Не, няма какво да замени традиционното семейство!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6275232 Не, няма какво да замени традиционното семейство! Не, няма какво да замени традиционното семейство! www.24chasa.bg

Пред очите ни са

резултатите от

разпада му у нас

- тази ли България

искате да видите утре?

АКО подкрепяме правото на различните хора на свобода, достойнство и идентичност, ние сме задължени да подкрепим и правото на основната човешка общност - традиционното семейство, да съществува, да отстоява своите ценности и да изпълнява своята мисия - възпроизводството на човешкия род.

Зная, че мнозина ще кажат - човешкият род не е необходимо да се възпроизвежда непременно и само в традиционното семейство. Тези хора грешат. Пред очите ни са резултатите от разпада на традиционното семейство в България през последните десетилетия: криза на обществения морал, упадък на нравите, пошлост, цинизъм и всепозволеност от все по-ранна възраст.

Посетете училищата ни, излезте на улиците, поговорете с няколко случайно срещнати тийнейджъри - тази ли България искате да видите утре? Млади поколения, възпитани в среда на скандали, насилие, неуважение един към друг, краен цинизъм, увлечение по най-пошлите продукти на масовата култура - по чалгата. Всичко това е продукт на кризата на традиционното семейство. На това семейство, което е призвано да живее в любов, отговорност, уважение към другия, да споделя и предава напред непреходните ценности на добротата, трудолюбието и уважението към всеки човек.

Традиционното семейство има още една незаменима роля - то е най-големият инвеститор в икономиката на една страна. Инвестицията на милиони семейства в образованието и възпитанието на своите деца изгражда човешкия потенциал на утрешния ден. Обществото не бива да приема все по-увличащата теза, че традиционното семейство е старомодно и не съответства на порядките и стремежите на съвременния свят. Семейството е мястото, където се учим не само на доброта и уважение, но и на компромис и споделена съдба с други - най-близки хора.

Изборът на семейния живот често е по-трудният и по-неблагодарен избор - предвид множеството изкушения извън дома. Но този избор е достойният за отговорния човек, който трябва да изпълни дълга си към бъдещето. Екстравагантните теории за “края” на традиционното семейство доведоха нещата дотам, че днешните либерални общества трябва да внасят масово работна сила и млада кръв отдругаде. И са длъжни да понасят трудната съвместимост на мнозина от новодошлите с културата, традицията и ценностите на своето общество. Преди да наречем нещо старомодно и отживяло, нека се огледаме с какво се каним да го заменим. Няма достойна замяна на традиционното семейство. И още дълго време няма да има.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Лично мнение

Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.

Децата ни - оковани от Златний телец

Ако си млад човек на минимална заплата - излизаш на квартира, но как плащаш сметките? ИЗЛЕЗЕ поредното проучване за младите хора в България. В края на годината, като равносметка, като статистика, като я да видим докъде сме я докарали. До под кривата круша, дотам. Четох вкратце информацията, може да си я намерите, няма да я преразказвам.

Европа мисли до 2021 г. за блокчейн вот

Има срив в доверието към гласуването на избори по нови технологии ДОКАТО у нас дебатирахме как да гласуваме, по света големият ентусиазъм за електронното гласуване от 2015-а изчезна. Факт е, че в момента в Европа машинно гласуване няма, а дистанционно електронно гласуване има на две места - в Република Естония и в Конфедерация Швейцария за три

Властелинът на професорите

Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,

Колко струва човешкият живот

Трябва методика за определяне на имуществените вреди и издръжката на децата на загиналия да е гарантирана МАКСИМАЛЕН размер за неимуществени вреди е добре да има само ако се създаде методика за определяне на имуществените вреди и застрахователят да ги покрива до определен размер, гарантиращ издръжката на децата на загиналия.

Речта на вицепремиера

Протестът е справедлив, но състраданието е интересно за технолозите на възмущението КАКВА е целта на комуникацията? Освен да обменим информация, да научим нещо, което досега не сме знаели, нейната цел е да се разберем помежду си, да опитаме да живеем заедно, в крайна сметка в сърцата ни да останат повече любов и доброта.

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Лично мнение

За майките и за смисъла

В пакета закони има недомислени неща, като задължителните квоти за инвалиди. Ако се приемат, утре майките ще са пак на улицата ВТОРНИК,7,50 ч сутринта. Карам детето на училище и слушам радио. Там една жена, която каза, че е социолог, и един мъж, който каза, че е Нидал Алгафари, настойчиво ме питат дали съм на страната на майките,

Хроники на политическия цинизъм

Отмъщението за нечие високомерие и алчност е на по-голяма почит, отколкото подкрепата за добрите идеи “МАЛЪК, дребничък, наплашен, без самочувствие, физически недостоен малък мушмул, който с абсолютно изпотени кунки се докосва до големите величия.” Не, това не е цитат от сборника със злодейски публични изявления на Валери Симеонов.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber