Как да спрем изнасилвача педофил

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5807385 Как да спрем изнасилвача педофил Как да спрем изнасилвача педофил www.24chasa.bg

Щом някой с 14 присъди
продължава да извършва
престъпления, трябва
тотална промяна на
наказанията

ЩО ЗА ИЗВЕРГ трябва да си, за да изнасилиш малолетно дете?

Що за тотална десоциализация стигаща до пълна социална деградация, трябва да имаш?

Трите деца от дома за деца от семеен тип “Люлин” са излезли от дома. Това все пак не е затвор. Не е престъпление да излезеш.

Друг е въпросът, че някой е проспал излизането им. Но е факт, че такива случаи на излизащи деца, които се губят по няколко дни, има в цял свят.

Няма съвършена социална система с денонощен безотказен контрол в социалните домове. Все пак това не е затвор със строг режим, че да е почти невъзможно да излезеш. Още повече това са деца – с мечта за свобода, с интерес към външния свят.

Изнасилвачът на едно от излезлите от дома малолетни момичета - Йордан Георгиев, е осъждан 14 пъти за кражби и грабежи. Той е един от многото примери, че нашата система за изпълнение на наказанията не само че не превъзпитава извършителите, но и ги

подготвя за траен

престъпен живот

Именно в затвора дошлите за първи път се научават от професионалистите как да станат закоравели престъпници рецидивисти.

Кражбата се преживява. Грабежът - по-трудно, но и той се преживява.

Но изнасилването на едно дете му оставя травма за цял живот. Поради това наказанието в тези случаи трябва да е много по-въздействащо.

Присъдите в такива случаи не са леки. Но както показва практиката, те не променят нещата. Като се увеличи наказанието – нищо различно няма да се случи след освобождаването.

По света за педофилите има много положителен натрупан опит.

Първата конкретна за изнасилвачите опция е да лежат по-малко в затвора, като се подложат на доброволна стерилизация.

Ами след като е доброволна, след като става въпрос за изнасилване на дете – нека

да го въведем

в нашето право

Още повече – дали е полезно за обществото такъв човек да има деца? Вероятно е неговите деца също да бъдат сексуално малтретирани и след това да станат бъдещи престъпници. Никое общество няма нужда от такава перспектива.

Това, че някой има 14 присъди и продължава да извършва престъпления, означава, че трябва да се промени тотално начинът на изпълнение на наказанията.

Места в затворите няма.

България е бедна и

не може да

издържа

затворниците си

Тогава трябва да се отиде към друг начин на изпълнение на наказанията. Няма да струва чак толкова скъпо постепенно, с помощта и на европейски субсидии, да се направи така, че всеки затворник в затвор от закрит тип да е в отделна малка килия и да се вижда с другите затворници в ограничени периоди от време под пълен контрол - само на разходка, на професионално обучение или образование. Изолацията е тежко наказание. Затова сроковете на лишаване от свобода може да са по-малки. Тази изолация би била безсмислена, ако на затворника не се оказва социално и психично въздействие – с подходящи филми и книги.

Един малък монитор и книги на старо са доста евтини вещи. Поставен в изолация човек, без социално въздействие, просто ще изперка и резултатът ще е обратен.

Най-мощното въздействие на държавата би било тя да вземе в ръце недопускането на липса на грижи за децата.

Като първа мярка – даване на детски и социални помощи само ако децата имат успех поне среден 3 в училище и до трети клас да могат да четат, пишат и смятат.

И сега има изискване за ходене на училище, за да се получават социални помощи, но практически

контролът е

много занижен

и всички родители маргинали намират начин да получават социалните си помощи.

И още нещо – много деца са изнасилвани и сексуално малтретирани, но ги е срам да кажат на родителите си и близките си. Поради това при изнасилване на непълнолетни следва значително да се продължи давностният срок за търсене на наказателна отговорност при изнасилване или блудствени действия.

Имам например позната, която като малолетна и непълнолетна е сексуално малтретирана от учителя си по танци, който все още си е учител и още работи с малолетни и непълнолетни.

Не бива това да се допуска, защото се сгромолясва животът на много хора, които не могат да превъзмогнат тези посегателства.

По едно време в София имаше двама изнасилвачи с кола, които отвличаха от по-тъмните улици непълнолетни момичета и след като ги изнасилеха, им даваха пари. Още не са хванати, а кой знае колко са пострадали от това. Изброяването може да е много дълго.

Всяка жена иска да е женствена и привлекателна и не трябва да се срамува да е такава и не бива да бъде осъждана, че е такава. Ние все пак сме европейска цивилизация.

Но това изисква държавата и всеки от нас да полага много повече усилия

да пази нежната

половина на

децата ни

Защото ненормалници, които не могат да си намерят жени по нормален път или които не могат да имат нормални отношения с жени, има много. И не намаляват.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Лично мнение

(Не)правилен рап

За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.

Може ли едно убийство да промени закон

Господа депутати, може би сега е моментът да покажете, че защитавате хората, а не престъпниците СЛАГАМ параф и с двете си ръце в подписката на четирите села, които защитиха в съда Димитракис Пирилис от пловдивското село Болярино. Кипърският фермер е обвинен, че на 11 май сгазил с джипа си Петър Гаджанов,

Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев

Стратегия за отнемане на деца няма и няма да има

Във всяка предизборна кампания се намират хора, които използват злоупотребата със страх, за да черпят политически дивиденти Стратегия за отнемане на деца няма и няма да има. Няма конспирации, няма понятие “ювенална юстиция”, няма държавна търговия с органи. Стратегията не е разработена с чуждо финансиране и прочее.

А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев заради целувката с репортерката Дженифър Равало, по-известна като Джени Суши.

Как попаднах в „Апартаментгейт“

Моят кум, за жалост, вече не е между живите и аз много се гордея с него, светла му памет Не чета жълти сайтове. Още по-малко такива, които се облизват като чуят, че някой се е разболял от рак. Съпругът ми обаче ми препрати някакъв линк, в който моя милост е главен герой и в който се твърди, че съм си била взела двойно по-голям апартамент от

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Лично мнение

111-ото място не е вярно!

Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.

Светият синод: Защитата на детските права не означава омаловажаване на семейството

В проекта за национална стратегия за детето липсват мерки за превенция на киберзависимост и информационна безопасност* СВЕТИЯТ синод подкрепя инициативата на Министерския съвет на България чрез усилията на експертите от Държавната агенция за закрила на детето да се разработи, предложи за обществено обсъждане и приеме от държавните институции

Коментар на седмицата №2 Аз, циганинът, чужд на вас и... на себе си

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 78 хил. прочитания. Ще дойде и този ден, в който няма да гледаме само етикета, но ще четем и дребните букви на съдържанието ЧУЖДОСТТА няма почивен ден - тя е неуморима. Броди от ранни зори до късни нощи, също като нас, хората.

Аз, циганинът, чужд на вас и... на себе си

Ще дойде и този ден, в който няма да гледаме само етикета, но ще четем и дребните букви на съдържанието ЧУЖДОСТТА няма почивен ден - тя е неуморима. Броди от ранни зори до късни нощи, също като нас, хората. Не спирам да мисля за това как Бог ни е сътворил по свой образ и подобие, а ние сме си толкова чужди един на друг.

Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

“Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber