Ей, обидените депутати, искате ли да влезете в Историята

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6005308 Ей, обидените депутати, искате ли да влезете в Историята Ей, обидените депутати, искате ли да влезете в Историята www.24chasa.bg

Всички говорят за уважение между институциите, но вкупом го погазват

БРЕЙ, че обидчиви били това българските депутати?!

В инаугурационната си реч президентът Румен Радев каза, че им остава само една седмица, и част от тях се нацупиха. Ами толкова им остават. Истината никога не е обидна.

А нима не се досещат каква радост щеше да обхване електората български, ако президентът беше казал: “Хайде, господа, събирайте си партакешите и до 2 часа дим да ви няма!” Но няма как, нали сме парламентарна република.

Ама трябвало да има взаимно уважение между институциите, каза Цветан Цветанов. Да, трябва!

Но уважително ли се държа част от депутатството, докато президентът четеше словото си? Не. Народните представители шумяха, говореха, не слушаха речта на президента.

Особено гневлив към президента Румен Радев беше съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов: “Какво иска да ни каже? Че той вече като син Божий се е качил на облаците и раздава правосъдие?!”

До този парламент г-н Симеонов беше известен предимно със скандалите си с Волен Сидеров и с телевизията си СКАТ.

Стана депутат и започна да се държи сякаш е завършил политически науки в няколко американски университета. И с категоричност в изявленията си сякаш е последна инстанция на истината. Хайде по-скромно в оценките и поведението си, господа!

Част от депутатството не хареса речта на президента. Нарекоха я банална, “тъжен шаблон”, “глупотевини”, нямало ясно изразени приоритети в нея...

Нормално е една опозиция да не харесва думите и делата на управляващите и да ги критикува. Това е част от демокрацията. Макар че сега в държавата не се знае кой точно и точно на какво е опозиция.

В политиката, както е известно, не думите, а делата са важни. А какви качествени закони прие и каква народополезна работа свърши този парламент? Не скачайте, господа, и не викайте “Караул!”, ами си погледнете рейтинга.

Ако българите уважаваха, обичаха и вярваха на това свое Народно събрание, щеше ли недоверието към него да е 75% с тенденция нагоре?

Всъщност, господа обидчиви депутати и сърдиткопетковци, вие имате изключителния шанс да влезете в историята с главно И.

Гласувайте за оставащите ви 5 работни дни закон за избор на Велико народно събрание. Нека то да промени конституцията и после да се саморазпусне.

А поредното Обикновено събрание да заработи по правилата на новия основен закон на държавата.

Така няма постоянно да се оправдавате с калпавата стара конституция, която все спъвала работата ви и ви пречела да извършите велика дела за народа си.

Знам обаче, че вие никога няма да отрежете клона, на който удобно седите повече от 25 г.

Вие не искате да влезете в Историята.

Вие искате да останете в келепира и далаверите тук и сега.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Лично мнение

Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,

Когато заетостта чупи рекорди: време е за работни места с по-висока добавена стойност

Пазарът на труда е в добро състояние, но забавянето на европейската икономика подсказва, че най-добрите години са зад гърба ни ЯВОР АЛЕКСИЕВ ИНСТИТУТ ЗА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ПАЗАРЪТ на труда продължава експанзията си и през второто тримесечие на 2019 г. и регистрира ръст на броя на заетите лица с над 105 хиляди души спрямо същия период на 2018 г.

Да “застреляме” погромите от 90-те, за да няма и стрелби

През седмицата потрошено заведение прикова общественото внимание. Версията - дълг за пари. Идват ли след погрома и стрелбите и какво не се прави, когато някой ти е длъжник?                                                        Отговорите във видеозавещанието на седмицата с Мартинов                

Докато шофирате, не пипайте смартфона (Видео)

Всички ползваме фейсбук, но да не го правим, докато шофираме. Иначе рискуваме приятелите ни да носят черно, но не заради black tie партита. Какви други грешки правим, докато пресичаме и шофираме?                                     Вижте във видеозавещанието на седмицата с Мартинов                

Мотиви за нова конституция за по-добра България

Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Лично мнение

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber