Ей, обидените депутати, искате ли да влезете в Историята

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6005308 Ей, обидените депутати, искате ли да влезете в Историята Ей, обидените депутати, искате ли да влезете в Историята www.24chasa.bg

Всички говорят за уважение между институциите, но вкупом го погазват

БРЕЙ, че обидчиви били това българските депутати?!

В инаугурационната си реч президентът Румен Радев каза, че им остава само една седмица, и част от тях се нацупиха. Ами толкова им остават. Истината никога не е обидна.

А нима не се досещат каква радост щеше да обхване електората български, ако президентът беше казал: “Хайде, господа, събирайте си партакешите и до 2 часа дим да ви няма!” Но няма как, нали сме парламентарна република.

Ама трябвало да има взаимно уважение между институциите, каза Цветан Цветанов. Да, трябва!

Но уважително ли се държа част от депутатството, докато президентът четеше словото си? Не. Народните представители шумяха, говореха, не слушаха речта на президента.

Особено гневлив към президента Румен Радев беше съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов: “Какво иска да ни каже? Че той вече като син Божий се е качил на облаците и раздава правосъдие?!”

До този парламент г-н Симеонов беше известен предимно със скандалите си с Волен Сидеров и с телевизията си СКАТ.

Стана депутат и започна да се държи сякаш е завършил политически науки в няколко американски университета. И с категоричност в изявленията си сякаш е последна инстанция на истината. Хайде по-скромно в оценките и поведението си, господа!

Част от депутатството не хареса речта на президента. Нарекоха я банална, “тъжен шаблон”, “глупотевини”, нямало ясно изразени приоритети в нея...

Нормално е една опозиция да не харесва думите и делата на управляващите и да ги критикува. Това е част от демокрацията. Макар че сега в държавата не се знае кой точно и точно на какво е опозиция.

В политиката, както е известно, не думите, а делата са важни. А какви качествени закони прие и каква народополезна работа свърши този парламент? Не скачайте, господа, и не викайте “Караул!”, ами си погледнете рейтинга.

Ако българите уважаваха, обичаха и вярваха на това свое Народно събрание, щеше ли недоверието към него да е 75% с тенденция нагоре?

Всъщност, господа обидчиви депутати и сърдиткопетковци, вие имате изключителния шанс да влезете в историята с главно И.

Гласувайте за оставащите ви 5 работни дни закон за избор на Велико народно събрание. Нека то да промени конституцията и после да се саморазпусне.

А поредното Обикновено събрание да заработи по правилата на новия основен закон на държавата.

Така няма постоянно да се оправдавате с калпавата стара конституция, която все спъвала работата ви и ви пречела да извършите велика дела за народа си.

Знам обаче, че вие никога няма да отрежете клона, на който удобно седите повече от 25 г.

Вие не искате да влезете в Историята.

Вие искате да останете в келепира и далаверите тук и сега.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Лично мнение

Мотиви за нова конституция за по-добра България

Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в

(Не)правилен рап

За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.

Може ли едно убийство да промени закон

Господа депутати, може би сега е моментът да покажете, че защитавате хората, а не престъпниците СЛАГАМ параф и с двете си ръце в подписката на четирите села, които защитиха в съда Димитракис Пирилис от пловдивското село Болярино. Кипърският фермер е обвинен, че на 11 май сгазил с джипа си Петър Гаджанов,

Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев

Стратегия за отнемане на деца няма и няма да има

Във всяка предизборна кампания се намират хора, които използват злоупотребата със страх, за да черпят политически дивиденти Стратегия за отнемане на деца няма и няма да има. Няма конспирации, няма понятие “ювенална юстиция”, няма държавна търговия с органи. Стратегията не е разработена с чуждо финансиране и прочее.

Коментар на седмицата №3: Как попаднах в „Апартаментгейт“

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №3 и е събрал около 75 000 прочитания. Моят кум, за жалост, вече не е между живите и аз много се гордея с него, светла му памет! Нe чета жълти сайтове. Още по-малко такива, които се облизват, като чуят, че някой се е разболял от рак.

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Лично мнение

Как попаднах в „Апартаментгейт“

Моят кум, за жалост, вече не е между живите и аз много се гордея с него, светла му памет Не чета жълти сайтове. Още по-малко такива, които се облизват като чуят, че някой се е разболял от рак. Съпругът ми обаче ми препрати някакъв линк, в който моя милост е главен герой и в който се твърди, че съм си била взела двойно по-голям апартамент от

111-ото място не е вярно!

Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.

Светият синод: Защитата на детските права не означава омаловажаване на семейството

В проекта за национална стратегия за детето липсват мерки за превенция на киберзависимост и информационна безопасност* СВЕТИЯТ синод подкрепя инициативата на Министерския съвет на България чрез усилията на експертите от Държавната агенция за закрила на детето да се разработи, предложи за обществено обсъждане и приеме от държавните институции

Коментар на седмицата №2 Аз, циганинът, чужд на вас и... на себе си

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 78 хил. прочитания. Ще дойде и този ден, в който няма да гледаме само етикета, но ще четем и дребните букви на съдържанието ЧУЖДОСТТА няма почивен ден - тя е неуморима. Броди от ранни зори до късни нощи, също като нас, хората.

Аз, циганинът, чужд на вас и... на себе си

Ще дойде и този ден, в който няма да гледаме само етикета, но ще четем и дребните букви на съдържанието ЧУЖДОСТТА няма почивен ден - тя е неуморима. Броди от ранни зори до късни нощи, също като нас, хората. Не спирам да мисля за това как Бог ни е сътворил по свой образ и подобие, а ние сме си толкова чужди един на друг.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber