Портал към друго измерение зее над нас

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6457787 Портал към друго измерение зее над нас Портал към друго измерение зее над нас www.24chasa.bg

Адронният колайдер
е виновен за завръщането на Поптодорова,
политическите планове
на Слави и лъжливите
новини за тол системата

ПО-МИНАЛАТА година над адронния колайдер в Швейцария се отворил портал към друго измерение. Малко без да искат, станало, но пък за късмет било заснето от случайни граждани.

Това го пише абсолютно на сериозно най-малко в десет сайта, има и приложено видео, което показва как в небето от незнайно къде се появява нещо като торнадо. То засмуква всички облаци, случайните граждани, чиито лица не виждаме, викат “Оу яаа, дет джъст инсейн!”, вятър свири в микрофона, камерата се клати. Няма причини тая новина да не се вземе за чиста монета, никой не я е опровергал, дори ЦЕРН. Кой знае колко портала са се отворили оттогава, един да е зейнал над България, това би обяснило повечето необясними неща, които ни се случват. Преминали сме неусетно от другата страна, затова всичко започва отначало.

Да вземем например Елена Поптодорова. Въпреки че е един от доайените в политиката, за нея преобладаващата част от населението не беше чувало до скандала с кражбата на оня крем. Наблюдавахме един от малкото случаи, при които, вместо да си спечели реклама от цялата драма, престижната козметична марка бе засенчена от нелепото поведение на Поптодорова. Едни предполагаха, че страда от клептомания, други я нарекоха “крадла”, сума ти народ участва в разгорещени дискусии, писаха се анализи, интервюта, но българският потребител така и не запомни как се казва кремът. И изведнъж онзи ден, все едно сън е било, Елена Поптодорова в качеството си на бивш посланик в САЩ разяснява по Би Ти Ви, че ни е рано за Шенген. Кризата на авторитетите е толкова очевидна, демонстративна и безумна, че единственото логично обяснение е свръхестественото.

Чуждо измерение трябва да е причината и за абсурдните партийни планове на Слави. Ако желанието да търси най-талантливите, квалифицирани и морални за подмяна на политическата класа не е шоубизнес, а сериозно намерение, може и на черна дупка да е налетял. При него връщането на времето е осезаемо, през 1990 г. партиите се събираха така: най-талантливите, най-честните и най-умните ги викаха в СДС. Всъщност и Слави горе-долу тогава излезе на екран в шоу, осмислено изцяло от омразата към прогнилата политическа класа. Доктрината беше проста – всички срещу изедника.

След романтичните години обаче последва най-болезненият период от прехода, когато българският народ осъзнаваше по бавен и особено мъчителен начин, че преход всъщност няма, има само преразпределение на средства, а демократите са назначавани от ДС.

В онези смутни времена една революционна песен в булеварден стил вдигаше хората на митинг, подхранваше надежди, съществуваха илюзии. Днес обаче сме 2017-а, преживели сме достатъчно симулации на патриотизъм и несбъднати реформи, за да развием нюх за манипулациите. Няма начин да излезеш на площада сега с поведението си от 90-те години, когато твоят вариант на “Свети Георги” разплакваше нацията. За да участваш сериозно в политиката, не стига само това, че си против статуквото, трябва да имаш идеология някаква, да се определиш кой си, какво искаш, къде заставаш. Иначе всички знаят да са Марешки, един дава бензиностанции, друг - ефир. Навремето електоратът и само на кебапчета кълвеше.

Ако не е зейнал портал над държавата, как социоложката Мира Радева може да съобщи най-спокойно по телевизията, че Слави е мобилизирал 3,5 милиона души за референдума? Да, той организира събирането на подписите, проведе кампания, на турне мина, проповядва, кара се, но трите и половина милиона гласуваха за смяна на избирателната система, не за него. И Корнелия Нинова си мислеше, че малко под милион гласуваха за Румен Радев, защото са за БСП, а не защото не понасят Цецка Цачева, но се оказа обратното.

Ако самият Трифонов се яви за държавен глава, ще се окаже, че телевизионният му рейтинг не отговаря на политическия. Най-малкото, защото се представя за първопроходец, но не влиза в играта сега, много отдавна е в нея. Подкрепи Кунева на по-предишните президентски избори, нищо, че е надпартиен водещ. В миналото е давал рамо на Борисов, Първанов, на кого ли не. От позицията на какъв решава днес да търси най-моралните? То, ако ставаше така, всеки щеше да си има портал вкъщи.

Поптодорова и Трифонов са потресителни новини от миналата и текущата седмица, но има още една история с паранормален характер – в понеделик някой подаде на медиите фалшива новина от името на Агенция “Пътна инфраструктура”. Написал, че вече е избран победителят в обществената поръчка за толсистемата, сложил подписи, печати и я разпратил до редакциите. Твърди се, че някакви чужденци спечелили един от най-големите залци в българската икономика, от АПИ били бесни, дали случая на ДАНС. Веднага си представяме как такова нещо се случва примерно в братска Австрия, еди-кой си от името на австрийската АПИ пуска лъжлива дописка. Колко ли време ще ѝ отнеме на мудната австрийска ДАНС да хване виновника, след като намират откраднато радио на кола за пет дни?

Време е да се успокоим, всичко е наред, отвъд портала няма невъзможни неща. Знаехме, че ще стане така, все пак още от самото начало беше ясно, че адронният колайдер нищо добро няма да ни донесе.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Лично мнение

Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.

Децата ни - оковани от Златний телец

Ако си млад човек на минимална заплата - излизаш на квартира, но как плащаш сметките? ИЗЛЕЗЕ поредното проучване за младите хора в България. В края на годината, като равносметка, като статистика, като я да видим докъде сме я докарали. До под кривата круша, дотам. Четох вкратце информацията, може да си я намерите, няма да я преразказвам.

Европа мисли до 2021 г. за блокчейн вот

Има срив в доверието към гласуването на избори по нови технологии ДОКАТО у нас дебатирахме как да гласуваме, по света големият ентусиазъм за електронното гласуване от 2015-а изчезна. Факт е, че в момента в Европа машинно гласуване няма, а дистанционно електронно гласуване има на две места - в Република Естония и в Конфедерация Швейцария за три

Властелинът на професорите

Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,

Колко струва човешкият живот

Трябва методика за определяне на имуществените вреди и издръжката на децата на загиналия да е гарантирана МАКСИМАЛЕН размер за неимуществени вреди е добре да има само ако се създаде методика за определяне на имуществените вреди и застрахователят да ги покрива до определен размер, гарантиращ издръжката на децата на загиналия.

Речта на вицепремиера

Протестът е справедлив, но състраданието е интересно за технолозите на възмущението КАКВА е целта на комуникацията? Освен да обменим информация, да научим нещо, което досега не сме знаели, нейната цел е да се разберем помежду си, да опитаме да живеем заедно, в крайна сметка в сърцата ни да останат повече любов и доброта.

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Лично мнение

За майките и за смисъла

В пакета закони има недомислени неща, като задължителните квоти за инвалиди. Ако се приемат, утре майките ще са пак на улицата ВТОРНИК,7,50 ч сутринта. Карам детето на училище и слушам радио. Там една жена, която каза, че е социолог, и един мъж, който каза, че е Нидал Алгафари, настойчиво ме питат дали съм на страната на майките,

Хроники на политическия цинизъм

Отмъщението за нечие високомерие и алчност е на по-голяма почит, отколкото подкрепата за добрите идеи “МАЛЪК, дребничък, наплашен, без самочувствие, физически недостоен малък мушмул, който с абсолютно изпотени кунки се докосва до големите величия.” Не, това не е цитат от сборника със злодейски публични изявления на Валери Симеонов.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber