Димитър Николов: Изпращаме трудна година, но вярвайте в доброто и правете добро

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10465530 Димитър Николов: Изпращаме трудна година, но вярвайте в доброто и правете добро Димитър Николов: Изпращаме трудна година, но вярвайте в доброто и правете добро www.24chasa.bg
Димитър Николов: Изпращаме трудна година, но вярвайте в доброто и правете добро

Въпреки всички проблеми и трудности бургаският бизнес се погрижи гостите ни да бъдат посрещнати, настанени, нахранени, да прекарат по интересен и запомнящ се начин времето си тук, казва кметът на Бургас в обръщението си по повод празника на града

Скъпи съграждани,

Ето че идва краят на още една година от историята на съвременен Бургас. Тя започна с огромни притеснения, пренатоварени болници, тревоги и за здравето, и за икономическата стабилност на домакинствата. Година втора от новата COVID ера. Но
не се отчаяхме!
Появи се надежда,
че ще си върнем стария начин на живот.

Ако трябва да определя истинските герои на годината, то за мен това са лекарите. Но също така и всички тихи, достойни, неизвестни за широката публика хора, които преодоляваха с упоритост трудностите, изпълняваха със сърце професионалните си задължения, помагаха безкористно на близки и непознати. Учителите, учениците, социалните работници, хората от малкия бизнес.

Годината беше трудна за всички, но не липсваха и добрите новини. Донесоха ни ги преди всичко хората на изкуството, на спорта, талантливите бургаски ученици. Те ни доказаха, че
мечтите се сбъдват
със смелост и
вяра в себе си

Българският химн и името Бургас се чуха многократно извън пределите на страната ни.

След трудната зима дойде красивата бургаска пролет, а след нея - лятото. Уникалното бургаско лято.

Въпреки всички проблеми и трудности имахме най-успешната си туристическа година от десетилетия насам. А бургаският бизнес се погрижи гостите ни да бъдат посрещнати, настанени, нахранени, да прекарат по интересен и запомнящ се начин времето си тук.

Въпреки постоянното присъствие на COVID около нас и тази година в града и общината продължиха да отварят врати нови предприятия. Надявам се да стават все повече.

Насладихме се на една топла и мека бургаска есен. А след нея винаги идва 6 декември – любимият ни празник Никулден. После е Коледа.

А след нея… След нея ние ще сме силни, за да посрещнем всяко ново предизвикателство. Защото декември е месецът, в който бургазлии се зареждат с положителна енергия – от празничната атмосфера, от времето, прекарано с любими хора, от прясната вкусна риба в този силен за рибарите сезон, от благословията на нашия закрилник свети Никола.
Така че, скъпи бургазлии, ви желая честит Никулден и в аванс весела и светла Коледа! Бъдете здрави! Обичайте, уважавайте и пазете себе си, но и останалите членове на нашата общност! Вярвайте в доброто и правете добро! Подкрепяйте децата, хората в неравностойно положение, талантите на нашия град! Самоусъвършенствайте се! Бъдете оптимисти!

ДИМИТЪР НИКОЛОВ,

КМЕТ НА БУРГАС

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Президентите Георги Първанов и Росен Плевнелиев присъстваха на дискусия със студенти на СУ на тема ролята на словото на държавния глава.

Служебен кабинет и вицепрезидент били излишни за Плевнелиев

СНИМКА: Pixabay

Коронавирусът затри цял български град, но ваксините са все така по-страшни от Ковид

СНИМКА: СПИСАНИЕ "ИКОНОМИКА"

Доц. д-р Цветелина Спиридонова: До 510 лв. на ден струва един COVID пациент

Румен Радев и Илияна Йотова
Снимки: Велислав Николов

Какво ни обеща Радев: Демонтаж на Борисов още 5 години (Снимки)

Мила родна картинка - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Мила родна картинка - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Проф. Николай Овчаров

Проф. Николай Овчаров: Македония - национално предателство

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber