт Трудно ще се реши казусът "Пирин", след като водещи медии, активисти и политически фигури всъщност не знаят и не искат да знаят за какво става дума. Самата идея, че протестите са накарали съда да вземе дадено решение трябва не радва, а да тревожи хората. Протестите са успешни, когато променят политическо,

Борис Велчев: Филчев не може да ме обиди, съжалявам, че е бил главен прокурор

Филчев винаги е бил обсебен от страх. Особен, психопатичен страх, постоянен ужас от възможното възмездие за всички извършени в миналото мерзости, пише председателят на Конституционни съд до "24 часа" Председателят на Конституционния съд и бивш главен прокурор Борис Велчев изпрати до "24 часа" следното писмо:  Нямах намерение да правя изявления по

3 причини да падне забраната за анкети в изборния ден

Вместо измислени данни ще излизат числа на агенции, които се ползват с доверие Вече близо две десетилетия живеем в напълно различен информационен свят, в който можеш да се сдобиеш с всякакъв тип информация, и то за секунди. Промяната в информационните източници чрез навлизането на електронните медии и най-вече на социалните мрежи направи

Като няма анкети в деня на вота, суверенът е ощетен

Спирането на информация отприщва слуховете и спекулациите Наличието на информация е основата на всяка демократична система. В този смисъл свободата да се огласява каквато и да било информация в деня на изборите е път към демократизацията на обществото. Още повече че на тази плоскост съществува определена неравнопоставеност.

Като развод между хора, които вече не помнят защо са се оженили, но имат огромно богатство

В Брекзит всеки търси плячка - няма как да се роди разбирателство Разбира се, доста хора ще кажат сега как Тереза Мей е глупава жена, която не си разбира от работата, не знае какво прави и е напълно некомпетентна. Други пък ще обвинят цяла Великобритания, всички британци, британската заблуда за ролята им в света и ще се провикнат как целият този

САЩ да ни дадат самолети безвъзмездно

Аз предлагам да възложим на българското правителство да преговаря с всички държави, които имат някакво предложение към нас (да ни доставят изтребители - бел. ред.) В тях включваме и нашите европейски партньори. Чухме аргументи, че някои от тях може да останат засегнати. Ние не искаме никой да остане засегнат,

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Мнения

Как “24 часа” стана цел на хибридната война

lВсъщност целта на моята понеделнишка колонка бе критика към правителството, че не обяснява действията си за избора на F-16, но Слави обвини вестника, че е слугински. Казва го авторът на онова ненадминато интервю с Бойко Борисов! lСвободната преса е по-важна от някакви изтребители и битки между политици.

Стената - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Анимация карикатура на седмицата от автора на "Малкия Иванчо". Всяка седмица очаквайте нова карикатура с хумористичния поглед към събитията, представен от Ивайло Нинов. Вижте останалите карикатури

Защо никой не смее да каже истината за американските изтребители

Тези самолети по същество са подарък от Вашингтон. Благодарение на правителството на САЩ България има приход от 1,5 млрд. от износ на оръжие Българското общество влезе в един измислен дебат какъв изтребител да купи. Активните русофили много държаха на шведския “Грипен”, но в крайна сметка правителството получи мандат да преговаря за американски

Арабските страни вървят към реабилитиране на Асад

Той оцеля на власт след осем години война и милиарди долари под формата на финансови средства и въоръжение, дадени, за да бъде свален. Сега сирийският президент Башар Асад се готви да бъде допуснат обратно в организацията на арабските страни - постижение, смятано за немислимо някога, когато той смазваше бунта срещу управлението на семейството си.

Помпейо балансира в Рияд между запазването на съюза и заявената твърдост

Държавният секретар Помпейо днес е в Рияд, за да съгласува две привидно противоречиви цели: да запази съюза със Саудитска Арабия, смятан за приоритетен, и същевременно да покаже под натиска на американската политическа класа известна твърдост след убийството на журналиста Джамал Кашоги. Този еквилибристичен номер трябваше да насочи погледите към

Дума на седмицата: Циганин

Окончателно решение няма Миналата седмица две момчета пребиха жестоко военен, част от експедиционния ни корпус. Човек, обучен да воюва, в когото данъкоплатците са инвестирали, за да може да застрелва хора, дадено му е оръжие и той позволи на две необразовани пишлемета да го надвият. Това е друга тема, нападнали са го изненадващо и в гръб,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber